Cum să vă mențineți în formă în timp ce sunteți gravidă

Mamele așteptate se întreabă adesea cum să rămână în formă în timpul sarcinii. Este important să urmăriți activități care vă pot ajuta să vă mențineți starea fizică în timp ce sunteți însărcinată, deoarece vă pot ajuta pe dumneavoastră și pe copilul dumneavoastră să rămână sănătoși. Odată ce ați vorbit cu medicul, după un plan rezonabil de exerciții și dietă vă pot ajuta să vă mențineți starea fizică în timpul sarcinii.

pași

Partea 1
Consultați profesioniștii în domeniul sănătății și al fitnessului

Imaginea intitulată
1
Adresați-vă medicului dumneavoastră despre planul dumneavoastră de dietă și fitness. Dacă doriți să vă mențineți starea fizică în timpul sarcinii, ar trebui să discutați mai întâi cu medicul despre dacă este sau nu sigur să continuați cu activitățile curente. Există cazuri în care poate fi periculoasă desfășurarea anumitor activități.
 • În general, exercițiul fizic în timpul sarcinii este bun pentru dumneavoastră și copilul dumneavoastră. Medicul vă poate sfătui să nu faceți exerciții dacă aveți probleme cardiace și cardiace, hipertensiune arterială, probleme cervicale sau sângerări vaginale, placentă previa sau dacă aveți sau suferiți riscul unei nașteri premature. De asemenea, vă recomand să evitați exercițiile dacă aveți o sarcină multiplă.
 • Discutați cu medicul despre tipurile de exerciții pe care doriți să le faceți pentru a vă asigura că nu prezintă probleme. Medicul vă poate propune să vă întâlniți cu un profesionist de fitness pentru a vă ajuta să găsiți cele mai bune exerciții și cele mai sigure exerciții pentru dvs. și copilul dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată
  2
  Consultați-vă cu un dietetician înregistrat. Femeile gravide au nevoi speciale de dietă și va trebui să vă ajustați dieta pentru a vă menține sănătoși și în formă copilul. Consultați un dietetician înregistrat pentru a discuta nevoile dvs. specifice de dietă și cum puteți consuma cel mai bine toate vitaminele și substanțele nutritive necesare pentru a vă menține sănătatea și starea de sănătate.
 • Medicul, un spital sau un centru de nastere in zona dumneavoastra poate recomanda un dietetician inregistrat pentru a va ajuta sa va indepliniti nevoile dietetice si obiectivele starii fizice.
 • Imaginea intitulată
  3
  Consultați un profesionist certificat de fitness fizic. Dacă vă exercitați frecvent și doriți să continuați această activitate în timpul sarcinii, consultați un profesionist certificat de fitness fizic după aprobarea medicului. Acest profesionist vă poate ajuta să personalizați un regim de exerciții pentru a vă ajuta să rămâneți în formă în timpul sarcinii.
 • Un profesionist certificat de fitness vă poate ajuta să obțineți formă în timpul sarcinii, dacă nu ați exercitat. Îmbunătățirea sau îmbunătățirea fitnessului în timpul sarcinii vă poate ajuta să vă pregătiți pentru efortul fizic al sarcinii și al nașterii.
 • Un profesionist certificat de fitness fizic vă poate spune dacă puteți continua să faceți orice exercițiu pe care l-ați făcut înainte de sarcină, fără probleme, atâta timp cât vă simțiți bine și confortabil și aveți aprobarea medicului.
 • Partea 2
  Mențineți starea fizică prin exerciții

