Cum să păstrați dinții albi

Toți oamenii vor să aibă un zâmbet alb. Deși majoritatea oamenilor știu ce ar trebui să facă în igiena dentară de bază, nu toată lumea știe rolul important pe care îl joacă alimentele în menținerea dinților albi. Ei, de asemenea, nu știu ce produse sunt cele mai bune pentru albirea dinților. Cu puțină igienă, schimbări în dieta și cunoștințe despre produsele de albire, puteți avea dinți albi.

pași

Metoda 1
Evitați utilizarea ingredientelor care vă vopsesc dinții

Imagine cu titlul Menținerea dinților albi Pasul 1
1
Evitați sau reduceți consumul de alimente foarte acide. Alimentele acide pot slăbi smalțul și pot face pe dinți mult mai probabil să pată. De aceea cafeaua, ceaiul, vinul și sifonul vă pot pata dinții. De asemenea, asigurați-vă că așteptați cel puțin treizeci de minute înainte de a vă spălați dinții după ce ați mâncat ceva acidic.
 • Fructele care sunt foarte puternice pentru dinți sunt lămâile și alimentele de citrice. Nu trebuie să-i păstrați în gură mult timp. Sucul de fructe poate provoca, de asemenea, dezastru pe dinți.
 • Muraturile, oțetul și sosurile salatelor sunt, de asemenea, destul de acizi.
 • Image cu titlul Menținerea dinților albi Pasul 2
  2
  Evitați alimentele cu cromogeni. Cromogenii sunt substanțe care conțin o mulțime de pigment concentrat și pot adera cu ușurință la smalț. Cu alte cuvinte, este posibil să vă patați dinții. Atât cafeaua, cât și vinul roșu conțin cromogeni și aceasta face parte din motivul pentru care vă pătrund atât de ușor dinții.
 • Image cu titlul Menținerea dinților albi Pasul 3
  3
  Evitați să mâncați alimente sau băuturi cu taninuri. Ceaiul negru conține tanini și poate fi mai rău decât cafeaua pentru dinți. Vinul roșu conține și tanini, ceea ce face ca acesta să reprezinte o amenințare pentru dinți. Taninurile funcționează făcând cromogeni mai eficienți în colorarea dinților. Multe alimente au tanini, cum ar fi ciocolata si sucuri de fructe, dar vinul rosu si ceaiul negru sunt unele dintre cele mai eficiente alimente pentru a-ti pata dintii.
 • Image cu titlul Menținerea dinților albi Pasul 4
  4
  Evitați produsele din tutun. Produsele din tutun nu numai că dau pete, ci pot provoca și boli parodontale și chiar cancer de gură. Fumatul fără tutun este chiar mai rău decât trabucurile pentru dinți și gingii. Este, de asemenea, zahăr și destul de acid, care poate contribui la pete sau pierderea dinților.
 • Metoda 2
  Mențineți o bună igienă dentară

  Imagine cu titlul Menținerea dinților albi Pasul 5
  1
  Periați dinții cel puțin de două ori pe zi. Pentru a vă păstra dinții albi, ar trebui să vă spălați dimineața și noaptea. Periajul îndepărtează plăcile care cauzează degradarea care ruinează un zâmbet alb. Cu toate acestea, este important ca să nu te speli dupa consumul de alimente acide, deoarece acestea ar putea deteriora smalțul și, astfel, să distrugă protecția împotriva petelor dinților și daune tale.
  • Cu toate acestea, puteți clăti gura cu apă.
 • Image cu titlul Menținerea dinților albi Pasul 6
  2
  Periați-vă dinții timp de cel puțin două minute. Periajul dinților timp de două până la trei minute vă ajută să asigurați o curățare profundă, ceea ce vă ajută să vă mențineți un zâmbet mai alb. De asemenea, ajută la halitoză și elimină placa și, în acest fel, pentru a preveni cavitățile. Aveți grijă să nu vă spălați mult timp, deoarece puteți deteriora smalțul, sporind astfel șansele de a vă murdări dinții.
 • Dacă aveți probleme cu periajul dinților pentru timpul potrivit, puteți utiliza un cronometru sau puteți pune un cântec care durează aproximativ două minute pentru a vă ajuta.
 • Este mai bine să nu pensați prea tare, deoarece puteți slăbi smalțul dintelui.
 • Utilizând o perie moale de peri vă poate ajuta să evitați periajul excesiv.
 • Imagine cu titlul Menținerea dinților albi Pasul 7
  3
  Utilizați în mod regulat ață dentară. Utilizarea acestuia cel puțin o dată pe zi va ajuta la prevenirea cavităților. Vă va ajuta să mențineți un zâmbet alb. Poate deteriora gingiile. Următoarele sfaturi vă pot ajuta să folosiți ațe pentru a păstra dinții albi:
 • Utilizați aproximativ 46 cm (18 inci) de ață dentară și rolați-o pe degete în fiecare mână până când există 5 cm (2 țoli) în mijloc.
 • Este mai bine să alunecați cu atenție atașamentul între dinți, niciodată greu.
 • Folosiți o parte curată a atașului pe fiecare dinte.
 • Image cu titlul Menținerea dinților albi Pasul 8


