Cum să mențină o rutină zilnică bună (pentru fetele preadolescente)

De la 9 la 13 de ani, cu care se confruntă tweens multe schimbări, cum ar fi modificări ale corpului, în prieteniile, emoțiile și modul în care acestea sunt legate de lume. Dacă dezvoltați o rutina de zi cu zi bună, poate fi util pentru a aborda aceste schimbări și, în același timp, rămâne sănătos și fericit.

pași

Partea 1
Începeți ziua

Image cu titlul Menținerea unei bune rutine zilnice (Tween Girls) Pasul 1
1
A dormi bine noaptea. De la 9 la 13 ani, va trebui să dormi în jur de 10 până la 12 ore în fiecare noapte. Numărul exact de ore este diferit pentru fiecare persoană - totuși, o regulă bună indică faptul că veți ști că ați dormit suficient dacă vă treziți senzația de reînnoire pe cont propriu. Probabil că nu ați dormit suficient dacă cineva trebuie să vă trezească și vă simțiți extenuați și iritabili.
 • Dacă trebuie să vă treziți la ora 6 a.m. pentru a merge la școală, va trebui să te culci cel mai târziu la ora 8:00. Prietenii tăi ar putea sta în sus later- Cu toate acestea, cea mai mare crestere si dezvoltare a creierului are loc în timp ce duermes-, prin urmare, nu afectează dezvoltarea ta să rămână până târziu.
 • Este posibil să fiți tentați să dormiți târziu la sfârșit de săptămână - totuși, încercați să mențineți o rutină consistentă cât mai mult posibil.
 • Image cu titlul Menținerea unei bune rutine zilnice (Tween Girls) Pasul 2
  2
  Folosește baia Acest lucru poate părea evident, dar este esențial să vă goliți vezica primul lucru dimineața, înainte de a continua cu alte activități. Dacă vă păstrați vezica plină de prea mult timp, aceasta poate provoca o infecție a vezicii urinare, care vă va provoca multă durere.
 • Trebuie să cureți bine. Ștergeți din față în spate, niciodată din spate în față. Acest lucru se datorează faptului că, uneori, germenii din scaun rămân în anus, iar aceștia pot fi transferați în vagin și pot provoca o infecție dacă curățați din spate în față.
 • Image cu titlul Menținerea unei bune rutine zilnice (Tween Girls) Pasul 3
  3
  Spălați-vă fața. Este posibil ca unele tweens nu trebuie să se spele pe fata cu toate acestea, pe măsură ce cresc, fața ta va începe să producă o substanță uleioasă numita sebum. Sebum poate face fata stralucitoare si grasa, si de multe ori merge mana in mana cu dezvoltarea acneei. Ambele se datorează modificărilor hormonale. Aceasta este o parte normală a pubertății - totuși, aceasta necesită un pas suplimentar în rutina zilnică, deoarece va fi util să aveți grijă de fața dumneavoastră.
 • Utilizați o curățare facială ușoară. Dacă suferiți de acnee, puteți utiliza o lotiune de curatare cu peroxid de benzoil sau acid salicilic, care pot fi utile pentru a elimina punctele negre.
 • Utilizați un hidratant blând cu un FPS minim de 30, acest lucru vă va proteja pielea de daunele provocate de soare și va restabili umiditatea pierdută la spălare.
 • Imagine cu titlul Menținerea unei bune rutine zilnice (Tween Girls) Pasul 4
  4
  Dă-i deodorant. Pe măsură ce îmbătrânești, modificările hormonale îți vor face mirosul de sudoare mai puternic decât atunci când vei fi mai tânăr. Dacă mirosul te deranjează, poți împrumuta un deodorant, care ascunde mirosul de sudoare sau antiperspirante, ceea ce va face sudoare Underarm mai puțin.
 • Puteți începe să utilizați un deodorant natural ușor, cum ar fi Tom`s of Maine sau unul similar. Dacă acest lucru nu vă oferă protecția dorită, utilizați un antiperspirant.
 • Image cu titlul Menținerea unei bune rutine zilnice (fete tween) Pasul 5
  5
  Îmbrăcați-vă Dacă aveți o uniformă școlară sau școala dvs. are un cod de îmbrăcăminte, va trebui să le respectați. Dacă nu, purtați pur și simplu haine. Poți purta haine care reflectă personalitatea ta.
