Cum să vă mențineți sănătatea în timp ce aveți grijă de cei dragi

Grija pentru un bolnav iubit poate afecta sanatatea ta. S-ar putea să vă epuizați emoțional și să provocați o tensiune care vă va deteriora sănătatea. În mod similar, poate neglija nevoile voastre fizice în dorința voastră de a avea grijă de cealaltă persoană. Este posibil ca propria dvs. sănătate să nu reușească în timp ce încercați să vă îngrijiți de cei dragi, dar dacă sănătatea dumneavoastră slăbește, nu veți putea să îi ajutați. Prin urmare, este important să aveți grijă de voi înșivă. Nu va fi bine ca nimeni să se îmbolnăvească. De asemenea, nu trebuie să vă fie frică să cereți ajutor, pentru că în acest fel vă veți elibera puțin de povara.

pași

Partea 1
Adresați-vă nevoilor sociale și emoționale

Imaginea intitulată
1
Analizați-vă ce vă împiedică să vă îngrijiți de nevoile dvs. Din punct de vedere cultural, este de obicei mai acceptabil să puneți mai întâi nevoile altora, dar dacă sunteți un îngrijitor, trebuie să aveți grijă de tine uneori. O parte din acest lucru implică descoperirea a ceea ce vă împiedică să aveți grijă de voi înșivă.
 • De exemplu, vă puteți simți egoist în ceea ce privește prioritizarea nevoilor dvs., dar dacă vă îmbolnăviți, ce bunăvoință va face persoana care vă interesează?
 • Ar putea fi dificil pentru dumneavoastră să cereți ajutor, ceea ce înseamnă că purtați toată povara de îngrijire a persoanei. Cu toții avem nevoie de ajutor atunci când ne ocupăm de cineva, așa că nu vă fie teamă să o întrebați atunci când aveți nevoie de ea.
 • Permiteți-vă să vă întâlniți mai întâi nevoile, pentru a fi folositoare pentru persoana iubită.
 • Imaginea intitulată Mențineți sănătatea atunci când vă îngrijiți pe cei bolnavi Pasul 2
  2
  Aveți grijă de sentimentele voastre. Când vă îngrijiți de un iubit, apar multe emoții comune: vinovăție, remușcări, durere, resentimente, furie și anxietate, dar este important să recunoașteți și să acceptați aceste sentimente. De asemenea, este recomandat să căutați pe cineva să vorbească despre asta, care este dispus să asculte ce se întâmplă fără a vă judeca.
 • Puteți vizita un terapeut cu care puteți procesa costul emoțional al îngrijirii pentru cineva.
 • Imaginea intitulată Menținerea sănătății dvs. atunci când aveți grijă de cei rămași, cei dragi Pasul 3
  3
  Găsiți alte persoane care vă împărtășesc situația. Comunicați cu alți îngrijitori, de exemplu, într-un grup de asistență specific. Simplul act de a asculta poveștile altora și de a-ți spune alții ar putea să te facă să te simți mai bine. Nu sunteți singurul în această situație. Există și alți oameni care trec prin asta și vă pot ajuta să o depășiți.
 • Dacă nu aveți timp să participați personal la un grup, puteți căuta unul online și puteți intra în contact atunci când aveți timp.
 • Imaginea intitulată Menținerea sănătății la îngrijirea bolnavilor bolnavi Pasul 4
  4
  Aveți grijă de viața voastră spirituală, după cum este necesar. Dacă de obicei aveți o viață spirituală activă, încercați să îngrijiți acest aspect prin rugăciune, meditație sau orice altceva preferați să faceți. În general, dacă neglijați o practică spirituală pe care ați obișnuit-o, s-ar putea să vă simțiți dezechilibrată sau să fiți în jos.
 • Dacă nu te rogi sau meditezi, poți să te dai câteva momente pe zi să stai liniștit sau chiar să scrie într-un jurnal, să iei legătura cu sentimentele tale.
 • Imaginea intitulată Menținerea sănătății dvs. atunci când aveți grijă de cei rămași pe cei bolnavi Pasul 5
  5
  Găsiți o cale de relaxare. Trebuie să vă dedicați un moment zilnic de a face ceva ce vă place și de a vă relaxa. În acest fel, puteți menține sănătatea mentală și fizică. De asemenea, dacă vă relaxați mai mult, veți fi un îngrijitor mai bun. Doar căutați ceva mic pe care doriți să îl faceți și încercați să-l încorporați în ziua voastră.
 • Poate că poți să te plimbi sau să petreci câteva minute să faci mânjiri.
 • Imaginea intitulată Menținerea sănătății dvs. atunci când aveți grijă de cei răi pe care îi iubiți Pasul 6
  6
  Petreceți ceva timp cu oameni care se distrează. Uneori, trebuie doar să ieși cu niște prieteni și să râzi. Dacă este posibil, faceți o pauză pentru a ieși împreună cu prietenii sau familia. În acest fel, vă veți simți mai mult ca ceea ce sunteți, în loc să fiți doar un îngrijitor permanent.
 • Partea 2
  Ai grijă de tine fizic

