Cum să rămâi calm când părinții tăi țipă la tine

Când părinții tăi țipă, poate ți-e frică, intimidat sau doar supărat. Indiferent dacă ați făcut ceva care merită să fie strigat, este important să ascultați ceea ce spun părinții dvs., să rămâneți suficient de calm Nu le atacați verbal și nu răspundeți într-un mod care împiedică pornirea din nou a țipătului. Următorii pași vă vor ajuta să răspundeți corect la urlet.

pași

Partea 1
Păstrați calmul în timp ce ascultați cu atenție

Imaginea intitulata Stai calmi cand parintii tai la tine Pasul 1
1
Înțelegeți că țipetele nu sunt veșnice. Se pare că părinții dvs. continuă să strige timp de două sau trei ore, dar dacă vă uitați la ceas, veți vedea că foarte puțini părinți au energia pentru a face acest lucru. Dacă răspundeți corect la urlet, veți vedea că acestea nu vor fi prelungite.
 • Acest lucru vă va încuraja, deoarece veți ști că sunteți suficient de puternică pentru a rezista la momentul în care ultima țipete.
 • Imaginea intitulată Stați liniștit atunci când părinții tăi țipă la tine Pasul 2
  2
  Nu vorbiți, nu plângeți sau nu plângeți când vă strigă. Rămâi tăcut. Dacă vorbiți, deși cuvintele voastre și vocea voastră sună politicos, șansele sunt că părinții voștri, pentru că sunt supărați, o vor lua ca o insolență, o rude sau o lipsă de respect față de filială.
 • Imaginea intitulată Stai calmi când părinții tăi țipă la tine Pasul 3
  3
  respira. Încercați să acordați atenție senzației corpului în timp ce țipă la voi. Este posibil să vă simțiți tensionați și profund jigniți. În acest caz, respirați adânc și moderat pentru a vă ajuta să fii mai calm și mai flexibil.
 • Inspirați de cel puțin patru ori și expirați cât timp puteți. Asigurați-vă că aerul pe care îl respirați călătorește spre burtă și vă extinde abdomenul.
 • Imaginea intitulată
  4
  Permiteți-vă să vă deconectați puțin. Uneori, distanțându-vă de tratamentul aspru este o modalitate bună de a vă asigura că nu luați strigătele prea personal. Este important să nu luați strigătele personal, deoarece atunci când părinții se ocupă de alte probleme din alte domenii ale vieții, ei se pot supăra pe lucruri relativ minore. Aceasta nu este vina ta.
 • Cea mai bună modalitate de a vă deconecta în timp ce ascultați este să vă concentrați pe fețele părinților. Observați detaliile caracteristicilor și tensiunii în timp ce țipați.
 • În loc să încercați să înțelegeți ce spun părinții voștri, urmăriți disperarea și frustrarea lor.
 • În acest fel, vă veți aminti că, chiar dacă sunteți cei la care sunteți chemați, părinții dumneavoastră se confruntă, de asemenea, într-o perioadă dificilă. Din nou, acest lucru se poate datora stresului pe care nu l-ați cauzat în mod direct.
 • Imaginea intitulată Stați liniștit atunci când părinții tăi țipă la tine Pasul 5
  5
  Fă ceva bun părinților tăi. De exemplu, dați-le un pahar de apă în timp ce strigă și spun: "Sper că vocea ta nu a fost afectată în nici un fel" fără a fi sarcastic, crud sau discursiv. Acest lucru îi va face să se simtă rău și să văd că au greșit să vă strige, mai ales dacă nu a fost vina voastră.
 • Imaginea intitulată Stați liniștită atunci când părinții tăi țipă la tine Pasul 6
  6
  Continuă să asculți Asigurați-vă că nu aveți mintea complet în nori - altfel, nu veți ști de ce părinții dvs. sunt supărați. Dacă țipătul se calmează suficient de mult pentru a interveni, încercați să paraframați sau să regândiți ceea ce spun părinții voștri pentru a vă arăta că le ascultați. Un avantaj suplimentar este ca parintii dumneavoastra vor avea ocazia sa auda ceea ce strigau in fata lor.
 • Trimiteți semnale părinților dvs. că le auziți: blocați, ridicați sprâncenele sau spuneți: "Vad ce înseamnă asta prin asta".
 • Încearcă să detectezi cuvinte cheie care îți dau un indiciu despre cauza dezamăgirii părinților tăi. Dacă vă strigă la un caz special, încercați să detectați detaliile pe care par să le insiste. Dacă este o secvență lungă de momente, încercați să identificați tema care le conectează.
 • Imaginea intitulată Stați liniștită atunci când părinții tăi sosesc la tine Pasul 7
  7
  Gândiți-vă înainte de a răspunde. Aceasta include abținerea de a răspunde cu strigăte, aruncarea de lucruri sau lovirea ușilor. Rețineți că reacțiile puternice din partea dvs. vor spori pur și simplu tensiunea și vor determina continuarea și chiar creșterea intensității. Părinții dvs. sunt supărați dintr-un anumit motiv și, chiar dacă greșesc, țipătul este un semn că sunt frustrați și doresc să le ascultați. Dacă răspundeți cu agresivitate, îi veți face să se simtă neînțeleși, astfel încât este posibil să vă mai țipă din nou.
 • Uneori părinții consideră că semnele subtile ale dezacordului sunt agresiuni (ochi de rulare, sarcasm, fețe ușor deranjante etc.). Deci, trebuie să revedeți și acest lucru.
 • Amintiți-vă reacțiile care, din experiență, știți că părinții dvs. nu pot rezista. Chiar dacă vă simțiți tentați să le repetați pentru a vă face să vă simțiți incomod și inferior, nu ai un comportament pe care știi că-l va provoca mai multă furie.
 • Imaginea intitulată Stați liniștită atunci când părinții tăi țipă la tine Pasul 8


