Cum să mențineți un echilibru între sentimentele dvs. și cele ale celorlalți

Simțind profund că durerea unei alte persoane este o reacție foarte umană cunoscută sub numele de empatie, dar uneori poate face dificilă separarea emoțiilor de cele ale altora. Dacă întâmpinați dificultăți în găsirea unui echilibru între aceste emoții și ale dvs., vă puteți simți epuizat și acest lucru poate chiar pune în pericol sănătatea fizică și emoțională. Poți să cultivai inteligența emoțională

pentru a înțelege sentimentele altora și, astfel, pentru a învăța să găsiți un echilibru cu al dumneavoastră. Apoi, vă puteți echilibra prin practicarea îngrijirii personale și validarea stării dvs. emoționale.

pași

Metoda 1
Recunoașteți sentimentele altora

Imaginea intitulă Bilanț Altele` Feelings with Your Own Step 1
1
Practicați ascultarea activă și implicată. Ascultarea activă este una dintre cele mai puternice căi prin care vă puteți regăsi sentimentele altora. Cu această abilitate, puteți asculta mesajul său în timp ce vă uitați la limbajul corpului și la expresia emoțională. Trebuie să țineți cont de toate aceste elemente pentru a fi conștienți de posibilele sentimente ale altora.
 • Pentru a demonstra ascultarea activă, ghidați-vă corpul spre difuzor, relaxați-vă brațele la picioarele și picioarele dvs., faceți ocazional contactul cu ochii și lăsați-l să termine vorbind înainte de a răspunde.
 • Imaginea intitulă Bilanț Altele` Feelings with Your Own Step 2
  2
  Parafrază sau rezumă ceea ce spune vorbitorul. Puteți să vă rezumați mesajul sau să îl reformulați într-un mod diferit, ca o modalitate excelentă de a demonstra că ascultați și că puteți recunoaște sentimentele altora. Acordați atenție cuvintelor și expresiilor cheie care reprezintă mesajul pe care vorbitorul intenționa să le transmită și să le reformuleze. Apoi, întrebați dacă ați înțeles corect. În acest fel, vă ajută să ratificați vorbitorul și să îi oferiți ocazia de a clarifica ceva, dacă este necesar.
 • De exemplu, dacă partenerul dvs. vă spune "Mama nu mă ascultă niciodată. El îmi spune doar ce vrea să fac și nu mă întreabă niciodată de părerea mea. Ca și cum n-aș fi trăit nici măcar viața mea", ai putea să-i răspunzi spunându-i "Cred că mama ta este foarte dominantă și nu vă respectă opiniile. Așa ți se pare?".
 • Imaginea intitulă Bilanț Altele` Feelings with Your Own Step 3
  3
  Citiți limbajul corpului și indicii non-verbale. Uneori, oamenii își plasează corpul într-un anumit mod și folosesc expresii sau gesturi facială pentru a vă oferi o idee despre posibilele lor sentimente. Pentru a descifra pe deplin ceea ce simt alții, trebuie să acordați atenție acestor aspecte ale comunicării.
 • De exemplu, dacă prietenul tău își trage brațele și se încruntă, poate fi supărat sau frustrat. Pe de altă parte, dacă vă îndoiți umerii și aveți ochi umezi, puteți fi trist.
 • Imaginea intitulă Bilanțul Altele` Feelings with Your Own Step 4
  4
  Recunoașteți emoțiile celorlalți, dar nu vă grăbiți să rezolvați problemele. Adesea, oamenii empatici se grăbesc să ajute, uneori fără a fi întrebați. Drept urmare, emoțiile celorlalți domină pe a lor. Dacă nu vi se cere ceva, trebuie doar să ascultați fără să simțiți că aveți nevoie "salvare" la cealaltă persoană. Poate pur și simplu doriți să aerisiți o persoană plină de compasiune, dar nu doriți să remediați lucrurile sau să oferiți o soluție.
 • Îi poți arăta că ai ascultat ce a spus el validând experiența emoțională spunând ceva de genul "Cred că simți ...".
 • De exemplu, dacă cel mai bun prieten vă spune "Mă înnebunesc. Am atatea lucruri de facut si foarte putin timp!", ați putea spune ceva de genul următor pentru a reflecta experiența dvs. emoțională: "Cred că ești puțin copleșit. Noul tău loc de muncă pare a fi foarte solicitant".
 • 5
  Validați-vă sentimentele. Uneori, dacă o persoană se deschide cu tine, ei vor doar ca sentimentele lor să fie recunoscute și validate. Pentru a vă spune că ceea ce simțiți este normal și valabil, o modalitate este să vorbiți despre o ocazie când ați simțit ceva similar.
 • De exemplu, dacă prietenul tău se angajează cu tine în legătură cu pierderea slujbei tale, ai putea să spui ceva asemănător "Când au renunțat la serviciile mele cu câțiva ani în urmă, m-am simțit foarte trist și fără ținta pentru o lungă perioadă de timp. Cu toate acestea, cu ajutorul unui consilier profesional, pe termen lung am reușit să găsesc ceva și mai bine".
 • Imaginea intitulă Bilanț Altele` Feelings with Your Own Step 5
  6
  Acordați atenție modului în care propria experiență are un efect asupra capacității dvs. de a asculta. Dacă doriți să ascultați într-un mod eficient, trebuie să fiți conștienți de propriile percepții și de modul în care ele influențează ceea ce ascultați. Cu o conștiință deplină asupra dvs., vă puteți separa propriile experiențe, sentimente, credințe și prejudecăți de ceea ce spun ceilalți.
 • Metoda 2
  Validează-ți propriile sentimente

