Cum să menținem echilibrul dintre muncă și viață

Vrei o slujbă perfectă și o familie fericită și sănătoasă? Dacă doriți ambele, trebuie să obțineți un echilibru. Aceasta înseamnă că trebuie să vă ordonați prioritățile, să luați decizii strategice în timp și să vă folosiți eficient timpul.

pași

Metoda 1
Având mentalitatea corectă

Imaginea intitulată Menținerea unui echilibru al vieții profesionale Pasul 1
1
Decideți ce este important pentru dvs. Este munca sau familia mai importanta? Ambele sunt necesare, deci trebuie să luați decizii conștiente pentru a vă echilibra timpul și angajamentele.
 • Totul este o chestiune de perspectivă. Uneori, o mică schimbare în felul în care vezi lucrurile poate face diferența. Puneți prioritățile în ordine. Încercați să găsiți mulțumiri în loc să vă completați contul bancar. Planificați sărbătorile. Surprinde partenerul tău. Du-te la un meci de fotbal cu copiii și, în același timp, pune-ți inima și sufletul în munca ta în timpul orelor de lucru.
 • Imaginea intitulată Menținerea unui echilibru al vieții profesionale Pasul 2
  2
  Aveți obiective de lucru. Nimeni nu vrea să ne sufocă o slujbă fără viitor, nu? Gândiți-vă la obiectivele realiste pe care le puteți atinge la locul de muncă. Când veți reuși, recompensele vor depăși viața de familie. Obiectivele de lucru pot fi pe termen scurt și pe termen lung.
 • Au obiective pe termen scurt. Ce sperați să obțineți luna viitoare? Doriți să creșteți eficiența departamentului dvs.? Încercați să abordați problemele vechi în moduri noi. Când vine vorba de eficiență, nici o problemă nu este prea mică pentru a revedea. Doriți să aduceți ceva schimbări în mediul de lucru? Exprimați-vă obiectivele indiferent cât de mici ar putea fi acestea. Conducerea superioară se va bucura să vadă oamenii cu inițiativă.
 • Au obiective pe termen scurt. Multe dintre acestea vor dura ani pentru a finaliza, dar având un obiectiv pe termen lung sau mai multe vor ajuta să vă motiveze să vă folosiți cât mai mult de timpul petrecut la lucru. Vrei să urci pașii scării profesionale? Vrei o creștere? Gândește-te unde vrei să fii în 5 ani. Dacă răspunsul dvs. este: "Nu în acest loc de muncă", atunci este posibil să trebuiască să începeți să vă gândiți la strategii care vă vor ajuta să materializați aceste obiective.
 • Imaginea intitulată Menținerea unui echilibru al vieții profesionale Pasul 3
  3
  Aveți obiective în viața voastră. Dacă aveți și goluri la domiciliu, puteți afecta pozitiv viața profesională. Promovarea creșterii personale. Aflați ceva nou, indiferent dacă se referă la munca dvs. sau nu. Când cineva învață, creierul aplică în mod constant noile cunoștințe în sarcini familiare. Este foarte probabil că veți începe, de asemenea, să vă gândiți la modalități mai bune de a vă face treaba.
 • Gândiți-vă și la obiectivele personale pe termen lung. Vrei să ai copii, să te căsătorești sau să te muți? Luați în considerare ceea ce este important pentru dvs. acasă și apoi luați decizii de lucru care vă ajută să le atingeți.
 • Metoda 2
  Planificați cu atenție