  Imaginea intitulată Menținerea sănătății dvs. atunci când aveți grijă de cei rămași pe cei dragi Pasul 7
  1
  Setați limitele. Numai tu știi cât de mult din timpul tău și tu te poți dedica să ai grijă de cineva. Aceasta înseamnă că trebuie să vă stabiliți limitele, pe care ar trebui să le împărțiți cu medici, asistente medicale și alte îngrijitoare, astfel încât să știe când veți fi disponibili și când nu veți fi.
 • Imaginea intitulată
  2


  Mâncați bine. Când lucrurile par să se scape de sub control, vă puteți neglija obiceiurile alimentare. Este posibil să nu mâncați prea mult sau să nu mâncați alimente nesănătoase. Ambele lucruri creează tensiune pentru tine. Încearcă să mănânci la fel de sănătos cât poți, chiar dacă trebuie să comandi alimente uneori sau să mănânci feluri de mâncare simple, cum ar fi o salată.
 • Nu uitați să includeți în alimentație proteinele slabe, cerealele integrale, fructele și legumele.
 • Imaginea intitulată Menținerea sănătății dvs. atunci când aveți grijă de cei răi pe care îi iubiți Pasul 9
  3
  Încearcă să dormi suficient. De asemenea, poate fi dificil să dormi în timp ce ai grijă de cel iubit. Uneori, s-ar putea să vă simțiți prea îngrijorați să dormiți sau să vă îngrijiți să vă întrerupă somnul. Totuși, ar trebui să încercați să dormiți cât mai mult, de la 7 la 9 ore pe zi, chiar dacă trebuie să o faceți la intervale scurte. Sănătatea dumneavoastră ar putea fi afectată dacă nu aveți suficient somn și veți fi mai puțin eficace în munca de îngrijitor.
 • Imaginea intitulată Menținerea sănătății dvs. atunci când vă îngrijiți de cei răi rămași Pasul 10
  4
  Ia ceva timp să-ți exerciți. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să rămâneți sănătos în timp ce aveți grijă de cel iubit. În plus, exercițiile reduc nivelurile de stres. Cu toate acestea, ar putea fi dificil să o faci în timp ce ai grijă de cineva, așa că ar trebui să găsești câteva modalități de ao încorpora în programul tău.
 • De exemplu, puteți face o scurtă plimbare de câteva ori pe zi. Ai putea să faci yoga la domiciliu sau să sari coarda.
 • De asemenea, puteți să întrebați pe cineva să vizioneze persoana în timp ce vă exercitați timp de aproximativ o oră. În acest fel, veți obține restul și exercițiul de care aveți nevoie.
 • Imaginea intitulată Menținerea sănătății la îngrijirea celor rămași Pasionați 11
  5
  Nu ignora simptomele bolii pe care o ai. Este ușor să pierdeți simptomele de boală pe care le simțiți în timp ce aveți grijă de o altă persoană. Totuși, dacă vă îmbolnăviți, nu veți putea să o ajutați, așa că mai bine ar trebui să fiți conștienți de orice probleme de sănătate. De fapt, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să continuați cu vizite frecvente la medic și dentist pentru a vă asigura că aveți o stare bună de sănătate.
 • Partea 3
  Primiți ajutor