 • Uneori, preadolescenții sunt foarte presați să se îmbrace ca prietenii lor cei mai apropiați sau chiar ca fete mai mari. Trebuie să folosiți ceea ce vă face să vă simțiți fericiți și confortabili și să încercați să nu vă îngrijorați de ceea ce alții decid să facă.
 • Orice prieten care vă impune să vă îmbrăcați sau să vă uitați într-un anumit fel va fi un prieten rău. Aceasta se numește presiune de grup, iar viața ta nu va avea nevoie de acest tip de prietene. Prietenii adevarati te iubesc pentru cine esti.
 • Image cu titlul Menținerea unei bune rutine zilnice (Tween Girls) Pasul 6
  6
  Fixați-vă părul Fă ce vrei să faci. Puteți să vă curățați părul, să-l lustruiți sau să-l îndoiți. Ceea ce faci ar trebui să te placă și să te facă să te simți bine și în siguranță. Veți transmite acest sentiment, iar alții îl vor simți.
 • Imaginea intitulată Menținerea unei bune rutine zilnice (Tween Girls) Pasul 7
  7
  Determinați dacă doriți să aplicați machiajul. La această vârstă, este normal ca multe fete să încerce un machiaj mic - cu toate acestea, cu siguranță nu trebuie să o faceți dacă nu doriți sau dacă nu aveți timp. Ar trebui să folosiți machiaj doar pentru distracție.
 • Discutați cu părinții dvs. înainte de a utiliza machiajul. Mulți părinți preferă ca fiicele lor să ajungă la o anumită vârstă să poarte machiaj, iar unii au o regulă pe care preteenii să nu o folosească pentru a merge la școală.
 • Dacă nu aveți permisiunea părinților dvs. de a folosi machiajul, aplicați puțin la început. Va fi nevoie de timp pentru a afla modalitatea corectă de aplicare a machiajului într-un mod care arată natural. Începeți mai întâi cu un element, cum ar fi luciu de buze. După câteva săptămâni, puteai aplica o nuanță pentru tonul pielii împreună cu un machiaj strălucitor pentru ochi.
 • Nu trebuie să aplicați machiaj pe toată fața - de asemenea, dacă utilizați o mulțime de fundație și concealer, acest lucru poate bloca porii și poate provoca erupții pe piele.
 • Imagine cu titlul Menținerea unei bune rutine zilnice (Tween Girls) Pasul 8
  8
  Mâncați un mic dejun sănătos. Este vital să începeți ziua școlii cu un mic dejun sănătos care vă va ajuta să vă concentrați la școală și să aveți energia de care aveți nevoie pentru a ajunge la prânz.
 • Un mic dejun sănătos este alcătuit din proteine, cereale integrale și fructe. Consumați iaurtul cu granola și fructe proaspete sau cu cereale integrale cu lapte.
 • Image cu titlul Menținerea unei bune rutine zilnice (Tween Girls) Pasul 9
  9
  Periați-vă dinții Placa și particulele pentru micul dejun vor fi combinate cu bacteriile din gură și vor provoca respirația urâtă. De asemenea, periajul va scădea riscul cariilor dentare și va menține zâmbetul proaspăt și luminos.
 • La varsta ta, probabil ca inca vei pierde si dintii din lapte - totusi, majoritatea dintilor vor consta din dinti permanenti adulti. Este esențial să aveți grijă de aceste dinți, astfel încât să evitați degradarea și cavitățile. Utilizați o pastă cu fluor și o pensulă cu peri moi. Trebuie să consacrați în jur de 3 minute periajului dinților. Trebuie să vă spălați toate suprafețele dinților.
 • Image cu titlul Menținerea unei bune rutine zilnice (Tween Girls) Pasul 10
  10
  Luați prânzul și rucsacul și mergeți la școală. Trebuie să aveți un timp bun pentru a vă pregăti, deci nu va trebui să vă grăbiți să ieșiți. Trebuie să începeți ziua cu o atitudine bună!
 • Dacă aveți o viziune pozitivă și vă așteptați la lucruri bune în timpul zilei, acest lucru poate crește șansele ca ziua dvs. să fie bună.
 • Partea 2
  Urmează o bună rutină la școală