  Imaginea intitulată
  1
  Aflați despre beneficiile exercitării în timpul sarcinii. Exercitarea poate ajuta orice persoană să fie și să se simtă sănătoasă, iar acest lucru se aplică și femeilor însărcinate. Cunoașterea beneficiilor exercițiilor în timpul sarcinii vă poate ajuta să vă mențineți starea fizică motivându-vă.
  • Exercitarea poate preveni creșterea excesivă în greutate în timpul sarcinii.
  • Exercitarea poate reduce problemele legate de sarcină, cum ar fi constipație, dureri de spate sau umflături.
  • Exercitarea vă poate mări energia și vă poate ajuta să dormiți.
  • Exercitarea vă poate ajuta să vă pregătiți pentru muncă și să vă recuperați mai repede de la sarcină și livrare.
 • Imaginea intitulată
  2
  Încălziți-vă și răcoriți-vă ca parte a sesiunilor de exerciții fizice. Ori de câte ori aveți o sesiune de exerciții, asigurați-vă că vă încălziți înainte de ao face și petreceți puțin timp răcit după ce terminați. Acest lucru vă va ajuta să vă pregătiți organismul pentru exerciții fizice, pe lângă stabilizarea temperaturii și tensiunii arteriale.
 • Încălziți-vă cu un impact scăzut și o activitate ușoară, cum ar fi 5 până la 10 minute de mers pe jos.
 • Chill cu o activitate cu impact redus, cum ar fi jogging-ul sau mersul ușor timp de 5 până la 10 minute.
 • Este important să rămâi și să rămâi bine hidratat să exerciți. Asigurați-vă că beți cel puțin 2 litri de lichide pe zi pentru a rămâne hidratat și adăugați 240 ml de apă pe oră de activitate.
 • Imaginea intitulată
  3
  Efectuați exerciții cardiovasculare. Efectuarea exercițiilor cardiovasculare cu impact redus, cu intensitate moderată vă poate ajuta să vă mențineți starea fizică și, de asemenea, să vă faceți mai confortabil sarcina și recuperarea ulterioară. Înainte de a începe, discutați un plan de exerciții cardiovasculare împreună cu medicul dumneavoastră și un profesionist certificat de fitness fizic.
 • Femeile gravide pot efectua cel puțin 30 de minute de exerciții moderate, toate sau majoritatea zilelor săptămânii.
 • Dacă sunteți foarte activ sau ați făcut exerciții intense cardiovasculare înainte de sarcină, puteți continua să faceți aceste exerciții cu aprobarea medicului și dacă vă simțiți confortabil.
 • Dacă sunteți doar la început sau ar trebui să faceți exerciții de impact redus, mersul pe jos și înotul sunt opțiuni excelente.
 • Puteți urma orice tip de pregătire cardiovasculară pentru a vă menține starea fizică în timpul sarcinii. Dincolo de mers și de înot, luați în considerare alergarea, vâslarea, bicicleta sau utilizarea unei mașini eliptice.
 • Imaginea intitulată
  4
  Efectuați exerciții de rezistență. În plus față de exercițiile cardiovasculare, exercițiile de rezistență vă pot ajuta să vă mențineți starea fizică. De asemenea, ele vă pot ajuta să vă pregătiți pentru naștere, să vă recuperați mai repede și să vă duceți copilul dintr-un loc în altul fără să vă obosiți.
 • Înainte de a începe orice program de rezistență, consultați medicul și, probabil, un instructor certificat, care va elabora cel mai bun plan în funcție de abilitățile și nevoile dvs.
 • Concentrați-vă pe exerciții care întăresc întregul corp și care sunt specifice nevoilor dvs. în timpul și după sarcină. De exemplu, buclele bicep vă pot ajuta să vă pregătiți să purtați copilul și o pungă de scutece. Exercițiile care vă întăresc picioarele vă vor ajuta să susțineți greutatea copilului care crește în interiorul vostru.


