Cum să vă păstrați picioarele calde

Indiferent dacă sunteți în pat cu pătură sau camping după o plimbare, picioarele reci vor fi o provocare! Din fericire, există metode simple de încălzire și păstrarea lor caldă. Printre acestea, puteți utiliza șosete groase și alte haine, încălziți corpul prin menținerea acestuia în mișcare sau ajustați împrejurimile. În acest fel, vă puteți încălzi picioarele reci într-un timp foarte scurt!

pași

Metoda 1
Purtați haine și accesorii care vă încălzesc

Imagine cu titlul Păstrați-vă picioarele calde Pasul 1
1
Puneți pe șosete calde, din lână groasă. Utilizați șosete realizate cu 70% lână, acestea sunt cele mai potrivite pentru a păstra căldura pe picioare. După ce le puneți, frecați picioarele împreună pentru a genera puțină căldură.
 • De asemenea, puteți cumpăra șosete din blănuri, alpaca sau vată de oaie pentru a obține o izolație suplimentară.
 • Imagine cu titlul Păstrați-vă pasul cald Pasul 2
  2
  Utilizați papuci izolați. Purtarea de papuci pe șosete vă va ajuta să vă mențineți picioarele calde, mai ales dacă sunt din lână sau din blană. Aceste două accesorii vor fi calde și confortabile!
 • Imaginea intitulată Păstrați-vă pasul cald Pasul 3
  3
  Nu vă scoateți pantofii când sunteți acasă. Dacă nu aveți regulă să nu purtați pantofi atunci când sunteți acasă, păstrați-vă pantofii înainte de a merge la culcare. În acest fel, puteți izola picioarele și gleznele, precum și pentru a vă menține căldura.
 • De asemenea, puteți purta cizme izolate în timp ce dormiți într-un cort.
 • Imagine cu titlul Păstrați-vă picioarele calde Pasul 4
  4
  Schimbați șosetele dacă se udă. Dacă ați purtat șosete toată ziua și transpirați picioarele, transpirația le-ar putea face să se ude și să se răcească. Prin urmare, puneți-vă pe o pereche uscată și caldă pentru a vă încălzi picioarele instantaneu.
 • Acest lucru este important dacă sunteți acasă sau dacă umblați prin natura. Întotdeauna purtați o pereche suplimentară cu dvs. atunci când călătoriți sau mergeți într-o călătorie pentru a vă putea schimba.
 • Imaginea intitulată Păstrați-vă pasul cald Pasul 5
  5
  Încălziți trunchiul. Va fi foarte dificil să vă încălziți picioarele dacă restul corpului este rece. Înfășurați-vă într-o pătură, puneți un pulover în plus sau faceți o baie fierbinte. Dacă reușiți să vă mențineți partea centrală a corpului cald, va fi mai ușor să vă încălziți picioarele.
 • Imaginea intitulată Păstrați-vă pasul cald Pasul 6
  6
  Puneți o pălărie. Poate că nu are sens să folosești o pălărie pentru a-ți încălzi picioarele, dar poate fi utilă! Țineți minte că pierdeți multă căldură în cap și că este mai rece corpul dvs., cu atât mai rece vor fi picioarele. Prin urmare, puneți-vă pe o pălărie confortabilă pentru a menține căldura corporală și pentru a încuraja căldura picioarelor.
 • Metoda 2
  Aplicați căldură