  Imaginea intitulată Mențineți sănătatea atunci când vă îngrijiți pe cei bolnavi Pasul 12
  1
  Aflați ce are nevoie persoana voastră iubită. Înainte de a cere ajutor pentru a avea grijă de el, ar trebui să aflați cu ce vă pot ajuta alte persoane. Acordați-vă timp pentru a crea o listă cu tot ce trebuie făcut pentru îngrijire. Încearcă să nu uiți nimic.
  • Când ați terminat lista, analizați cu atenție ceea ce puteți face de fapt, fără să vă epuizați. Apoi, arătați ce ar putea face alții pentru a vă elibera de povară.
 • Imaginea intitulată Menținerea sănătății la îngrijirea bolnavilor bolnavi Pasul 13
  2
  Cereți ajutor Amintiți-vă că nu puteți face totul. Este bine să cereți ajutor. De cele mai multe ori, oamenii vor dori să vă ajute în orice fel pot. Cu toate acestea, ar putea fi necesar să știți ce aveți nevoie de dvs. și de persoana iubită. Discutați cu fiecare persoană (prieteni și familie) în mod individual pentru a vă putea acoperi nevoile.
 • Ai putea spune "Știu că-ți pasă de Julia și mă întrebam dacă mă poți ajuta puțin. M-ar ajuta mult dacă cineva a adus cina câteva nopți.
 • Încercați să oferiți persoanei o sarcină care este legată de abilitățile sale. Ca o alternativă, întrebați cum doriți să vă ajutați, mai ales dacă este oferită.
 • Imaginea intitulată Menținerea sănătății dvs. atunci când vă îngrijiți de cei răi pe care îi iubiți Pasul 14
  3
  Obțineți ajutor profesional Dacă persoana are o boală cronică și gravă, veți avea nevoie de ajutor profesional. Serviciile de îngrijire temporară reprezintă un excelent ajutor și vă permit să vă odihniți din când în când. Poate că persoana iubită trebuie să rămână într-un centru de îngrijire pe termen lung sau să petreacă câteva zile pe săptămână într-un centru de zi în care să aibă grijă de el. Puteți să o aveți acasă, dar trebuie să angajați pe cineva care să vină și să aibă grijă de el. În orice caz, un profesionist vă poate elibera o parte din încărcătură.
 • În unele comunități, puteți găsi voluntari de îngrijire temporară care vin și îngrijesc pentru cei dragi pentru câteva ore, astfel încât să puteți odihni. Puteți afla mai multe despre îngrijirea temporară pentru persoanele în vârstă într-o organizație pentru persoanele în vârstă din zona dvs.
 • Când solicitați ajutor profesional, poate fi necesar să vă convingeți pe cel iubit. Unii oameni nu-i plac ideea de a primi ajutor din afară, dar cei mai mulți o vor accepta dacă își dau seama că nu puteți face totul. Dacă vă opuneți cu fermitate ideii, poate fi necesar să discutați cu cineva care a trecut prin aceeași situație (cum ar fi un îngrijitor sau un profesionist).
 • Când vă decideți cine să angajați, analizați mai întâi tipul de ajutor de care aveți nevoie. De exemplu, este posibil să nu aveți nevoie de ajutor medical, ci să acoperiți câteva lucruri cum ar fi scăldatul sau chiar gătitul și curățarea. Asistența medicală la domiciliu este necesară pentru anumite lucruri, cum ar fi furnizarea de medicamente și trebuie indicată de medic.
 • Unele dintre îngrijirea la domiciliu pot fi acoperite de programe de securitate socială, cum ar fi Medicare. Asigurați-vă că vă întrebați ce acoperă asigurarea atunci când solicitați ajutor profesional.
 • Dacă persoana iubită suferă de o boală terminală, o opțiune bună ar putea fi un spital pentru bolnavii terminali, unde pot avea grijă de el dacă are 6 luni sau mai puțin de viață.
 • Imaginea intitulată Mențineți sănătatea atunci când vă îngrijiți pe cei bolnavi Pasul 15
  4
  Căutați opțiuni gratuite de îngrijire. Multe servicii comunitare oferă un fel de îngrijire persoanelor bolnave, mai ales dacă sunt limitate la domiciliu. De exemplu, mulți livrează hrană fără costuri pentru a vă ajuta să hrăniți bolnavii, cum ar fi programul Meals on Wheels.
 • De asemenea, rețineți organizațiile cu care persoana este asociată. De exemplu, veteranii pot avea dreptul la anumite beneficii. Poate că membrii Ordinului Beneficent și Protector al Elcilor și loja masonică oferă îngrijire. În plus, membrii bisericii sunt adesea dispuși să ofere ajutorul lor atunci când alți membri au nevoie de îngrijire. Nu vă fie teamă să profitați de toate resursele.
 • Imaginea intitulată
  5
  Concentrați-vă energia asupra sarcinilor fundamentale. Adică, țineți cont de ce ați putea face pentru a evita anumite sarcini, cum ar fi comandarea hranei sau angajarea unui serviciu de curățenie. Aceste servicii nu necesită ca oamenii să vină la fel de des ca îngrijirea profesională, dar vă vor ajuta să eliberați o parte din tensiune.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să evitați abuzul de bătrâniCum să evitați abuzul de bătrâni
  Cum să facem față cu îngrijirea unui pacient cu efuzieCum să facem față cu îngrijirea unui pacient cu efuzie
  Cum să cereți ajutorul celor dragi atunci când trăiți singuriCum să cereți ajutorul celor dragi atunci când trăiți singuri
  Cum să aveți grijă de pielea și părul care vă îngrijește de sănătatea mintalăCum să aveți grijă de pielea și părul care vă îngrijește de sănătatea mintală
  Cum să ai grijă de puii nou-născuțiCum să ai grijă de puii nou-născuți
  Cum să faci față morții pisicii taleCum să faci față morții pisicii tale
  Cum să ajuți pe cineva să se ocupe de boala ParkinsonCum să ajuți pe cineva să se ocupe de boala Parkinson
  Cum să ajuți pe cel iubit cu tulburare de personalitate histrionicăCum să ajuți pe cel iubit cu tulburare de personalitate histrionică
  Cum să lupți împotriva anorexieiCum să lupți împotriva anorexiei
  Cum să aveți grijă de un pacient diabeticCum să aveți grijă de un pacient diabetic
  » » Cum să vă mențineți sănătatea în timp ce aveți grijă de cei dragi

  © 2011—2020 ertare.com