Cum să rezolvați un focar de lupus

Lupusul este o boală autoimună în care organismul atacă țesuturile normale. Acest lucru se întâmplă când organismul produce anticorpi împotriva sa. Episoadele în care simptomele bolii se agravează sunt cunoscute sub denumirea de lupusuri. Simptomele includ oboseală, dureri articulare, rigiditate și umflături, erupții cutanate, leziuni cutanate, dureri toracice, probleme de memorie și dificultăți de respirație. Învățând cum să tratăți aceste simptome vă poate ajuta să vă simțiți mai confortabil în timpul unui focar de lupus.

pași

Metoda 1
Utilizați strategii de îngrijire personală

Imagine cu titlul Manevrați o lupă de lupă Pasul 1
1
Ia suficient somn. Oboseala este unul dintre simptomele cunoscute care preced un focar de lupus. O persoană care suferă un episod de acest tip va avea nevoie de odihnă adecvată pentru a-și depăși simptomele și pentru a-și desfășura activitățile zilnice.
 • Încercați să dormiți cel puțin opt ore în fiecare noapte. Achiziționați această rutină, mergând în pat și ridicându-vă în fiecare zi în același timp.
 • Naps în timpul zilei poate, de asemenea, ajuta la ameliorarea oboselii.
 • Imaginea intitulată Manipulați un pas de Lupus Flare 2
  2
  Reduceți expunerea la soare. Rețineți că multe focare de lupus sunt declanșate de expunerea la soare. Din cauza celor de mai sus, este important să vă acoperiți în mod corespunzător folosind lentile și o umbrelă pentru a vă proteja pielea de soarele direct.
 • Evitați soarele direct și reduceți expunerea la acesta, oricât de simplu ar părea, poate face o mare diferență în frecvența și severitatea focarelor de lupus.
 • De asemenea, nu uitați să folosiți protecție solară cu un factor de protecție de cel puțin 55 înainte de a merge in afara, chiar si in zilele innorate, rețineți că razele ultraviolete nocive pot trece prin nori.
 • Imagine cu titlul Manipulați un lupus lupus Pasul 3
  3
  Încearcă meditația. Stresul poate provoca apariția unui focar de lupus. Luați în considerare faptul că puteți utiliza meditație ca o tehnică de calmare a corpului și a minții. Adesea, persoanele care suferă de o anumită boală practică aceasta pentru a realiza relaxare fizică, calm mental și echilibru psihologic. Există dovezi care sugerează că meditația poate contribui la îmbunătățirea calității vieții pacienților cu lupus în special. Meditația conștiinței depline este o modalitate simplă și eficientă de a începe practica zilnică de meditație.
 • Stați într-o poziție confortabilă, fie într-un scaun, cu picioarele încrucișate, fie în genunchi.
 • Începeți prin a acorda atenție respirației dumneavoastră. În timp, mintea voastră va începe să devieze. Atunci când vă descoperiți încurcați, rețineți atenția asupra respirației.
 • Nu vă opriți să vă gândiți sau să vă judeca gândurile.
 • Continuați acest proces pentru o perioadă scurtă de timp, cum ar fi cinci minute, dacă aceasta este prima dată când meditați. Repetați frecvent această practică, cel puțin o dată pe zi. Realizând în mod regulat meditația deplină a conștiinței, puteți crește treptat durata sesiunilor, dacă doriți să faceți acest lucru.
 • Imagine cu titlul Manevrați o lupă de lupă Pasul 4
  4
  Dedicați-vă activităților care vă aduc amabilitate. Lupus poate deveni o boală foarte dureroasă. Cu toate acestea, există câteva modalități de a face față durerii și a vă face ziua mai confortabilă. Aceste tehnici ajută și la ameliorarea stresului, reducând riscul apariției unui focar.
 • Una dintre aceste măsuri de salvare este să vă oferiți un bun masaj. Luați în considerare faptul că oferirea unui bun masaj poate fi o mare ușurare, deoarece va ajuta la ameliorarea atât a durerilor articulare, cât și a celor sistemice.
 • Vizitați un terapeut de masaj terapeutic, dă-ți un masaj Sau cereți unei rude sau unui prieten să vă dea un masaj în zona dureroasă.
 • Utilizați terapia termică. Utilizarea căldurii este un alt mod de a calma durerea și de a promova ușurarea. De exemplu, un duș sau o baie fierbinte pot calma durerea sistemică. Pentru durerea localizată, puteți pune o compresă caldă peste zona articulației sau a zonei afectate.
 • Asigurați-vă că comprima sau prosopul fierbinte nu vă arde pielea. Puneți un prosop uscat în jurul plăcuței, dacă este foarte fierbinte.
 • Căldura ajută la ameliorarea durerii prin creșterea circulației sângelui în locul în care se află durerea.
 • Metoda 2
  Tratați focarele de lupus cu medicamente

