Cum se administrează și se recuperează de la o operație completă de înlocuire a genunchiului

inlocuire genunchi chirurgie (Artroplastia genunchiului totala sau ATR) este sugerat cand osteoartrita, artrita inflamatorie sau, în cazul unei leziuni vechi, artrita traumatică, provoca dureri debilitante, rigiditate, inflamație și / sau blocare în articulația genunchiului până la punctul de funcționare limitată și o calitate inferioară a vieții. Luarea deciziei de a suferi o intervenție chirurgicală cere să evalueze durerea și disconfortul de starea curentă cu riscurile interventiei chirurgicale si lunga perioada de recuperare necesară pentru a recupera cele mai multe sau toate mobilitatea. În timp ce procesul de recuperare variază în diferite părți ale țării și în lume, și de la o persoană la alta, acest articol ar putea ajuta să se pregătească și știi ce să se aștepte.

pași

Image cu titlul Deal cu și recuperarea de la Chirurgie complet înlocuire a genunchiului Pasul 1
1
Păstrați un număr robust de celule roșii din sânge. Cu aproximativ o lună înainte de operație, medicul vă poate cere să luați un supliment de fier pentru a crește hemoglobina în sistemul dumneavoastră de sânge.
 • Image cu titlul Deal cu și recupera de la Chirurgie complet înlocuire a genunchiului Pasul 2
  2
  Dacă este oferit, participați la un seminar preoperator. Acest lucru va explica ce veți trece prin timp în care vă aflați în spital și ce să vă așteptați atunci când vă întoarceți acasă pentru a vă recupera.
 • Image cu titlul Deal cu și recupera de la Chirurgie complet înlocuire a genunchiului Pasul 3
  3
  Pregătiți-vă corpul înainte de operație. Reabilitarea postoperatorie va fi mult mai ușoară dacă mușchii sunt mai puternici. Adresați-vă medicului dumneavoastră să vă dau câteva exerciții care le puteți face acasă pentru a pregăti sau luați în considerare de lucru cu un antrenor personal sau terapeut fizic. Terapia fizică înainte de o intervenție chirurgicală vă poate permite să-și recapete controlul asupra corpului tau mai rapid (cercetătorul Beaupre a efectuat un studiu in 2004 si a constatat ca cei care au avut exercitat ori sub recuperare. Acestea sunt, de asemenea, lucrurile pe care le vor învăța în timpul seminar.
 • A face cu-și-Recover-la-complete-genunchi-înlocuire-Chirurgie-Step-4.jpg" class ="imagine lightbox">
  Image cu titlul Deal cu și recupera de la Chirurgie complet înlocuire genunchi Pasul 4
  4
  Luați în considerare medicina corpului minte, cum ar fi imagistica ghidată sau meditația, pentru a vă pregăti pentru durerea implicată în reabilitare și recuperare.
 • Image cu titlul Deal cu și recupera de la Chirurgie complet înlocuire a genunchiului Pasul 5
  5
  Discutați cu furnizorul de îngrijire a sănătății cu privire la donarea de sânge autolog, adică dona sânge pentru uz propriu, dacă pierdeți prea mult în timpul intervenției chirurgicale, aproximativ două ore înainte de intervenția chirurgicală. Unii chirurgi folosesc un dispozitiv de închidere bipolară care poate reduce sau elimina necesitatea acestui pas.
 • Image cu titlul Deal cu și recupera de la Chirurgie complet înlocuire a genunchiului Pasul 6
  6
  Faceți o întâlnire cu medicul dumneavoastră pentru a fi supus unui examen fizic preoperator, cu aproximativ 10 zile înainte de intervenția chirurgicală. Medicul dumneavoastră vă va verifica sănătatea generală, vă va solicita teste de sânge, raze X și alte teste pentru a afla dacă sunteți suficient de sănătos pentru a vă supune unei intervenții chirurgicale.
 • Image cu titlul Deal cu și recupera de la Chirurgie complet înlocuire a genunchiului Pasul 7
  7
  Faceți teste preoperatorii cu chirurgul dvs., de obicei cu una sau două zile înainte de intervenția chirurgicală. Detaliile de ultim moment vor fi discutate și se va cere să semneze niște acte, inclusiv un formular de consimțământ în care vă dau permisiunea pentru chirurg pentru a efectua de inlocuire a genunchiului.
