Cum să rămâi hidratat

Deoarece corpul unei persoane este compus în principal din apă, este esențial să beți apă pentru funcționarea ei ideală. Este important să știți cât de multă apă ar trebui să consumați pentru a rămâne hidratată, precum și strategii de utilizare pentru a menține hidratarea adecvată în viața de zi cu zi. De asemenea, trebuie să știți că nevoile dvs. de hidratare pot varia în funcție de factori precum nivelul de exercițiu, temperatura mediului înconjurător, unele boli și sarcina.

pași

Metoda 1
Beți frecvent apă

Image cu titlul Stați hidratat Pasul 1
1
Luați puțină apă imediat ce vă treziți dimineața. Unii oameni beau doar lapte sau cafea dimineața, dar în plus, consumând cel puțin 1 pahar de apă vă va ajuta să vă măriți hidratarea dimineața. Puteți avea o sticlă de apă lângă pat, dacă aceasta vă ușurează să vă amintiți să o luați.
 • Image cu titlul Stay Hydrated Pasul 2
  2
  Luați apă cu dvs. în orice moment. Sticlele de apă sunt ieftine și le puteți duce la muncă, la școală sau ori de câte ori vă aflați departe de casă timp de mai multe ore. Unele au etichete pentru a citi cantitatea de milimetri sau uncii de lichid rămas, astfel încât să puteți urmări cantitatea de apă pe care ați băut-o.
 • O recomandare comună este să beți cel puțin 8 pahare de 240 ml (8 uncii) de fluide zilnic și mai mult dacă exerciții sau trăiți într-un loc cald. Cu toate acestea, bărbații ar trebui să bea 8 pahare de 390 ml (13 uncii) de lichide și femei câte 8 pahare de 270 ml (9 uncii) de fluide zilnic.
 • De asemenea, vă puteți împărți greutatea corporală în jumătate și puteți lua acea cantitate de apă în uncii. De exemplu, dacă cântărați 73 kg (160 de lire), atunci ar trebui să beți 2,4 l (80 uncii) de apă pe zi.
 • Image cu titlul Stați hidratat Pasul 3
  3
  Bea apă înainte de a vă însetat Când sunteți însetat, corpul dvs. indică faptul că aveți deja o lipsă de fluide. Pentru a rămâne hidratat, ar trebui să beți suficientă apă pentru a împiedica acest lucru. Pe masura ce varsta, receptorii setea devin mai puțin eficiente simt corpul tau are nevoie de hidratare, deci este o idee bună pentru a intra în obiceiul de a lua înghițituri de apă pe tot parcursul zilei.
 • Image cu titlul Stați hidratat Pasul 4
  4
  Observați-vă urina ca un semn al deshidratării. În afară de apa potabilă înainte de a vă însetat, ar trebui să vă verificați urina pentru a vă demonstra dacă sunteți suficient de hidratat. Persoanele care consumă fluide adecvate vor prezenta o urină galben deschisă. Pe de altă parte, oamenii deshidratați vor avea mai puțină urină, care va fi mai galbenă și va fi mai concentrată.
 • Image cu titlul Stay Hydrated Pasul 5
  5
  Limitați consumul de băuturi cofeină și zaharoasă. Cofeina determina organismul sa isi piarda mai repede lichidele, iar zaharul din bauturi, chiar sucul de portocale, nu este ideal pentru hidratarea unei persoane. Mai degrabă, este nevoie de mai multă apă. Deși apa poate avea mai puțină aromă sau arata mai puțin plăcută, este mai bine pentru sănătatea generală a corpului.