  Imaginea intitulată Manipulați un pas de Lupus Flare 5
  1
  Luați corticosteroizi Corticosteroizii sunt medicamente care reduc inflamația. Ele pot, de asemenea, să ușureze durerea articulară, inflamația cauzată de erupție și durere de cap. Adesea, medicul oferă pacientului doze mici de corticosteroizi orali sau topici, pentru a gestiona cazurile de lupus care nu implică sisteme importante de organe.
  • Medicul dumneavoastră vă poate prescrie corticosteroizii adecvați și doza necesară pentru tratarea cazului de lupus în special. Întreabă-l despre potențialele efecte secundare ale corticosteroidului pe care le recomandă și cum să le administreze.
 • Imagine cu titlul Manipulați-vă cu un Lupus Flare Pasul 6
  2
  Utilizează medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene, cum ar fi ibuprofenul și naproxenul sodic, pot ajuta la ameliorarea durerii care apare în timpul manifestărilor lupusului. Cu toate acestea, pacientii cu lupus sunt mai predispuse la complicatii cauzate de a lua astfel de medicamente, inclusiv hipertensiunea arterială și disfuncție renală, deci vorbim de acest tratament medicul dumneavoastră înainte de a începe.
 • Imagine cu titlul Manipulați un lupus Lupus Pasul 7
  3
  Teste cu imunosupresoare. În cazul apariției focarelor de lupus sever, se pot utiliza imunosupresoare. Sa stabilit că în lupus sistemul imunitar al organismului atacă propriile celule. Medicamentele imunosupresoare pot reduce răspunsul imun al organismului, reducând efectele acestuia.
 • Imaginea intitulată Manipulați un pas de Lupus Flare 8
  4
  Luați medicamente împotriva malariei. În unele cazuri de lupus, medicamentele anti-malarie pot fi utilizate pentru a trata durerea articulară, erupțiile cutanate, oboseala și alte simptome de focare. Medicul dvs. poate determina dacă medicamentele anti-malarie, cum ar fi hidroxiclorchin sulfat și clorochină fosfat pot oferi o ușurare. Aș putea să vă spun și despre efectele secundare, care includ:
 • probleme digestive cum ar fi dureri de stomac, greață, vărsături și diaree-
 • dureri de cap și amețeli -
 • vedere neclară -
 • probleme de dormit -
 • mâncărime.
 • Metoda 3
  Utilizați medicamente alternative