 • Imaginea intitulată
  5
  Faceți yoga sau pilates. Luați o clasă de yoga sau pilates fie la nivel local, fie online. Aceste activități cu impact redus vă pot întări și întinde mușchii în timp ce vă pot ajuta să vă relaxați.
 • Există mai multe cursuri de yoga și pilates în videoclipuri. Puteți lua în considerare cumpărarea de DVD-uri, care pot oferi sesiuni de ghidare de bază pentru tine. De asemenea, puteți căuta online videoclipuri sau cursuri care vă ghidează prin diferite nivele de sesiuni de yoga și pilates.
 • Puteți participa la o clasă sau puteți găsi un videoclip de clasă de yoga prenatală, care este făcut special pentru corpul unei femei însărcinate, ajutându-i să o pregătească pentru livrare.
 • Imaginea intitulată
  6
  Ascultați-vă corpul. Dacă decideți să vă mențineți în formă în timpul sarcinii, este important să ascultați corpul în timpul oricărei activități. Acest lucru vă poate ajuta să identificați dacă vă simțiți căsătoriți, dacă aveți nevoie de hidratare sau dacă aveți semne de o problemă mai gravă.
 • Permiteți-vă să vă odihniți ori de câte ori doriți. Dacă vă simțiți obosiți sau nu doriți să vă exercitați într-o zi, permiteți-vă să vă odihniți. Amintiți-vă că odihna este o parte integrantă a unei sarcini sănătoase și o stare fizică bună. S-ar putea să observați că nu aveți prea multă energie pe măsură ce vă apropiați de data livrării.
 • Dacă întâmpinați sângerări vaginale sau lichide care vă duc la vagin, opriți imediat exercitarea și contactați medicul.
 • Încetează să mai exersezi dacă simți amețeli, dureri de cap, probleme de respirație care se înrăutățesc, dureri în piept, palpitații, lichid care iese din vagin sau mișcare mai puțin fetală.
 • Imaginea intitulată
  7
  Cunoașteți activitățile care ar putea reprezenta un risc. Luați în considerare evitarea anumitor activități care ar putea reprezenta un risc pentru o femeie însărcinată. Acest lucru vă poate ajuta să vă asigurați că dumneavoastră și copilul dumneavoastră rămâneți în siguranță și sănătoși.
 • Contactul cu sportul, cum ar fi hochei pe gheață, fotbal, fotbal sau baschet, poate să nu fie în siguranță, mai ales dacă nu ați practicat niciodată aceste activități înainte de a rămâne gravidă.
 • Nu se recomandă să se scufunde în timpul sarcinii, deoarece crește riscul nașterilor premature și al anomaliilor congenitale.
 • De asemenea, trebuie să evitați orice activitate care prezintă un risc ridicat de cădere, inclusiv coborâre (schi), gimnastică, schi nautic, surfing, alpinism și călărie.
 • Partea 3
  Mențineți starea fizică prin nutriție

