Cum să rămâi concentrat

Starea concentrată vă poate ajuta să realizați aproape orice, de la studierea unui examen până la terminarea lucrului cu o oră mai devreme. O bună concentrare vă poate ajuta să vă îmbunătățiți viața profesională, precum și relațiile personale. Puteți să propuneți mai repede soluții la probleme. Dacă doriți să aflați cum să vă opriți verificarea telefonului dvs. Facebook sau telefonului la fiecare 15 minute și să rămâneți concentrată asupra sarcinii pe care trebuie să o finalizați, urmați pașii de mai jos.

pași

Metoda 1
Ia organizat

Imaginea intitulată Stați focalizată Pasul 1
1
Păstrați un spațiu organizat. Fie că lucrați într-un birou, fie că studiați acasă, un spațiu clar vă poate ajuta să vă concentrați mai mult și să vă rezolvați mai eficient sarcina. Scoateți din mijloc toate lucrurile irelevante care vă pot distrage de sarcina dvs. Eliminați de pe desktop orice nu este necesar să lucrați, lăsând cel mult o fotografie care vă aduce sentimente bune.
 • Dacă petreceți 10 minute pe zi menținându-vă locul de muncă curat la sfârșitul zilei, puteți să vă organizați noul stil de viață.
 • Dacă nu aveți nevoie de telefon pentru a vă face munca, scoateți-l din mijloc timp de câteva ore. Asta nu adaugă lucrurile care te pot distrage.
 • 2
  Faceți o listă în așteptare. Scrierea zilei sau săptămânii cercei pe hârtie vă poate ajuta să vă concentrați și să fiți mai motivați să vă faceți treaba. Dacă faceți o listă a tuturor lucrurilor pe care trebuie să le faceți, indiferent cât de nesemnificative ar putea fi acestea, vă veți simți mai bine de fiecare dată când marcați una dintre cele în așteptare concretizate și avansați la următoarea. De asemenea, vă va permite să vă concentrați asupra unei singure sarcini.
 • Puteți împărți lista dvs. de sarcini în trei: lucruri de făcut în cursul zilei, lucruri de făcut în ziua următoare și lucruri de făcut în acea săptămână. Dacă terminați sarcinile de zi, dar aveți timp, puteți continua sarcinile planificate pentru a doua zi.
 • Atribuiți priorități sarcinilor tale. Puneți cele mai importante sau mai dificile lucruri la început. Este mai bine să lăsați mai ușor sau mai puțin exigent pentru sfârșitul zilei, pentru că atunci când cineva este mai obosit și are mai puțină energie pentru sarcini dificile. Dacă lăsați lucrurile grele până în ultimul moment, vă veți gândi la ceea ce trebuie să faceți toată ziua.
 • Contemplați pauzele din lista de sarcini. Vă puteți simți răsplătit de fiecare dată când vă puteți relaxa. Dacă ați terminat cu planificarea, puteți pleca și vă puteți relaxa sau puteți apela la un prieten. Acest lucru vă va permite să vă concentrați mai mult pe îndeplinirea sarcinilor la momentul potrivit.
 • 3
  Gestionați-vă timpul Managementul timpului merge mână în mână cu lista în așteptare. Pe lângă tot ce scrieți pe listă, scrieți cât timp veți cheltui pe această sarcină. Fii realist când ești estimat timpul. Apoi încercați să finalizați sarcina în limita pe care ați determinat-o. Acest lucru vă va oferi mai multă siguranță, deoarece veți ști când vă aflați în plan și când veți începe să cădeți în urmă.
 • Puteți împărți sarcinile care consumă mai mult timp cu sarcini mai scurte și mai puțin exigente. În acest fel, nu vă veți simți copleșiți de prea multe sarcini consecutive. Imaginați-vă că sarcinile mai scurte sunt o recompensă.
 • 4
  Faceți loc pentru pauze. Chiar dacă credeți că pauzele pot fi contraproductive, vă vor ajuta să rămâneți concentrați. Ar trebui să luați cel puțin 5 până la 10 minute în fiecare oră sau o pauză de aproximativ 3-5 minute la fiecare jumătate de oră. Acest lucru vă va ajuta să rămâneți motivați, să terminați sarcina, să vă odihniți vederea și să vă acordați timp pentru a vă deplasa mental dintr-o activitate în alta.
 • Alegeți o activitate pentru pauzele dvs. Puteți seta obiectivul de a citi 30 de minute de peste 3 ore, de exemplu. Luând o pauză pentru a vă odihni ochii de pe ecran și pentru a finaliza un capitol al unei cărți, vă veți face să vă simțiți mai motivați pentru a vă îndeplini sarcinile.
 • Nu stați toată ziua la birou. Ridică-ți pauzele. Priviți fereastra, ieșiți afară sau mergeți pe scări pentru a vă activa inima. Aceste pauze vă vor face să vă simțiți mai energic când vă întoarceți la serviciu.
 • Puteți chiar să setați o alarmă pentru a afla când sunt îndeplinite perioadele de 1 oră pentru odihnă. Dacă sunteți cu ceva foarte important, care ar fi convenabil să nu întrerupeți, atunci puteți decide să omiteți oricare dintre pauze, dar ori de câte ori puteți, luați-le.
 • Metoda 2
  Adoptați un stat alfa