 • A face cu-și-Recover-la-complete-genunchi-înlocuire-Chirurgie-Step-8.jpg" class ="imagine lightbox">
  Image cu titlul Deal cu și recupera de la Chirurgie completă de înlocuire a genunchiului Pasul 8
  8
  Se ajunge cu câteva ore înainte de ora programată pentru intervenția chirurgicală, ziua intervenției, astfel încât să puteți trece prin procedurile de admitere și să vă prezentați analiza ultimului minut pe care ar trebui să o efectuați. Cel mai probabil, anestezistul vă va vizita să vă revizuiți istoria și să discutați cu dvs. despre opțiunile de anestezie. Un cateter va fi plasat în vezica urinară, deci nu trebuie să ieșiți din pat pentru a urina în prima zi. Veți fi în camera de recuperare pentru câteva ore înainte de a fi transferat în camera dvs. Veți fi sugerat să vă lăsați valorile acasă - vizitatorii dvs. le pot aduce mai târziu, dacă este necesar, împreună cu articolele de toaletă și alte obiecte personale. Amintiți-vă, totuși, nu veți putea să le supravegheați tot timpul. Poate că nu simți că faci mai mult decât să te odihnești în prima zi.
 • Image cu titlul Deal cu și recuperarea de la complet Chirurgie de înlocuire a genunchiului Pasul 9
  9
  În funcție de cât timp vă aflați în camera de recuperare, este posibil să aveți nevoie de analgezice, deoarece anestezia va trece. Nu ezitați să le cereți.
 • A face cu-și-Recover-la-complete-genunchi-înlocuire-Chirurgie-Step-10.jpg" class ="imagine lightbox">
  Image cu titlul Deal cu și recuperarea de la Chirurgie complet înlocuire genunchi Pasul 10
  10
  Când asistentele văd că sunteți stabile, ei vor cere o cameră în podea ortopedică sau chirurgicală și veți fi transferați la aceasta după recuperare.


 • Image cu titlul Deal cu și recupera de la Chirurgie complet înlocuire a genunchiului Pasul 11
  11
  Odată ce vă aflați în camera dvs., probabil vă vor lăsa singuri un timp, deși semnele vitale vor fi luate frecvent și vi se va cere dacă aveți nevoie de medicamente pentru durere. Acest lucru este adesea evaluat prin solicitarea de a vă evalua durerea în funcție de o anumită scală.
 • Puteți primi vizitatori, în funcție de politicile spitalului.
 • Uneori stai toată ziua în pat cu toate acestea, unii chirurgi va face cel puțin te ridici în prima noapte de operație.
 • Dacă aveți curajul, puteți mânca, probabil să începeți o dietă lichidă. Alimentele solide sunt de obicei oferite atunci când sunetele intestinelor sunt auzite.
 • Este posibil să vi se administreze anticoagulante, cum ar fi heparina, pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge în piciorul operat. În același mod, este posibil ca acestea să vă ofere o centură de compresie și / sau un compresor pentru picioare (suporți cu o pompă de aer), care, de asemenea, ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge.
 • Piciorul dvs. operat poate sau nu să fie pus pe o mașină continuă de mișcare pasivă, în funcție de ordinele medicului dumneavoastră și dacă este sau nu acoperită de asigurarea de sănătate. Scopul mașinii este de a face ca genunchiul să înceapă să se miște înainte să ieșiți din pat, să scăpați rigiditatea și să împiedicați dezvoltarea țesutului cicatrician.
 • Unele setări ale spitalelor permit autoadministrarea medicamentelor de durere printr-o pompă intravenoasă. Aceasta se numește analgezie controlată de pacient. Când aveți dureri, puteți administra medicamente prin pompa prin apăsarea unui buton. Aparatul nu vă va permite să dea mai mult decât o sumă preprogramate, astfel încât să nu vă puteți furniza o supradoză.
 • Dacă aveți o mulțime de probleme de somn, cereți o pilula de dormit.