  Imaginea intitulată
  1
  Luați o dietă sănătoasă și echilibrată. Ca femeie însărcinată, trebuie să vă asigurați că consumați substanțele nutritive potrivite pentru a rămâne sănătoși și pentru a se potrivi în timpul sarcinii. Dacă aveți o dietă sănătoasă și echilibrată, vă puteți asigura că dumneavoastră și copilul dumneavoastră îi primiți vitaminele și mineralele necesare.
  • În plus față de aportul caloric obișnuit, va trebui să luați în considerare calorii suplimentare pentru a vă menține sarcina. Veți avea nevoie de până la 450 de calorii pe zi pentru a vă sprijini copilul.
  • Consumați alimente sănătoase, bogate în nutrienți, cum ar fi proteine ​​slabe, inclusiv carne de pui sau carne de vită, fructe și legume, cum ar fi zmeura sau broccoli, și produse lactate cum ar fi iaurt sau brânză pentru calciu.
  • Aveți grijă atunci când consumați fructe de mare sau pești. Limitați consumul de pește gătit la între 225 grame și 340 de grame pe săptămână, iar consumul de conserve la 170 de grame pe săptămână. Evitați friptura de ton, pește-spadă, macrou, rechin sau orice alt pește cu niveluri ridicate de mercur. Cu toate acestea, nu este necesar să se evite peștii cu niveluri scăzute de mercur, cum ar fi somonul.
  • Încercați să evitați caloriile nesănătoase, cum ar fi cele găsite în alimente dulci și alimente nesănătoase.
  • Poate doriți să evitați orice mâncare care provoacă probleme digestive pentru dvs. sau pentru copilul dumneavoastră sau pentru copilul nenăscut, inclusiv alimente picante, ouă, grâu, porumb sau arahide. Cu toate acestea, rețineți că unele cercetări au indicat că aceasta nu este o modalitate eficientă de prevenire a alergiilor.
  • Dacă suferiți de greață sau vărsături din cauza grețurii de sarcină și vă este dificil de mâncat, consultați-vă medicul sau un dietetician înregistrat, care vă poate ajuta să găsiți soluții pentru a primi o alimentație adecvată.
 • Imaginea intitulată
  2
  Luați suficiente lichide. Este important să vă asigurați că beți mult lichide în timpul sarcinii. Nu numai că trebuie să beți suficiente lichide pentru a evita deshidratarea și să vă sprijiniți sarcina, dar aveți nevoie, de asemenea, să vă mențineți starea fizică.
 • Ar trebui să beți cel puțin 15 pahare de apă pe zi pentru a rămâne hidratat și pentru a vă susține sarcina.
 • Apa este cea mai bună opțiune pentru nevoile dvs., dar puteți lua și infuzii și sucuri non-cofeină. Băuturile răcoritoare și nealcoolice, precum ghimbirul, pot ajuta la greață.
 • Puteți consuma cafea sau ceaiuri cofeină și băuturi răcoritoare în cantități limitate. Nu consumați mai mult de 200 mg de cofeină pe zi, ceea ce este cam la fel ca două cești de cafea de 8 oz. Consultați medicul pentru a vă asigura că puteți consuma oricare dintre aceste băuturi fără probleme.
 • Imaginea intitulată
  3
  Evitați băuturile alcoolice și tutunul. Se recomandă să evitați complet alcoolul și tutunul în timpul sarcinii. Folosirea acestor substanțe ar putea fi dăunătoare pentru tine și copil și ar putea să vă submineze eforturile de a rămâne în formă.
 • Există suficiente dovezi privind riscul consumului de alcool la femeile gravide. Prin urmare, luați în considerare evitarea complet alcoolului în timpul sarcinii.
 • Utilizarea tutunului poate provoca copilului dumneavoastră să sufere de probleme de sănătate, cum ar fi greutatea la naștere scăzută și bolile respiratorii.
 • Dacă fumezi în timpul sarcinii, discutați cu medicul despre posibilele opțiuni de tratament care vă ajută să vă loviți de obicei și să vă mențineți copilul sănătos.
 • Imaginea intitulată
  4
  Luați în considerare luarea vitaminelor prenatale. Corpul dvs. va avea nevoie de alți nutrienți suplimentari pentru a menține sarcina și pentru a vă menține forma. Luați în considerare luarea vitaminelor prenatale pentru a vă ajuta să consumați alți nutrienți de care aveți nevoie și pe care să nu îi primiți prin alimente.
 • În timpul sarcinii, corpul este conceput pentru a pune nevoile nutriționale ale copilului dumneavoastră înainte de al dumneavoastră.
 • Încercați să consumați cât mai multe substanțe nutritive din alimente sănătoase și întregi.
 • Asigurați-vă că discutați cu medicul înainte de a lua vitaminele prenatale sau cereți-i să prescrie unele.
 • avertismente

  • Nu face niciodată exerciții până la obosirea prea mult.
  • Cunosc semnele de avertizare ale unor complicații grave.
  • Mai întâi consultați medicul.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să-i spuneți dacă câinele dvs. este gravidăCum să-i spuneți dacă câinele dvs. este gravidă
  Cum sa scapi de constipatie in timpul sarciniiCum sa scapi de constipatie in timpul sarcinii
  Cum să măriți greutatea corespunzătoare în timpul sarciniiCum să măriți greutatea corespunzătoare în timpul sarcinii
  Cum sa cresteti nivelul de fier in timpul sarciniiCum sa cresteti nivelul de fier in timpul sarcinii
  Cum sa slabesti in timpul sarciniiCum sa slabesti in timpul sarcinii
  Cum sa scad tensiunea arteriala in timpul sarcinii in mod naturalCum sa scad tensiunea arteriala in timpul sarcinii in mod natural
  Cum să aveți grijă de o sarcină gemeneascăCum să aveți grijă de o sarcină gemenească
  Cum să determinați câte săptămâni de sarcină avețiCum să determinați câte săptămâni de sarcină aveți
  Cum de a reduce oboseala in timpul sarciniiCum de a reduce oboseala in timpul sarcinii
  Cum să dormi bine în timpul sarciniiCum să dormi bine în timpul sarcinii
  » » Cum să vă mențineți în formă în timp ce sunteți gravidă

  © 2011—2020 ertare.com