  Imaginea intitulă Bilanțul Altele` Feelings with Your Own Step 6
  1
  Întrerupeți înainte de a lua decizii. În cazul în care experiența emoțională, fie dvs., fie cea a altcuiva, ați supraîncărcat, cel mai recomandat lucru nu este să luați imediat o decizie. Înainte de a lua măsuri, ar trebui să vă faceți o clipă pentru a vă reorienta.
  • Dacă vă lași să fiti răniți de o reacție emoțională, vă va fi ușor să spuneți ceva pe care mai apoi îl regreți sau îl veți acționa impulsiv. Prin urmare, cereți-vă o pauză, ieșiți pentru a obține aer curat, beți apă și reveniți atunci când emoțiile dvs. sunt sub control din nou.
 • Imaginea intitulă Bilanț Altele` Feelings with Your Own Step 7
  2
  Exprimați clar sentimentele și nevoile voastre. Este posibil să fiți adesea iritați că alții par să nu vă respecte sentimentele. Cu toate acestea, este posibil să nu le fi transmis clar. Puteți evita neînțelegerile dacă învățați să vă exprimați în mod clar gândurile, sentimentele sau dorințele într-o anumită situație.
 • Pentru a-ți exprima sentimentele într-un mod eficient, o modalitate excelentă este să folosești afirmații în prima persoană. În acest fel, vă puteți transmite propria experiență fără ca cealaltă persoană să fie supărată sau defensivă.
 • Ai putea spune ceva de genul "Simt că mă ignori. Chiar am nevoie să mă asculți chiar acum. Vreau să-mi dai sprijinul", care este mult mai bine decât să spunem "Nu poți auzi" sau "Mereu mă ignori!".
 • Imaginea intitulă Bilanț Altele` Feelings with Your Own Step 8
  3


