Cum să păstrați o evidență a medicamentelor

Menținerea unei înregistrări a pastilelor administrate zilnic poate fi o mare provocare. Toți arata la fel, toate sunt mici, iar asta poate provoca confuzie serioasă dacă le puneți în locul greșit sau dacă nu vă amintiți dacă ați luat cea potrivită în acea zi. Din fericire, există câteva modalități ușoare de a urmări pastilele. Cu acest ghid veți învăța cum să faceți acest lucru.

pași

Metoda 1
Cunoașteți medicamentele

1
Notați-vă toate medicamentele. Medicamentele nu sunt numai prescripțiile date de medicul dumneavoastră, ci și cele pe care le consumați fără prescripție medicală, precum și vitaminele sau suplimentele pe care le utilizați. Pe o foaie de hârtie, scrieți toate denumirile medicamentelor, începând cu cele mai importante medicamente și toate cele pe care le luați, chiar și cele mai puțin importante (vitamine și suplimente). El mai notează:
 • Doze, efecte secundare și alte informații pertinente, cum ar fi programul (înainte de masă / cu masă / după masă), ceea ce trebuie să luați împreună cu medicamentul (apa) și pentru ce este medicamentul (artrita, etc).
Imaginea intitulată
 • Actualizați lista de fiecare dată când începeți să luați un medicament nou.
  Imaginea intitulată
 • Imaginea intitulată
  2
  Dă un membru al familiei tale o copie a listei tale. Este întotdeauna mai bine să fiți sigur că nu trebuie să regretați mai târziu. Dacă dați lista de medicamente unei rude, atunci vă poate ajuta dacă aveți nevoie, chiar dacă ați pierdut lista și toate medicamentele (ca și cum sacul dvs. de toaletă a fost pierdut în timpul călătoriei). De asemenea, este util să oferiți o listă unei persoane, deoarece dacă aveți un accident, spitalul va trebui să știe ce medicamente să vă dea.
 • De asemenea, puteți obține medicamentele la aceeași farmacie. În acest fel, dacă tu sau persoana care are grijă de tine trebuie să știi care sunt medicamentele tale, trebuie doar să suni la farmacie și să-ți accesezi înregistrările.
 • Imaginea intitulată
  3
  Adresați-vă medicului dumneavoastră despre detaliile specifice fiecărui medicament. Înainte de a lua un anumit medicament, discutați cu medicul dumneavoastră despre acest lucru. De asemenea, întrebați ce posibile efecte secundare ar putea fi, astfel încât să nu vă simțiți alarma dacă începeți să vă simțiți ciudat sau să începeți să vă simțiți foarte somnoroși.
 • Încercați să scrieți toate aceste informații pentru a le putea utiliza mai târziu.
 • Imaginea intitulată
  4
  Stabiliți un calendar astfel încât să nu uitați să stocați medicamentele. Ar fi o situație nefericită dacă ați plecat în vacanță și ați rămas fără medicamente timp de trei zile la călătoria dvs. de nouă zile. Prin urmare, este important să nu pierdeți din vedere cantitatea de medicamente pe care o aveți la dispoziție. De obicei, medicamentele vin în doze care durează între 30 și 60 de zile. Utilizați un calendar pentru a scrie în cazul în care va trebui să stoc pe mai multe medicamente.
 • Este important să planificați furnizarea de medicamente cu câteva zile înainte de expirarea lor, în cazul în care există complicații și nu sunt disponibile.
 • Imaginea intitulată
  5
  Aflați ce trebuie să faceți dacă uitați să luați o doză. Desigur, acest lucru va varia în funcție de pilule și de utilizarea acesteia. În unele cazuri, dacă uitați să luați pilula într-o zi, va trebui să o luați împreună cu pilula obișnuită a doua zi (ca în cazul contraceptivelor). În alte cazuri, puteți pierde doza și continuați să luați pilula obișnuită a doua zi. Discutați cu medicul dumneavoastră despre cum să procedați în funcție de tipul de medicament.
 • Imaginea intitulată
  6
  Aveți grijă cu data de expirare a pastilelor. Când medicamentele expiră, ele te pot răni în loc să te ajute. Din acest motiv, este foarte important să verificați data de expirare a fiecăruia dintre medicamentele dumneavoastră și să luați notă de aceasta.
 • Unele medicamente sunt bune numai pentru o anumită perioadă de timp după ce au fost deschise. Aceste tipuri de medicamente includ unguente, geluri, picături și creme. Utilizați un calendar pentru a ține evidența când ați deschis medicamentul și când este pe cale să expire.
 • Metoda 2
  Utilizați o cutie de pastile