  Imagine cu titlul Manipulați un lupus Lupus Pasul 9
  1


  Consultați-vă medicul înainte de a începe orice tratament alternativ. Cercetările privind lupusul sunt în curs de desfășurare și există multe lucruri despre boală care sunt încă necunoscute sau care nu au fost verificate prin dovezi științifice. Din acest motiv, există mai multe tratamente tradiționale și alternative care ar putea ajuta la ameliorarea focilor de lupus, deși nu au fost încă adoptate pe scară largă. Cu toate acestea, este recomandabil să vă consultați medicul înainte de a începe oricare dintre ele.
  • Este necesar ca medicul dumneavoastră să fie informat despre toate tratamentele pe care le utilizați, astfel încât să puteți oferi cel mai eficient plan de îngrijire.
  • Medicul dvs. vă poate informa, de asemenea, despre efectele secundare sau posibilele complicații ale utilizării unei metode alternative de tratament, pe baza cazului dumneavoastră și a simptomelor specifice.
 • Imaginea intitulată Manipulați un pas de lupă Lupus 10
  2
  Luați suplimente de dehidroepiandrosteronă (DHEA). Acest tip de medicament, un steroid androgen slab, poate stabiliza simptomele de lupus, deoarece studiile au arătat o relație inversă între nivelurile de androgeni in organism si progresia lupus. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă acest tratament este potrivit pentru dumneavoastră și cereți-i să explice efectele secundare potențiale, cum ar fi erupțiile cutanate asemănătoare acneei.
 • Imagine cu titlul Manipulați un pas de lupă Lupus 11
  3
  Includeți semințe de in din dieta ta. Inul de semințe conține o substanță care se crede că reduce inflamația. Există unele indicii că ar putea ajuta anumiți pacienți cu lupus să îmbunătățească funcția renală. Rețineți că rinichii sunt unul dintre organele cele mai afectate de această boală.
 • Încercați să adăugați semințe de in la cereale sau roșii sau suc de portocale.
 • De asemenea, puteți consuma semințele în ulei. Doza zilnică recomandată este de obicei doar una sau două lingurițe, puteți să o luați cu apă sau să o adăugați la o salată.
 • Imagine cu titlul Manipulați un pas Lupus Flare 12
  4
  Consuma ulei de pește Puteți lua, de asemenea, ulei de pește pentru a face față focarelor de lupus. Studiile recente au arătat o scădere potențială a focarelor de lupus în rândul persoanelor care consumă regulat ulei de pește. Uleiul de pește conține omega 3, care poate ajuta la reducerea inflamației.
 • De obicei, uleiul de pește este administrat în capsule orale.
 • Discutați cu medicul dumneavoastră despre cantitatea de ulei de pește pe care ar trebui să o luați pe zi, pe baza stării dumneavoastră de sănătate.
 • Imagine cu titlul Manipulați un pas de lupă Lupus 13
  5
  Încercați o planta cunoscută ca un astragalus. Talonul (Astragalus membranaceus) este o plantă care poate fi administrată în ceai pentru a reduce sistemul imunitar hiperactiv al pacienților cu lupus.
 • Rădăcina Astragalus este fiartă în apă timp de câteva minute pentru a face o perfuzie.
 • Metoda 4
  Preveniți izbucnirile de lupus în viitor