  Învață să spui nu. Dacă sunteți de acord cu cererile care nu vă sunt benefice, acest lucru ar putea face dificilă menținerea echilibrului dintre sentimentele dvs. și cele ale altora. Trebuie să știți când trebuie să spuneți nu și să aveți curajul și disciplina să o faceți. Aceasta este o strategie simplă, dar este semnul distinctiv al autoreglementării emoționale.
 • De exemplu, dacă mama dvs. sugerează că conduceți spre sud pentru weekend pentru a participa la un picnic de familie, dar trebuie să terminați un eseu important pentru unul dintre subiecții colegiului dvs., este normal să vă simțiți vinovați. Cu toate acestea, această vinovăție (sau că mama ta te face să te simți stânjenită) nu ar trebui să te forțeze să fii de acord. Cel mai inteligent răspuns ar fi "Îmi pare rău, mamă. Mi-ar plăcea să merg, dar nu am început repetiția pe care trebuie să o livrez marți, așa că nu pot".
 • De asemenea, spuneți "nu" este bine Nu trebuie întotdeauna să oferiți o scuză sau să vă explicați. Uneori, oamenii vor considera explicațiile ca invitații pentru a încerca să te convingă să faci altceva.
 • Imaginea intitulă Bilanțul Altele` Feelings with Your Own Step 9
  4
  Aflați despre arta de a face concesii. Efectuarea concesiunilor este una dintre cele mai importante modalități de a vă satisface propriile nevoi și cele ale altora. În acest fel, puteți lua în considerare propriile gânduri și sentimente și onoare, în același timp, cele ale altora. Atunci când faceți concesii, trebuie să cântăriți importanța unei situații și să ajungeți la un acord reciproc.
 • Pentru a cântări importanța unei situații, vă puteți întreba cât de semnificativă este în imaginea de ansamblu. Vă va aduce această problemă într-o săptămână, o lună sau un an? Dacă acest lucru nu este cazul, ați putea onora sentimentele și gândurile celeilalte persoane și le-ați pus deocamdată la o parte.
 • În cazul în care problema în cauză este de o importanță egală pentru ambele, acestea ar trebui să găsească un punct comun. De exemplu, dacă doriți să vizionați un film cu prietenul dvs., dar nu puteți decide care dintre ele, puteți cere unui terț să aleagă sau să decidă că veți vedea cel care va începe mai devreme când ajungeți la cinema.
 • Imaginea intitulă Bilanț Altele` Feelings with Your Own Step 10
  5
  Limitați interacțiunile cu oamenii toxici. Unii oameni, prin natura lor, vă vor prelua propriile sentimente, indiferent de cât de greu veți încerca, astfel încât să nu fie așa și vă va face să faceți ceea ce dictează capriciile voastre. Când terminați petrecerea timpului cu cineva, verificați bunăstarea. Determinați dacă vă simțiți tensionați, furioși sau răniți după această întâlnire. În cazul în care cineva emite un semnal de alarmă în propria dvs. experiență emoțională, trebuie să vă angajați să cheltuiți mai puțin timp cu persoana respectivă.
 • 6
  Recunoașteți semnele de manipulare emoțională. În cazul în care vă simțiți frecvent vinovată, intimidată sau manipulată în interacțiunile cu o persoană, trebuie să țineți cont dacă este posibil să vă manipulați emoțional. Dacă da, încercați să vă limitați interacțiunea cu această persoană. Este posibil ca o persoană să vă manipuleze dacă faceți următoarele:
 • Minciuna sau scuze frecvent.
 • El vă învinovățește pentru comportamentul său rău sau pentru maltratarea față de dvs.
 • Te insultă sau te critică "în glumă".
 • Exploatați-vă slăbiciunile pentru a vă face să vă simțiți vinovați, trist sau supărat.
 • Metoda 3
  Acordați sprijin sănătății voastre emoționale