  8
  Ieșiți din cameră politicos dacă țipetele par excesive. Dacă țipătul continuă până la un punct în care nu puteți răspunde calm, alegeți să părăsiți camera. Întrebați-i dacă pot discuta problema mai târziu și explică pe scurt faptul că țipătul face dificilă gândirea clară a problemei. Încearcă să nu suni așa cum îi acuzi, spunând lucruri precum: "Tâlhăriile lor sunt atât de enervante încât mă înnebunesc".
 • În schimb, spuneți ceva de genul: "Vreau să clarific această problemă, dar mă simt prea uluită pentru a avea o discuție bună. Aș vrea să mă duc în camera mea să mă gândesc".
 • Lăsarea camerei poate fi dificilă, deoarece unii părinți o pot interpreta ca fiind lipsiți de respect. Faceți tot posibilul pentru a clarifica faptul că totuși doriți să discutați problema.
 • Evitați să sugerați că părinții dvs. trebuie să se calmeze. Acest lucru poate părea lipsit de respect.
 • Partea 2
  Răspundeți pentru a vă împiedica să vă țipați din nou

  Imaginea intitulată Stai liniștită atunci când părinții tăi țipă la tine Pasul 9
  1
  Nu vă cer scuze dacă nu ați făcut nimic rău. Apără-ți poziția. Dacă vă cereți scuze, chiar dacă nu ați făcut nimic rău, veți atribui o nedreptate. Dacă știți că nu sunteți vinovat, dar vă pare rău că vă înfuriați pe părinți, în cele mai multe situații este acceptabil să spuneți: "Mama sau tata, simt ca te-ai suparat si sper sa te simti mai bine foarte curand".
  • Poate fi util să creați un plan pentru a elibera orice agresiune persistentă făcând ceva activ cât mai curând posibil. De exemplu, puteți să vă curățați camera sau să mergeți în jurul cartierului.
 • Imaginea intitulată Stai calm când părinții tăi sosesc la tine Pasul 10
  2
  Răspundeți-le. Asigurați-vă răspunsurile simple, prietenoase și cu un ton moderat de voce. Nu permiteți niciun sarcasm sau furie să intervină în modul în care răspundeți, deoarece părinții dvs. ar putea crede că comportamentul dvs. este reticent sau pasiv-agresiv. Evitați, de asemenea, încercarea de a vă da părerea sau explicația despre ceea ce sa întâmplat în timp ce ei țipă la tine. Veți avea opțiunea de a face acest lucru atunci când toată lumea este calmă.
 • În schimb, încercați să utilizați un răspuns afirmativ simplu, cum ar fi: "Înțeleg" sau "Văd".
 • Este în regulă dacă nu sunteți de acord sau nu înțelegeți în totalitate ceea ce spun părinții voștri. Acestea sunt lucruri care trebuie discutate atunci când toată lumea este suficient de calmă pentru a putea să se exprime cu bunătate.
 • Imaginea intitulată
  3
  Acceptați sentimentele părinților voștri. Asigurați-vă că îi arătați părinților că știți că sunt supărați de ceea ce ați făcut. Chiar dacă nu vă simțiți vinovați de această problemă, nu argumentați faptul că părinții dvs. sunt supărați. Indiferent de ce sunt faptele, recunoașterea sentimentelor părinților dvs. nu înseamnă că recunoașteți că sunt corecte sau nu.
 • Scuzați-mă dacă ați făcut ceva greșit. Fii cinstit. Dacă sunteți vinovat, este bine să vă exprimați pocăința pentru ceea ce ați făcut.
 • Imaginea intitulată Stai liniștită atunci când părinții tăi țipă la tine Pasul 12
  4
  Găsiți un angajament Adresați-vă părinților ce puteți face pentru a îmbunătăți situația. Cu toate acestea, amintiți-vă că trebuie să vă apărați poziția dacă nu ați făcut nimic greșit! Puteți să dramatizați o soluție rapidă pentru a vă asigura că părinții dvs. nu sunt în stare proastă și pot țipa la dvs. pentru alte lucruri.
 • Cu cât poți rezolva mai mult despre incident, cu atât mai bine. Dacă aveți încă gânduri de exprimat, care depășesc ceea ce credeți că părinții dvs. vor înțelege, scrieți-i! Este important să clarificați mânia persistentă, astfel încât să nu discutați cu părinții dvs. cu furie în mod neașteptat mai târziu.
 • Imaginea intitulată Stai liniștită atunci când părinții tăi țipă la tine Pasul 13
  5
  Discutați sentimentele Odată ce părinții dvs. și voi v-ați liniștit puțin, încercați să explicați versiunea dvs. de evenimente. Cu un ton clar și respectuos, spuneți părinților dvs. de ce ați făcut ceea ce ați făcut. Cu cât îți poți explica mai bine gândurile și sentimentele tale în momentul incidentului, părinții tăi vor fi mai dispuși să te înțeleagă și să te ierte cu promptitudine.
 • Asigurați-vă că nu încercați să-i convingeți pe părinți că aveți dreptate - aceasta va adăuga doar combustibil la foc. Arătați diferența dintre înțelegerea dvs. de problemă atunci și acum, mai ales dacă acțiunile dvs. nu sunt justificate.
 • De asemenea, puteți profita de această ocazie pentru a le spune părinților că este dificil să vă strigeți. Explicați cum vă face să vă simțiți că vă strigă și că vă împiedică să utilizați alte forme de comunicare. Apoi, în cazul în care țipetele te doare profund, întreabă-ți părinții într-un mod ferm dar amabil să-ți ceri scuze.
 • Imaginea intitulată Stai liniștită atunci când părinții tăi țipă la tine Pasul 14
  6
  Cereți ajutor dacă crimele devin periculoase. Crezi că părinții tăi nu se pot liniști? Au istorii de furie sau de violență în familie? Dacă simțiți că țipătul se va transforma într-un abuz fizic, nu ezitați să contactați serviciile de urgență. Dacă pericolul este iminent, puteți apela numărul de urgență (care este de 911 în funcție de țara în care locuiți).
 • Linia de ajutor Childhelp din Statele Unite ale Americii este activă 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână și oferă asistență terapeuților profesioniști de criză care au acces la o bază de date cu resurse de urgență. servicii de asistență și de urgență. Numărul de telefon este 1.800.4.A.CHILD (1.800.422.4453), dacă locuiți în Statele Unite.
 • sfaturi

