Cum să păstrați peria de dinți curată

Dacă sunteți la fel ca majoritatea oamenilor, periuța de dinți pe care o folosiți în fiecare noapte pentru a vă menține gura curată poate să nu fie atât de curată. De fapt, în conformitate cu Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (Statele Unite), "Unele studii sugerează că, deși periile arată perfect curată, ele pot fi contaminate cu organisme potențial patologice". Din fericire, cu igiena adecvată și anumite obiceiuri atunci când vă salvați periuța de dinți, puteți să vă lăsați deoparte griji pentru curățarea acesteia.

pași

Partea 1
Salvați peria corect

Imaginea intitulată
1
Nu depozitați periuța de dinți într-un recipient închis în casa dvs. Nivelurile ridicate de umiditate care sunt concentrate în containerele închise creează un mediu ideal pentru creșterea bacteriilor.
 • Când călătoriți, păstrați periuța de dinți într-un recipient pentru a evita contactul cu murdăria sau bacteriile. Asigurați-vă că peria este uscată înainte de al introduce într-o cutie sau cutie.
 • Asigurați-vă că curățați periodic și cazul dvs. pentru periuțe de dinți.
 • Imaginea intitulată Păstrați o periuță de dinți curată Pasul 2
  2
  Păstrați peria într-o poziție verticală, cu partea părului orientată în sus. Aceasta permite scurgerea apei din fire. Acest lucru va împiedica, de asemenea, proliferarea bacteriilor care se formează chiar și în locuri unde apa este puțină. Dacă țineți pensula într-un recipient, cum ar fi un pahar, veți observa că murdăria se acumulează în fund. Dacă lăsați peria să se odihnească pe una din laturile ei sau îndreptată în jos, va intra în contact cu murdăria respectivă.
 • Imaginea intitulată Păstrați o periuță de dinți curată Pasul 3
  3
  Depozitați periuța de dinți la o distanță de cel puțin 60 de cm de la toaletă. Când spălați toaleta, particule mici de apă care conțin materii fecale vor scăpa și pot cădea pe periuța de dinți. Deși nu se dovedește că aceste mici cantități de bacterii pot provoca boli, este mai bine să fii prudent.
 • Imaginea cu titlul Păstrați o perie de dinți curată Pasul 4
  4
  Curățați recipientul în care părăsiți periuța de dinți o dată pe săptămână. Bacteriile care se acumulează în recipientul pentru periuțe de dinți pot fi transmise la perie și apoi la gură. Este deosebit de important să o curățați regulat dacă aveți un fund închis, cum ar fi un pahar.
 • Spălați recipientul sau sticla în care lăsați peria cu săpun și apă. Nu puneți-o în mașina de spălat vase decât dacă containerul însuși clarifică faptul că o puteți face. Nu puneți niciodată periuța de dinți în mașina de spălat vase.
 • Imaginea intitulată Păstrați o periuță de dinți curată Pasul 5
  5
  Nu lăsați periuța de dinți să intre în contact cu o altă pensulă. Dacă te duci pentru a salva mai multe pensule într-un singur container, asigurați-vă că nu atingeți reciproc, deoarece acest lucru ar permite bacteriilor și fluidele corporale sunt transferate de la o perie la alta.
 • Partea 2
  Păstrați peria curată atunci când o utilizați

  Imaginea intitulată Păstrați o periuță de dinți curată Pasul 6
  1
  Nu vă împărțiți periuța de dinți. Dacă împărțiți o periuță de dinți, veți împărți, de asemenea, fluide corporale și germeni care ar putea provoca o infecție.
 • Imaginea intitulată Păstrați o periuță de dinți curată Pasul 7
  2


  Spălați-vă mâinile înainte de a vă prinde periuța de dinți. Acest sfat pare destul de evident, dar este foarte comun ca oamenii să apuce direct tubul de pastă de dinți înainte de a-și spăla mâinile.
 • Imaginea intitulată Păstrați o perie de dinți curată Pasul 8
  3
  Spălați periuța de dinți după fiecare utilizare. După spălarea dinților, clătiți peria cu apă de la robinet. Asigurați-vă că ați îndepărtat toată pasta de dinți și resturile rămase.
 • Imaginea intitulată
  4
  Agitați perița de dinți să o usuce după ce ați spălat-o. Cu cât este mai umed peria, cu atât mai adecvat va fi mediul înconjurător pentru formarea de bacterii.
 • Imaginea cu titlul Mențineți o periuță de dinți curată Pasul 10
  5
  Nu scufundați periuța de dinți în soluție de apă de gură sau dezinfectantă. Potrivit Asociației Dentare Americane, nu există dovezi clinice care să demonstreze că imersarea periuței de dinți în apă de gură antibacteriană produce orice efect pozitiv asupra sănătății orale.
 • Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) de stat, care submerging periuta de dinti in apa de gura poate duce la contaminarea încrucișată dacă se utilizează același dezinfectant, pe o perioadă de timp sau în cazul în care același dezinfectant este partajată între mai multe persoane.
 • Imaginea intitulată Păstrați o periuță de dinți curată Pasul 11
  6
  Înlocuiți periuța de dinți la fiecare trei sau patru luni. Dacă este o perie electrică, ea își înlocuiește capul la fiecare trei sau patru luni. Dacă observați că firele sunt îndoite sau îndoite, înlocuiți-o în prealabil.
 • Periuțe de dinți pentru copii ar trebui să fie înlocuite mai frecvent decât adulții, deoarece copiii de multe ori nu știu cum să aibă grijă de dinții lor și le-ar putea împinge prea tare.
 • Partea 3
  Luați măsuri de precauție suplimentare în circumstanțe speciale

