Cum să rămâi hidratat în timpul sarcinii

Menținerea hidratată în timpul sarcinii este importantă deoarece afectează sănătatea fătului în creștere. Puteți fi încurajat să beți mai mult cu sfaturi și trucuri. De asemenea, vă puteți menține mai hidratat prin creșterea consumului de alimente care au un conținut ridicat de apă. În orice caz, hidratarea va ajuta copilul să continue să crească bine și puternic.

pași

Partea 1
Hidrați-vă mai mult

Image cu titlul Stați hidratat în timpul sarcinii Pasul 1
1
Umpleți sticlele cu apă dimineața. O modalitate de a vă asigura că beți suficient este măsurarea apei dimineața. Puteți folosi sticle pentru apă reîncărcabilă, borcane sau chiar vase. Se toarnă cantitatea pe care trebuie să o bei (10 cești) și vei avea un memento vizibil cu privire la ceea ce trebuie să bei în acea zi.
 • Image cu titlul Stați hidratat în timpul sarcinii Pasul 2
  2
  Încearcă sucul, laptele sau ceaiul din plante. Nu este necesar să vă limitați la apă pentru a rămâne hidratată. De asemenea, puteți bea lapte, suc și ceai din plante. Totuși, rețineți că laptele și sucul vor adăuga calorii suplimentare în dieta dumneavoastră. De asemenea, nu este o idee bună să luați câteva ceaiuri pe bază de plante în timpul sarcinii, așa că adresați-vă medicului sau asistentei medicale despre care dintre acestea sunt în siguranță.
 • De asemenea, puteți bea sucuri de legume. Doar asigurați-vă că vă limitați la varietăți de sodiu scăzute.
 • Image cu titlul Stați hidratat în timpul sarcinii Pasul 3
  3
  Bea apă carbonată și aromatizată. Alimentația cu apă potabilă vă poate ajuta să beți mai mult pe măsură ce are un gust bun. Dacă doriți să evitați îndulcitorii artificiali, alegeți băuturi care doar gust și nu cele care au mai multă dulceață. Aceste băuturi sunt disponibile la cele mai multe magazine de bacanie.
 • Image cu titlul Stați hidratat în timpul sarcinii Pasul 4
  4
  Încercați să vă pregătiți propria apă aromatizată. Un alt mod de a te încuraja să bei mai mult este să-ți faci propriile ape aromatizate acasă. Puteți pune niște bucăți de fructe preferate (sau chiar o legume!) Într-un pahar de apă, de exemplu, câteva perechi de portocale. Puteți arunca, de asemenea, niște felii de castraveți sau puțină menta și câteva mure zdrobite. Având apă aromată vă poate încuraja să beți mai mult.
 • Image cu titlul Stați hidratat în timpul sarcinii Pasul 5
  5
  Reduceți cantitatea de cofeină. Deși nu este necesară eliminarea completă a consumului de cofeină în timpul sarcinii, nu trebuie să beți mai mult de 200 mg pe zi, ceea ce echivalează cu aproape 2 cani de cafea. Cu toate acestea, deoarece cofeina poate fi un diuretic (adică, poate face ca unii oameni să urineze mai mult), poate doriți să eliminați complet utilizarea, deoarece ar putea crește deshidratarea.
 • Întotdeauna discutați cu medicul dumneavoastră despre subiecte cum ar fi consumul de cafeină în timpul sarcinii. Numai medicul dumneavoastră vă cunoaște profilul personal de sănătate și va ști cum vă vor afecta stimulentele externe.
 • Image cu titlul Stați hidratat în timpul sarcinii Pasul 6
  6
  Încercați un contor de apă. Unele sticle cu apă au dispozitive încorporate pentru a face înregistrări, ceea ce vă va spune cât de multă apă beți. O altă opțiune este un tracker pe care îl puteți conecta la orice sticlă. Astfel, puteți măsura cantitatea de apă pe care o beți și să o rețineți dacă nu ați făcut-o pentru o vreme. Majoritatea acestor dispozitive se vor conecta cu un smartphone, ceea ce va facilita urmărirea.
 • Partea 2
  Creșteți hidratarea prin dietă

