Cum să rămâi răcoroasă în timpul verii

În timpul verii, cu temperaturi ridicate, puteți risca îmbolnăvirea cu căldură dacă nu luați măsurile de precauție corespunzătoare. Indiferent dacă sunteți în interior sau în aer liber, este recomandabil să cunoașteți temperatura și umiditatea și să știți cum reacționează organismul dvs. la acel climat. Dacă faci ceea ce trebuie să faci pentru a preveni o boală la cald, cu siguranță nu vei avea probleme să te răcești în timpul verii.

pași

Partea 1
Rămâi la umbra

Imagine intitulată Rămâi răcoros în timpul etapei de vară 1
1
Planificați timp în interior. Aerul condiționat nu este un confort pe care îl au toate casele. Dacă nu aveți unul, planificați să petreceți câteva ore undeva cu aer condiționat. Încercați să o faceți în mijlocul după-amiezii, care este cea mai tare parte a zilei. Luați în considerare unele dintre următoarele:
 • Bucurați-vă de un prânz târziu cu prietenii dvs. într-un restaurant.
 • Studiu în bibliotecă.
 • Mergeți printr-un centru comercial.
 • Vizitează un muzeu
 • Du-te la cinema.
 • Image cu titlul Rămâi răcoros în timpul etapei de vară 2
  2
  Rămâi la umbra. Dacă vă aflați în aer liber, nu petreceți prea mult timp la soare. Efectul de răcire al unui copac este echivalent cu zece aparate de aer condiționat pentru o cameră care funcționează 20 de ore pe zi. Rețineți că sub copaci, umbrele, corturi, chioșcuri și corturi veți găsi locuri excelente pentru a vă relaxa la umbra.
 • Image cu titlul Rămâi răcoros în timpul pasului de vară 3
  3
  Găsiți un loc cu briza. Dacă locuiți lângă un corp de apă, este probabil o briză în jurul vostru. Dacă locuiți în munți, valea dintre ele are probabil o briză rece. Dacă nu aveți acces la o zonă briză, utilizați un ventilator pentru a obține un efect similar.
 • Partea 2
  Rămâneți hidratat adecvat

  Imagine cu titlul Rămâi răcit în timpul pașilor de vară 4
  1
  Beți apă la fiecare 15 minute. Cel mai bine este să consumați 180 și 350 de mililitri de apă la fiecare 15 minute în zilele fierbinți de vară. Dacă faceți acest lucru, veți bea 3,75 litri de apă pe zi. Dacă de obicei nu beți apă, acest lucru vă poate părea descurajant. Cu toate acestea, dacă schimbați băuturile răcoritoare ale prânzului sau cafelei de după-amiază pentru apă, nu veți avea o problemă de a bea 3,75 litri pe zi.
 • Imagine intitulată Rămâi răcit în timpul etapei de vară 5
  2
  Evitați cofeina Băuturile cu cafeină, cum ar fi cafeaua, ceaiul și sifonul, sunt rele pentru hidratarea dvs., de fapt, deshidratați corpul. Nu este necesar să eliminați complet aceste băuturi din dieta dvs., dar să vă limitați consumul la unul sau două pe zi.
 • Image cu titlul Rămâi răcoros în timpul etapei de vară 6
  3
  Luați băuturi sportive. Băuturile sport sunt proiectate să hidrateze în mod corespunzător. Ele conțin electroliți (un amestec de carbohidrați, sodiu și potasiu). Acestea vă ajută să completați mineralele pierdute atunci când transpirați și rămâneți hidratate. De asemenea, dacă nu vă place gustul apei, există băuturi sportive cu sute de arome.
 • Partea 3
  Fiți confortabil atunci când este fierbinte