  Imaginea intitulată
  1
  Dacă cineva din casa dvs. este bolnav, trebuie să luați măsuri de precauție suplimentare. Aruncați periuța de dinți și toate periile care au intrat în contact cu acea perie pentru a preveni răspândirea bolii.
  • Îndepărtați periuța de dinți într-o apă de gură antibacteriană timp de zece minute după ce ați vindecat boala, S-ar putea să vă ajute să eliminați germenii care ar putea provoca o recidivă. Cu toate acestea, este întotdeauna mai bine să înlocuiți peria.
 • Imaginea cu titlul Păstrați o perie de dinți curată Pasul 13
  2
  Luați măsuri de precauție suplimentare dacă sistemul imunitar este compromis sau dacă sunteți deosebit de susceptibil la boli. Chiar și o cantitate mică de bacterii pot fi periculoase pentru cei care au sistemul imunitar compromis, astfel încât, în aceste cazuri, este întotdeauna recomandabil să se păstreze periuta de dinti dezinfectată.
 • Utilizați o apă de gură antibacteriană înainte de a vă peria dinții. Acest lucru vă poate ajuta să reduceți cantitatea de bacterii pe care peria dumneavoastră o preia prin perierea dinților.
 • De asemenea, clătiți periuța de dinți cu apă de gură antibacteriană înainte de periaj. Astfel, puteți reduce cantitatea de bacterii depuse pe periuța de dinți.
 • Înlocuiți periuța de dinți mai des, adică înainte de trei sau patru luni. În acest fel vă veți reduce expunerea la bacterii în timp.
 • Luați în considerare cumpărarea unui dezinfectant pentru periuțe de dinți. Deși beneficiile acestor dispozitive nu sunt dovedite, puteți să cumpărați unul aprobat de FDA (sau o asociație similară în țara dvs.). Periile de dezinfectare a periilor de dinți elimină până la 99,9% din bacteriile perii (dacă se spune că este o perie "sterilizat" înseamnă că 100% din bacteriile și microorganismele sale au fost eliminate și niciun agent comercial de curățare a periuțelor de dinți nu poate pretinde că are această calitate).
 • Imaginea intitulată Păstrați o perie de dinți curată Pasul 14
  3
  Luați măsuri de precauție suplimentare dacă aveți frâne sau aparate. Există studii care arată că persoanele care folosesc brațe pe dinți acumulează mai mulți germeni pe periuțele de dinți ale acestora. Clătiți peria cu apă de gură antibacteriană înainte de ao folosi pentru a reduce acumularea de bacterii în ea.
 • Dacă aveți brațe sau aparate, poate fi util să utilizați un irigator orală sau "Waterpik" pentru a curăța murdăria care se acumulează pe frâne și pe dinți.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa faci o bratara cu o periuta de dintiCum sa faci o bratara cu o periuta de dinti
  Cum sa albiti pantofii cu pasta de dintiCum sa albiti pantofii cu pasta de dinti
  Cum se formează sprancenele fără penseteCum se formează sprancenele fără pensete
  Cum se curata cristalele SwarovskiCum se curata cristalele Swarovski
  Cum sa curatati perii de par si piepteniCum sa curatati perii de par si piepteni
  Cum de a curăța bijuterii de argint sterlinăCum de a curăța bijuterii de argint sterlină
  Cum să curățați o perie de păr pentru părCum să curățați o perie de păr pentru păr
  Cum sa curatati o perie de parCum sa curatati o perie de par
  Cum să cureți pantofii de pânză albăCum să cureți pantofii de pânză albă
  Cum sa curatati pantofii de piele folosind WindexCum sa curatati pantofii de piele folosind Windex
  » » Cum să păstrați peria de dinți curată

  © 2011—2020 ertare.com