  4
  Du-te la medicul dentist pentru un examen de curățare și stomatologie cel puțin o dată pe an. Acest lucru vă va ajuta să preveniți orice problemă care poate cauza carii dentare sau alți factori care vă pătrund dinții. De asemenea, vă va ajuta să vă mențineți dinții mai curați și mai albi.
 • Metoda 3
  Utilizați produsele și serviciile de albire

  Image cu titlul Menținerea dinților albi Pasul 9
  1
  Utilizați benzi de albire de tip over-the-counter. Ar trebui să vă periați dinții în jur de 30 de minute înainte de a aplica benzi de albire direct pe dinți. Diferitele benzi de albire au instrucțiuni diferite despre exact cum să le aplicați și cât timp să le lăsați pe dinți, așa că citiți instrucțiunile de pe ambalaj înainte de albirea dinților. Benzi de albire trebuie să aibă un anumit nivel de peroxid pentru a fi eficienți. Aveți grijă să nu le folosiți prea mult sau mult timp, deoarece vă pot irita gingiile. Ei lucrează mai repede decât pastele de albire și sunt mult mai ieftine decât procedurile sau tratamentele efectuate în biroul dentiștilor.
 • Image cu titlul Menținerea dinților albi Pasul 10
  2
  Utilizați o pastă de dinți albă. Cele mai multe versiuni ale Colgate Total și Crest Pro-Health au un sigiliu de aprobare de la American Dental Association pentru albire. Tomările de dinți albă, de asemenea, au acest sigiliu. Cu toate acestea, nici una dintre pastele de dinti nu va schimba culoarea naturala a dintilor dvs., ci va lucra pe pete extrinsece. Veți vedea o albire extrinsecă după câteva săptămâni de utilizare constantă.
 • Imagine cu titlul Menținerea dinților albi Pasul 11
  3
  Utilizați un tratament de albire acasă furnizat de dentist. Există un singur set de produse pe care Asociația Dentară Americană le recomandă pentru tratamentele de albire de la domiciliu oferite de medicul dentist și este Gelul de Albire 10% Opalescență. Este important să urmați instrucțiunile medicului dentist atunci când utilizați acest produs, dar va avea un efect deosebit asupra albinării dinților. Procesul implică punerea agentului de albire într-o tavă care intră în gură și lăsându-l acolo timp de cel puțin patru ore.
 • Image cu titlul Menținerea dinților albi Pasul 12
  4
  Du-te la dentist pentru o albire. Mergeți la dentist pentru o albire vă oferă un serviciu mai sigur și mai rapid, deși mai scump. Este mai sigur deoarece vă poate proteja gingiile și mai repede, deoarece puteți utiliza concentrații mai mari de agenți de înălbire decât produsele de casă. Dacă doriți cu adevărat să vă albiți rapid dinții, ar trebui să utilizați această opțiune.
 • Image cu titlul Menținerea dinților albi Pasul 13
  5
  Nu vă patați dinții cu alimente foarte fierbinți sau reci după ce le-ați acoperit. Alimentele care vă pătrund dinții, cum ar fi sosul de soia sau vinul roșu, vor anula munca făcută. Ca albire poate pune dintii sensibili pentru o perioadă scurtă de timp, ar trebui să evite alimentele foarte calde sau reci, precum și orice alte produse alimentare, care este dureros pentru dintii sensibili cu cel puțin 1 până la 2 zile.
 • Image cu titlul Menținerea dinților albi Pasul 14
  6
  Cereți umpluturi și coroane de culoare naturală. Aproape toată lumea le lasă o cavitate la un moment dat în viața lor, și pentru a ajuta la mentinerea unui zambet alb, este mai bine să ceară umpluturi și coroane care se potrivesc cu culoarea dintilor, de asemenea, cunoscut sub numele de „umpluturi de rășină.“ Dezavantajul umpluturilor cu rasina in ceea ce priveste umplutura de amalgam (argint) este ca acestea nu sunt atat de ieftine. Cu toate acestea, dacă doriți un zâmbet mai alb, acestea sunt cea mai bună opțiune.
 • sfaturi

  • Nu vă spălați dinții chiar după ce ați consumat alimente acide.
  • Utilizați o perie moale pentru a vă proteja smalțul dinților.

  avertismente

  • Aceste informații nu sunt destinate să înlocuiască sfatul unui medic dentar.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să fixați dinții colorați cu nicotinăCum să fixați dinții colorați cu nicotină
  Cum sa albiti dintiiCum sa albiti dintii
  Cum sa albiti dintii cu coptCum sa albiti dintii cu copt
  Cum să albiți dinții într-o orăCum să albiți dinții într-o oră
  Cum să vă albiți dinții cu coaja de bananeCum să vă albiți dinții cu coaja de banane
  Cum se albeste dintii cu peroxid de hidrogenCum se albeste dintii cu peroxid de hidrogen
  Cum să vă albiți dinții atunci când aveți breteleCum să vă albiți dinții atunci când aveți bretele
  Cum să vă albiți dinții fără a cheltui foarte mulți baniCum să vă albiți dinții fără a cheltui foarte mulți bani
  Cum să vă albiți dinții acasăCum să vă albiți dinții acasă
  Cum să ai grijă de dințiCum să ai grijă de dinți
  » » Cum să păstrați dinții albi

  © 2011—2020 ertare.com