Cum să rămâi pozitiv după un diagnostic HIV?

Fiind diagnosticat cu HIV poate fi un eveniment care schimbă viața. S-ar putea să aveți îngrijorări cu privire la modul în care se va schimba viața dvs. și la modul în care vă veți ocupa de aceste schimbări. Vă puteți întreba ce pași trebuie să faceți. Ai putea, de asemenea, simți că nu există aproape nici o modalitate de a păstra aceeași perspectivă pozitivă pe care a avut inainte de a-cu toate acestea, dacă puteți rămâne pozitiv după un diagnostic HIV. Puteți începe prin crearea unei echipe de asistență și gestionarea sentimentelor privind diagnosticul. De asemenea, puteți rămâne pozitiv, controlând stresul și menținând un stil de viață sănătos.

pași

Metoda 1
Creați o echipă de asistență

Imaginea intitulată Rămâneți pozitivă după o diagnoză HIV Pasul 1
1
Consultați medicul. GP-ul dvs. este o resursă excelentă pentru a vă ajuta să rămâneți pozitivă după un diagnostic HIV. Vă poate ajuta să gestionați și să tratați boala și, în plus, să oferiți strategii și sugestii pentru a face față diagnosticului. GP-ul dvs. vă poate îndruma și la alte servicii pentru a vă ajuta să vă administrați diagnosticul HIV.
 • Luați la următoarea întâlnire cu doctorul o listă de întrebări pe care o puteți găsi pe o pagină web specializată în problemele oamenilor, de exemplu, pe site-ul web al Departamentul Afacerilor Veteranilor din SUA UU.
 • Au un membru de familie sau prieten de încredere să vă însoțească pentru a vă ajuta să faceți note și să vă amintiți lucrurile.
 • Adresați-vă medicului de familie despre resursele din comunitatea dvs. pentru persoanele care au HIV. Ați putea spune ceva de genul "Puteți să-mi spuneți despre sprijinul disponibil pentru a-mi controla HIV?"
 • Imaginea intitulată
  2
  Găsiți un specialist. În timp ce GP vă poate ajuta să vă mențineți sănătatea generală, ar trebui să aveți și un specialist HIV pe echipa de asistență. Specialistul poate lucra împreună cu dvs. pentru a gestiona și trata în mod specific HIV.
 • Vizitați site-ul web al Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor pentru a obține informații despre cum să găsești un specialist HIV.
 • De asemenea, puteți să verificați site-ul Web Academia Americana de Medicina HIV sau Academia Americana din Asociația de Medicină HIV (Asociația de Medicină împotriva HIV) pentru a găsi un specialist.
 • Imaginea intitulată Rămâneți pozitivă după o diagnoză HIV Pasul 3
  3
  Încredereți-i pe oamenii apropiați de voi. Nu trebuie să-i spui nimănui despre diagnosticul tău. Cu toate acestea, împărtășirea statutului HIV cu persoanele în care aveți încredere și îngrijire vă poate ajuta să rămâneți pozitivi. Familia și prietenii pot să vă încurajeze și să vă ajute când aveți nevoie. Informați-i despre ce se întâmplă și cereți-le sprijin.
 • Spuneți-le că aveți nevoie de ajutor pentru a vă menține pozitiv. De exemplu, ați putea încerca să spuneți ceva de genul "Voi avea nevoie de ajutorul dvs. pentru a menține o atitudine pozitivă după diagnosticarea mea".
 • Informați-i despre modalități specifice pe care le pot sprijini. De exemplu, ați putea spune: "Aș putea să vă folosesc cu adevărat ajutorul pentru a mă organiza. Acest lucru va fi util pentru a-mi reduce stresul, știind că totul este în ordine. " De asemenea, atunci când oamenii vă oferă să vă ajute, asigurați-vă că spuneți "Da, voi accepta această ofertă", în loc să spuneți pur și simplu "Mulțumesc". Este important ca oamenii să știe că doriți să vă ajute, chiar dacă la acel moment nu vă puteți gândi cum vă pot ajuta.
