Cum să rămâi treaz în timpul zilei dacă nu dormi toată noaptea

Fie că ați stat toată noaptea pentru a studia pentru un examen, fie că sunteți doar o bufniță de noapte, s-ar putea să vă întrebați cum puteți rămâne treaz în timpul zilei dacă nu ați dormit sau ați dormit foarte puțin pe timp de noapte. Va fi dificil să rămâneți treaz fără să dați din cap, dar nu este imposibil. Aceste sfaturi vă vor ajuta să profitați din plin de ziua dvs. după ce ați stat toată noaptea.

pași

Partea 1
Ține-ți energia

Imaginea intitulată Faceți-o în timpul zilei după ce ați rămas toată noaptea Pasul 1
1
Ia micul dejun. Unele studii au arătat că persoanele care mănâncă un mic dejun sănătos și echilibrat dimineața sunt mai alert și mai energic decât cei care nu mănâncă micul dejun.
 • Ar trebui să optați pentru alimente bogate în proteine, cum ar fi ouă, tofu, iaurt sau unt de arahide. De asemenea, puteți alege opțiuni alimentare bogate în nutrienți, cum ar fi fulgi de ovăz și fructe proaspete. Aceste alimente vă vor umple corpul cu energia necesară pentru a vă menține treaz și activ.
 • Imaginea intitulată Faceți-o în timpul zilei după ce ați rămas toată noaptea Pasul 2
  2
  Beți cafea sau ceai. Băuturile cu cafeină te pot ajuta să te lupți cu somnul și să te simți mai vigilent și mai energic. De asemenea, cafeaua sau ceaiul pot oferi multe beneficii sănătății tale. Aceste băuturi cu cofeină naturală sunt pline de antioxidanți și studii recente indică faptul că consumul de cafea poate reduce chiar și riscul de a suferi de depresie.
 • Nu beți prea multă cafea. Consumul excesiv de cafeină poate provoca anxietate și iritabilitate. Bea prea multă cafea poate interfera, de asemenea, cu capacitatea dumneavoastră de a dormi bine noaptea după ce rămâneți treaz în timpul zilei.
 • Alege cafeaua în loc de băuturi energizante. În general, o ceașcă de cafea de 240 ml conține mai multă cafeină decât aceeași porție a celor mai multe băuturi energetice.
 • Imaginea intitulată Faceți-o în timpul zilei după ce ați rămas toată noaptea Pasul 3
  3
  Rămâi hidratat. Consumul de apă suficientă este importantă pentru menținerea funcțiilor naturale ale corpului, iar deshidratarea poate face de fapt să vă simțiți și mai obosiți.
 • Imaginea intitulată Faceți-o în timpul zilei după ce ați rămas toată noaptea Pasul 4
  4
  Chew gheață. Actul fizic de mestecat vă ține corpul treaz și gheața vine cu beneficiile suplimentare de a fi răcoritoare și hidratante.
 • Imaginea intitulată Faceți-o în timpul zilei după ce ați rămas toată noaptea Pasul 5
  5
  Mănâncă o gustare în timpul zilei. Gustări bogate în proteine ​​și vitamine, cum ar fi fructele cu coajă lemnoasă sau fructele proaspete, vă pot ajuta să vă măriți energia între mese atunci când corpul dumneavoastră începe să încetinească.
 • Imaginea intitulată Faceți-o în timpul zilei după ce ați rămas toată noaptea Pasul 6
  6
  Dacă puteți, luați un pui de somn. Chiar și un somn scurt de 15-20 de minute vă poate crește nivelul de energie și vă va lăsa să vă simțiți mai atent, treaz și capabil să vă faceți bine la locul de muncă.
 • Nu ține un pui de somn lung. Dacă ai un pui de somn mai mult de 30 de minute, poți să te simți mai uluit după ce te trezești.
 • Amintiți-vă că s-ar putea să vă simțiți uimiți aproximativ 15 minute după trezire. Ar putea fi o idee bună să beți cafea imediat după un pui de somn.
 • Imaginea intitulată Faceți-o în timpul zilei după ce ați rămas toată noaptea Pasul 7
  7
  Aveți multă prânz Corpul tau are nevoie de majoritatea caloriilor dimineata si noaptea. Umple-te cu energia de care ai nevoie când este cel mai necesar.
 • Cu toate acestea, asigurați-vă că mâncați alimente sănătoase. Consumul prea multor calorii sau zaharuri la prânz vă poate lăsa să vă simțiți mai obosiți după-amiaza.
 • Partea 2
  Rămâne activ

  Image intitulat face aceasta, prin doua zi după ce au fost cazați toată noaptea Pasul 8


