Cum să păstrați prietenia dacă suferiți de depresie bipolară

Depresia bipolară vă poate face să aveți probleme în a forma relații. Schimbările de dispoziție și fazele în care nu doriți să petreceți timp cu oamenii pot face dificilă menținerea relațiilor. Cu toate acestea, pentru a vă face prieteni puteți alege prieteni simpatici care vă cunosc starea, să vă străduiți să fiți un bun prieten în ciuda bipolarității și să aveți grijă de voi înșivă. Aflați cum puteți menține relații prietenoase când aveți depresie bipolară, astfel încât să puteți crea conexiuni satisfăcătoare cu ceilalți.

pași

Metoda 1
Faceți noi prieteni

Imaginea intitulată Continuați prietenia dacă suferiți de depresia bipolară Pasul 1
1
Introduceți-vă Poate fi extrem de copleșitoare să întâlniți oameni noi, mai ales dacă aveți depresie bipolară. Cu toate acestea, faceți primul pas introduceți-vă este important Dacă vă aflați la o petrecere sau la o activitate socială, mergeți pur și simplu la persoană, salutați-i și spuneți-i numele.
 • De exemplu, este posibil să participați la petrecerea unui prieten sau la o adunare socială. Uitați-vă puțin la mulțime pentru a vedea dacă găsiți pe cineva care arată interesant. Vino la acea persoană și spune: "Bună ziua, numele meu este _____. Este a ta ...? "
 • Imaginea intitulată Continuați prietenia dacă suferiți de depresia bipolară Pasul 2
  2
  Găsiți un subiect pentru a începe conversația. Uneori, simplul act de a te apropii de cineva și de a te introduce pe tine însuți poate fi inconfortabil. În schimb, poate fi mai ușor să începi o conversație cu cineva. Utilizați situația sau locația unde doriți să aveți un bun punct de plecare pentru conversație.
 • Dacă sunteți în clasă, începeți o conversație cu cineva despre sarcina sau materialul pe care îl studiază. Dacă vă aflați la un joc social, începeți să discutați cu cineva despre jocul pe care îl jucați. Dacă vă aflați la petrecerea unui prieten, faceți comentarii despre mâncare sau muzică.
 • De exemplu, puteți spune: "Ce joc jucați? Arată distractiv, dar nu am mai văzut-o până acum "," Ce credeți despre cartea pe care o citim în clasă? "Sau" Nu știam că vor înmâna burrito. Îmi place burritos, iar acest loc este unul dintre cele mai bune. "
 • Imaginea intitulată Continuați prietenia dacă suferiți de depresia bipolară Pasul 3
  3
  Alege când să-ți dezvălui cu atenție starea. Pentru că aveți depresie bipolară, va veni un moment în care veți dori să împărțiți condiția cu prietenii. Gândește-te cum vrei să le spui și de ce. Asigurați-vă că așteptați până când știți și aveți încredere în persoană înainte de a decide să vă împărțiți condiția cu ea.
 • Gândește-te de motivul pentru care vrei să-i spui acestei persoane. Va fi cuprinzător? Va fi el răbdător și de ajutor?
 • Când îi spui în sfârșit persoanei, spune-i cât trebuie să știe. De exemplu, "am depresie bipolară. Asta inseamna ca uneori am probleme cu starea mea de spirit si trec prin faze de depresie. Asta nu înseamnă că nu putem fi prieteni. Voiam doar să știi.
 • Imaginea intitulată Continuați prietenia dacă suferiți de depresia bipolară Pasul 4
  4
  Limitați frecvența cu care vorbiți despre tulburarea bipolară. Dacă sunteți în punctul în care doriți să spuneți oamenilor despre starea dumneavoastră, ar trebui să fiți atenți la frecvența de a vorbi despre această problemă. Dacă aveți probleme cu simptomele dvs. sau dacă treceți printr-un timp proast, este bine să discutați despre acest lucru sau să anunțați prietenii. Cu toate acestea, nu vorbiți despre bipolaritatea dvs. de fiecare dată când întâlniți oameni.
 • Nu oferiți detalii despre problemele dvs. de sănătate sau dificultăți legate de bipolaritatea dvs., atunci când sunteți alături de alte persoane. În timp ce vă puteți descurca în mod constant, nu doriți să fiți centrul conversațiilor și al interacțiunilor sociale.
 • Metoda 2
  Gestionați-vă simptomele și prieteniile bipolare