 • prietenii și familia s-ar putea citi cărți sau ghiduri cu privire la modul în care acestea vă pot sprijini mai bine, de exemplu, Ghidul de consiliere psihologică și sprijin persoanelor care trăiesc cu HIV / SIDA, elaborat de Ministerul Sănătății din Panama.
 • Imaginea intitulată
  4
  Lucrați cu o organizație care oferă servicii persoanelor cu HIV. Există multe organizații comunitare și naționale care oferă servicii și ajută persoanelor diagnosticate cu HIV. Aceștia vă pot oferi sprijin pentru a vă controla boala și pentru a menține o atitudine pozitivă. De asemenea, vă pot recomanda și vă pot îndruma către alte servicii și resurse. Luați legătura cu organizațiile din zona dvs. și le includeți în echipa dvs. de asistență.
 • Vizitați paginile web ale instituțiilor specializate în HIV (de exemplu, site web care gestionează problemele cu HIV de la Departamentul de Sănătate și Servicii Sociale din Statele Unite) pentru a găsi organizații din zona dvs. care oferă servicii pentru tratarea HIV.
 • Adresați-vă medicului de familie despre agențiile și organizațiile comunității care oferă sprijin persoanelor cu HIV.
 • Image cu titlul Stați pozitiv după o diagnoză HIV Pasul 5
  5
  Alăturați-vă unui grup de asistență. Vorbind cu persoane care sunt, de asemenea, HIV pozitive vă poate ajuta să vă mențineți o atitudine pozitivă după diagnosticarea dumneavoastră. Ascultarea experiențelor, provocărilor și succeselor altor persoane care trăiesc cu HIV vă poate ajuta să vă îmbunătățiți perspectiva și să vă dați speranță. Oamenii dintr-un grup de sprijin pot oferi, de asemenea, încurajări, sfaturi specifice, strategii și sugestii pentru a vă ajuta să vă gestionați viața cu HIV.
 • Adresați-vă medicului dumneavoastră, unui reprezentant al unei organizații de servicii sau unui specialist în domeniul sănătății mintale despre grupurile de sprijin pentru persoanele cu HIV din comunitatea dvs.
 • Luați în considerare posibilitatea de a vă alătura unui forum online sau unui grup de asistență dacă nu puteți participa la un grup de suport față în față.
 • vizita pagini web care rezumă știri despre HIV sau SIDA Pentru a obține informații despre grupurile și serviciile de asistență din apropierea dvs.
 • Încercați să vă angajați la trei sesiuni de grup înainte de a decide dacă este pentru dvs. Unii oameni simt că sesiunile le fac să se simtă mai bine, în timp ce alții simt că se simt mai răi după o sesiune. Du-te de câteva ori pentru a decide cum te afectează.
 • Image cu titlul Stați pozitiv după o diagnoză HIV Pasul 6
  6
  Vorbiți cu un terapeut. Consilierii, terapeuții, psihologii și alți profesioniști similari au pregătirea și experiența pentru a vă ajuta să rămâneți pozitivi după un diagnostic HIV. Aceștia pot oferi strategii și tehnici specifice pentru a menține o atitudine pozitivă, precum și pentru a vă gestiona stresul și emoțiile care însoțesc un diagnostic HIV. Puteți vedea un terapeut pentru o perioadă determinată de timp după diagnosticare sau o puteți vedea în mod continuu.
 • Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru o sesizare de la un profesionist de sănătate mintală. De exemplu, ați putea spune ceva de genul "Aș dori să vorbesc cu un consilier care să mă ajute să mă ocup de această problemă. Vă puteți recomanda una? "
 • Luați în considerare posibilitatea de a merge la terapia familială dacă există persoane dragi afectate de diagnosticul dumneavoastră. Terapia familială este, de asemenea, o modalitate bună de a vă ajuta familia să învețe cum să vă sprijine.
 • Metoda 2
  Gestionați-vă sentimentele legate de diagnostic