  Imagine cu titlul Menținerea unei bune rutine zilnice (Tween Girls) Pasul 11
  1
  Du-te la orele tale la timp. Este esențial să adoptați obiceiul de a fi un student bun, ceea ce presupune existența unor obiceiuri adecvate de studiu, participarea și participarea.
  • Veți avea nevoie de disciplină personală pentru a ajunge la clasă la acea dată și cu uneltele corespunzătoare (cărți, creioane, teme etc.). Profesorii dvs. vor identifica studenții care depun toate eforturile pentru a ajunge la orele de curs în timp util și pentru a-și face munca la timp.
 • Image cu titlul Menținerea unei bune rutine zilnice (Tween Girls) Pasul 12
  2


  Mănâncă un prânz sănătos Unele școli oferă o mare varietate de opțiuni, dar altele au doar o opțiune pentru prânz. Este esențial să consumați un prânz care să vă energizeze corpul pentru restul zilei, chiar dacă trebuie să-l luați singur.
 • Încercați să includeți cele 5 grupuri de produse alimentare: fructe, legume, proteine, cereale integrale și produse lactate. Amintiți-vă că trebuie să beți și apă!
 • Image cu titlul Menținerea unei bune rutine zilnice (Tween Girls) Pasul 13
  3
  Du-te la baie. Probabil că nu ai prea mult timp între fiecare clasă pentru a merge la baie cu toate acestea, trebuie să vă goli vezica urinară (și intestinele, dacă este necesar) cu privire la o dată la fiecare 4 ore.
 • Rețineți că, dacă nu mergeți frecvent la baie, acest lucru poate provoca infecții ale vezicii urinare. De asemenea, puteți suferi un accident dacă așteptați prea mult pentru a merge la baie. Ar trebui să plănuiți să mergeți cel puțin o dată în timpul zilei de școală, aproximativ la prânz, dacă este posibil.
 • Image cu titlul Menținerea unei bune rutine zilnice (Tween Girls) Pasul 14
  4
  Menținerea prieteniilor bune La această vârstă, este normal ca fetele să se lupte din când în când cu prietenii lor. Asigurați-vă că prietenii nu vă hărțuiesc sau vă presează să faceți lucruri pe care nu le doriți.
 • Femeile preadolescente cresc și trec prin schimbări, iar personalitatea și interesele lor se vor schimba și ele. Este normal ca ei să observe că prieteniile pe care le-au avut încă de la începutul copilăriei nu mai sunt adecvate. În loc să lupți sau să bârfeți, căutați noi prieteni cu care vă simțiți mai compatibil.
 • Partea 3
  Termină ziua