  Image cu titlul Stați hidratat în timpul sarcinii Pasul 7
  1
  Îmbunătățește consumul de legume apoase. Dieta ta contribuie de fapt la o parte din aportul de apă pe zi. De exemplu, legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul și salata, oferă o cantitate bună de apă, ca și alte legume cum ar fi castraveții sau roșiile. Mâncarea mai multor astfel de tipuri de legume vă poate ajuta să vă mențineți hidratat.
 • Image cu titlul Stați hidratat în timpul sarcinii Pasul 8
  2
  Mănâncă mai multe fructe apoase O altă opțiune pentru a vă îmbunătăți nivelul de hidratare este să consumați mai multe fructe apoase. Pepenele de pepene și pepene galben sunt alegeri excelente, la fel ca și alte pepeni. Fructele precum căpșunile și portocalele conțin, de asemenea, o cantitate bună de apă.
 • Image cu titlul Stați hidratat în timpul sarcinii Pasul 9


  3
  Încearcă tremurul. Smoothies sunt o modalitate excelentă de a consuma legume și fructe și de a crește aportul de apă. Încearcă o licărire verde pentru a obține cele mai multe substanțe nutritive, cu legume, fructe și un lichid. De asemenea, puteți adăuga proteine, de exemplu, iaurt.
 • Relația trebuie să urmeze este o portie de legume, 1 porție de lichide (cum ar fi lapte sau lapte de migdale) și 1 porție și jumătate de fructe, de exemplu, 1 cana de spanac, o cana de lapte și 1 ½ mango și afine. Se amestecă bine cu puțină gheață. Puteți adăuga, de asemenea, lucruri precum semințele de in sau untul de nuci.
 • Image cu titlul Stați hidratat în timpul sarcinii Pasul 10
  4
  Faceți supele parte din dieta dumneavoastră. Supele au, de asemenea, un conținut ridicat de apă, în special supe preparate din bulion, de exemplu, supa de pui cu fidea, supă miso sau supă de ceapă franceză. De asemenea, puteți avea un bulion de legume înainte de cină. Doar asigurați-vă că vedeți conținutul de sare, deoarece supele care vin ambalate pot conține o cantitate semnificativă de sare.
 • Partea 3
  Știind ce să faci când te deshidratezi

  Image cu titlul Stați hidratat în timpul sarcinii Pasul 11
  1
  Aveți grijă de greață. Dacă sunteți gravidă, puteți fi susceptibil la vărsături din cauza bolii de dimineață. S-ar putea să aveți și probleme de a păstra totul sub control. Aceste probleme, împreună cu faptul că veți avea nevoie de mai multă apă, pot duce la deshidratare.
  • Dacă aveți greață și vărsături severe, numită și hiperemesis gravidarum, adresați-vă medicului dumneavoastră. Această condiție este, de obicei, diagnosticată de faptul că vărsați de patru sau de mai multe ori pe zi, astfel încât să devii deshidratat, să pierdeți în greutate și să vă ametați sau să vă simțiți amorțiți.
  • Poate ai putea lua medicamente pentru greață pentru a ajuta la această condiție.
  • De asemenea, încercați să mâncați alimente mici, moi, astfel încât să aveți mai puține șanse să le aruncați, de exemplu, fulgi de ovăz.
  • Puteți încerca, de asemenea, alte metode alternative pentru a trata greața, de exemplu, folosind o bandă de presiune de puncte. Folosind o presiune de puncte de pe încheietura mâinii ajută unii oameni care au greață. De asemenea, adresați-vă medicului dumneavoastră despre vitamina B6 și consumul de ghimbir pentru a ajuta la greață.
 • Image cu titlul Stați hidratat în timpul sarcinii Pasul 12
  2
  Rămâi acordat pentru primele semne de deshidratare. Dacă sunteți deshidratat, este posibil să vă simțiți mai obosiți și mai zgomotoși. Urina ta va fi mai întunecată și veți avea mai multe probleme în a evita. Ai putea avea dureri de cap și probabil că ești însetat, iar gura și gâtul sunt uscate.
 • Dacă prezentați aceste simptome, faceți un efort de a vă rehidrata consumând mai multă apă.
 • Image cu titlul Stați hidratat în timpul sarcinii Pasul 13
  3
  Știți când să solicitați asistență medicală. Dacă prezentați semne mai extreme de deshidratare, ar trebui să solicitați imediat asistență medicală, deoarece acestea vor fi semne mai grave. Deshidratarea poate dăuna atât dumneavoastră cât și copilului, dacă nu îl controlați.
 • Adresați-vă medicului sau mergeți la camera de urgență dacă nu ați urinat timp de 8 ore. Având o batai inimii rapide sau slabe este un alt simptom grav. Defecare cu sânge și leșin sunt și semne proaste.
 • Este posibil să vi se administreze fluide intravenoase.
 • Partea 4
  Cunoașteți motivele pentru care aveți nevoie de mai multă apă