  Imaginea intitulată Continuați prietenia dacă suferiți de depresia bipolară Pasul 5
  1
  Angrenează-te cu tratamentul. O modalitate de a găsi și de a menține prietenii este să vă angajați în tratamentul dumneavoastră. Când luați medicamente și de a face stilul de viață se schimbă medicul dumneavoastră ați întrebat, va fi capabil de a gestiona depresia bipolara. Scăderea medicamentelor sau ignorarea tratamentului poate provoca dispoziții instabile, ceea ce vă poate afecta prietenia.
  • Urmând tratamentul prescris al medicului vă va ajuta să vă mențineți calitatea vieții și să vă permiteți să aveți relații pozitive cu alte persoane.
 • Imaginea intitulată Continuați prietenia dacă suferiți de depresie bipolară Pasul 6
  2
  Interacționează în grupuri mici Uneori, grupurile mari pot fi copleșitoare și pot determina starea de spirit să fie instabilă. Acest lucru este valabil mai ales dacă sunteți cu un grup de oameni pe care nu îl cunoașteți. Pentru a vă ușura, interacționați în grupuri mici.
 • Faceți cunoștință cu câțiva prieteni în același timp sau alegeți să mergeți în locuri cu număr mic de persoane, cum ar fi cafenele sau cinematografe.
 • Imaginea intitulată Continuați prietenia dacă suferiți de depresia bipolară Pasul 7
  3


  Ascultă-i pe alții. Când întâlnești oameni pentru prima dată sau când vorbești cu oamenii pe care le cunoașteți de ceva timp, ar trebui să asculte mai mult decât vorbești. Tulburarea bipolară vă poate uneori să vă concentrați asupra dvs., așa că încercați să vă concentrați asupra celeilalte persoane.
 • De exemplu, puteți pune întrebări de genul „De ce ai ales să fii un profesor?“ Sau „Cum ai început să tricot?“.
 • Imaginea intitulată Continuați prietenia dacă suferiți de depresia bipolară Pasul 8
  4
  Setați limite cu prietenii. Din cauza tulburării bipolare, s-ar putea să găsiți că reacționați în anumite moduri. S-ar putea sa te superi si sa iti critici un prieten, incearca sa-l impingi sau doar sa incetezi sa comunici cu el. Trebuie să stabiliți limite pentru prietenia dvs., astfel încât ambii să vă simțiți confortabil.
 • De exemplu, puteți să-i spuneți prietenului dvs. "Dacă vă anulez, încercați să-mi sunați în cursul săptămânii viitoare. Voi face parte pentru a răspunde la telefon sau pentru a-mi returna apelul în câteva zile. Dacă nu returnez apelul, accept că este vina mea și nu a ta. Dacă vă mai ignor, înțeleg că nu doriți să continuați să fiți prietenul meu ".
 • Dacă aveți schimbări de dispoziție, îi puteți spune prietenilor dvs. "Înțeleg că boala mea mintală nu este un motiv pentru a vă revanșa. Dacă mă înfurie, mă supără sau mă sensibil, e mai bine să plece. Putem încerca să vorbim câteva zile mai târziu, când starea mea de spirit a revenit la normal.
 • Imaginea intitulată Continuați prietenia dacă suferiți de depresia bipolară Pasul 9
  5
  Dă prietenilor tăi spațiu. Fie că tocmai ați format o prietenie cu cineva, fie că ați fost prieteni de multă vreme, trebuie să vă abțineți de la a fi nevoiași și, în schimb, să le acordați spațiu. Depresia dvs. bipolară vă poate face să vă simțiți abandonați sau să vă dați sentimentul că trebuie să vă apropiați de prietenul dvs. tot timpul pentru a crede că vă place. Amintiți-vă că prietenul dvs. are o viață și alți prieteni. Asta nu înseamnă că el nu te place. Dați-i spațiul pe care îl merită.
 • Evitați să-l numiți de mai multe ori sau să-l trimiteți prin e-mail când vă simțiți necesar. Lucrurile pe care le spui sau le-ai putea veni de la bipolaritatea ta și nu de la tine.
 • Ține minte că prietenii tăi ca tine, dar asta nu înseamnă că trebuie să fii mereu cu tine.
 • Imaginea intitulată Continuați prietenia dacă suferiți de depresia bipolară Pasul 10
  6
  Evitați să luați totul personal. Dacă prietenul dvs. nu vă poate vedea atunci când cereți sau anulați un plan, nu lăsați-l să fie un declanșator. Încercați să nu intrați într-o stare de spirit în care credeți că nimeni nu vă place și că nu aveți prieteni. În schimb, gândiți-vă calm și rațional.
 • Amintiți-vă că uneori va trebui să anulați și un plan. Oamenii au lucruri care apar pur și simplu. Dacă prietenul tău se ocupă de o boală psihică, cum ar fi depresia bipolară sau o tulburare de anxietate, este posibil să fi anulat ieșirea din cauza stării tale.
 • Respirați adânc și analizați calm situația. Revedeți că apar uneori și alte lucruri. Asta nu înseamnă că nu-ți plac oamenii.
 • Metoda 3
  Luați notă de nevoile dvs.