  Imagine cu titlul Menținerea unei bune rutine zilnice (Tween Girls) Pasul 15
  1
  După școală, fă-ți temele. În primii ani de liceu, este normal ca temele să înceapă să devină mai dificile și necesită mai mult timp. Poate că trebuie să întrebați părinții sau un frate mai mare pentru ajutor.
  • Găsiți un loc liniștit unde vă puteți face-ți temele în fiecare zi după școală, ca un birou, dormitor, sau chiar de bibliotecă oraș (în cazul în care casa ta este foarte zgomotos și nu vă permite să se concentreze).
  • Are un planificator pentru a vă înregistra sarcinile și termenele limită pentru livrare. Chiar și un notebook comun va fi util. Este esențial să începi acum să îți dezvolți abilitățile organizaționale, deoarece numărul de teme pe care le ai va crește doar în următorii câțiva ani.
 • Image cu titlul Menținerea unei bune rutine zilnice (Tween Girls) Pasul 16
  2
  Faceți niște exerciții. Este vital să planificați timpul zilei în care puteți efectua activități fizice. Exercițiul este minunat pentru sănătatea ta și ajută și la reducerea stresului. Dacă vă rezervați un timp pentru a vă exercita după școală, acest lucru va fi foarte important dacă nu aveți o cursă de educație fizică sau fizică în ziua școlii.
 • Încercați să fiți activi cu cel puțin 60 de minute pe zi. Puteți alege orice tip de activitate care să corespundă personalității dvs. Puteți să înotați, să dansați, să mergeți cu bicicleta, să alergați și chiar să jucați capcane în curte!
 • Imagine cu titlul Menținerea unei bune rutine zilnice (Tween Girls) Pasul 17
  3
  Mănâncă o cină sănătoasă Este esențial să dați corpului dumneavoastră energie cu diferite alimente la fiecare masă. În general, cina este cea mai abundentă masă, deci va trebui să mâncați alimente sănătoase.
 • Departamentul Agriculturii al Statelor Unite a reușit să planifice o masă sănătoasă folosind o farfurie. Jumătate din plăcuța dvs. ar trebui să fie compusă din fructe și legume, iar cealaltă jumătate ar trebui să aibă boabe și proteine. Beți un pahar de lapte sau adăugați o felie de brânză sau iaurt.
 • Nu consumați sucuri sau alte băuturi dulci. Apa și laptele oferă substanțele nutritive de care aveți nevoie și nu aveți aditivi nesănătoși sau zahăr. De asemenea, aveți grijă de sare - majoritatea americanilor consumă prea multă sare, care poate fi periculoasă pentru inimă.
 • Nu trebuie să stresați peste calorii - totuși, amintiți-vă că dacă mâncați prea mult sau prea puțină mâncare, nu veți avea cantitatea potrivită de energie pentru a face ceea ce vă place.
 • Puteți să vă ajutați părinții să pregătească cina. Sunteți destul de bătrâni ca să învățați elementele de bază ale gătitului și pregătirii meselor. În plus, gătitul este o abilitate foarte importantă pentru viață, iar acest lucru vă permite să petreceți un timp în care veți stabili o legătură cu părinții dvs. Dacă familia dvs. are o carte de bucate, adresați-vă mamei sau tatălui dvs. dacă puteți alege unele alimente și ajuta la pregătirea lor în fiecare săptămână.
 • Image cu titlul Menținerea unei bune rutine zilnice (Tween Girls) Pasul 18
  4
  Luați un duș Rețineți că, pe măsură ce îmbătrâniți, veți începe să produceți mai multă grăsime și transpirație, ceea ce poate provoca un miros rău. De asemenea, bacteriile se reproduc în transpirație și grăsime, astfel încât va trebui să vă spălați sau să vă spălați frecvent pentru a le elimina. Dacă practicați sportul, va trebui să faceți duș sau să vă scăldați de îndată ce puteți după ce ați transpirat foarte mult.
 • Ar trebui să vă spălați fața, mai ales dacă aveți un ten gras, dacă ați făcut ceva care a generat transpirație sau dacă ați aplicat un machiaj.
 • Image cu titlul Menținerea unei bune rutine zilnice (Tween Girls) Pasul 19
  5
  Du-te în pat la culcare. În dimineața următoare, trezește-te și fă totul din nou.
 • Pe măsură ce vă obișnuiți cu rutina zilnică, probabil veți observa că unele zone necesită modificări pentru a se încadra în programul dvs. sau în viața de familie. Nu există nici o problemă! Fă ceea ce-ți face pentru tine să rămâi sănătos, curat și fericit.
 • Partea 4
  Fa-ti perioada menstruala