  Image cu titlul Rămâi răcoros în timpul pasului de vară 7


  1
  Purtați haine de culoare deschisă și o pălărie. Acestea vor reflecta lumina departe de corpul vostru. Culoarea închisă îmbrăcăminte atrage lumina și păstrează căldura în ea, ceea ce mărește temperatura corpului.
 • Image cu titlul Rămâi răcit în timpul etapei de vară 8
  2
  Folosiți materialele potrivite. Îmbrăcămintea ușoară este cea mai bună opțiune atunci când încercați să vă răcoriți. Desigur, dacă sunteți pe plajă sau acasă, puteți folosi haine mici, dar dacă executați comisioane sau trebuie să mergeți la lucru, este recomandat să utilizați lenjerie, bumbac, mătase sau alte materiale care respira. Purtați haine libere și ventilate.
 • Imagine cu titlul Rămâi răcit în timpul etapei de vară 9
  3
  Se odihnește în timpul zilei. Căldura vă va epuiza mai rapid decât temperaturile mai scăzute. Luați-vă ceva timp să vă odihniți într-un loc umbros în timpul zilei, pentru a vă menține temperatura scăzută a corpului.
 • Imagine cu titlul Rămâi răcit în timpul pașilor de vară 10
  4
  Cunoaște-ți limitele Este posibil să nu aveți ocazia să vă odihniți în timpul zilei. Dacă lucrați în afara casei sau jucați sporturi în aer liber în timpul verii, vă recomandăm să cunoașteți limitele. Asigurați-vă că beți apă frecvent pe tot parcursul zilei, nu doar în timpul perioadelor de activitate. Dacă aveți un moment de odihnă, faceți-o la umbra. De îndată ce observați că nu vă simțiți bine, stați departe de căldură, rețineți că orice senzație de amețeală, dureri de cap sau dureri de stomac ar putea fi un semn al unei boli termice.
 • Partea 4
  Acționează repede

  Image cu titlul Rămâi răcit în timpul pasului de vară 11
  1
  Recunoașteți semnele precoce ale afecțiunilor termice. Dacă sunteți expus la căldură pentru o lungă perioadă de timp, riscați să suferiți de boli termice. Acest lucru ar putea varia de la simptomele de bază la accidentele de căldură. Urmăriți următoarele simptome de bază, pentru a putea reacționa înainte ca boala să fie mai gravă:
  • amețeală
  • durere de cap
  • crampe musculare
  • boală
 • Image cu titlul Rămâi răcoros în timpul pașilor de vară 12
  2
  Recunoașteți semnele severe de boală de căldură. Dacă pierdeți primele simptome deoarece sunt considerate diferite de primele semne de boală de căldură, simptomele se vor agrava. În acel moment, veți trece de la stadiul de epuizare a căldurii la o situație de urgență medicală cunoscută sub numele de accident vascular cerebral de căldură. Următoarele sunt simptomele unei boli severe la căldură:
 • transpirație profundă
 • convulsii și frisoane
 • confuzie și dificultate de a vorbi
 • vărsături
 • Image cu titlul Rămâi răcit în timpul pașilor de vară 13
  3
  Are un plan. Pregătiți-vă pentru cazul în care aceste boli de căldură vin să prezinte. Dacă recunoașteți primele semne, puteți să vă odihniți pur și simplu la umbra și să beți 1,9 litri de apă în timpul următoarei ore în timp ce vă relaxați. Dacă acestea devin mai serioase, veți avea nevoie de îngrijiri medicale. Dacă nu este nimeni cu dvs., cereți ajutor prin telefon. Scoateți imediat hainele și umeziți întregul corp cu apă proaspătă, puteți folosi sprinkler-ul unui furtun de grădină, în plus, puneți pachete de gheață în axile și înghintele.
 • sfaturi

  • Evitați alimentele fierbinți. Mananca portii mai mici de alimente cu mai putine calorii.
  • Înghețați sticlele de apă peste noapte, astfel încât să rămână răcoroase când plecați a doua zi.
  • Nu petreceți prea mult timp sub soare, deoarece acest lucru vă va face să vă slăbiți.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să evitați accidentele de căldurăCum să evitați accidentele de căldură
  Cum sa faci inghetata de ciocolataCum sa faci inghetata de ciocolata
  Cum să ajuți un câine să se răcească în vreme caldăCum să ajuți un câine să se răcească în vreme caldă
  Cum să evitați creșterea în greutate în timpul veriiCum să evitați creșterea în greutate în timpul verii
  Cum să economisiți energie electrică în birouCum să economisiți energie electrică în birou
  Cum să cumpărați un aparat de aer condiționatCum să cumpărați un aparat de aer condiționat
  Cum să setați un termostatCum să setați un termostat
  Cum să crească legumele în timpul primăveriiCum să crească legumele în timpul primăverii
  Cum se răcește aerul într-o casă cu un aer spălat (aer evaporativ)Cum se răcește aerul într-o casă cu un aer spălat (aer evaporativ)
  Cum se face un aer condiționat cu un ventilator și sticle de apăCum se face un aer condiționat cu un ventilator și sticle de apă
  » » Cum să rămâi răcoroasă în timpul verii

  © 2011—2020 ertare.com