  Imaginea intitulată Păstrați-vă pasul cald Pasul 7
  1
  Încălziți șosetele din uscător. Puneți șosetele în uscător timp de aproximativ 10 minute și apoi puneți-le. Veți vedea că vor fi fierbinți!
  • Evitați să le așezați în cuptorul cu microunde sau în cuptor, deoarece ar putea să se aprindă. Dacă nu aveți un uscător, călcați-i pentru a le încălzi.
 • Imaginea intitulată Păstrați-vă pasul cald Pasul 8
  2
  Puneți picioarele în apă fierbinte. Dacă este posibil, luați un duș fierbinte sau vă scufundați într-o baie fierbinte pentru a vă încălzi întregul corp, inclusiv picioarele. Dacă nu puteți face acest lucru, încălziți picioarele cu apă fierbinte într-un recipient mare sau într-o baie de picioare, păstrându-le înmuiate atâta timp cât doriți. Doar asigurați-vă că continuați să adăugați apă fierbinte, astfel încât să nu se răcească.
 • Imaginea intitulată Păstrați-vă pasul cald Pasul 9
  3
  Ia o pătură electrică pentru patul tău. Puteți să-l cumpărați în multe magazine de mari dimensiuni și în unele farmacii. Cumpărați unul astfel încât să îl puteți folosi pe pat sau canapea și să vă împachetați picioarele cu el. Cu toate acestea, asigurați-vă că îl deconectați atunci când nu îl utilizați.
 • Imaginea intitulată Păstrați-vă pasul cald Pasul 10
  4
  Încingeți o pungă de orez și o înfășurați în jurul picioarelor. Puteți să cumpărați unul sau să vă creați unul. Când sunteți rece, așezați sacul de orez în cuptorul cu microunde timp de 1,5 până la 2,5 minute și apoi îl înfășurați în jurul picioarelor.
 • Timpul necesar pentru încălzire va depinde de cuptorul dvs. cu microunde, deci verificați întotdeauna cu atenție temperatura.
 • Imaginea intitulată Păstrați-vă pasul cald Pasul 11


  5
  Utilizați o sticlă de apă fierbinte. Puneți o sticlă de apă fierbinte pe sau sub picioarele dvs. pentru a le încălzi rapid și scoateți-o când lichidul începe să se răcească. Asigurați-vă că sticla are un strat de acoperire și că nu este prea fierbinte. În cazul în care nu susțineți căldura, lăsați-o să se răcească câteva minute și încercați din nou.
 • Puneți șosetele în loc să plasați sticla de apă direct pe piele.
 • Imaginea intitulată
  6
  Așezați tălpile termice în pantofii dvs. Cumpărați o pereche de tălpi interioare sau încălzitoare (sau încălzitoare de mână) la farmacia locală și citiți cu atenție instrucțiunile pentru a afla cum să le utilizați. De fiecare dată când aveți picioare reci, activați una și introduceți-o în șosete.
 • Dacă instrucțiunile indică faptul că acestea nu trebuie să intre în contact direct cu pielea, plasați-le între șosete și pantofi sau între două șosete.
 • Imaginea intitulată Păstrați-vă pașii calzi pe picioare 13
  7
  Creați încălzitorul piciorului. Împingeți o pernă pe jumătate și fixați colțurile cu știfturi de siguranță pentru a crea un buzunar. Plasați mai multe sticle de plastic robuste (unele cu o capacitate de 230 ml sau 8 oz) umplute cu apă fierbinte pentru a crea o sursă de căldură. Testați apa cu mâna pentru a vă asigura că nu este prea fierbinte și apoi așezați sticlele în buzunarul casei. În cele din urmă, glisați picioarele spre interior și simțiți căldura.
 • Închideți bine capacele flaconului, astfel încât nu există vărsări.
 • Metoda 3
  Modificați mediul