  Imaginea intitulată Continuați prietenia dacă suferiți de depresia bipolară Pasul 11
  1
  Fii cinstit O modalitate de a dezvolta prietenii, dacă aveți depresie bipolara este de a fi sincer cu privire la modul în care tulburarea bipolara afecteaza relatiile tale. Spune-i prietenilor tăi că vor exista momente în care nu vei putea să pleci mental, ca să poți anula brusc planurile. Asigură-i că nu are nimic de-a face cu ei.
  • De exemplu, puteți spune: "Am depresie bipolară. Acest lucru înseamnă că câteodată voi fi prea deprimat să-mi părăsesc casa. Uneori mi se întâmplă brusc. Vă rog, înțelegeți dacă se întâmplă acest lucru, deoarece nu are nimic de-a face cu voi. "
 • Imaginea intitulată Continuați prietenia dacă suferiți de depresie bipolară Pasul 12
  2
  Spune prietenilor dvs. ce aveți nevoie. Un alt lucru pe care îl puteți face pentru a vă ajuta să dezvoltați prietenii atunci când aveți bipolaritate este să le spuneți ce aveți nevoie. Comunicarea cu ei că aveți nevoie de ele pentru a fi înțelepți și pentru pacient este foarte importantă. De asemenea, ar trebui să explicați modul în care vă pot ajuta.
 • Permiterea prietenilor tăi să știe ce pot face pentru tine poate ajuta să-i facă să se simtă ca și cum ar fi prieteni buni atunci când ai un episod. În plus, vă ajută să vă asigurați că beneficiați de sprijinul de care aveți nevoie de la prietenii dvs.
 • Puteți spune: "Dacă anulez un plan, vă rog să nu vă deranjez. În schimb, trimite-mi un mesaj text pentru a mă întreba cum sunt eu. Sunați-mă într-una sau două zile, deoarece mi-e nevoie de câteva zile pentru a-mi depăși depresia.
 • Imaginea intitulată Continuați prietenia dacă suferiți de depresia bipolară Pasul 13
  3
  Alegeți prietenii care vă ajută Asigurați-vă că alegeți prieteni care vor fi susținători și înțelegători. Nu toată lumea va fi răbdătoare, va înțelege situația sau vă va gândi la nevoile dvs. Unii oameni vor fi pur și simplu negativi și vor încuraja comportamentul negativ în tine. Găsiți oameni pe care puteți conta pentru a fi un fel de prieteni de care aveți nevoie.
 • Eliminați oamenii negativi din viața voastră. Aveți suficiente stresuri în ceea ce privește depresia bipolară. Prieteniile ar trebui să fie distractive și pline de satisfacții, deci nu uitați să căutați prieteni care sunt în acest fel în loc de distructivi și negativi.
 • Imaginea intitulată Continuați prietenia dacă suferiți de depresia bipolară Pasul 14
  4
  Faceți o pauză Pe măsură ce căutați prietenie cu oamenii, nu vă învinovățiți dacă faceți o greșeală, anulați un plan sau strigați la cineva. Recunoașteți comportamentul dvs. și gândiți-vă la modul în care puteți reacționa într-un mod diferit sau mai pozitiv data viitoare. Mai presus de toate, tratați-vă cu amabilitate când vă înșelați. Nu te face un prieten rău să simți simptome legate de boala ta mintală.
 • Gestionarea unei depresii bipolare este dificilă. Dacă te străduiești să îți faci prieteni și să mențin prietenii, poate fi nevoie de multe de la tine, mai ales la început. Amintiți-vă să continuați să încercați să ieșiți și să socializați, dar mai presus de toate, aveți grijă de voi înșivă
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să susținem un copil cu tulburare bipolarăCum să susținem un copil cu tulburare bipolară
  Cum să diagnosticați tulburarea bipolarăCum să diagnosticați tulburarea bipolară
  Cum să diagnosticați și să gestionați tulburarea bipolară cu funcționare înaltăCum să diagnosticați și să gestionați tulburarea bipolară cu funcționare înaltă
  Cum să găsiți tratamentul potrivit pentru depresieCum să găsiți tratamentul potrivit pentru depresie
  Cum de a face față depresiei fără ajutor profesionalCum de a face față depresiei fără ajutor profesional
  Cum să explicați tulburarea bipolară altoraCum să explicați tulburarea bipolară altora
  Cum de a forma relații sănătoase atunci când vă recuperați de o boală mintalăCum de a forma relații sănătoase atunci când vă recuperați de o boală mintală
  Cum să identificați dacă aveți o boală bipolarăCum să identificați dacă aveți o boală bipolară
  Cum să rezolvați tulburarea bipolară (depresie maniacală)Cum să rezolvați tulburarea bipolară (depresie maniacală)
  Cum să faci față depresiei la facultateCum să faci față depresiei la facultate
  » » Cum să păstrați prietenia dacă suferiți de depresie bipolară

  © 2011—2020 ertare.com