  Imaginea intitulată Manipulați un pas de lupă Lupus 14
  1
  Învață să recunoști apropierea unui focar. Cazul de lupus al fiecărei persoane este diferit, la fel ca și simptomele. În cele din urmă, va veni, probabil, să recunoască faptul că anumite simptome, cum ar fi oboseala sau erupții cutanate neobișnuite, acesta este asociat cu apariția de focare în cazul dumneavoastră particular. Odată ce recunoașteți semnele unui focar iminent, puteți acționa în prealabil pentru a reduce gravitatea sa. De exemplu, în cazul în care semnalul că focarul este pe cale să aibă loc este oboseala, asigurați-vă că să se relaxeze mai mult, cât mai curând încep să se simtă obosit, deoarece acest lucru poate ușura simptomele.
 • Imagine cu titlul Manipulați un pas de lupă Lupus Pasul 15
  2
  Rețineți că infecțiile pot provoca apariția unui focar de lupus. Dacă aveți o infecție de orice fel, șansele dumneavoastră de a suferi un focar de lupus cresc. Acest lucru se datorează faptului că infecțiile virale sau bacteriene atacă sistemul imunitar și acest atac poate declanșa un focar.
 • Aveți grijă de igiena personală.
 • Spălați-vă de multe ori mâinile pentru a preveni răspândirea microorganismelor care pot provoca o infecție. Cel mai bun sfat este să vă asigurați că utilizați săpun și apă când vă spălați mâinile. Dacă nu aveți săpun sau apă, este suficient un gel antibacterian sau un dezinfectant de mână.
 • Păstrați un mediu curat În timp ce este curat este esențial, păstrarea mediului înconjurător fără bacterii este de asemenea importantă pentru ca sistemul imunitar să nu devină activ. Curățați frecvent toate suprafețele casei dvs. cu produse de curățare antibacteriene, covoare de vid sau de pulverizare și spălați întotdeauna foile și prosoapele în mod regulat.
 • Fiți la curent cu vaccinurile împotriva gripei și a pneumoniei.
 • Imaginea intitulată Manipulați un pas de Lupus Flare 16
  3
  Nu face eforturi fizice exagerate. Stresul fizic generat de munca excesivă și lipsa de repaus poate agrava simptomele lupusului și poate provoca un focar. Cu toate acestea, exercițiile frecvente moderate pot ajuta la reducerea focarelor și a simptomelor. Încercați să mențineți un echilibru între nivelurile de activitate și orele de odihnă.
 • Imagine cu titlul Manevrați o lupă Lupus Pasul 17
  4
  Căutați sprijin emoțional. Adesea, stresul emoțional este cauzat de confruntarea cu o situație pe care nu o cunoașteți în mod necesar, cum ar fi o boală pe termen lung, cum ar fi lupusul. Deoarece evitarea stresului este o modalitate de a reduce focarele de lupus, este important să căutați un sprijin emoțional.
 • Discutați cu un membru al familiei sau cu un prieten în care aveți încredere. Exprimând modul în care vă simțiți poate ajuta la ameliorarea stresului pe care îl simțiți. Confidentul dvs. vă poate oferi și o înțelegere valoroasă.
 • Discutați cu un terapeut care vă poate oferi sfaturi profesionale despre cum să depășiți situația care vă stresează.
 • Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru informații despre grupurile de asistență pentru persoanele cu lupus.
 • Imaginea intitulată Manipulați un pas de lupă Lupus 18
  5
  Rețineți că luarea unui medicament nou poate provoca, de asemenea, apariția unui focar de lupus. Întotdeauna discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe să luați sau să întrerupeți un medicament, inclusiv remedii pe bază de plante și suplimente. Consultați un specialist în lupus cu privire la medicamente care ar putea face starea dumneavoastră mai rău. Medicamentele care sunt cunoscute ca provoaca epidemii de lupus sunt:
 • antibiotice cu sulfonamide (sulfonamide) -
 • unele remedii pe bază de plante, cum ar fi echinacea-
 • doze mari de pilule contraceptive -
 • penicilina.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să diagnosticați tulburările autoimune în huskii siberieniCum să diagnosticați tulburările autoimune în huskii siberieni
  Cum să ameliorați durerea fibromialgieiCum să ameliorați durerea fibromialgiei
  Cum să înțelegeți boala celiacă și intoleranța la glutenCum să înțelegeți boala celiacă și intoleranța la gluten
  Cum de a vindeca pseudomonasulCum de a vindeca pseudomonasul
  Cum să detectați oboseala cronicăCum să detectați oboseala cronică
  Cum se detectează boala gingiilorCum se detectează boala gingiilor
  Cum să opriți apariția unui focar de herpesCum să opriți apariția unui focar de herpes
  Cum să diagnosticați lupusulCum să diagnosticați lupusul
  Cum să diagnosticați fibromialgiaCum să diagnosticați fibromialgia
  Cum să diagnosticați lupusul discoidCum să diagnosticați lupusul discoid
  » » Cum să rezolvați un focar de lupus

  © 2011—2020 ertare.com