 • A face cu-și-Recover-la-complete-genunchi-înlocuire-Chirurgie-Step-12.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imagine cu titlul Deal cu și recupera de la Chirurgie complet înlocuire a genunchiului Pasul 12
  12
  În a doua zi, sunt luate semnele vitale, vei desena sânge, va elimina cateterul, ele vor ajuta să ieși din pat și să înceapă terapia fizica. Cel mai probabil, începeți pur și simplu să stați pe un scaun pentru o vreme. În cele mai multe cazuri, vă vor arăta cum să faceți un duș, cu sau fără un tovarăș.
 • Terapistul fizic vă va învăța cum să vă scoateți din pat folosind manevra de centrifugare, ceea ce vă va permite să faceți acest lucru fără a vă pune prea multă greutate pe genunchi. Apoi te va învăța cum să folosești o bandă de alergare. În timpul primei sesiuni, ați putea merge doar la 10 picioare înainte de a vă întoarce la pat sau scaun. Așezați într-un scaun confortabil este o alternativă preferată pentru a sta în pat, deoarece vă ajută la funcția pulmonară și la circulație.
 • Image cu titlul Deal cu și recupera de la Chirurgie complet înlocuire a genunchiului Pasul 13
  13
  În a treia zi, ați putea avea mai multe sesiuni de terapie fizică. Poate că te duci de două sau trei ori mai mult decât în ​​timpul sesiunii din ziua precedentă. Medicamentele pentru durere pot face mersul (cu ajutor) mai ușor și mai puțin dureros. Rețineți că o mai mare mobilitate conduce la o circulație mai mare și la un proces mai rapid de vindecare. Utilizați mașina de mișcare pasivă în conformitate cu instrucțiunile medicului dumneavoastră.
 • Image cu titlul Deal cu și recupera de la Chirurgie complet înlocuire a genunchiului Pasul 14
  14
  În funcție de starea dvs., puteți fi eliberat în a patra zi. Prescripțiile trebuie să fie în scris, medicamentele de dimineață trebuie furnizate și trebuie efectuate alte proceduri de screening. Din momentul în care medicul va scrie ordinul de descărcare de gestiune la cel în care părăsiți, puteți petrece câteva ore. Păstrați-vă hainele la îndemână, asigurați-vă că pantalonii vă servesc cu genunchiul umflat. Medicul dvs. vă va oferi rețete pentru medicamente pe care le puteți cumpăra la farmacia locală, un membru al familiei le-ar putea cumpăra odată ce vă odihniți confortabil acasă. Aceste prescripții sunt pentru analgezice și alte medicamente pe care medicul dumneavoastră le consideră necesare pentru recuperarea dumneavoastră.
 • Image cu titlul Deal cu și recupera de la Chirurgie complet înlocuire a genunchiului Pasul 15
  15
  Intrarea în mașină ar putea fi dificilă, deoarece genunchiul va fi foarte rigid. Așezați spătarul cât de mult posibil și apoi coborâți spătarul, astfel încât să vă puteți mișca fesele cât mai departe de mânerul ușii. Odată ajuns înăuntru, puteți rearanja spătarul scaunului în poziția normală. Alternativ, puteți glisa fese pe bancheta din spate și păstrați piciorul ridicat în timpul călătoriei acasă.
 • Dacă nu aveți pe cineva care să aibă grijă de tine acasă și care vă poate ajuta, poate puteți merge la un centru de îngrijire după descărcarea de gestiune din spital. Acest lucru vă va oferi mai mult timp pentru a vă recupera, astfel încât atunci când vă duceți acasă, puteți avea grijă de dvs. mai ușor.
 • Image cu titlul Deal cu și recuperarea de la Chirurgie complet înlocuire a genunchiului Pasul 16
  16
  În timpul primei zile la domiciliu, încercați să vă odihniți intermitent în timpul zilei. Când vă simțiți odihnă, va fi un moment bun pentru a face exercițiile pe care terapeutul fizic le-a învățat în spital. Dacă compania dvs. de asigurări vă oferă o mașină de mișcare pasivă, utilizați-o în conformitate cu instrucțiunile medicului dumneavoastră atunci când ați fost descărcat. Acest lucru vă va lăsa puțin timp pentru orice altceva, cu excepția poate unei cărți bune sau a unui televizor.
