Cum să menținem calmul

Când vă confruntați cu o situație stresantă, poate fi dificil să vă mențineți calmul și să rămâneți liniștiți. Data viitoare când simțiți că vă veți prăbuși din punct de vedere emoțional sau că vă simțiți să insultați pe cineva, faceți o clipă pentru a vă deconecta de la situație și pentru a vă distrage atenția cu altceva înainte de a reveni la problema în cauză.

pași

Partea 1
decuplat

Imaginea intitulată Keep the Composure Pasul 1
1
Rezistați dorinței de a lua lucrurile ca ceva personal. În multe situații stresante, puteți fi tentați să percepeți insulte sau persecuții personale în cazul în care acestea nu există. Este mult mai greu să păstrezi calmul cu insultele personale decât cu dificultăți impersonale, făcând astfel problema cât mai impersonală posibil, te va ajuta să rămâi mai calm.
 • Rețineți că toată lumea are propriile idei și că astfel de idei nu se vor potrivi în mod inevitabil cu dvs. de multe ori. Diferitele idei nu înseamnă neapărat o insultă pentru dvs., chiar dacă luați decizii bazate pe idei diferite de ale voastre și care vă depășesc controlul.
 • Chiar dacă o persoană intenționează să te insulte, este totuși în beneficiul tău dacă poți vedea insultarea dintr-o perspectivă impersonală. Amintiți-vă că persoana cu o problemă este persoana care vă atacă. Nu aveți control asupra credințelor și acțiunilor voastre, dar aveți control asupra propriului dvs. și nu trebuie să permiteți altora să vă manipuleze.
 • Imaginea intitulată Keep the Composure Step 2
  2
  Analizați izbucnirea dvs. emoțională. Gândiți-vă la momentele când ați reacționat cu o explozie de emoție în trecut. Întrebați-vă dacă aceste izbucniri emoționale s-au îmbunătățit vreodată sau nu o situație proastă.
 • Gândiți-vă la cele mai frecvente cauze ale izbucnirilor emoționale. De exemplu, amintiți-vă un comentariu odios pe care l-ați făcut pe Internet sau pe un băiat care ți-a blocat drumul în trafic.
 • Gândiți-vă cum se întâmplă de obicei aceste izbucniri emoționale. Gândiți-vă la regulă, nu la excepție. O dată sau de două ori, supărarea ar fi putut îmbunătăți lucrurile. Cu toate acestea, ca regulă generală, reacționarea cu o explozie emoțională bruscă complică lucrurile chiar mai mult.
 • Imaginea intitulată Keep the Composure Step 3
  3
  Evitați ipotezele. Atunci când o persoană este supărată, devine ușor să presupunem că cei implicați în această problemă se comportă în cel mai rău mod posibil, chiar înainte de a primi confirmarea unui astfel de comportament. Cu toate acestea, de multe ori comportamentele și motivele pe care le presupuneți că există, de fapt, nu sunt adevărate. Prin urmare, vă modificați fără vreun motiv real.
 • În mod similar, atunci când ceva nu merge bine, este ușor să presupunem că lucrurile vor continua să meargă prost. A face această ipoteză vă poate face să creați o predicție auto-împlinită. Ați putea provoca mai multe probleme pur și simplu anticipând-le.
 • De exemplu, dacă tocmai ați trecut printr-o pauză dezastruoasă, ați putea presupune că toți prietenii în comun vor fi împotriva dvs. după ce au auzit versiunea ex. Panica dvs. v-ar putea face să vă îndepărtați de acei prieteni și ați putea provoca neintenționat aceleași probleme pe care le-ați temut.
 • Imaginea intitulată Keep the Composure Step 4
  4
  Identificați adevărata sursă de frustrare. Întrebați-vă ce vă face să vă simțiți atât de supărați. O anumită situație ar fi putut fi cauza, dar nu s-ar putea rezolva problema reală. Doar prin identificarea problemei reale sperăm să rezolvăm lucrurile.
 • De exemplu, cauza stresului dvs. ar putea fi o sarcină de ultimul moment atribuită de către profesorul sau șeful dumneavoastră. Cu toate acestea, sarcina însăși nu poate fi sursa tensiunii. Ați putea fi frustrat personal pentru că sarcina îndepărtează timpul pe care doriți să-l petreceți cu un iubit sau ați putea fi frustrat profesional deoarece profesorul sau șeful dvs. are un obicei de a impune sarcini neloiale în acest fel.
 • Imaginea intitulată Keep the Composure Pasul 5
  5
  Desahogate de formă sigură. Menținerea stresului și a frustrării în interiorul dvs. va face de multe ori să vă mențineți un nivel ridicat de anxietate, făcându-vă imposibil să vă mențineți liniștea. Găsiți o modalitate de a vă scuti, ceea ce nu face ca problema actuală să fie mai gravă.
 • O modalitate utilă de a renunța la abur este să apelați la un prieten, un coleg relativ sau de încredere și să-i exprimați nemulțumirile acelei persoane.
 • O altă opțiune este să notați reclamațiile într-un jurnal sau într-un e-mail care nu a fost trimis. Cu toate acestea, dacă alegeți această opțiune, o idee bună este să vă aruncați reclamațiile după ce le-ați scris, pentru a evita apariția altor probleme în viitor.
 • Partea 2
  zăpăcit

