Cum să vă mențineți glanda tiroidă sănătoasă

Tiroida este o glandă mică care se află în fața traheei și care lucrează împreună cu glanda pituitară pentru a cunoaște cantitatea de hormoni de care trebuie să vă secretați pentru a vă menține sănătoși. Glanda tiroidă ia iod (prezent în multe alimente și în sare iodată) și o transformă în hormoni tiroidieni. Există două condiții care o pot afecta. Una este hipotiroidismul, atunci când tiroida prezintă o activitate deficitară. A doua condiție este hipertiroidismul, atunci când tiroida produce un exces de hormon tiroidian. Este important să aveți o tiroidă sănătoasă și să tratați condițiile tiroidiene pentru a vă restabili sănătatea. Există modificări ale stilului de viață și medicamente pe care le puteți utiliza pentru a menține o glandă tiroidă sănătoasă.

pași

Metoda 1
Faceți schimbări de stil de viață

Imaginea intitulată Păstrați un tiroidian sanatos Pasul 1
1
Mănâncă fructele și legumele potrivite. Consumarea fructelor și legumelor proaspete vă va permite să vă mențineți sănătatea tiroidei și sănătatea dumneavoastră generală. De asemenea, ar trebui să consumați fructe și legume bogate în antioxidanți, cum ar fi ardeii, cireșele, roșiile, afinele și dovleceii. Cu toate acestea, atunci când lucrați pentru a îmbunătăți starea de sănătate a tiroidei, este necesar să știți ce fel de problemă tiroidiană suferiți, deoarece unele legume pot fi mai dăunătoare decât benefice.
 • De exemplu, dacă suferiți de hipotiroidism, ar trebui să evitați legumele din familia cruciferă, cum ar fi șuncă, spanac, varză de Bruxelles, broccoli și varză. Aceste alimente interferează cu funcția tiroidiană.
 • Dacă luați anumite medicamente pentru sănătatea tiroidei, ar trebui să evitați, de asemenea, boabele până când vă consultați cu medicul dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată
  2
  Evitați alimentele procesate și rafinate. Acestea nu sunt bune pentru sănătatea tiroidei. Pâine albă, paste, zahăr, prăjituri, prăjituri, fast-food și preparate pre-ambalate sunt procesate și sunt dăunătoare pentru tiroidă. Mai bine, pregătiți mesele cu ingrediente proaspete și utilizați cât mai puține componente prelucrate sau gata preparate.
 • Încercați să înlocuiți anumite produse preambalate cu ingrediente proaspete. De exemplu, nu mâncați fulgi de ovăz instant de dimineață. Mai bine, optați pentru boabe de ovăză tăiate și încorporați nuci și mirodenii. Evitați legumele conservate și pregătiți-le proaspete. Aceste măsuri simple vă vor ajuta să reduceți consumul de alimente prelucrate și să vă îmbunătățiți sănătatea tiroidei.
 • Imaginea intitulată Păstrați un tiroidian sanatos Pasul 3
  3
  Evitați alcoolul și cofeina. Cofeina si alcoolul pot influenta sanatatea tiroidei. Dacă suferiți de hipertiroidism, consultați-vă medicul înainte de a bea băuturi care conțin cofeină, cum ar fi sucuri, cafea și ceai. Cu toate acestea, ar trebui să întrebați întotdeauna medicul înainte de a crește consumul de cofeină, indiferent de tipul de condiție a tiroidei pe care o aveți.
 • Imaginea intitulată Păstrați un tiroidian sănătos Pasul 4
  4
  Căutați surse de iod. Deoarece aveți nevoie de iod pentru a lupta împotriva problemelor tiroidiene, trebuie să vă asigurați că aveți suficient din ea în dieta dumneavoastră. Iodul este obținut prin intermediul formelor sale alimentare, consumând alimentele cultivate în sol cu ​​conținut corespunzător de iod, cum ar fi ciupercile, ceapa și usturoiul. Puteți, de asemenea, să o obțineți în mod natural, consumând carne de la animale hrănite pe iarbă organică. Unele alimente pentru animale adaugă iodură de potasiu, care la rândul ei adaugă iod la carnea pe care o consumați. Sarea de masă este o altă sursă de iod deoarece a fost fortificată cu ea.
 • Puteți suferi de o lipsă sau deficit de iod dacă nu mâncați suficientă sare de masă, deoarece este principala sursă de iod pe care o primiți zilnic. Acest lucru se poate întâmpla în dietele compuse din alimente care nu sunt gătite la domiciliu.
 • Image cu titlul Păstrați un tiroidian sănătos Pasul 5
  5
  Creșteți aportul de seleniu. Cantitatea de seleniu pe care îl obțineți prin suplimente influențează starea de sănătate a tiroidei. Doar până în anii 1990 a fost stabilită legătura dintre deficitul de seleniu și boala lui Graves, o boală autoimună a tiroidei. Suplimentarea cu seleniu a oferit o recuperare mai rapidă a sănătății tiroidei decât alte metode.
 • Includeți mai multe alimente care conțin niveluri ridicate de seleniu, cum ar fi nuci de Brazilia, ton, creveți, stridii, ficat de pui și curcan.
 • Imaginea intitulată Păstrați un tiroidian sanatos Pasul 6
  6
  Luați suplimente de vitamina A S-a descoperit că administrarea de vitamina A ca supliment completează metabolismul tiroidian. În plus, a fost legată de scăderea nivelurilor hormonului tiroidian la pacienții obezi și non-obezi, care au fost subiecți de studiu. Este recomandabil să luați o doză de 25.000 UI pe zi pentru a menține funcția tiroidiană sănătoasă.
 • De asemenea, puteți adăuga mai multă vitamină A la alimentația dvs. cu alimente precum cartofi dulci, morcovi și dovlecei.
 • Imaginea intitulată Păstrați un tiroidian sănătos Pasul 7
  7
  Faceți mai multe exerciții aerobice. Sa demonstrat că activitatea aerobă intensă contribuie la creșterea nivelului de circulație a hormonilor tiroidieni. Exercitarea aerobică este orice exercițiu care mărește ritmul cardiac pentru o perioadă de 30 de minute. Includeți mai multe exerciții, cum ar fi jogging-ul, alergarea, dansul, călărirea unei biciclete și efectuarea de aerobic. Ar trebui să exersați 30 de minute pe zi de cel puțin cinci ori pe săptămână. Ritmul cardiac ideal este calculat prin scăderea vârstei de la 220 și înmulțirea rezultatului cu 0,7.
 • De exemplu, dacă aveți 35 de ani, ritmul cardiac ideal este de 220-35 = 185, apoi de 185 x 0,7 = 129,5.
 • Metoda 2
  Utilizați tratamente medicale pentru sănătatea tiroidei