  Imaginea intitulată Menținerea unui echilibru al vieții profesionale Pasul 4
  1
  Alegeți o linie de lucru corectă. Profilul muncii are cel mai important rol atunci când vine vorba de menținerea unui echilibru între viața profesională și viața de familie. Dacă vă place munca pe care o faceți, obținerea unui echilibru va fi mai ușoară.
  • Alegeți o profesie care vă oferă satisfacție. Toate lucrările au o serie de dificultăți și termene limită. Dacă sunteți mulțumit de ceea ce ați obținut sau dacă sunteți chiar mândru de un loc de muncă bine făcut, vă puteți concentra toată energia asupra locului de muncă în timp ce sunteți acolo.
  • Poate că trebuie să-ți schimbi slujba. Unele locuri de muncă și șefi sunt prea exigente. Dacă salariul sau nivelul de satisfacție al locului de muncă actual nu este suficient pentru a vă menține și pentru a compensa timpul cu familia, probabil că este timpul să căutați un alt loc de muncă.
 • Imaginea intitulată Menținerea unui echilibru al vieții profesionale Pasul 5
  2
  Gândiți-vă la echilibrul dintre muncă și viață atunci când faceți planuri cu familia. Așa cum ați lua în considerare modul în care munca vă afectează familia, ar trebui să vă gândiți și la modul în care familia dvs. vă afectează capacitatea de a-ți termina responsabilitățile.
 • Puneți întrebări despre cine ar trebui să lucreze în familia dvs. Ar trebui soțul și soția să lucreze? Ce efect va avea acest lucru, atât economic, cât și personal? Câți copii putem să ne îngrijim în timp ce amândoi lucrăm? Există membri ai familiei în care putem avea încredere pentru a împărți povara?
 • Imaginea intitulată Menținerea unui echilibru al vieții profesionale Pasul 6
  3
  Luați în considerare angajamentele pe termen lung. Uneori, găsirea echilibrului dintre muncă și viață este mai mult decât echilibrarea vieții de familie cu munca. Luați în considerare următoarele întrebări:
 • Vrei să fii parte din alte comunități? Sunteți voluntar și munca dvs. vă oferă destul timp pentru a face acest lucru?
 • Și hobby-urile? Funcția dvs. curentă vă permite să faceți lucruri care vă fac fericiți în afara muncii?
 • Aveți alte angajamente de timp în viața profesională? Cât de mult timp călătorești la lucru? Dacă alegeți să trăiți departe de muncă, veți petrece mult mai mult timp în fiecare zi pentru a merge la și de la locul de muncă. Apoi, există costurile de întreținere a unei mașini. Luați în considerare găsirea unei case mai aproape de locul de muncă.
 • Metoda 3
  Faceți cât mai mult timp

  Imaginea intitulată Menținerea unui echilibru al vieții profesionale Pasul 7
  1
  Organizați-vă Utilizați liste de lucru la serviciu și acasă. Uneori, poate fi dificil să jonglezi pentru a termina toate sarcinile în așteptare. Faceți liste în ordinea importanței. Realizați sarcinile cele mai dificile sau importante devreme dimineața, astfel încât trebuie să faceți sarcinile mai ușor în timpul zilei.
  • Nu ștergeți sarcinile efectuate în lista dvs. Unele pot șterge sau șterge complet sarcinile efectuate. Mulți psihologi sunt de acord că trebuie, de asemenea, să faceți o listă cu lucrurile care au fost efectuate. Acest lucru ne amintește cât de productiv am fost.


 • Imaginea intitulată Menținerea unui echilibru al vieții de muncă Pasul 8
  2
  Aveți un program de lucru. La sfârșitul fiecărei zile lucrătoare, scrieți ce trebuie să faceți a doua zi și ce credeți despre atingerea eficientă a acestor obiective. Astfel, veți ști că puteți reveni la lucru mai ușor în dimineața următoare. Vă veți simți mai bine dacă lăsați sarcini neterminate.
 • Imaginea intitulată Menținerea unui echilibru al vieții profesionale Pasul 9
  3
  Desenați o linie între viața profesională și cea personală. Aceasta este o regulă foarte importantă pe care o ignorăm adesea sau nu reușim să o îndeplinim. Poate că șeful tău uneori te împiedică să marchezi strict timpul dintre muncă și acasă. Uneori, veți avea timpi de livrare care vă vor forța să lucrați acasă.
 • Încercați cât de mult puteți pentru a îndeplini această regulă. Ea poate fi dificilă și dacă o parte a slujbei tale este de a lucra de acasă, reduce cât mai mult timpul petrecut acasă. Limitați munca la domiciliu în anumite momente ale zilei în anumite zile. Deci, dacă desemnați luni de nopți să lucrați, încercați să nu o faceți în alte zile ale săptămânii.
 • Nu vă duceți acasă pentru a începe imediat munca. Primul lucru pe care ar trebui să-l faci când ajungi acasă este să ai grijă de familia ta. Adresați-vă partenerului cum a trecut. Dacă aveți copii, stați cu ei, jucați cu ei și ajutați-i cu temele. Numai după satisfacerea nevoilor familiei, trebuie să vă întoarceți la minte.
 • Dacă lucrați acasă, trebuie să găsiți o cale de a vă controla. Desemnați o oră când trebuie să vă opriți de lucru. De asemenea, puteți desemna anumite medii în casa dvs. doar pentru a lucra.
 • Imaginea intitulată Menținerea unui echilibru al vieții profesionale Pasul 10
  4
  Controlați obiceiurile de e-mail. E-mailul este o sabie cu două tăișuri. Accelerați comunicarea într-o companie, dar timpul petrecut în revistă ar putea reduce productivitatea. Luați în considerare posibilitatea de a verifica doar poșta la orele stabilite. Verificați-l dimineața, o dată după prânz și o dată înainte de a vă termina ziua. Acest lucru vă va permite să răspundeți la e-mailurile critice și să răspundeți în timp util.
 • Metoda 4
  Ai grijă de tine