  1
  Stai pe un scaun cu o poziție relaxată, spatele drept, picioarele ferm pe sol și brațele de odihnă, fie pe genunchi sau pe cotiera.
 • 2
  Închide ochii Vizualizați-vă într-un loc care vă aduce sentimente de calm și liniște.
 • 3
  Încă vizualizați, inhalează profund. Inspirați prin nas și expirați prin gură. Fă-o încet. Luați cel puțin o secundă pentru a inspira și a vă expira. Faceți-l de multe ori într-un ritm constant până când vă simțiți relativ relaxați.
 • 4
  Când vă simțiți relaxați, în timp ce inhalați cu ochii încă închiși, priviți în sus (care activează cortexul vizual). Pe măsură ce expiră, priviți în jos și deschideți încet ochii (trebuie să faceți totul în același ritm cu care ați respirat).
 • 5
  Concentrați. Acum vei fi în statul alfa. Aceasta este o stare de concentrare ridicată în care creierul este dispus să se concentreze asupra a ceea ce decideți. Implicațiile reale ale acestei stări sunt că oricare altă activitate care necesită concentrare va fi mai ușor de făcut și nu veți fi deranjat atât de ușor.
 • Amintiți-vă că starea alfa este foarte aproape de Theta și Delta (stările creierului care sunt activate in timpul somnului) prevede, de ce ar trebui să activați atunci când treaz și așezat astfel încât să nu adormi.
 • Dacă doriți să vă întoarceți la starea beta (starea implicită a creierului atunci când sunteți treaz), încercați doar să vă scuturați și să mergeți puțin. Astfel veți reveni la starea anterioară.
 • Metoda 3
  Îmbunătățiți abordarea  1
  Îmbunătățiți focalizarea Chiar dacă credeți că sunteți întotdeauna distras, oricine poate să-și îmbunătățească abordarea cu o mică motivație. Tot ce trebuie să faceți este să începeți sarcina și să aveți 30 de minute pentru a termina fără să vă distrageți, fără să vă mișcați niciodată de pe scaun. Apoi, când acele 30 de minute trec, vezi dacă îți poți extinde concentrația cu 5 sau 10 minute mai mult. Continuați să vă mișcați și să vedeți cât de departe puteți să vă concentrați.
  • În timp ce ar trebui să faceți o pauză cel puțin o dată pe oră, învățând să vă concentrați mai mult vă va face mult mai ușor să faceți următoarele sarcini în mai puțin timp.
 • 2
  Citiți mai multe Citirea testează capacitatea dumneavoastră mentală de a rămâne concentrată pe un singur lucru la un moment dat și vă poate îmbunătăți concentrarea. Dacă schimbați întotdeauna canalele de televiziune, schimbând radioul sau trimiteți mesaje text la 5 prieteni simultan, vă veți pierde capacitatea de a vă concentra doar pe un singur lucru. Luați 30 de minute pe zi pentru a citi. Puteți citi ziarul, un roman sau un eseu. Nu contează ce citiți în măsura în care vă concentrați asupra citirii și evitării distragerii.
 • Când ați terminat de citit, întrebați-vă ce ați citit. Care a fost ideea principală a articolului sau a acelui paragraf? Cine erau personajele principale? Care erau argumentele autorului? Vedeți dacă ați acordat atenție ceea ce ați citit.
 • Învățarea de a vă concentra asupra textelor scrise vă va ajuta atunci când trebuie să scrieți. În plus, vă va oferi informații de care puteți profita.
 • 3
  Nu lăsa lucrurile mai târziu. Amânarea necesită timp. Evitați amânarea oricăror activități, nu lăsați-le mâine, săptămâna viitoare sau luna viitoare. Cel mai bine este să le faceți cât mai curând posibil pentru a trece la următorul.
 • 4
  Evitați să faceți multitasking. A face multe sarcini simultan poate părea cea mai potrivită pentru că multe lucruri pot fi terminate în același timp, dar este o greșeală. Multitaskingul confundă creierul, face persoana mai lentă, mai dispersată și incapabilă să se concentreze asupra oricărei sarcini. De fiecare dată când mergeți și vă întoarceți de la un lucru la altul, trebuie să resetați mintea, ceea ce încetinește procesele.
 • În aceste momente, o listă în așteptare vă va ajuta foarte mult: vă va menține motivat să rezolvați toate sarcinile dintr-o dată.
 • 5
  Evitați distragerile. Distragiile sunt dușmani ai concentrării. Dacă doriți să vă concentrați pe deplin, ar trebui să știți cum să evitați distragerile. Dacă reușiți, atunci veți fi câștigat jumătate din bătălia pentru concentrare. Iată câteva metode pentru a evita distragerile:
 • Nu te distra pe Internet. Asigurați-vă că biroul calculatorului este la fel de curat ca biroul dvs. fizic. Cu cât mai multe mișcări pe care le-ați deschis, cu atât mai mult veți fi în mai multe lucruri în același timp și cu atât mai probabil veți fi distras. Puteți să vă dați 5 minute la fiecare 1 sau 2 ore pentru a vă verifica e-mailurile, Facebook și alte rețele sociale. Apoi, puteți lăsa aceste activități reduse la minimum în timpul zilei.
 • Evitați să trimiteți mesaje text sau să discutați cu persoane și lucruri care nu au nimic de-a face cu munca dvs. în timp ce lucrați. Acestea sunt o mare sursă de distragere a atenției.
 • Nu te distra de alte persoane. Nu lăsați alți oameni să vă scoată din temele dvs., fie ei colegii de clasă, un coleg sau un prieten care vă întreabă întotdeauna favoruri. Puneți lucruri personale după terminarea muncii. Veți face lucrurile mai repede și veți avea timp pentru lucrurile dvs. mai târziu.
 • Nu vă distrageți de împrejurimile dvs. Dacă vă aflați într-un mediu zgomotos, ascultați muzică liniștită sau cumpărați niște dopuri pentru urechi. Chiar dacă sunteți tentați să vedeți ce se întâmplă în jurul dvs., faceți-l timp de 10 minute pentru a rămâne concentrat.
 • 6
  Evitați cofeina În timp ce o ceașcă de cafea sau ceai pe zi poate ajuta sa te simti mai plini de energie și gata pentru a începe ziua, dacă luați prea multă cofeină, te poate te sperii, concentrarea sau mai degrabă tensarte relaxați-vă. Este mai bine să rămână hidratat de apă potabilă și lăsând ceai sau cafea pentru un singur moment al zilei în loc de a umple corpul de cofeina pe care activați un mod care nu este recomandată.
 • Metoda 4
  Rămâi motivați