  Imaginea intitulată
  1
  Cumpărați o cutie de pastile care este împărțită în șapte zile ale săptămânii. Puteți cumpăra aceste cutii foarte utile în majoritatea farmaciilor. Cutia trebuie să aibă un compartiment separat pentru fiecare zi a săptămânii. Unele cutii au chiar diviziuni în fiecare compartiment, adică ele sunt împărțite în patru compartimente mai mici pentru programe diferite (dimineața, prânzul, după-amiaza și seara).
  • Dacă aveți probleme la urmărirea lucrurilor sau la dizabilități fizice, cereți-i pe cineva să vă ajute să cumpărați și să umpleți cutia pentru dvs.
 • Imaginea intitulată
  2
  Reumpleți caseta o dată pe săptămână. Într-o anumită zi (de obicei duminică sau luni), completați din nou toate compartimentele cutiei pilulei. Aceasta înseamnă împărțirea pastilelor astfel încât fiecare să fie în compartimentul corect. Când faceți acest lucru, asigurați-vă că nu există distragere în jurul valorii de astfel încât să nu merge prost.
 • De exemplu, dacă trebuie să luați o pastilă de artrită în fiecare dimineață, puneți una din aceste pastile în slot "MÂINE" în fiecare zi a săptămânii. În acest fel, nu va trebui să căutați pastila în fiecare dimineață, deoarece este deja acolo!


 • Imaginea intitulată
  3
  Păstrați cutia de pastile într-un loc potrivit. Locul trebuie să fie ușor accesibil pentru dvs. Dacă sunteți mereu în mișcare, plasarea casetei în portofel sau în servietă ar putea fi o idee bună. Dacă trebuie să luați o pastilă cu fiecare masă, păstrați cutia pe masa de masă, astfel încât să aveți la îndemână atunci când vă așezați să mănânce.
 • O modalitate bună de a vă aminti că ați luat deja pilula zilei este să lăsați partea superioară a compartimentului de zi deschisă, odată ce ați luat toate pastilele alocate pentru acea zi.
 • Imaginea intitulată
  4
  Lăsați o pilulă în recipientul original. Deși cele mai multe sticle de pilule au o descriere a pilulei de pe partea exterioară a recipientului, ar putea fi cazul să aveți două pastile albastre rotunde și trebuie să luați unul dimineața și altul pe timp de noapte. Pentru a le menține în ordine, păstrați întotdeauna cel puțin o pilulă în recipientul original, astfel încât să îl puteți utiliza ca referință în caz de îndoială.
 • Imaginea intitulată
  5
  Asigurați-vă că pastilele dvs. nu trebuie păstrate în recipientele originale. Unele pastile trebuie păstrate în recipientele originale, astfel încât să nu le puteți pune într-o cutie. Acest lucru se datorează faptului că unele pastile sunt sensibile la lumină sau umiditate și pot să nu funcționeze dacă sunt expuse la o anumită cantitate din oricare dintre aceste lucruri. Eticheta containerului pentru pilule trebuie să indice dacă trebuie păstrată sau nu în recipientul respectiv.
 • Dacă una dintre pastilele dvs. trebuie să fie depozitată în recipientul său, păstrați-l în permanență lângă cutia pentru pilule.
 • Metoda 3
  Efectuați un program