  Image cu titlul Menținerea unei bune rutine zilnice (Tween Girls) Pasul 20
  1
  Aflați despre menstruație. Este posibil să începeți să vă mențineți perioada menstruală într-un an în timpul preadolescenței. Aceasta este o parte normală a creșterii fetelor - totuși, ar putea dura ceva timp să vă obișnuiți cu aceasta, pe măsură ce modificați rutina zilnică pentru a include igiena menstruală.
  • Cele mai multe fete își încep perioada de la aproximativ 12 ani - totuși, unele încep cu mult mai devreme sau mult mai târziu. Nu vă faceți griji dacă prietenii dvs. sunt primii (sau ultimii) care au o perioadă. Acestea sunt câteva semne care indică faptul că perioada dumneavoastră va începe în curând: dezvoltarea sânilor (când sânii încep să se umple și trebuie să poarte un sutien), părul în axilă și părul pubian. Dacă aceste condiții sunt îndeplinite, este posibil să aveți perioada în câteva luni.
  • În general, perioada va apărea o dată pe lună și va dura între 3 și 7 zile. Cu toate acestea, atunci când începeți să aveți, este posibil să nu apară în câteva luni consecutive sau dacă aveți mai mult de o perioadă într-o anumită lună, pe măsură ce organismul dumneavoastră se obișnuieste cu menstruația.
 • Image cu titlul Menținerea unei bune rutine zilnice (Tween Girls) Pasul 21
  2
  Planificați-vă perioada menstruală. Dacă aveți perioada, trebuie să utilizați prosoape igienice în lenjeria dvs., care va absorbi sângele. Dacă nu le folosiți, sângele vă va pata lenjeria și pantalonii și vă poate pata scaunul. Va trebui să vă schimbați frecvent prosoapele, astfel veți evita scurgeri și vă veți menține curat și proaspăt. Unele fete preferă folosirea tampoanelor, care sunt introduse în vagin și absoarbe sângele.
 • Prima zi a perioadei menstruale este, de obicei, cea mai încărcată, iar următoarele zile au o cantitate mai mică de sânge. S-ar putea să sângeți foarte mult sau puțin sau puteți avea chiar pete mici de sânge, în special în primele luni ale perioadei. Cantitatea de sânge care se înmugurește se numește "flux".
 • Frecvența cu care trebuie să vă schimbați șervețelele sanitare va depinde de cât de încărcat este fluxul dvs. Puteai simti cel mai mare confort daca le schimbi la fiecare 1 sau 2 ore, pana cand te obisnuiesti cu fluxul si stii ce se va intampla.
 • Probabil că nu aveți un prosop pregătit pentru prima dată când începeți perioada. Dacă se întâmplă la școală, mergeți la asistența școlară sau discutați cu un profesor sau un angajat al școlii. Puteți, de asemenea, să-i spuneți tatălui sau îngrijitorului dvs. și aceștia vor fi responsabili pentru punerea la dispoziție a echipamentelor de care aveți nevoie.
 • Imagine cu titlul Menținerea unei bune rutine zilnice (Tween Girls) Pasul 22
  3
  Rămâi curat Trebuie să fiți mai atenți să vă mențineți în stare curată și proaspătă în timpul perioadei menstruale. Sângele menstrual nu are prea mult miros - totuși, dacă nu-l curățați, acesta poate dezvolta un miros neplăcut pe măsură ce se usucă pe piele.
 • În plus față de schimbarea prosopului la intervale de câteva ore, ar trebui să faceți un duș în fiecare zi.
 • Curățați vulva și fundul cu un săpun blând și asigurați-vă că le clătiți bine. Nu trebuie să curățați în interiorul vaginului (de fapt, aceasta poate provoca o infecție).
 • Imagine cu titlul Menținerea unei bune rutine zilnice (Tween Girls) Pasul 23
  4
  Pregătește-te pentru efecte secundare emoționale și fizice. Este destul de frecvent ca fetele și femeile să aibă alte simptome în timpul perioadei menstruale. Nu vă surprindeți dacă aveți oricare dintre următoarele simptome:
 • schimbări emoționale, cum ar fi strigătele de tristețe și schimbările bruște ale stării de spirit,
 • obosite
 • crampe de stomac, greață sau dureri de cap.
 • Discutați cu un medic, o asistentă școlară sau părinții dvs. despre medicamentele pe care le-ați putea folosi dacă simptomele vă deranjează.
 • sfaturi

  • Întotdeauna spălați-vă fața pentru a elimina machiajul zilei.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să-ți faci copilul să doarmă toată noapteaCum să-ți faci copilul să doarmă toată noaptea
  Cum să te trezeștiCum să te trezești
  Cum să ajustați programul de somnCum să ajustați programul de somn
  Cum să vă condiționați corpul să aibă nevoie de mai puțin somnCum să vă condiționați corpul să aibă nevoie de mai puțin somn
  Cum se trezește într-o stare bunăCum se trezește într-o stare bună
  Cum să te trezești la timpCum să te trezești la timp
  Cum sa te trezesti devremeCum sa te trezesti devreme
  Cum să dorm într-o cadăCum să dorm într-o cadă
  Cum să dormi bine în timpul sarciniiCum să dormi bine în timpul sarcinii
  Cum să dormi bine noapteaCum să dormi bine noaptea
  » » Cum să mențină o rutină zilnică bună (pentru fetele preadolescente)

  © 2011—2020 ertare.com