  Imaginea intitulată
  1
  Fii proactiv Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru a rămâne pozitiv după diagnosticare este să preia controlul asupra bolii și a vieții dumneavoastră în avans. Aflați tot ce puteți despre HIV și adresați-vă sentimentele despre diagnosticul dvs. de la început. Doar asigurați-vă că consultați sursele de încredere care se bazează pe cercetare și nu doar că au informații aleatorii pe care utilizatorii le publică pe Internet. Acest lucru vă poate ajuta să păstrați perspectiva asupra diagnosticului dumneavoastră.
  • Discutați cu echipa de asistență despre ce emoții și sentimente ar trebui să vă așteptați. Puteți întreba ceva de genul "Care sunt unele dintre sentimentele comune întâlnite de persoanele diagnosticate cu HIV?"
  • Cunoașteți semnele că este posibil să nu vă ocupați bine de diagnosticul dumneavoastră. Ai putea spune "Cum pot să depășesc aceste sentimente și să păstrez o atitudine pozitivă?"
  • Aflați mai multe despre procesul de înjosire și modulele de tratament pentru stres emoțional.
 • Imaginea intitulată
  2
  Evitați negarea Dacă tocmai ați fost diagnosticat cu HIV sau chiar dacă ați fost diagnosticat cu ceva timp în urmă, este posibil să aveți dificultăți în acceptarea statutului dvs. de HIV. Cu toate acestea, neagă că aveți HIV vă poate provoca mai multe probleme. De exemplu, dacă nu căutați tratament și nu faceți lucruri pentru a vă menține sănătatea deoarece nu recunoașteți că aveți HIV, puteți afecta sănătatea dumneavoastră fizică. Acest lucru poate face, de asemenea, foarte dificil pentru tine să mențină o atitudine pozitivă prin faptul că nu ești sincer cu tine însuți despre statutul tău HIV.
 • Când îți dai seama că crezi că lucruri precum "Nu se poate întâmpla cu mine", poți încerca să spui "Am HIV. Mă pot descurca și chiar am o viață fericită și satisfăcătoare. "
 • Scrierea "Sunt HIV pozitiv și pot trăi cu această boală" este o modalitate de a vă ajuta să acceptați diagnosticul. Acest lucru poate face cuvintele și situația concrete și reale pentru dvs. Practicați-i să spuneți cu voce tare celor care vă sunt mai apropiați și care știu despre diagnosticul dumneavoastră. De asemenea, puteți să-l practicați spunând în fața oglinzii.
 • Imaginea intitulată
  3
  Adresați-vă mânie pentru diagnosticul dvs. S-ar putea să aveți un pic de resentimente și furie față de dvs. sau de altă persoană pentru a avea HIV. Acest lucru este normal și poate fi un sentiment comun pentru diagnosticul dumneavoastră. Totuși, permițându-vă să crească acest sentiment, vă poate împiedica să gestionați corect HIV și să provocați probleme în relațiile cu alte persoane. Aveți grijă de furia dvs. pentru a vă menține o atitudine pozitivă.
 • Fii sincer cu tine însuți dacă simți că ai furie. Poți să spui ceva de genul "Mă simt furios pentru că ai acest diagnostic și e bine că simt că așa în timp ce mă urc la bord".
 • Vorbește cu cineva în care ai încredere în sentimentele tale. De exemplu, puteți să-i spuneți terapeutului dvs. "Mă simt furioasă că am HIV și am nevoie de ajutor pentru a trece peste el". Asigurați-vă că, de asemenea, vorbiți cu el despre etapele de durere și rețineți că nu sunt aceleași în toată lumea.
 • Imaginea intitulată Rămâneți pozitivă după o etapă de diagnosticare cu HIV 10
  4
  Adresați-vă anxietate pentru viitor. Este posibil ca diagnosticul dvs. de HIV să fi ridicat îngrijorarea cu privire la calitatea vieții dvs., atât acum cât și în viitor. S-ar putea să vă simțiți anxios sau nervos cu privire la modul în care vă veți ocupa de tratament, vă veți menține sănătatea sau vă veți dezvolta și menține relațiile. Puteți păstra anxietatea să vă copleșească și să păstrați o atitudine pozitivă, făcând lucrurile în mod regulat pentru a vă relaxa și pentru a vă liniști.
 • Dacă simțiți că vine un atac de anxietate sau dacă observați că vă simțiți nervos, faceți o scurtă pauză de la situație și respirați adânc pentru a vă liniști. De exemplu, dacă începeți să vă simțiți nerabdatori să faceți o listă a medicamentelor, faceți o pauză și mergeți la o plimbare. Concentrați-vă pe respirație în timpul plimbării și apoi reveniți pe listă senzație de calmare.
 • Scrieți lucrurile specifice care vă privesc și gândiți-vă la soluțiile la provocările pe care le întâmpinați. De exemplu, puteți scrie lucruri cum ar fi spus oamenilor, stigmatizarea și stresul. Apoi gândiți-vă cum puteți aborda fiecare punct.
 • Împărtășește-ți îngrijorările cu cineva apropiat de tine. Uneori, vorbind cu cineva în care aveți încredere vă poate ajuta să păstrați lucrurile în perspectivă și să reduceți anxietatea.


