Cum să tratăți un tantru la un adult

Majoritatea oamenilor relaționează "tantrums" cu copii mici, care adesea nu pot controla sau exprima în mod adecvat emoțiile lor. Cu toate acestea, adulții pot avea furie de furie, cu aceleași caracteristici ca și mânia unui copil mic. Din fericire, majoritatea adulților sunt ființe umane raționale care sunt capabili să-și controleze și să-și controleze furia. Comunicarea eficientă și starea calmă vă pot ajuta să faceți față unui tantru la un adult.

pași

Metoda 1
Recunoașteți emoțiile

Image cu titlul Deal cu un adult`s Temper Tantrum Step 1
1
Păstrați calm Dacă te enervezi sau defensivi, probabil că vei face rău de rău de cealaltă persoană. Dacă puteți rămâne calm și rațional, probabil vă puteți înmuia temperamentul.
 • Image cu titlul Deal cu un adult`s Temper Tantrum Step 2
  2
  Rețineți că nu puteți controla pe altcineva. Una dintre cele mai grele părți de a trata emoțiile unei alte persoane (mai ales dacă este un prieten apropiat sau o rudă) acceptă că nu vă puteți schimba gândurile sau acțiunile. Vă puteți oferi ajutorul și sprijinul, dar nu îl puteți controla.
 • Image cu titlul Deal cu un adult`s Temper Tantrum Step 3
  3
  Întreabă-l ce-l deranjează. Adulții predispuși la malformații sunt puțin probabil să fie comunicatori eficienți. Puteți întreba persoana care îl deranjează. Relaxați-vă și acordați-vă timp să vă explicați pe deplin.
 • Amintiți-vă să fiți răbdători și persistenți. Ați putea spune "Știu că ați spus că nimic nu este în neregulă, dar pot să vă spun de modul în care acționați că sunteți foarte supărat. Te rog, spune-mi de ce te superi dacă te pot ajuta dacă pot. Dacă nu sunteți gata să vorbiți despre asta acum, amintiți-vă că voi fi aici când veți fi pregătiți.
 • Image cu titlul Deal cu un adult`s Temper Tantrum Step 4
  4
  Validați emoțiile persoanei. Este important să se exprime persoanei care face tantrul că este bine să simțiți aceste emoții. Chiar dacă nu sunteți de acord cu modul în care vă exprimați sentimentele (adică, tantrul), puteți spune că nu există nici o problemă în a vă simți în acest fel. Acceptarea unor astfel de sentimente (cum ar fi furia) ca parte normală a vieții poate adesea ajuta pe oameni să se ocupe de emoții într-un mod mai sănătos.
 • De exemplu, ați putea spune: "Cred că vă simțiți supărat sau rănit din cauza situației. Este perfect normal să simțiți așa. Putem vorbi despre cum vă simțiți și cum vă pot face să vă simțiți mai bine? "
 • Metoda 2
  Orientați-vă către o comunicare pozitivă