  • Luați în considerare discuția cu un terapeut dacă părinții dvs. vă strigă frecvent. Shouting-ul poate fi foarte dăunător dacă trebuie să-i asculți în mod regulat și, uneori, să provoace depresie la copii.
  • Încercați să păstrați lucrurile în perspectivă. Gândiți-vă la ceilalți factori care afectează viața părinților voștri, care îi fac și ei să vrea să strige. Lăsați-i să elibereze o parte din acest stres ca o favoare pentru ei, având în vedere că cu siguranță nu sunteți singura cauză.
  • Concentrează-te pe iertare. Va fi ușor să vă împăcați cu părinții dvs. dacă sunteți dispuși să depășiți rapid problema.
  • Nu fii prea mândru să accepți sau să dai la ceea ce doresc părinții tăi. Uneori, acest lucru poate fi mai bun decât încercarea de a negocia, ceea ce poate provoca mai multe strigăte și confuzie.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să nu mai plângeți când cineva țipă la tineCum să nu mai plângeți când cineva țipă la tine
  Cum să te descurci cu cineva care țipă la tineCum să te descurci cu cineva care țipă la tine
  Cum să-i convingi pe părinți să vă cumpere cevaCum să-i convingi pe părinți să vă cumpere ceva
  Cum să-i convingeți pe părinți să vă dea un animal de companie dacă aveți deja mulțiCum să-i convingeți pe părinți să vă dea un animal de companie dacă aveți deja mulți
  Cum să-i convingi pe părinți să fie un cățelCum să-i convingi pe părinți să fie un cățel
  Cum să-i convingeți pe părinți să vă permită să aveți un cont YouTubeCum să-i convingeți pe părinți să vă permită să aveți un cont YouTube
  Cum să-ți convingi părinții să te lase singuriCum să-ți convingi părinții să te lase singuri
  Cum să-i convingeți pe părinți să vă dea mai multă libertateCum să-i convingeți pe părinți să vă dea mai multă libertate
  Cum să dezvolți o relație mai bună cu părințiiCum să dezvolți o relație mai bună cu părinții
  Cum să fii gol acasă când părinții tăi nu suntCum să fii gol acasă când părinții tăi nu sunt
  » » Cum să rămâi calm când părinții tăi țipă la tine

  © 2011—2020 ertare.com