  1
  Faceți exerciții de lumină. Chiar și o plimbare scurtă și energică vă poate trezi și vă va oferi energia de care aveți nevoie pentru a rămâne treaz în timpul zilei.
 • Imaginea intitulată Faceți-o în timpul zilei după ce ați rămas toată noaptea Pasul 9
  2
  Petreceți puțin timp la soare. Unii experți au descoperit că imersarea în lumina naturală vă poate mări starea de veghe și vă poate face să vă simțiți mai atent pe parcursul zilei.
 • Imaginea intitulată Faceți-o în timpul zilei după ce ați rămas toată noaptea Pasul 10
  3
  Schimbați mediul Dacă este posibil, lucrați cu ferestre deschise pentru a lăsa aer curat și pentru a asculta muzică pentru a vă ține treaz.
 • Partea 3
  Gestionați-vă timpul

  Imaginea intitulată Faceți-o în timpul zilei după ce ați rămas toată noaptea Pasul 11
  1
  Faceți o listă. Planificați tot ce trebuie să faceți în timpul zilei și ordonați-l în ordinea importanței. Acest lucru vă va ajuta să vă amintiți tot ce trebuie să terminați. De asemenea, vă va oferi un sentiment de fitness și vă va oferi un memento vizuală a ceea ce ați terminat și a sarcinilor care sunt în așteptare.
 • Imaginea intitulată Faceți-o în timpul zilei după ce ați rămas toată noaptea Pasul 12
  2
  Lucrează eficient Obiectivul dvs. ar trebui să fie acela de a termina cele mai dificile sau mai complexe sarcini încă din zi, adică atunci când aveți mai multă energie.
 • Imaginea intitulată Faceți-o în timpul zilei după ce ați rămas toată noaptea Pasul 13
  3
  Răsplătește-te cu o odihnă. Făcând temele, studiind sau realizând proiecte de lucru pentru o perioadă de timp vă poate crește productivitatea făcându-vă să vă simțiți mai reîncărcată și reîncărcată și vă poate motiva să vă îndepliniți următoarele sarcini.
 • Imaginea intitulată Faceți-o în timpul zilei după ce ați rămas toată noaptea Pasul 14
  4
  Întoarce-te la programul tău de dormit. După ce stați toată noaptea, este important să reveniți la obiceiurile obișnuite. Du-te la somn mai mult sau mai puțin în același timp ca întotdeauna, sau poate puțin mai devreme decât de obicei și puneți ceasul deșteptător în momentul în care vă treziți în mod normal.
 • sfaturi

  • Dacă sunteți atât de obosit încât abia vă puteți ține ochii deschiși (ceea ce este complet normal în această situație), turnați-vă apă, udați-vă capul într-o cada de apă cu gheață sau ardeți foarte puternic. Poate că acestea nu sunt modalități foarte plăcute de a vă ține treaz, dar vor rezolva problema.
  • Ascultați muzică puternică, de preferință cu căști.
  • Să stați treaz devreme în timpul zilei, beți o băutură energizantă sau beți cafea la micul dejun, chiar și sifon, orice cu cofeină.
  • Puneți semnele roșii "înalte" în jurul canapelelor și paturilor, astfel încât să vă amintiți să nu vă culcați sau să vă odihniți. Dacă vă culcați și începeți să vă relaxați, veți adormi și vă veți trezi la ora 5 după-amiaza. Acest lucru vă va distruge ciclul de somn!
  • Dansați în jurul camerei sau jucați un joc de bord care este lung, ca un monopol, pentru a vă menține treaz și concentrat.
  • În după-amiaza târziu (la 4 sau 5), când începeți să vă simțiți foarte obosit, pregătiți o băutură energizantă. Se amestecă 3 sau 4 lingurițe de cafea instant într-o ceașcă de Pepsi sau altă sifon. Luați 1 sau 2 băuturi la început și beți restul de sâni în următoarea oră. Asta ar trebui să vă țină suficient de trează, ca atunci când adormiți, sunteți gata să dormiți bine.

  avertismente

  • Nu conduceți dacă ați păstrat treaz.
  • Nu stați toată noaptea dacă lucrați într-un mediu în care somnolența ar putea fi un risc pentru dvs. sau pentru alte persoane.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să faci micul dejun o parte din rutina zilnicăCum să faci micul dejun o parte din rutina zilnică
  Cum sa faci o bucata de fructe fara lapteCum sa faci o bucata de fructe fara lapte
  Cum să faci un mic dejun sănătosCum să faci un mic dejun sănătos
  Cum să te odihnești fără să adormiCum să te odihnești fără să adormi
  Cum să te trezești la timpCum să te trezești la timp
  Cum să te trezești repedeCum să te trezești repede
  Cum să dormi în timpul zileiCum să dormi în timpul zilei
  Cum să vă energizațiCum să vă energizați
  Cum să evitați lipsa de somnCum să evitați lipsa de somn
  Cum să includă mai multe fibre în micul dejunCum să includă mai multe fibre în micul dejun
  » » Cum să rămâi treaz în timpul zilei dacă nu dormi toată noaptea

  © 2011—2020 ertare.com