Cum să menținem igiena feminină

Pentru sănătatea generală a femeilor, este importantă menținerea igienei feminine, deoarece, pe lângă prevenirea mirosurilor, mâncărime și disconfort, poate preveni, de asemenea, infecțiile bacteriene. În unele cazuri, infecțiile bacteriene pot provoca sterilitate, boli, cancer și alte probleme de sănătate. Pentru a menține bună igienă feminină, trebuie să vă scăldați în mod regulat, să dezvoltați obiceiuri sănătoase în ceea ce privește ciclul menstrual și să folosiți țesături care vă permit să vă respirați zona vaginală.

pași

Imaginea intitulată Menținerea igienei feminine Pasul 1
1
Purtați haine libere care permit circulația aerului. Pantaloni, pantaloni scurți sau lenjerie de corp din țesături sintetice strânse pot reduce circulația aerului în jurul valorii de sudoare vagin și cauza, care creste probabilitatea de mirosuri neplăcute și infecții.
 • Purtați lenjerie în vrac care permite circulația aerului sau care este realizată dintr-o țesătură naturală și aerisită, cum ar fi bumbacul.
 • Utilizați chilot care ajung până la șolduri sau cele care au picioarele de bumbac pentru a reduce sudoarea vaginală cauzată de nailon sau alte țesături sintetice.
 • Imaginea intitulată Menținerea pasului 2 pentru igiena feminină
  2
  Îndepărtați îmbrăcămintea umedă sau transpusă cât mai curând posibil. Îmbrăcămintea sau pantalonii îmbrăcați sau transpirați pot determina înmulțirea bacteriilor și creșterea probabilității mirosurilor și infecțiilor dăunătoare.
 • Luați un duș și puneți haine proaspete, curate după înot sau exerciții.
 • Imaginea intitulată Menținerea igienei feminine Pasul 3
  3
  Spălați zilnic zona vaginală cu apă și un săpun ușor. Sapunul delicat va ajuta la prevenirea iritației sau infectării zonei vaginale din cauza expunerii la substanțe chimice dăunătoare găsite în săpunuri sau astringente antibacteriene.
 • Clătiți zona vaginală cu apă curată după ce ați spălat-o cu săpun, o uscați imediat cu un prosop curat pentru a preveni acumularea de umiditate.
 • Imagine cu titlul Menținerea igienei feminine Pasul 4
  4
  După urinare, curățați bine zona genitală. Acest lucru vă va ajuta să vă păstrați zona vaginală uscată și curată toată ziua.
 • Utilizați o hârtie igienică moale, albă, inodoră, care nu conține coloranți sau alte substanțe chimice iritante.
 • Ștergeți din față în spate după defecare pentru a preveni contactul cu materia fecală cu vaginul, care poate provoca o infecție bacteriană.


 • Imaginea intitulată Menținerea igienei feminine Pasul 5
  5
  Schimbati frecvent tampoanele, servetelele sanitare si tampoanele de protectie. Atunci când aceste produse menstruale sunt murdare și utilizate pentru perioade lungi de timp, acestea pot provoca mirosuri proaste și pot crește riscul de infecție.
 • Utilizați produse menstruale care nu conțin mirosuri sau coloranți, deoarece conțin substanțe chimice care pot dăuna sănătății dumneavoastră.
 • Imagine cu titlul Menținerea igienei feminine Pasul 6
  6
  Spălați zona vaginală după ce ați făcut sex. Dacă fluidele corporale și reziduurile de prezervative și alte produse intime nu sunt îndepărtate din zona vaginală după ce au făcut sex, pot provoca infecții, iritații și mirosuri.
 • Imagine cu titlul Menținerea igienei feminine Pasul 7
  7
  Mănâncă o dietă echilibrată și nutritivă. O dieta cu o varietate de fructe, legume și cereale integrale, cum ar fi orezul brun, vă va ajuta să vă preveniți corpul și vaginul de a suferi infecții sau boli.
 • sfaturi

  • Dacă este posibil, dormiți fără lenjerie de corp sau pijamale. În acest fel, vaginul va avea circulația necesară a aerului pentru a menține o igienă corespunzătoare.

  avertismente

  • Nu purtați niciodată lenjerie de corp, pantaloni scurți, pantaloni sau orice alt tip de îmbrăcăminte, fără să o spălați mai întâi cu un săpun sau detergent ușor. Anumite coloranți și alte substanțe chimice pot fi prezente în haine noi și pot determina iritarea sau infectarea zonei vaginale.
  • Nu utilizați niciodată produse feminine în zona vaginală sau în jurul acesteia, cum ar fi băi de duș, deodorante, spray-uri și pulberi, fără a vă consulta mai întâi medicul. Aceste produse pot provoca infecții sau pot întrerupe în mod negativ echilibrul natural hormonal și chimic.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să evitați piciorul cămiliiCum să evitați piciorul cămilii
  Cum să preveniți marcarea liniilor lenjerieiCum să preveniți marcarea liniilor lenjeriei
  Cum sa faci mirosul vaginului bunCum sa faci mirosul vaginului bun
  Cum să mergeți la baie atunci când utilizați un tamponCum să mergeți la baie atunci când utilizați un tampon
  Cum să mergeți fără lenjeria de corp în clasa de educație fizicăCum să mergeți fără lenjeria de corp în clasa de educație fizică
  Cum sa scapi de arderea vaginalaCum sa scapi de arderea vaginala
  Cum să ameliorați iritarea vaginalăCum să ameliorați iritarea vaginală
  Cum să controlați secreția vaginalăCum să controlați secreția vaginală
  Cum să aveți grijă de sănătatea vaginalăCum să aveți grijă de sănătatea vaginală
  Cum sa vindeci infectiile vaginale fara medicamenteCum sa vindeci infectiile vaginale fara medicamente
  » » Cum să menținem igiena feminină

  © 2011—2020 ertare.com