Cum să rămâi hidratat

Deshidratarea poate să apară nu numai ca urmare a faptului că nu bea apa necesară, ci și ca efect secundar al bolilor precum accident vascular cerebral, diaree și vărsături. Simptomele de deshidratare pot include sete, amețeli, confuzie, scăderea urinare, urină închisă la culoare, gura uscată, piele uscată, oboseală și în cazuri severe, creșterea frecvenței cardiace și de respirație. Indiferent dacă sunteți foarte deshidratat din cauza bolii sau pur și simplu căutați să încorporați o hidratare mai bună în viața voastră ca o măsură a sănătății, cu strategia potrivită vă puteți atinge scopul.

pași

Metoda 1
Încercați metodele de acasă

Imagine intitulată Ia hidratat Pasul 1
1
Beți mai multă apă. Mulți oameni nu consumă zilnic cantitatea recomandată de apă. Se recomandă să beți între 8 și 15 pahare de apă pe zi, în funcție de nivelul de activitate și de alți factori, cum ar fi greutatea corporală și expunerea la soare sau la temperaturi calde. Încercați să consumați cel puțin 8 pahare de apă pe zi.
 • Imagine intitulată Obțineți hidratat Pasul 2
  2
  Beți mai des cantități mai mici. Dacă beți cantitatea necesară de apă, o face dificilă, distribuind-o pe parcursul zilei poate face corpul tău asimilat mai bine. Aduceți o sticlă de apă împreună cu dvs. în timpul zilei de lucru sau dacă aveți un pahar de apă lângă dumneavoastră atunci când vă relaxați acasă. Dacă țineți apa aproape de dvs., veți fi mai predispuși să luați gogoaie pe parcursul zilei. Înainte de a putea realiza, veți fi pe cale să vă atingeți obiectivele în ceea ce privește hidratarea.
 • Rețineți că, chiar dacă nu vă simțiți sete, este important să mențineți un nivel optim de lichide.
 • Dacă v-ați simțit vreodată iritabil după ce ați mers mult pe jos în oraș fără a beți câteva ore, este foarte probabil ca iritarea dvs. să se datoreze unei simple deshidratări.
 • De asemenea, doar pentru că este rece nu înseamnă că nu aveți nevoie de lichide suplimentare. Excesul de efort, vremea neclintită, uscăciunea etc. vă pot ajuta să vă deshidratați.
 • Imagine intitulată Obțineți hidratat Pasul 3
  3
  Compensă pierderea de lichid după ce a făcut exerciții. Mulți oameni subestimează cantitatea de lichid pierdută când transpiră atunci când merg la sala de sport sau fac altă formă de exercițiu. Se recomandă să beți între 1 și 3 pahare de apă înainte de a începe rutina exercițiilor și să aduceți o sticlă de apă împreună cu dvs. în timpul exercițiilor fizice. Puteți înlocui apa cu băuturi sportive pentru a reface electroliți (echilibru sare), deoarece ai pierdut, de asemenea, sare prin transpiratie (bauturi sportive contin mai multe calorii, care vă va oferi energia de care aveți nevoie pentru a efectua mai bine atunci când faci efort fizic intens) .
 • Pentru sporturile de anduranță, o băutură electrolitică este elementară în măsura în care sarea este importantă pentru corpul dumneavoastră să absoarbă apa.
 • În cazul exercițiilor mai scurte, apa obișnuită va fi suficientă.
 • Imagine intitulată Ia hidratat Pasul 4
  4
  Controlați timpul petrecut sub soare. Cu cât mai mult timp petreceți într-un climat cald, cu atât este mai mare înlocuirea fluidului pe care corpul dumneavoastră o cere. Pentru a rămâne hidratat într-un climat cald, aduceți lichide cu dumneavoastră. Dacă nu este posibil, programați-vă activitățile în aer liber devreme dimineața sau după-amiaza, când soarele este mai puțin puternic, deoarece această măsură va reduce rata de deshidratare.
 • Dacă lucrați în aer liber și locuiți și într-un loc cu un climat cald, puteți alege să faceți exerciții în timpul zilei care sunt mai răcoroase în aer liber. Acest lucru vă va ușura să mențineți hidratarea adecvată fără a trebui să consumați cantități mari de lichid.
 • Imaginea intitulată Obțineți hidratat Pasul 5