  Image cu titlul Stați hidratat în timpul sarcinii Pasul 14
  1
  Înțelegeți că aveți o nevoie mai mare de apă. Cu un corp mai mare și având un copil care crește în interiorul vostru, ar trebui să vă asigurați că beți mai multă apă decât de obicei. Institutul de Medicină sugerează că femeile însărcinate ar trebui să bea cel puțin 10 cești de apă în fiecare zi.
 • Image cu titlul Stați hidratat în timpul sarcinii Pasul 15
  2
  Aflați că apa ajută bebelușul să obțină substanțe nutritive. Unul dintre motivele pentru care aveți nevoie de mai multă apă este că vă ajută să absorbi substanțele nutritive, astfel încât să le puteți transmite copilului prin intermediul celulelor sanguine. Dacă nu beți suficientă apă, bebelușul nu va primi substanțele nutritive de care are nevoie.
 • De asemenea, apa ajută la digestia și eliminarea deșeurilor suplimentare din corpul dumneavoastră (pe care fatul le produce).
 • Image cu titlul Stați hidratat în timpul sarcinii Pasul 16
  3
  Înțelegeți cum ajuta apa să vă conecteze copilul. Apa joacă, de asemenea, un rol important în crearea placentei, care reprezintă modul în care fătul extrage substanțele nutritive de la dumneavoastră. Prin urmare, este important să beți suficientă apă pentru acest proces.
 • De asemenea, apa contribuie la crearea sacului amniotic, care este locul unde crește copilul.
 • sfaturi

  • Fiți atenți la urină. Este posibil să nu pară un hobby amuzant - cu toate acestea, controlul urinei vă poate ajuta să determinați cât de hidratat sunteți. Asta este, dacă sunteți hidratat, urina dvs. va fi mai ușoară sau galben deschis. Dacă aveți nevoie de mai multă apă, urina dvs. va fi mult mai întunecată.
  • Acordați atenție buzelor fierbinți. Dacă nu beți suficientă apă, este mai probabil să supraîncălziți sau să aveți bufeuri. Dacă observați că aveți tendința de a se încălzi frecvent, poate fi necesar să vă măriți aportul de apă pentru a ajuta la combaterea acestui simptom.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să identificați alimentele pe care trebuie să le evitați în timpul alăptăriiCum să identificați alimentele pe care trebuie să le evitați în timpul alăptării
  Cum să induceți lactațiaCum să induceți lactația
  Cum sa faci mai multa distractie apa potabilaCum sa faci mai multa distractie apa potabila
  Cum să faci ceai de musetelCum să faci ceai de musetel
  Cum sa faci ceai de ghimbir (chai in stil indian)Cum sa faci ceai de ghimbir (chai in stil indian)
  Cum se face ceai din planteCum se face ceai din plante
  Cum să faci ceai indianCum să faci ceai indian
  Cum să oprești pofta de sifonCum să oprești pofta de sifon
  Cum sa scapi de constipatie in timpul sarciniiCum sa scapi de constipatie in timpul sarcinii
  Cum de a crește lichidul amnioticCum de a crește lichidul amniotic
  » » Cum să rămâi hidratat în timpul sarcinii

  © 2011—2020 ertare.com