  Imaginea intitulată Keep the Composure Step 6
  1
  Respiră adânc Respirați adânc de mai multe ori. De fapt, dacă aveți timp, luați 5 până la 10 minute pentru a vă concentra pe respirația profundă conștientă în această perioadă. Respirația profundă vă poate liniști fizic, mental și emoțional.
  • Când vă faceți panică, respirația devine automat mai rapidă și mai rapidă. Întârzierea respirației în mod deliberat și respirația profundă pot inversa reacția de panică.
 • Imaginea intitulată Keep the Composure Step 7
  2
  Te simți mai bine fizic. Stresul fizic poate agrava stresul situațional, făcându-vă să reacționați într-un mod exagerat la situația în cauză. Eliberați-vă mintea de stresul situațional și concentrați-vă asupra ameliorării stresului fizic pentru câteva minute.
 • Dacă aveți doar câteva minute, procedați în felul următor pentru a vă corecta condițiile fizice cât mai bine: să vă ridicați, să vă întindeți încet și să faceți o scurtă plimbare în jurul biroului sau al camerei.
 • Dacă aveți mai mult timp la dispoziție, faceți o plimbare, plimbați cu bicicleta sau relaxați-vă cu o baie reconfortantă. Extinde mușchii care sunt rigizi din cauza lipsei de activitate și eliberează mușchii care sunt răniți de peste activitate.
 • Imaginea intitulată Keep the Composure Step 8


  3
  Faceți o pauză. Uneori, cel mai bun lucru pe care trebuie să-l faci într-o situație agitată este pur și simplu să scapi de ea. Petreceți ceva timp practicând o activitate pe care vă bucurați pentru a vă elibera mintea de problema cu care vă confruntați. Acest lucru vă poate schimba starea generală de spirit și vă va ajuta să re-abordați problema dintr-o perspectivă mai calmă mai târziu.
 • Chiar și o scurtă pauză este mai bună decât nimic. Dacă ai doar timp să pleci cinci minute, apoi pleacă cinci minute. Dacă vă puteți da mai mult timp, atunci faceți-o.
 • O opțiune este să vă deconectați complet. Plecați de la computer, puneți telefonul în modul silențios și mergeți undeva pentru a face o activitate care nu are nimic de-a face cu lumea tehnologiei. Tehnologia este excelentă, dar îi ține pe oameni atât de conectați încât poate părea greu să scape dacă nu-ți dai drumul pentru moment.
 • Dacă nu vă puteți separa de tehnologie, o altă opțiune este să petreceți câteva minute pe o pagină web sau o activitate digitală care vă face fericiți.
 • Imaginea intitulată Keep the Composure Pasul 9
  4
  Lucrați pe ceva productiv. Cheltuielile prea mari de a face activități neproductive vă pot crește stresul. Dacă tot nu simți că ți-ai recâștigat liniștea după scurta pauză, petrece mai mult timp făcând ceva care nu are legătură cu stresul tău, dar asta este productiv.
 • Acest lucru funcționează foarte bine dacă găsiți ceva pe care ați dorit dintotdeauna să îl faceți, dar ați amânat în mod constant. Sortați fișierele. Organizați-vă camera sau biroul. Finalizați citirea cărții pe care ați început-o și ați lăsat-o la jumătatea drumului.
 • Imaginea intitulată Keep the Composure Step 10
  5
  Adoptați o atitudine de recunoștință. S-ar putea să vă pară rătăcit, dar gândirea la lucrurile pentru care sunteți recunoscător vă poate îmbunătăți starea de spirit. Cheia este să vă concentrați pe sursele reale de recunoștință, să nu vă simțiți vinovați de lipsa de recunoștință față de alte dificultăți.
 • Puteți stresa mai mult dacă vă învinuiți pentru că vă simțiți ingrafiați sau dacă încercați să vă spuneți că nu trebuie să vă simțiți nemulțumiți pur și simplu pentru că alții sunt mai răi decât voi.
 • În loc să-ți spui asta Trebuie să vă simțiți recunoscători, fiți recunoscători. Identificați lucrurile cu care vă bucurați în viață (oameni, animale de companie, o casă, etc.). Meditează pe astfel de surse de fericire pentru câteva minute.
 • Partea 3
  întoarcere