 • Imaginea intitulată Rămâneți pozitivă după o etapă de diagnosticare HIV 11
  5
  Exprimați-vă recunoștință. Fiind recunoscător este o modalitate de a echilibra orice negativitate pe care o puteți simți și de a menține o atitudine pozitivă după diagnosticarea dvs. cu HIV. Aveți timp să gândiți și să exprimați lucrurile pentru care sunteți recunoscători, mari sau mici.
 • Spune-le oamenilor că le pasă de ele. De exemplu, ați putea alege o persoană pe zi pentru a vă spune cât de mult vă interesează.
 • Păstrați un jurnal de recunoștință și scrieți două sau trei lucruri în fiecare zi pentru care sunteți recunoscător.
 • Metoda 3
  Gestionați stresul în viața voastră

  Image Title Stați pozitiv după o etapă de diagnosticare HIV 12
  1
  Educați-vă despre HIV. O modalitate de a controla stresul de a fi diagnosticat cu HIV este de a învăța cât de mult puteți despre boală. Cu cat stiti mai mult despre HIV, cu atat diagnosticul va va copleti mai putin. Veți avea o idee despre ce să vă așteptați, ce tratamente sunt disponibile și ce este nou.
 • Imaginea intitulată Rămâneți pozitivă după o etapă de diagnosticare cu HIV 13
  2
  Practicați meditație. Un diagnostic de HIV poate fi foarte stresant din cauza schimbărilor pe care le implică în viață. Utilizarea tehnicilor de gestionare a stresului, cum ar fi meditația, vă poate ajuta să vă controlați boala și să mențineți o atitudine pozitivă după diagnosticare. Practicarea meditației vă poate ajuta să vă liniștiți în prezent și să vă reduceți stresul. Explorați diferite forme de meditație pentru a determina tipul care funcționează cel mai bine pentru a vă liniști și a vă relaxa.
 • Încercați să utilizați o meditație ghidată cu sunet pentru a începe. De asemenea, puteți medita pe cont propriu sau într-o clasă.
 • Introduceți meditația puțin câte puțin. De exemplu, începeți să stați sau să stați liniștit într-un loc confortabil. Concentrați-vă pe relaxarea corpului și respirația dvs. timp de 5 până la 10 minute.
 • Ulterior, crește durata de petrecere a meditației. De asemenea, puteți începe să meditați cu mantre sau fraze. Rețineți că meditația poate fi dificilă la început - cu toate acestea, va deveni de obicei mai ușoară în practică.
 • Image cu titlul Stați pozitiv după o etapă de diagnosticare HIV 14
  3
  Utilizați tehnici respirația profundă. Focalizarea și controlul respirației pot fi o tehnică excelentă de gestionare a stresului, deoarece puteți să o utilizați în orice situație fără întrerupere sau distragere a atenției. Este, de asemenea, o strategie pe care o puteți utiliza pentru a vă ajuta să reduceți stresul și să vă gestionați diagnosticul HIV în timp.
 • Inspirați încet prin nas. Poate doriți să numărați în timp ce faceți asta. De exemplu, puteți să vă gândiți "Inhale, 2, 3, 4, 5".
 • Țineți respirația pentru câteva minute. Încercați să o simțiți în plămâni și în burtă. Numărați-vă pentru dvs. în timp ce o păstrați.
 • Eliberați respirația încet prin gură. Poate doriți să numărați din nou. De exemplu, vă puteți gândi cum expirați "Exhalo, 2, 3, 4, 5, 6".
 • Imaginea intitulată
  4
  Începeți să scrieți un jurnal. Păstrați reprimat sentimentele cu privire la diagnosticul HIV si stresul din viata ta poate provoca mai mult stres și de a crea alte probleme emoționale. Cu timpul, emoțiile reprimate ar putea exploda într-un mod negativ. O modalitate de a gestiona stresul și de a menține o atitudine pozitivă în legătură cu diagnosticul dvs. este să folosiți un jurnal. Scrierea unui jurnal vă va oferi un spațiu sigur pentru a vă elibera sentimentele, visurile, provocările și succesele. Acesta poate servi, de asemenea, ca o modalitate de a documenta călătoria dvs. cu HIV. Experimentați scrierea în jurnalul dvs. în momente diferite ale zilei pentru a vedea care este cea mai bună lucrare pentru dvs.
 • Scrieți cu sinceritate despre ce se întâmplă în viața dvs. și cum vă simțiți despre ea. De exemplu, ai putea scrie ceva de genul „Sunt HIV pozitiv și eu nu sunt sigur cum mă simt despre tot ceea ce se întâmplă cu acest diagnostic.“
 • Scrieți despre provocările cu care vă confruntați și modul în care puteți să le depășiți. De asemenea, scrieți despre succesele dvs. cu HIV și despre faptul că rămâneți pozitiv după diagnosticare.
 • Desemnați un spațiu în jurnalul dvs. (sau păstrați un jurnal separat) pentru a urmări tratamentele HIV și alte informații și note importante.
 • Metoda 4
  Mențineți un stil de viață sănătos