  Image cu titlul Păstrați un tiroidian sănătos Pasul 8
  1
  Utilizați iod radioactiv pentru hipertiroidism. Iodul radioactiv servește la distrugerea nodulilor activi din tiroidă pentru a opri producerea necontrolată a hormonului tiroidian. Terapia cu iod radioactiv implică injectarea de iod marcat cu radionuclizi într-o venă. Iodul este absorbit de glanda tiroidă, care asimilează iodul radioactiv. Radiația distruge celulele care includ aceste noduri active care produc excesul de hormoni tiroidieni, ceea ce reduce glanda și dispare simptomele după trei până la șase săptămâni.
  • O doză unică de astfel de medicamente are succes în 80% din cazuri.
 • Imaginea intitulată Păstrați un tiroidian sanatos Pasul 9
  2
  Luați alte medicamente pentru hipertiroidism. Medicul dvs. vă poate prescrie medicamente anti-tiroidiene, cum ar fi metamazolul, dacă iodul radioactiv nu este permis, la fel ca la femeile gravide sau la copii. Aceste medicamente împiedică tiroida să producă niveluri excesive de hormoni tiroidieni și să înceapă să lupte cu simptomele după 6 până la 12 săptămâni. Metamazolul este prescris în doze de 15 până la 30 mg pe zi.
 • Furtuna tiroidiană este tratată cu beta-blocante, în plus față de hidratarea și utilizarea sedativelor. Beta-blocantele sunt, de asemenea, prescrise dacă ați crescut ritmul cardiac ca rezultat al hipertiroidismului.