  Imaginea intitulată Menținerea unui echilibru al vieții profesionale Pasul 11
  1
  Contelează-ți prietenii și familia. Nu trebuie să suporți greutatea muncii și a vieții pe umeri. Vorbeste cu familia ta Lăsați-i să știe când sunteți stresați și aveți o problemă la locul de muncă. Este foarte probabil ca ei să nu aibă probleme în a vă asculta. Și apoi vă veți simți mai bine. Toată lumea are nevoie de rețele de sprijin.
 • Imaginea intitulată
  2
  Luați-vă timp pentru voi. Poate fi obositor să trebuiască să joace rolul de angajat și altul în familie. Trebuie să te relaxezi. Joacă golf, mergeți la cumpărături sau vizionați un film. Îndepărtați presiunea înainte ca aceasta să se acumuleze și veți exploda. Ia-ți ceva timp în care singurul lucru pe care-ți faci griji este tu. Aceasta este cheia. Ia timp doar pentru tine.
 • Imaginea intitulată Menținerea unui echilibru al vieții profesionale Pasul 13
  3
  Ia suficient somn. Faceți-o o prioritate. S-ar putea să fiți împotriva termenelor limită sau să aveți multe sarcini pe care trebuie să le îndepliniți împotriva ceasului. Fără somn, creierul nu va putea să funcționeze la un nivel uniform pentru a avea grijă de toate aceste sarcini. Așteaptă-ți 8 ore în fiecare noapte.
 • Imaginea intitulată Menținerea unui echilibru al vieții profesionale Pasul 14
  4
  Mănâncă sănătos Este tentant să luați alimente nesănătoase în timp ce alergați de la birou la casă. Ia-ți timp să mănânci sănătos. O alimentație sănătoasă se traduce în mai multă energie, care va trebui să mențină un echilibru.
 • Imaginea intitulată Menținerea unui echilibru al vieții profesionale Pasul 15
  5
  Antrenează-te. Exercițiile, mersul pe jos, jogging-ul sau înotul într-o piscină pot fi excelente din mai multe motive. Astfel vei avea timp pentru tine. În timp ce unul se exersează, creierul continuă să examineze problemele la locul de muncă sau la domiciliu. În timp, veți descoperi răspunsurile. Cel mai evident rezultat este că te vei simți mai bine despre tine și în general. Aceste beneficii vor facilita menținerea echilibrului dintre muncă și viață.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să echilibreze munca și rolul părințilorCum să echilibreze munca și rolul părinților
  Cum să studiezi cu copiiiCum să studiezi cu copiii
  Cum de a elimina stereotipul de "tip bun"Cum de a elimina stereotipul de "tip bun"
  Cum să faci lucrurile repedeCum să faci lucrurile repede
  Cum să vă faceți mintea și inima să lucreze împreunăCum să vă faceți mintea și inima să lucreze împreună
  Cum se face timpul acordând prioritate și programareCum se face timpul acordând prioritate și programare
  Cum puteți seta prioritățile într-un program pentru a vă gestiona optim timpulCum puteți seta prioritățile într-un program pentru a vă gestiona optim timpul
  Cum să echilibreze școala și viața socialăCum să echilibreze școala și viața socială
  Cum să alegi un partener de viațăCum să alegi un partener de viață
  Cum sa faci o relatie de munca indiferent de varstaCum sa faci o relatie de munca indiferent de varsta
  » » Cum să menținem echilibrul dintre muncă și viață

  © 2011—2020 ertare.com