  5
  Evitați sodă, băuturi cu cofeină și alcool pentru o mai bună hidratare. Contrar opiniei populare, dacă încercați să creșteți nivelul de hidratare, băuturile răcoritoare (cum ar fi ghimbirul) sunt o opțiune ineficientă. Acest lucru se datorează faptului că acestea conțin prea mult zahăr și prea puțină sare, ceea ce scade eficacitatea absorbției de apă.
 • Băuturile cu cofeină sunt de asemenea o alegere proastă deoarece au proprietăți diuretice, ceea ce înseamnă că ele stimulează pierderea apei din organism și nu câștigul. Deși o ceașcă de cafea sau ceai dimineața nu trebuie să provoace multe probleme, evitați să beți aceste băuturi în exces dacă încercați să vă îmbunătățiți hidratarea.
 • De asemenea, evită consumul prea mult de alcool, deoarece are un efect de deshidratare.
 • Imagine intitulată Obțineți hidratat Pasul 6
  6
  Verificați-vă urina ca un semn al stării de hidratare. Urina de culoare închisă (galben închis), mai ales dacă este însoțită de urinare scăzută, este un semn al deshidratării. Pe de altă parte, urina de culoare deschisă este un semn că corpul dumneavoastră este bine hidratat. Nu vă fie frică să verificați toaleta, deoarece aceasta este una dintre cele mai eficiente modalități de a evalua starea de hidratare a corpului dumneavoastră.
 • Metoda 2
  Căutați tratament medical

  Imagine cu titlul Ia Hydrated Pasul 7
  1
  Recunoașteți semnele de deshidratare severă. Dacă aveți amețeli, vertij, confuzie sau alte semne vitale (cum ar fi o frecvență cardiacă accelerată și o creștere a frecvenței respiratorii), este posibil să aveți o formă severă de deshidratare care necesită îngrijiri medicale. Cele mai frecvente cauze ale deshidratării severe sunt accidentul de căldură (datorită faptului că petrec mult timp în soare), sporturile de anduranță extreme și bolile care implică diaree sau vărsături.
  • Dacă credeți că ați putea avea oricare dintre aceste afecțiuni medicale sau dacă sunteți îngrijorat că este posibil să aveți deshidratare severă, este mai bine să vizitați un medic cât mai curând posibil pentru a obține un tratament.
 • Imagine cu titlul Ia Hydrated Pasul 8
  2
  Recepționează fluide intravenos. Fluidele intravenoase reprezintă cea mai rapidă și cea mai eficientă metodă de a înlocui fluidele dacă suferiți de deshidratare severă. Acest lucru se datorează faptului că lichidul este injectat direct în venă, în loc de a trece prin calea lungă de absorbție a sistemului digestiv. Fluidele intravenoase sunt, de asemenea, proiectate pentru nevoile dvs. specifice, cu un echilibru perfect de lichid, sare și calorii pentru a optimiza hidratarea corpului dumneavoastră și sănătatea dumneavoastră generală.
 • Dacă aveți o boală, cum ar fi diaree sau vărsături, ați putea fi în imposibilitatea de a consuma lichide pe cale orală (din cauza greață, vărsături sau diaree, care împiedică absorbția). Prin urmare, fluidele intravenoase pot fi singura opțiune în cazurile severe.
 • Imagine intitulată Obțineți hidratat Pasul 9
  3
  Obțineți un diagnostic al cauzei care stau la baza deshidratării. Este important să înțelegem că cazurile grave de deshidratare necesită nu numai lichide pentru tratament, dar, de asemenea, pentru a diagnostica și rezolva cauza care stau la baza de deshidratare (un loc de muncă, care este cel mai bine realizat dacă faci un medic cu experiență). Dacă încercați să rehidratați pe cont propriu, fără a identifica mai întâi cauza problemei, este puțin probabil ca aceasta să conducă la o soluție durabilă sau permanentă. Prin urmare, dacă nu sunteți sigur, este mai bine să vizitați un medic, deoarece vă poate îndruma prin pașii pentru a hidra și a vă recupera sănătatea.
 • În multe cazuri, diagnosticul specific al cauzei care stau la baza deshidratării afectează, de asemenea, cursul tratamentului. Acesta este un alt motiv pentru care identificarea cauzei care stau la baza este importantă.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să determinați dacă un câine este deshidratatCum să determinați dacă un câine este deshidratat
  Cum să diagnosticați și să tratați un hamster deshidratatCum să diagnosticați și să tratați un hamster deshidratat
  Cum să beți apă din cactus pentru a îmbunătăți sănătateaCum să beți apă din cactus pentru a îmbunătăți sănătatea
  Cum de a vindeca deshidratarea acasăCum de a vindeca deshidratarea acasă
  Cum să vindeci diareeaCum să vindeci diareea
  Cum de a vindeca diaree rapidCum de a vindeca diaree rapid
  Cum să subțiri sângeleCum să subțiri sângele
  Cum să evitați deshidratareaCum să evitați deshidratarea
  Cum să evitați deshidratarea dacă sunteți otrăvit cu alimenteCum să evitați deshidratarea dacă sunteți otrăvit cu alimente
  Cum să evitați un accident vascular cerebralCum să evitați un accident vascular cerebral
  » » Cum să rămâi hidratat

  © 2011—2020 ertare.com