 • Image cu titlul Păstrați un tiroidian sănătos Pasul 10
  3
  Trimiteți-vă la o intervenție chirurgicală pentru hipertiroidism. Medicul dvs. vă poate sugera intervenția chirurgicală cu tiroidectomie ca tratament preferat dacă nu răspundeți sau nu puteți lua medicamentul, dacă sunteți gravidă sau dacă aveți un copil. Această procedură se aplică, de asemenea, în cazul persoanelor cu gâdii mari care sunt inestetice sau care comprimă traheea.
 • Chirurgia constă în îndepărtarea glandei. Dacă vă supuneți, va trebui să faceți un tratament pe toată durata vieții pentru a înlocui hormonul tiroidian, deoarece nu veți avea glanda care o produce.
 • O altă opțiune este tiroidectomia subtotală. Chirurgul va elimina până la 90% din glanda tiroidă sub anestezie generală. Țesutul rămas poate produce încă suficient hormon tiroidian, ceea ce înseamnă că tratamentele de substituție nu vor fi niciodată necesare sau nu vor fi necesare de mai mulți ani. Dacă suferiți de tiroidectomie subtotală, trebuie să vă monitorizați starea generală de sănătate pentru a vedea dacă prezentați semne de modificări ale stării de sănătate a hormonilor dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Păstrați un pas tiroidian sănătos 11
  4
  Luați hormoni sintetici pentru hipotiroidism. Întrucât singura problemă cu hipotiroidismul este producerea de hormoni, singurele medicamente utilizate pentru combaterea acesteia sunt hormonii sintetici. Când glanda tiroidă nu produce suficient hormon, aceasta trebuie suplimentată cu un hormon tiroidian sintetic, cum ar fi Synthroid, în doze cuprinse între 50 și 300 micrograme. Medicul va utiliza teste de sânge pentru a determina doza specifică. Veți primi mai întâi o doză mică (între 50 până la 100 micrograme pe zi) și vă veți rechema testele de sânge după patru până la șase săptămâni după ce ați început să luați medicamentul, căutând modificări ale nivelului hormonilor.
 • Medicul va lua în considerare, de asemenea, simptomele clinice, cum ar fi creșterea în greutate, nivelul de energie, oboseala, concentrația, depresia sau alte simptome ale scăderii metabolismului. Dacă nivelurile dvs. nu sunt încă în hipotiroidism, medicul dumneavoastră poate continua să prescrie o doză mică de hormon sintetic pentru stabilizarea simptomelor.
 • În plus față de hormonii sintetici, medicul dumneavoastră ar putea prescrie Armour Thyroid, care este făcut din glanda tiroidă de carne de porc și servește să reglementeze a ta. Doza inițială este de obicei de 60 mg pe zi și continuă până când testele de sânge arată un răspuns.
 • Metoda 3
  Înțelegerea hipertiroidismului

  Imaginea intitulată Păstrați un pas tiroidian sănătos 12
  1
  Aflați despre condițiile tiroidei. Există două probleme comune care afectează tiroida. Tiroida poate fi hiperactivă și produce un exces de hormon tiroidian, cunoscut sub numele de hipertiroidism. Tiroida poate avea, de asemenea, activitate slabă și produce cantități insuficiente de hormon tiroidian, numit hipotiroidism. Hipotiroidismul este a doua afecțiune endocrină cea mai frecventă după diabet.
  • Ambele afecțiuni pot provoca erupții cutanate: creșterea tiroidei în efortul de creștere și fabricare a hormonului tiroidian. Goiter are o umflatură glandulară care poate fi detectată ca o umflare a gâtului. Acesta este considerat doar ca un simptom, nu o tulburare medicală în sine.
 • Imaginea intitulată
  2
  Recunoaște simptomele hipertiroidismului. Hipertiroidismul produce a creșterea activității metabolice. Simptomele sale includ:
 • intoleranța la căldură
 • tahicardie sau ritm cardiac accelerat
 • pierdere în greutate
 • sudoare
 • goiters
 • Imaginea cu titlul Mențineți un tiroidian sănătos pas 14
  3
  Cunosc cauzele hipertiroidismului. Cauzele sale cele mai frecvente sunt: ​​boala Graves, adenomul tiroidian toxic, gâtul multinodular toxic, tiroidita limfocitară, medicamente pentru inimă (cum ar fi amiodarona) sau o tulburare primară a hipofizării.
 • Furtuna tiroidiană este o cauză rară și se află la capătul extrem al spectrului de hipertiroidism. În această stare, pacientul prezintă simptome precum creșterea frecvenței cardiace, vărsături, febră, diaree, deshidratare și stare mentală modificată.
 • Metoda 4
  Înțelegerea hipotiroidismului