 • 18430-19.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imaginea intitulată 18430 19
  17
  Din nou, în funcție de medicul dvs. și de asigurător, puteți beneficia de terapie fizică la domiciliu. În cazul în care compania de asigurări nu plătește pentru terapia fizică, luați în considerare plata pentru aceasta pentru a minimaliza șansele de complicații. Va trebui să stabiliți programe de sesiuni cu terapeutul. Sesiunile vă vor ajuta să vă recuperați mai rapid și mai complet.
 • A face cu-și-Recover-la-complete-genunchi-înlocuire-Chirurgie-Step-18.jpg" class ="imagine lightbox">
  Image cu titlul Deal cu și recupera de la Chirurgie complet înlocuire a genunchiului Pasul 18
  18
  După ce ați folosit banda de alergat, probabil veți absolvi și puteți merge cu o trestie. Practicați-vă de mers pe jos pe o suprafață de nivel și în condiții de siguranță și să aveți pe cineva cu dvs. în timpul primelor dvs. plimbări cu o trestie de zahăr. Dacă aveți scări în casă, terapeutul fizic de la spital vă va fi dat instrucțiuni cu privire la utilizarea cârjelor și va fi dovedit capacitatea dvs. de a negocia scările în mod independent cu cârjele. Dacă nu reușiți să conduceți scările cu cârje, este mai bine să rămâneți la parter, să admirați un pat și o masă de noapte în cameră, de exemplu.
 • Mersul cu trestia vă oferă mult mai multă libertate. Nu uitați să țineți bastonul cu mâna opusă a genunchiului acționat. Când mergeți în sus sau în jos pe scări, amintiți-vă că piciorul operat coboară mai întâi și se ridică în al doilea rând.
 • A face cu-și-Recover-la-complete-genunchi-înlocuire-Chirurgie-Step-17.jpg" class ="imagine lightbox">
  Image cu titlul Deal cu și recuperarea de la Chirurgie complet înlocuire a genunchiului Pasul 17
  19
  Când puteți merge prin comunitate și nu mai există bariere la domiciliu, este logic să căutați un bun terapeut fizic într-o locație convenabilă. Capacitatea de a conduce va depinde de mai mulți factori, cum ar fi frecvența analgezicilor, dacă mașina dvs. este automată sau standard și care a fost înlocuită cu genunchiul.
 • sfaturi

  • Tăiați-vă toenaile cu o zi înainte de intervenția chirurgicală, spălați-vă părul cu o noapte înainte sau în dimineața zilei de operație.
  • Narcoticele cauzează adesea constipație, așa că tratamentul preferat la domiciliu poate fi unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru dvs. Veți fi prescris medicamente pentru acest lucru la spital.
  • Durerea este mai bine controlată prin luarea de medicamente înainte de a deveni insuportabilă. De exemplu, dacă vi se prescrie Percocet la fiecare 3 ore, încercați să o luați la fiecare 3 ore, nu este nici un motiv să vă mențineți atâta timp cât îl puteți suporta, cel puțin pentru primele două zile.
  • Luați în considerare luarea medicamentelor de durere cu aproximativ o oră înainte ca tratamentul dumneavoastră să fie programat pentru a face mai ușor să tolerați întinderea dureroasă necesară recuperării adecvate din înlocuirea genunchiului total.
  • Dacă puteți alege spitalul, luați în considerare unul care a obținut statutul de Magnet, un indicator al excelenței în asistență medicală.
  • Utilizați o cameră goală, dacă este posibil, pentru terapia fizică și / sau mașina de mișcare pasivă. În acest fel nu va trebui să puneți și să scoateți mașina din pat în fiecare noapte.
  • Pentru a găsi un terapeut fizic calificat pentru a vă ajuta în recuperare după o operație completă de înlocuire a genunchiului, vă recomandăm să vizitați site-ul Web al Asociației Americane de Terapie Fiziologică. Ei au o secțiune numită "Găsiți un PT" unde puteți găsi terapeuți în zona dvs. cu experiență în ortopedie. Terapeuții cu inițialele "OCS" au fost certificați de această organizație ca având un anumit nivel de experiență în domeniul rănilor ortopedice și al intervențiilor chirurgicale, cum ar fi înlocuirea completă a genunchiului.
  • S-ar putea să vrei să vorbești cu asistenta ta despre schimbarea de noapte despre dacă vrei să te trezești pentru a-ți lua medicamentele pentru durere.