  Image cu titlul Stați pozitiv după o diagnoză HIV Pasul 16
  1
  Stabiliți-vă și ajustați planul de tratament. Acesta este unul dintre cele mai importante lucruri (dacă nu cele principale) pe care le puteți face pentru a rămâne pozitiv după diagnosticare. Cu cât începeți mai devreme tratamentul, cu atât mai bine puteți preveni alte probleme importante de sănătate. În acest fel, adaptarea la planul de tratament va face mult mai ușor controlul HIV. Cu cât gestionați mai bine boala, cu atât veți fi mai pozitivi în general.
  • Discutați cu medicul dumneavoastră despre tratamentele disponibile și care sunt potrivite pentru dumneavoastră. De exemplu, puteți încerca să spuneți "Care sunt unele dintre opțiunile de tratament care ar putea fi cele mai bune pentru mine?" Ar trebui să vă așteptați să aveți această conversație de mai multe ori pe tot parcursul vieții. Pot exista noi optiuni medicale să ia în considerare și noi circumstanțe în viața ta și, de asemenea, ar putea schimba modul în care boala vă afectează.
  • Luați notă de orice schimbări sau preocupări legate de planul de tratament, indiferent dacă vă așteptați sau nu. De exemplu, ați putea lua notă de efectele secundare ale medicamentelor sau de modificarea dozei.
 • Imaginea intitulată
  2
  Faceți alegeri alimentare hrănitoare. alimentatie sanatoasa nu numai că vă ajută să vă controlați boala prin menținerea greutății și a sistemului imunitar, dar vă ajută să vă mențineți o atitudine pozitivă. Mancând alimentele potrivite vă poate oferi energie, vă pot ajuta să vă liniștiți și să vă ajutați să vă mențineți funcția eficientă a organismului, astfel încât să puteți gestiona mai bine stresul în general.
 • Includeți în dieta dvs. multe cereale integrale, proteine ​​și fructe și legume proaspete. De exemplu, la micul dejun puteai avea fulgi de ovăz cu o garnitură de fructe proaspete și un albus de ou.
 • Încercați să evitați excesul de zahăr, sodiu și alimente prelucrate. De exemplu, schimbați sacul de cipuri cu aromă de porumb pentru o ceașcă de popcorn și mere tăiate.
 • Bea apă sau sucuri naturale în loc de băuturi zaharoase sau carbogazoase. De asemenea, puteți încerca să înlocuiți cafeaua cu ceai.
 • Image cu titlul Stați pozitiv după o diagnoză HIV Pasul 18
  3
  Fii activ fizic Exercitarea și alte activități fizice reprezintă o parte fundamentală a menținerii unui stil de viață sănătos și a unei perspective pozitive. Activitatea fizică vă asigură funcționarea corectă a corpului și, de asemenea, ajută la ameliorarea stresului și calmarea dumneavoastră. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă limpezi mintea și de a vă oferi energie. Totuși, asigurați-vă că medicul dumneavoastră autorizează regimul de exerciții pentru a vă asigura că este sigur pentru dumneavoastră.
 • Puteți să mergeți cu bicicleta, să înotați sau să mergeți dacă aveți nevoie de timp singur pentru a vă gândi sau a vă relaxa după ceva stresant.
 • Pentru a socializa, puteți participa la o clasă de grup sau la o activitate, cum ar fi arte marțiale sau baschet, sau puteți merge într-o tabără mixtă de antrenament.
 • Imaginea intitulată Rămâneți pozitivă după o diagnoză cu HIV Pasul 19
  4
  Ia suficient somn. Nu este neobișnuit ca persoanele diagnosticate cu HIV să aibă probleme la somn. Cu toate acestea, dacă nu primiți suficient somn, vă puteți provoca mai multe probleme de sănătate. S-ar putea să fii obosit, deconcentrat, într-o stare proastă și sistemul tău imunitar să slăbească. Toate aceste lucruri pot face greu pentru tine să rămâi pozitiv după diagnosticul tău. Cu toate acestea, există lucruri pe care le puteți face pentru a vă asigura că dormiți suficient.
 • Reglați-vă la un program de somn în așa fel încât să vă culcați și să vă treziți aproape în același timp în fiecare zi.
 • Creați o rutină pentru culcare pentru a vă ajuta să vă relaxați și să vă pregătiți să vă odihniți. De exemplu, puteți avea o ceașcă de ceai și puteți mânca o gustare mică în timp ce vizionați știrile.
 • Opriți dispozitivele electronice și încercați să folosiți orice altă distragere a atenției din cameră înainte de a merge la culcare.
 • sfaturi