  Imaginea intitulată Păstrați un pas tiroidian sănătos 15
  1
  Recunoașteți simptomele hipotiroidismului. Acestea pot fi vagi, dar deoarece sunt atât de frecvente, ele necesită o căutare corectă a diagnosticului. Fiecare celulă a corpului are nevoie de hormoni tiroidieni și fără ele se manifestă semne de metabolism scăzut. Dacă simptomele sunt notorii, cereți medicului să vă examineze tiroida. Simptomele hipotiroidismului sunt:
  • câștig în greutate
  • depresiune
  • pielea uscata
  • tulburări de memorie
  • concentrare rea
  • constipație
  • caderea parului sau subtierea
  • dureri articulare
  • goiters
  • intoleranța rece
 • Imaginea intitulată Păstrați un tiroidian sănătos pas 16
  2
  Cunoașteți cauzele hipotiroidismului. Cea mai frecventă cauză a hipotiroidismului este distrugerea autoimună a glandei sau a bolii lui Hashimoto, o afecțiune în care sistemul imunitar atacă glanda tiroidă. Aceasta se poate datora altor etiologii cum ar fi insuficiența glandulară primară din motive necunoscute, deficit de iod, sarcină, tulburări congenitale sau probleme cu glanda pituitară.
 • Imaginea intitulată Păstrați un tiroidian sănătos pas 17
  3
  Faceți un diagnostic de hipotiroidism. De obicei, hipotiroidismul este diagnosticat prin teste simple de sânge, cum ar fi testul TSH (hormonul de stimulare a tiroidei) și testul hormonului tiroidian. În mod normal, odată ce te duci la medic cu simptome comune de hipotiroidism, el va efectua mai multe teste de sânge pentru a verifica nivelurile de hormoni.
 • Ați putea cere un test dacă aveți un risc ridicat de a suferi de hipotiroidism. Medicul poate sugera, de asemenea, dacă sunteți o femeie mai în vârstă, dacă sunteți însărcinată sau dacă doriți să rămâneți gravidă.
 • Image cu titlul Păstrați un tiroidian sănătos Pasul 18
  4
  Cunoașteți efectele secundare ale hipotiroidismului. Împotriva hipotiroidismului, organismul are mai multe mecanisme compensatorii care îl mențin funcțional, în ciuda scăderii nivelurilor hormonale. În caz de boală (cum ar fi o infecție), organismul își poate crește rata metabolică, iar nivelurile pot copleși corpul, ceea ce provoacă o comă. Nivelurile foarte scăzute ale hormonului tiroidian pot duce chiar la coma mixedemă, care este o manifestare extremă a hipotiroidismului.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să păstrați părul sprâncenelor astfel încât să nu cadăCum să păstrați părul sprâncenelor astfel încât să nu cadă
  Cum sa diagnostichezi tumori la hamsteriCum sa diagnostichezi tumori la hamsteri
  Cum să mâncați sănătoși dacă aveți hipotiroidismCum să mâncați sănătoși dacă aveți hipotiroidism
  Cum să crească nivelul de cortizolCum să crească nivelul de cortizol
  Cum să consumi armura tiroidianăCum să consumi armura tiroidiană
  Cum să aveți grijă de o incizie a chirurgiei tiroidieneCum să aveți grijă de o incizie a chirurgiei tiroidiene
  Cum să vindeci buriculCum să vindeci buricul
  Cum să vindeciți menstruația neregulatăCum să vindeciți menstruația neregulată
  Cum sa vindeci tiroida in mod naturalCum sa vindeci tiroida in mod natural
  Cum de a scădea metabolismulCum de a scădea metabolismul
  » » Cum să vă mențineți glanda tiroidă sănătoasă

  © 2011—2020 ertare.com