  Image cu titlul Deal cu un adult`s Temper Tantrum Step 5
  1
  Ne cerem scuze pentru orice infracțiune pe care ați comis-o. Dacă ați fi parte din motivul furiei celeilalte persoane, vă cereți scuze pentru ceea ce ați făcut. Dacă nu simți că ai făcut ceva greșit, poți să-ți ceri scuze pentru că le-ai făcut să se simtă așa.
  • De exemplu, dacă ați făcut ceva "rău", ați putea spune "Îmi pare rău că am descărcat accidental un virus care a distrus computerul. Înțeleg că te deranjează. Voi face tot posibilul pentru a repara sau a înlocui computerul. "
  • De exemplu, dacă nu ați făcut nimic "rău", dar ați deranjat pe cineva, ați putea spune "Îmi pare rău că am deranjat să aleg doar culoarea vopselei pentru cameră. Nu știam că era atât de important pentru tine. Voi încerca să fiu mai atent la sentimentele tale în viitor. "
 • Image cu titlul Deal cu un adult`s Temper Tantrum Step 6
  2
  Utilizați pronumele "noi" și "noi". Utilizând pronumele "Eu" și "voi" puteți crea o diviziune între dvs. și cealaltă persoană. Această diviziune o poate face mai supărată sau mai defensivă. Cu toate acestea, folosirea "nouă" sau a "noi" înseamnă că sunt o echipă și ar putea reduce unele sentimente de furie ale celeilalte persoane.
 • De exemplu, următorii pot determina pe cineva să devină mai defensiv: "Nu trebuie să fii atât de furioasă în ceea ce privește defalcarea computerului. Computerul meu a încetat să mai funcționeze și nu m-am supărat - m-am dus să cumpăr una nouă. Ar trebui să faceți același lucru.
 • Un exemplu mai bun de comunicare "în echipă" ar fi "Ce putem face pentru a rezolva această problemă? De ce să nu luăm computerul la un reparație sau să investim într-unul mai bun? Putem să o depășim împreună și să profităm de situație. "
 • Image cu titlul Deal cu un adult`s Temper Tantrum Step 7
  3
  Păstrați un ton neutru sau pozitiv. Este important să evitați sondarea condescendent sau frustrat în timp ce vorbiți cu cineva care are un tantrum. Dacă credeți că îi vorbiți cu convingere, s-ar putea să fie mai supărat sau să nu vă mai asculte. De asemenea, este important să evitați sunete sarcastice. Păstrarea vocii cu un volum consistent și ton vă va ajuta să sunați mai neutru.
 • Image cu titlul Deal cu un adult`s Temper Tantrum Step 8
  4


  Ține-te de fapt ori de câte ori este posibil. Lăsați deoparte limbajul încărcat emoțional sau orice altceva care ar putea fi interpretat ca o acuzație și agățat de evenimentele care au deranjat persoana. Sublinierea faptelor nu poate să calmeze tantrul, dar situația este mai puțin probabil să se înrăutățească.
 • De exemplu, spuneți "Îmi pare rău că calculatorul sa desființat, dar faceți clic pe link-uri de videoclipuri de pisică. Nu puteți spune că toată vina a fost a mea ", ar putea mânca mai mult persoana.
 • În schimb, următoarele fraze de fapt ar putea fi mai puțin provocatoare: "Am făcut clic pe link și computerul a încetat să mai funcționeze. Nu putem schimba aceste fapte. Acum trebuie să ne hotărâm ce să facem. Am putea să o reparăm într-un magazin sau să cumpărăm unul nou. "
 • Image cu titlul Deal cu un adult`s Temper Tantrum Step 9
  5
  Promovează gândirea rațională. Ar putea fi greu să convingi pe cineva care are un tantru să gândească rațional, dar dacă îți poți aduce mintea rațională pentru a-ți depăși reacția emoțională, probabil că vei reveni din cauza tantrului. Pentru a realiza acest lucru trebuie să fii foarte atent să nu suni condescendent.
 • Acest lucru poate să nu funcționeze pentru toată lumea, dar ajutând pe cineva să înțeleagă că a fi supărat nu va ajuta la rezolvarea problemei ar putea stimula mintea lor rațională. Ați putea spune "înțeleg că sunteți supărat, dar asta nu va ajuta la rezolvarea problemei. Să vorbim despre câteva soluții posibile și să alegem o soluție rezonabilă pentru această problemă. "
 • Metoda 3
  Înclinați situația