 • Metoda 2
  Cunoasteti nevoile dvs. de hidratare

  Imagine cu titlul Stați hidratat Pasul 6
  1
  Cunoașteți factorii care vor afecta cantitatea de apă pe care trebuie să o beți. Un pas important pentru a rămâne bine hidratat este să vă cunoașteți nevoile de aport de apă. Rețineți că recomandarea de bază a celor 8 pahare de 240 ml de apă pe zi este flexibilă. Va trebui să luați mai mult decât această sumă în funcție de următorii factori:
  • numărul de exerciții pe care le efectuați
  • mediul (temperaturi mai ridicate sau chiar utilizarea de umidificatoare interioare înseamnă că ar trebui să consumați mai multă apă)
  • altitudinea (altitudini mai mari se deshidratează mai mult)
  • sarcina si lactatia, ambele crescand nevoile dvs. de apa
 • Image cu titlul Stați hidratat Pasul 7
  2
  Beți mai multă apă când exerciți. Pentru a face un exercițiu mediu, va trebui să luați 1,5 până la 2,5 mai multe cești de apă (în plus față de cele 8 pahare de 240 ml (8 uncii) de apă pe zi deja recomandate). Este posibil să trebuiască să luați mai mult dacă faceți exerciții de mai mult de o oră sau dacă exercițiile sunt extrem de intense.
 • Vă rugăm să rețineți că, dacă faci exercitii intense sau care durează mai mult de 1 oră, este de preferat ca să ia băuturi pentru sportivi electrolit în loc de apă pentru a menține hidratat.
 • Acest lucru se datorează faptului că exercitarea intensă vă face să pierdeți suficientă sare prin transpirație. Fără o cantitate suficientă de sare, nu veți putea absorbi apa prin tractul digestiv, indiferent de cantitatea de apă pe care o beți.
 • Prin urmare, pentru a compensa pierderea de sare, electroliții din băuturile sport (cum ar fi Gatorade sau Powerada) sunt esențiale și vă vor ajuta să absorbiți mai eficient apa pe care o beți.
 • Image cu titlul Stați hidratat Pasul 8
  3
  Recunoașteți impactul bolilor asupra stării de deshidratare. Este important să știți că bolile, în special cele care implică diaree sau vărsături, fac ca dumneavoastră să încercați mai mult să rămâneți hidratat. Dacă voma doar o dată sau de două ori, ca de intoxicație alimentară, cea mai mica preocupare decât cu o boală de 3 până la 5 zile cu diaree sau vărsături constante (cum ar fi Norwalk-like virus sau a altor boli gastro-intestinale).
 • Dacă aveți gripă gastrointestinală, va trebui să lucrați din greu pentru a rămâne hidratat în acest moment. Cel mai bine este să luați o băutură de sport cu electroliți în loc de apă pură, deoarece, similar cu exercițiile intense, veți pierde suficiente sare datorită diareei sau vărsăturilor. Luați înghițite mici frecvent pe parcursul zilei.
 • Dacă nu puteți să vă păstrați lichide în sistemul dvs. sau dacă mai aveți diaree și vărsături, în ciuda eforturilor tale de a hidrata, atunci trebuie sa mergi la o clinică sau de urgență pentru tine hidratat intravenos.
 • Pentru a hidrat bine atunci când aveți o pierdere de sare, va trebui să înlocuiți nu numai apă, ci și electroliți (de aceea Gatorade sau Powerade sunt opțiunile dvs. ideale).
 • Dacă suferiți de o boală de această natură, beți gogoși în mod constant pe tot parcursul zilei și mâncați cât puteți. Este mai bine să o faceți încet și adesea decât să luați totul dintr-o dată, deoarece ați putea provoca greață sau vărsături.
 • Rețineți că, dacă aveți o boală foarte gravă, ei ar putea fi nevoiți să administreze lichide intravenos într-un spital pentru a vă menține hidratat. Mergeți la medic dacă sunteți îngrijorat de situația dvs., este mai bine să fiți în siguranță decât să vă răzgândiți.
 • Alte probleme de sănătate pot afecta, de asemenea, starea dvs. de hidratare, deși foarte puține sunt la fel de grave ca gripa gastrointestinală. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă doriți mai multe informații despre modul în care boala dumneavoastră (cum ar fi boala renală sau alte boli cronice) ar fi putut influența aportul de apă și starea de hidratare.
 • 4
  Amintiți-vă că copiii pot deveni deshidratați rapid. Dacă copilul dumneavoastră este bolnav, el poate deveni deshidratat mult mai repede decât un adult și poate fi necesar ca un medic să-l verifice mai devreme decât un adult. În cazul în care copilul devine aparent și se confruntă cu dificultăți de trezire, atunci este necesar să-l dați în situații de urgență. Dacă copilul tău nu are lacrimi atunci când plânge, ia-l pentru evaluare. Acestea sunt alte simptome de deshidratare la copii:
 • fără urinare sau urinare mai puțin decât normal (un copil mic poate avea scutece uscate timp de cel puțin 3 ore)
 • pielea uscata
 • senzație de amețeală sau de lumină
 • constipație
 • ochii scufundati sau fontanele
 • respirație sau ritm cardiac rapid
 • Image cu titlul Stați hidratat Pasul 9
  5
  Consumați mai multe lichide atunci când sunteți gravidă sau alăptați. Admisia recomandată de apă pentru femeile gravide este de 10 pahare pe zi (spre deosebire de cele 8 pahare pentru femeile care nu sunt însărcinate). Pentru mamele care alăptează, aportul recomandat de apă este de 13 pahare pe zi. În ambele cazuri, va trebui să beți mai multe lichide pentru bebelușul dvs. și să facilitați producerea de lapte care utilizează o cantitate mare de apă.
 • sfaturi

  • Cunoaște simptomele de deshidratare: uscăciunea gurii, sete, urină închisă la culoare, crampe musculare, slăbiciune musculară, dureri de cap, amețeli sau senzație de leșin, oboseală, cu ochii înfundați și incapacitatea de a produce lacrimi.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa te ridici mai usor dimineataCum sa te ridici mai usor dimineata
  Cum să stai treaz noapteaCum să stai treaz noaptea
  Cum să rămâi lucid în timp ce iei JaegermeisterCum să rămâi lucid în timp ce iei Jaegermeister
  Cum să echilibreze regimul alimentar și exercițiile fiziceCum să echilibreze regimul alimentar și exercițiile fizice
  Cum să beți apă din cactus pentru a îmbunătăți sănătateaCum să beți apă din cactus pentru a îmbunătăți sănătatea
  Cum sa lasi cafeauaCum sa lasi cafeaua
  Cum să te trezești la timpCum să te trezești la timp
  Cum să te trezești fericit în fiecare dimineațăCum să te trezești fericit în fiecare dimineață
  Cum sa te trezesti fara cofeinaCum sa te trezesti fara cofeina
  Cum să dormi și să te simți răcit dimineațaCum să dormi și să te simți răcit dimineața
  » » Cum să rămâi hidratat

  © 2011—2020 ertare.com