  Imaginea intitulă Bilanț Altele` Feelings with Your Own Step 11
  1
  practică constiinta completa. Aceasta este practica de a acorda atenție momentului prezent, care vă ajută să luați notă de senzațiile emoționale și fizice. Acest lucru este deosebit de util pentru a putea recunoaște atât sentimentele dvs., cât și cele ale altora.
  • Dacă doriți ca acest lucru să aibă efect, ar trebui să începeți să practicați într-un moment în care nu sunteți copleșiți de emoții puternice. Începeți cu 5 minute să stați și să respirați. Concentrați-vă complet asupra respirației. Dacă mintea voastră se rătăcește, nu trebuie să vă judecați, ci doar să vă reorientați respirația.
  • Pentru a vă îmbunătăți bunăstarea emoțională, puteți să o încorporați constiinta completa în viața de zi cu zi. De exemplu, puteți să vă opriți la o lumină roșie, să auziți sunetul telefonului sau chiar să setați o alarmă în scop pentru fiecare oră. Acest lucru poate fi util pentru a vă reaminti să întrerupeți și să practicați conștiența deplină timp de câteva minute.
 • Imaginea intitulă Bilanț Altele` Feelings with Your Own Step 12
  2
  Utilizați scanarea corporală pentru a afla cum să identificați și să vă numiți emoțiile. Cu o conștientizare deplină, vă puteți reduce viteza, astfel încât să fiți mai înzestrați cu experiența dvs. emoțională. Meditația scanării corporale este utilă pentru aprofundarea și recunoașterea modului în care vă simțiți sentimentele din corpul fizic.
 • Puteți efectua scanarea corporală pornind de la coroana capului sau tălpile picioarelor și deplasând fiecare parte a corpului. Evaluați modul în care vă simțiți fiecare: dacă sunteți relaxat, tensionat, amorțit etc. În cazul în care observați că vă simțiți tensiune sau disconfort, imaginați-vă că inhalezi relaxarea și disconfortul dispare. De-a lungul exercițiului, trebuie să exersați respirația profundă.
 • Imaginea intitulă Bilanț Altele` Feelings with Your Own Step 13
  3
  Programați ora zilnică pentru dvs. Este necesar să aveți timp să vă decomprimați de propria experiență emoțională și să eliberați contagiunea emoțională pe care ați absorbit-o din lumea din jurul vostru. Pentru a efectua îngrijire personală, o modalitate excelentă este să alocați timp în fiecare zi pentru a face ceva ce vă place.
 • În acest moment, puteți să ascultați muzică, să citiți o carte, să vă duceți la o fugă, să faceți o baie sau să gătiți ceva nutritiv.
 • Imaginea intitulă Bilanț Altele` Feelings with Your Own Step 14
  4
  Începeți să practicați yoga. Puteți să vă gândiți că yoga este un tip de exercițiu fizic. Cu toate acestea, este o practică milenară care poate fi utilă pentru autoreglementarea emoțională. Cu yoga, conștientizarea trupului și a minții este încurajată și puteți obține ajutor și pentru a atenua problemele precum anxietatea și depresia.
 • Puteți să vă înscrieți pentru o clasă de yoga locală sau să începeți să o practicați vizionând videoclipuri pe YouTube.
 • Imaginea intitulă Bilanț Altele` Feelings with Your Own Step 15
  5
  Deconectați frecvent, astfel încât să nu vă supraîncărcați emoțional. Prin conectarea permanentă cu știrile, rețelele sociale și programele de televiziune, poate fi dificil să știți care sunt emoțiile dvs. și pe care le-ați absorbit din diferite surse de informații. Dacă vă deconectați în mod regulat, vă puteți elibera de această ambuscadă a energiei emoționale.
 • Deconectați-vă între 30 de minute și o oră pe zi mergând în aer liber, napping sau doar ședinței și bucurându-vă de tăcere.
 • Imaginea intitulă Bilanț Altele` Feelings with Your Own Step 16
  6
  Scrieți într-un jurnal. În cazul în care nu este ușor să stabiliți un echilibru între sentimentele altora și ale dvs., ar putea fi util să scrieți într-un jurnal. Gândiți-vă la aceasta ca o supapă de evacuare în care puteți aerisi gândurile și emoțiile voastre interioare. Pe măsură ce se dezvoltă această practică, este posibil să începeți să observați tendințele postărilor dvs. care vă oferă explicații privind motivele pentru care vă simțiți sau comportați într-un anumit mod.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să te descurci cu moartea unei buniciCum să te descurci cu moartea unei bunici
  Cum să te îngrijești de împrejurimile taleCum să te îngrijești de împrejurimile tale
  Cum să identificați empatia la animaleCum să identificați empatia la animale
  Cum să mângâi o persoană foarte tristăCum să mângâi o persoană foarte tristă
  Cum să oprești absorbția emoțiilor altoraCum să oprești absorbția emoțiilor altora
  Cum să demonstrați emoțiileCum să demonstrați emoțiile
  Cum să vă împiedicați emoțiile să vă facă să vă simțiți răuCum să vă împiedicați emoțiile să vă facă să vă simțiți rău
  Cum să-ți exprimi sentimenteleCum să-ți exprimi sentimentele
  Cum să exprimi durerea emoțională într-un mod sănătosCum să exprimi durerea emoțională într-un mod sănătos
  Cum să vă întăriți emoționalCum să vă întăriți emoțional
  » » Cum să mențineți un echilibru între sentimentele dvs. și cele ale celorlalți

  © 2011—2020 ertare.com