  1
  Găsiți-vă scopul Având un scop de a vă termina munca, vă veți menține motivat și, prin urmare, vă va ajuta să vă concentrați. Unul dintre principalele motive pentru care ne pierdem concentrarea este că nu vedem scopul a ceea ce facem și preferăm să facem altceva. Când găsiți scopul, scrieți-l sau repetați-l pentru a vă menține energiile. Scopul tău poate fi cheia care deschide ușa concentrării tale.
  • Dacă intenționați să studiați, gândiți-vă la motivele pentru care este important. Poate că un test nu este o motivație suficientă, ci face parte dintr-un proces mai amplu, deci este important să obțineți calificările necesare pentru a vă exercita profesional, indiferent ce faceți.
  • Dacă aveți de gând să faceți un loc de muncă, amintiți-vă de ce este important să o faceți. Dacă într-adevăr nu-ți pasă, dar este un bun mijloc pentru un final, gândește-te la toate lucrurile pe care le poți obține cu acel loc de muncă sau toate căile de a te distra la sfârșitul zilei.
 • 2
  Scopul tău este în vedere. Care este obiectivul pentru finalizarea sarcinii? Este pur și simplu să terminăm până la sfârșit, să economisim bani și să cumpărăm o motocicletă sau să avansăm în carieră? Scopul dvs. poate fi, de asemenea, să vă curățați casa pentru a vă petrece, sau să rulați 40 de minute fără să vă opriți pentru că nu aveți aer. Scopul poate fi morcovul de la capătul drumului care vă oferă energia pentru a face acest lucru.
 • 3
  Repetați obiectivul ca o mantra. Când știți exact care este scopul dvs., creați o mantra pentru a repeta de fiecare dată când vă distrați. Poate fi o simplă expresie pe care o veți repeta atunci când veți începe să observați că pierdeți concentrarea. De exemplu: "Opriți Facebook, niciun televizor până nu termin ceea ce fac. Când termin, pot scoate acest test de la mine. Când iau examenul, voi avea o notă bună în curs. "
 • sfaturi