  Imaginea intitulată Păstrați-vă pasul cald 14
  1
  Înfășoară-ți picioarele în timp ce dormi. Când sunteți în pat, împachetați picioarele într-o pătură și asigurați-vă că sunt complet acoperite pentru a le menține calde. Aceasta va oferi o izolare mai bună decât acoperirea doar cu o pătură.
  • Închideți complet sacul de dormit astfel încât picioarele să fie înfășurate în partea inferioară.
 • Imaginea intitulată Păstrați-vă pasul cald Pasul 15
  2
  Țineți picioarele departe de pământ. O mare parte din căldură se pierde prin plante de fiecare dată când picioarele se află pe o suprafață rece. De aceea, ori de câte ori este posibil, țineți picioarele pe o pernă sau pe un scaun.
 • Imaginea intitulată Păstrați-vă pasul cald Pasul 16
  3
  Aveți întotdeauna la dispoziție încălțăminte suplimentară. Chiar dacă locuința și locul de muncă sunt uscate și calde, picioarele dvs. ar putea să se răcească și să se ude pe drum, de la un punct la altul. Prin urmare, aveți întotdeauna o pereche suplimentară de șosete și pantofi la locul de muncă, astfel încât să puteți schimba în cazul în care picioarele se udă pe drum.
 • Luați în considerare posibilitatea de a avea pantofi "profesioniști" în birou și purtați cizme izolate în timpul călătoriei de la locul de muncă la domiciliu și invers.
 • Imaginea intitulată Păstrați-vă pasul cald Pasul 17
  4
  Încălziți camera în care vă aflați. Dacă picioarele dvs. sunt încă reci, în ciuda faptului că ați acoperit corpul, probabil că în camera în care vă aflați este prea rece. În acest caz, asigurați-vă că închideți toate ferestrele, activați încălzirea centrală sau un foc de tabără sau cumpărați o scurgere de vreme în cazul în care credeți că frigul vine sub ușă.
 • Metoda 4
  Păstrează-te activă

  Imaginea intitulată Păstrați-vă pasul cald 18
  1
  Mutați și exersați picioarele. Dacă ați stat mult timp, mișcați-vă sau exerciți-vă picioarele pentru a le încălzi. Stați pe capete și apoi sprijiniți-le complet sau întindeți-le. De asemenea, vă puteți micsora picioarele și vă puteți flexa degetele. Repetați aceste exerciții până când picioarele dvs. încep să se înțepenească și să se încălzească.
  • Ridicați-vă și umblați. Miscarea va face ca sangele sa circule prin corpul vostru si sa-l incalzeasca. Puteți face chiar și sărituri de foarfece pentru ao pompa mai bine.
 • Imaginea intitulată Păstrați-vă pasul cald Pasul 19
  2
  Echilibrează picioarele de 30 până la 50 de ori. Așezați-vă într-un scaun sau pe marginea patului, picioarele văzând și începând să le deplasați înainte și înapoi de 30 până la 50 de ori. Acest lucru va crește fluxul de sânge în picioare. Asigurați-vă că mutați întregul picior, inclusiv coapsa.
 • Faceți mișcări energice! Echilibrează picioarele cu cel mai mare impuls posibil.
 • Imagine cu titlul Păstrați-vă pasul cald Pas 20
  3
  Masați picioarele. Tăiați puțină loțiune sau cremă de picior și le masați. Asigurați-vă că frecați degetele, călcâiele și tălpile pentru a încuraja circulația și încălziți picioarele. Apoi, puneți niște șosete groase sau papuci pentru a vă încălzi.
 • Utilizați o cremă care încurajează căldura să aibă un efect mai mare.
 • avertismente

  • Dacă aveți diabet, nu Puneți picioarele într-un castron de apă caldă, peste o sticlă de apă caldă sau în jurul unei pungi de orez. Cel mai bine este să folosiți șosete din bumbac gros și să vă frecați picioarele cu mâinile.
  • Dacă utilizați o pătură electrică, nu uitați să-l deconectați.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa faci benzi de par folosind soseteCum sa faci benzi de par folosind sosete
  Cum se fac șosete anti-alunecareCum se fac șosete anti-alunecare
  Cum sa faci papusi cu ciorapiCum sa faci papusi cu ciorapi
  Cum să dai șoseteCum să dai șosete
  Cum de a alege șosete colorate sau chilotCum de a alege șosete colorate sau chilot
  Cum se încălzeșteCum se încălzește
  Cum se face cremă de mână și piciorCum se face cremă de mână și picior
  Cum să faci un chongo cu o șosetă pe părul scurtCum să faci un chongo cu o șosetă pe părul scurt
  Cum se face un tratament spa pentru picioare (metoda laptelui și a zahărului)Cum se face un tratament spa pentru picioare (metoda laptelui și a zahărului)
  Cum să vă păstrați picioarele și picioarele sănătoaseCum să vă păstrați picioarele și picioarele sănătoase
  » » Cum să vă păstrați picioarele calde

  © 2011—2020 ertare.com