  Imaginea intitulată
  1
  Creați o diagramă de medicamente pentru a urmări pastilele. Adunați toate medicamentele și apoi obțineți o bucată de hârtie. Pe foaia de hârtie, creați un tabel cu cinci coloane și la fel de multe rânduri ca și medicamentele, plus unul. În dreptul fiecărui rând, scrieți numele unui medicament. Pentru coloane, scrieți unul dintre următoarele nume peste fiecare coloană:
  • Coloana 1: numele medicamentului și pentru ce este destinat. De exemplu, Tab Losartan 50 mg, pentru hipertensiune arterială.
  • Coloana a doua: culoarea și forma medicamentului. Formele comune sunt dreptunghi rotunjit, cerc, romb, oval, capsulă cu două tonuri, pătrat, semicircular, jumătate diamant, etc.
  • Coloana a treia: instrucțiuni (cum trebuie luată medicamentul). Acesta include relația cu alimentele (înainte de masă, cu alimente sau după masă), numărul de pilule (pilule), etc. Unele medicamente sunt administrate cu mai multă apă și trebuie să rămâi într-o poziție de ședere cel puțin o jumătate de oră după ce le-ai luat. Includeți și aceste informații.
  • Coloana 4: programare. Notați când trebuie să luați medicamentul (dimineața, la prânz, după-amiaza, înainte de masă, o dată pe săptămână etc.)
  • Coloana a cincea: sursa de farmacie. De unde primesti medicamentele? (farmacie locală, poștă la farmacie, altele).
 • Imaginea intitulată
  2
  Completați informațiile pentru fiecare pastilă și închideți programul undeva. Odată ce tabelul este creat, scrieți informațiile care se corelează cu fiecare medicament specific. Poate doriți să scrieți totul în ordinea în care trebuie să luați medicamentele în fiecare zi pentru a ține evidența. Odată ce ați umplut masa, agățați foaia într-un loc vizibil. Câteva exemple ale acestor locuri sunt:
 • În chiuveta sau în baie, în bucătărie, lângă patul tău sau la masă preferată de citit.
 • Imaginea intitulată
  3
  Faceți un calendar de pastile. Dacă nu doriți să creați un program, puteți cumpăra și un calendar. În fiecare cutie a zilei, notați numele fiecărei pilule pe care trebuie să o luați împreună cu programul în care trebuie să-l luați. După ce ați luat pilula pentru acea zi, trageți-o din calendar.
 • Este recomandabil să aveți un creion lângă calendar, astfel încât să nu trebuie să mergeți în căutarea unui singur lucru și fără să uitați să depășiți medicația pe care tocmai ați luat-o.
 • Imaginea intitulată
  4
  Încercați să conectați un medicament cu o activitate zilnică pe care o faceți. Este întotdeauna mai ușor să vă amintiți să luați un medicament atunci când este asociat cu o altă activitate. De exemplu, dacă trebuie să luați o pastilă dimineața, luați-o întotdeauna după ce vă spălați dinții. Deși poate fi dificil să vă amintiți la început, veți începe în curând să vă asociați periajul dinților cu administrarea pilulei.
 • Dacă aveți probleme în a vă aminti activitatea asociată cu administrarea pilulei, scrieți o notă lipicioasă și plasați-o în locul în care faceți această activitate. De exemplu, dacă doriți să vă luați Lipitor după ce vă spălați dinții, puneți o notă în oglinda de baie care spune "Periați-vă dinții și apoi luați Lipitor". În curând nu veți avea nevoie nici de nota de reținut.
 • 5
  Așezați alarmele. Dacă sunteți foarte ocupat și nu sunteți acasă, în cazul în care programul dvs. ar trebui să fie, ar putea fi necesar să setați alarme să vă amintiți că trebuie să vă luați pastilele. Puteți seta alarme pe ceas sau pe telefon. De asemenea, puteți seta ceasuri de alarmă digitale pentru a suna alarma de mai multe ori pe parcursul zilei.
 • Smartphone-urile și computerele au aplicații care sunt o combinație a unui program de comprimare și a unui sistem de alarmă. Trebuie doar să scrieți numele tabletei și apoi timpul pe care trebuie să-l luați, acest lucru va crea un calendar cu alarme.
  Imaginea intitulată
 • Dacă întâmpinați dificultăți la ceasurile de alarmă (cine nu?), Adresați-vă unuia dintre membrii familiei dvs. sau un asistent pentru a seta alarma pentru dvs.
  Imaginea intitulată
 • sfaturi

  • Cereți-i pe cineva să vă ajute să țineți evidența medicamentelor dacă aveți dificultăți în a le urmări pe cont propriu.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă amintiți să luați medicamenteCum să vă amintiți să luați medicamente
  Cum se administrează medicamente sublingualeCum se administrează medicamente sublinguale
  Cum se păstrează vitaminele și suplimenteleCum se păstrează vitaminele și suplimentele
  Cum sa slabesti cu vitamineCum sa slabesti cu vitamine
  Cum să pierdeți greutatea prin scăderea retenției de lichideCum să pierdeți greutatea prin scăderea retenției de lichide
  Cum să obțineți antidepresiveCum să obțineți antidepresive
  Cum să creați o grafică de dispoziție pentru dvs.Cum să creați o grafică de dispoziție pentru dvs.
  Cum să aveți grijă de dumneavoastră atunci când luați anticoagulanteCum să aveți grijă de dumneavoastră atunci când luați anticoagulante
  Cum sa defecati mai multCum sa defecati mai mult
  Cum să întrerupeți tratamentul cu RemicadeCum să întrerupeți tratamentul cu Remicade
  » » Cum să păstrați o evidență a medicamentelor

  © 2011—2020 ertare.com