  • Nu confunda invidia cu un scop. Invidia te slăbește. Inspirația și pasiunea vă întăresc.
  • Nimeni nu poate face asta pentru tine. Trebuie să muncești din greu pentru a-ți mări puterea.
  • Succesul vine de la oamenii obișnuiți care fac lucrurile extraordinar.
  • Puterea voinței este ca un mușchi. Cu cât îl exercitați mai mult, cu atât va deveni mai puternic.
  • Imaginați-vă că sunteți o persoană puternică din punct de vedere mental care vă poate controla gândurile.
  • Nu vă puneți ca pe un scop pe care nu vă puteți bucura acum în viața voastră. Utilizați ceva care vă inspiră și vă oferă siguranță și siguranță. Apoi gândiți-vă la ceva și mai mare și mergeți după el.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ajungeți la întâlniri la timp și să opriți amânareaCum să ajungeți la întâlniri la timp și să opriți amânarea
  Cum să vă gestionați timpulCum să vă gestionați timpul
  Cum să dezvolți o rutină pentru a nu mai pierde timpulCum să dezvolți o rutină pentru a nu mai pierde timpul
  Cum să fii concentratCum să fii concentrat
  Cum să creați un spațiu de studiu pentru elevii de liceuCum să creați un spațiu de studiu pentru elevii de liceu
  Cum să evitați să vă distrați când încercați să faceți cevaCum să evitați să vă distrați când încercați să faceți ceva
  Cum să cureți biroulCum să cureți biroul
  Cum să înveți tehnici de concentrareCum să înveți tehnici de concentrare
  Cum să începi să faci o sarcinăCum să începi să faci o sarcină
  Cum să te concentrezi pe studiiCum să te concentrezi pe studii
  » » Cum să rămâi concentrat

  © 2011—2020 ertare.com