  • Gândiți-vă la toate lucrurile pe care le puteți face înainte de intervenția chirurgicală pentru a vă face viața mai puțin complicată mai târziu. Unii medici vor da pacienților o rețetă pentru durere în prealabil, care ar putea fi necesară acasă - în acest fel, nu va trebui să vă opriți pe drumul spre casă când vă întoarceți din spital și așteptați ca prescripția să se umple. Dacă puteți găti sau cumpăra alimente, luați în considerare umplerea congelatorului cu alimente pentru cuptorul cu microunde. Includeți niște prieteni care să vă vadă, să vă ajute cu achiziții și plăți, să mergeți cu dvs. sau să vă păstrați compania. Amintiți-vă, majoritatea vor aprecia posibilitatea de a ajuta un prieten, deși o mare parte dintre noi au probleme în a cere acest lucru.
  • Cele mai multe spitale nu vă vor cere să purtați o îmbrăcăminte spital în timpul șederii dvs. S-ar putea să vă simțiți mai confortabil purtând propriile haine, mai ales că veți merge adesea pe coridoare, ceea ce face mai mult sens să purtați haine libere cu o talie elastică sau pantaloni scurți. Veți aprecia pantofii pe care îl puteți purta fără a fi nevoie să vă sprijiniți.
  • Când trebuie să vă mișcați genunchiul nou pentru a intra pe sau de pe pat, utilizați piciorul sănătos ca suport și ridicați-l. În câteva săptămâni, nu veți mai trebui să faceți acest lucru.
  • Dacă nu aveți o bicicletă fixă ​​la domiciliu, întrebați-vă prietenii să vă vadă dacă cineva vă poate împrumuta în timpul recuperării, după aprobarea de către chirurgul dvs. O pedală fixă ​​este o alternativă mai puțin costisitoare și mai convenabilă pentru o bicicletă staționară.

  avertismente

  • Aceasta este o operație semnificativă, cu o perioadă de recuperare foarte dureroasă. Nu lăsați teama de durere să vă împiedice să faceți o intervenție chirurgicală. Durerea este tolerabilă și poate fi administrată cu medicamente. Rezultatul final merită bine durerea de recuperare.
  • Chirurgia complet de înlocuire a genunchiului poate prelungi sau scurta piciorul, creând sau exacerbat (sau rezolvând) o discrepanță în lungimea picioarelor.
  • Alegeți cu grijă chirurgul și terapeutul fizic. Luați în considerare un chirurg care utilizează o intervenție chirurgicală asistată de calculator pentru a alinia mai bine proteza și pentru a ajuta la toate tăieturile importante cu fierăstrăul în femur și tibie.
  • Protezele pentru genunchi pot conține nichel. Unii oameni sunt alergici la acest element. Discutați acest lucru cu chirurgul dvs. - există proteze din zirconiu.
  • Pentru a evita cheltuielile neprevăzute, verificați-vă cu asigurarea de sănătate înainte de a efectua o intervenție chirurgicală, astfel încât veți ști exact ce acoperă polița dvs., inclusiv deductibilele, co-plățile și numărul vizitelor de terapie pe care le acoperă.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a vindeca o lacrimă ACL la un câine fără intervenție chirurgicalăCum de a vindeca o lacrimă ACL la un câine fără intervenție chirurgicală
  Cum de a pune capăt durerii de umărCum de a pune capăt durerii de umăr
  Cum să acționați după îndepărtarea unui dinteCum să acționați după îndepărtarea unui dinte
  Cum să ameliorați tendonitaCum să ameliorați tendonita
  Cum să controlați durerea după intervenția chirurgicală de înlocuire a genunchiuluiCum să controlați durerea după intervenția chirurgicală de înlocuire a genunchiului
  Cum să aveți grijă de mâinile artriticeCum să aveți grijă de mâinile artritice
  Cum să vindeci detașarea retineiCum să vindeci detașarea retinei
  Cum de a vindeca picioarele arcuiteCum de a vindeca picioarele arcuite
  Cum de a vindeca un chist BakerCum de a vindeca un chist Baker
  Cum să scapi de un chistCum să scapi de un chist
  » » Cum se administrează și se recuperează de la o operație completă de înlocuire a genunchiului

  © 2011—2020 ertare.com