  Imaginea intitulată Keep the Composure Step 11
  1
  Găsiți un scop Totul în viață are un scop. Când te întorci la sursa stresului tău, gândește-te la ce scop îți îndeplinește în viața ta. Dacă acest scop este important, căutați o soluție. Dacă scopul este neimportant, vă recomandăm să lăsați complet problema.
  • De asemenea, ia în considerare scopul general al situației care se ocupă de sursa stresului dumneavoastră.
  • De exemplu, sursa stresului ar putea fi ceva pe care un coleg al tău a făcut-o și situația ar putea fi un proiect special în care trebuie să lucreze împreună. Dacă abordarea problemei cu colegul dvs. nu vă va ajuta să vă atingeți obiectivele legate de proiect, este mai bine să renunțați la această problemă. Cu toate acestea, dacă nu puteți evita problema și trebuie să o abordați, va trebui să găsiți o modalitate de ao face constructiv.
 • Imaginea intitulată Keep the Composure Step 12
  2
  Luați în considerare posibilitățile. În loc să vă gândiți la toate consecințele negative care rezultă dintr-o schimbare neașteptată a evenimentelor, gândiți-vă la posibilele consecințe bune care ar putea rezulta din aceasta. Luați în considerare problemele curente ca oportunități.
 • De exemplu, dacă tocmai v-ați pierdut locul de muncă, este posibil ca prima dvs. reacție să fie plină de teamă cu privire la viitor. Acum ar putea fi un moment bun să vă gândiți la plângerile pe care le-ați avut despre vechiul dvs. loc de muncă și să vă gândiți că nu mai trebuie să vă ocupați de astfel de probleme.
 • Dacă ți-ai pierdut slujba, acum e timpul să te gândești la direcțiile posibile pe care le poți urma acum că nu mai ești limitat din cauza slujbei tale vechi.
 • Imaginea intitulată Keep the Composure Step 13
  3
  Gândește-te la viitor. Mai precis, gândiți-vă cum veți vedea acest incident în viitor. Lucrurile care amenință pacea unei persoane sunt adesea de scurtă durată. Dacă vedeți acest lucru, ar fi mai ușor să dedicați mai puțină energie problemei dvs.
 • Dacă vi se pare dificil să vă vizualizați în 5 sau 10 ani, gândiți-vă la voi în urmă cu 5 sau 10 ani. Luați în considerare sursele de stres care v-au consumat atunci. În mod normal, veți putea vedea că lucrurile care păreau atât de grave pe vremea aceea, acum par a fi neimportante.
 • Imaginea intitulată Keep the Composure Step 14
  4
  Uită-te la situația obiectivă. Întrebați-vă cum o terță parte va vedea problema actuală sau cum ați vedea problema dacă s-ar întâmpla cu altcineva în locul dvs. Fii sincer și folosește concluziile pentru a-ți ghida reacțiile.
 • De asemenea, întrebați-vă cum persoana pe care o admirați ar ocupa situația. Gândindu-vă la modul în care un model de rol ar acționa, puteți să vă moderați reacțiile proprii pentru a deveni acel "voi" pe care doriți să îl fiți.
 • Imaginea intitulată Keep the Composure Pasul 15
  5
  Continuă. Odată ce ați reușit să vă recâștigeți calmul și să vă ordonați sentimentele, următorul lucru pe care trebuie să-l faceți este să treceți mai departe. Aceasta ar putea însemna încercarea de a rezolva problema sau de a scăpa complet de problemă.
 • Odată ce v-ați întors pentru a vă controla emoțiile, concentrați-vă numai asupra a ceea ce puteți controla: agenda, acțiunile și interacțiunile. Nu observați lucrurile pe care le puteți numai doresc să se întâmple.
 • Găsiți soluții practice. Solicitați-le să prelungească termenul limită pentru un hectic termen. Solicitați ajutor profesional dacă vă confruntați cu o relație sau dependență dificilă.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă calmați când sunteți nervosCum să vă calmați când sunteți nervos
  Cum să vă controlați pentru a nu da un ultimatumCum să vă controlați pentru a nu da un ultimatum
  Cum să oprești plânsulCum să oprești plânsul
  Cum să nu mai plângeți când cineva țipă la tineCum să nu mai plângeți când cineva țipă la tine
  Cum să aplicați legea gheții cuivaCum să aplicați legea gheții cuiva
  Cum să-ți tăcere frațiiCum să-ți tăcere frații
  Cum să faci față homofobiei pe InternetCum să faci față homofobiei pe Internet
  Cum să eviți o judecatăCum să eviți o judecată
  Cum să împiedicați pe oamenii ignoranți să vă deranjezeCum să împiedicați pe oamenii ignoranți să vă deranjeze
  Cum să-i faci pe fostul tău să se simtă vinovatCum să-i faci pe fostul tău să se simtă vinovat
  » » Cum să menținem calmul

  © 2011—2020 ertare.com