  • Amintiți-vă că mulți oameni au și trăiesc cu HIV și au încă o atitudine pozitivă și o viață deplină.

  avertismente

  • Dacă aveți idei pentru care doriți să le sau oricine altcineva în vreun fel rănit, trebuie să contacteze imediat o linie telefonică de criză (de exemplu, în Statele Unite, puteți apela 1-800-273-8255 ).
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să accepți și să trăiești cu dureri croniceCum să accepți și să trăiești cu dureri cronice
  Cum să susții pe cineva diagnosticat cu cancerCum să susții pe cineva diagnosticat cu cancer
  Cum să auto-diagnosticați cancerul de colonCum să auto-diagnosticați cancerul de colon
  Cum să aveți grijă de un pacient diabeticCum să aveți grijă de un pacient diabetic
  Cum să dezvolți o gândire pozitivăCum să dezvolți o gândire pozitivă
  Cum să dezvolți o atitudine pozitivă față de viațăCum să dezvolți o atitudine pozitivă față de viață
  Cum să diagnosticați și să gestionați tulburarea bipolară cu funcționare înaltăCum să diagnosticați și să gestionați tulburarea bipolară cu funcționare înaltă
  Cum sa faci fata diabetului zaharat gestationalCum sa faci fata diabetului zaharat gestational
  Cum să scrii pe cineva diagnosticat cu cancerCum să scrii pe cineva diagnosticat cu cancer
  Cum de a face pace cu herpesulCum de a face pace cu herpesul
  » » Cum să rămâi pozitiv după un diagnostic HIV?

  © 2011—2020 ertare.com