  Image cu titlul Deal cu un adult`s Temper Tantrum Step 10
  1
  Dați-i spațiu și timp. Cineva care are într-adevăr o furie poate să nu fie dispus să aibă o conversație rezonabilă cu tine. Uneori, cea mai bună opțiune este să dai persoanei un spațiu până când se calmează și poate să țină o conversație cu dvs.
  • Acest lucru poate fi dificil dacă este cineva care trăiește cu dvs., dar puteți ieși, puteți face una sau două treburi sau puteți face o activitate sau o activitate în altă cameră.
 • Image cu titlul Deal cu un adult`s Temper Tantrum Step 11
  2
  Motivează o schimbare a mediului. Mulți oameni răspund bine la schimbările de mediu dacă sunt supărați. Trecerea de la un spațiu interior la unul exterior poate fi foarte eficientă, deoarece în afară vă puteți ridica spiritele.
 • Puteți să fiți direct și să spuneți: "Ești supărat. Să mergem la plimbare și să vorbim despre ce vă deranjează "sau să spui indirect:" Trebuie să plec aici pentru a cumpăra ceva. Vrei să vii cu mine pentru câteva minute în aer?
 • Image cu titlul Deal cu un adult`s Temper Tantrum Step 12
  3
  Încurajați respirația profundă sau meditația. O modalitate bună de a trata furia sau alte emoții copleșitoare este să stați liniștit și să vă concentrați asupra respirației foarte adânc. Combinarea respirației profunde cu unele exerciții de meditație (cum ar fi vizualizarea unui loc fericit sau imaginarea faptului că emotiile negative părăsesc corpul) pot face din respirație și mai eficientă.
 • Dacă persoana este dispusă, puteți să îi îndrumați printr-un exercițiu de meditație. Învățați-l să facă următoarele (puteți face și el!):
 • Stați confortabil cu ambele picioare pe teren și cu mâinile odihnindu-vă confortabil în poală. Închide ochii
 • Inspirați adânc, lăsând stomacul să se extindă cu plinătatea respirației. Imaginați-vă că o lumină albă intră în fiecare colț al minții și corpului pe măsură ce inhalați.
 • Expirați încet și deliberat, permițându-vă să expirați complet. În timp ce expirați, imaginați-vă că negativitatea vă lasă corpul ca și cum ar fi un fum de culori întunecate și tulbure, lăsând în urmă numai lumina.
 • Repetați exercițiul pentru 10 până la 20 respirații sau până când persoana se simte relaxată și confortabilă.
 • Image cu titlul Deal cu un adult`s Temper Tantrum Step 13
  4
  Sugerează o soluție la problemă. Dacă persoana care face tantrul este prea invadată emoțional pentru a gândi rațional sau nu dorește să găsească o soluție rezonabilă cu dvs., sugerăm câteva soluții la problemă. Este probabil ca calmul și rațiunea să prevaleze pentru a putea comunica cu ea.
 • Nu fi surprins dacă persoana de la început respinge soluțiile. Este posibil să aveți nevoie de ceva timp pentru a vă liniști și a procesa ceea ce ați sugerat. Apoi, acest lucru s-ar putea să vă întoarce mai calm pentru a vă spune că a ascultat una dintre sugestiile dvs. pentru a rezolva problema.
 • Image cu titlul Deal cu un adult`s Temper Tantrum Step 14
  5
  Întreabă-l ce are nevoie pentru al face să se simtă mai calm. Dacă într-adevăr nu știți cum să vă ocupați sau să îi ajutați pe cineva cu tantra, puteți întreba ce puteți face pentru a vă ajuta. Aș putea să vă spun că aveți nevoie de puțin timp, de o îmbrățișare sau de o plimbare în străinătate. Oamenii predispuși la probleme de furie pot fi conștienți de ceea ce îi ajută să se calmeze când sunt supărați.
 • Image cu titlul Deal cu un adult`s Temper Tantrum Step 15
  6
  Analizați subiectele sensibile mai târziu. Dacă ați avut o conversație care a făcut ca persoana respectivă să arunce o tantra, ar trebui probabil să părăsiți subiectul în acest moment dacă nu este foarte urgent. Dați-i timp să se recupereze de la furia inițială și să reia chestiunea mai târziu, odată ce este calm și rațional.
 • avertismente

  • Nu răspundeți agresiv sau impulsiv, deoarece acest lucru va face ca situația să se înrăutățească.
  • Dacă simțiți că furia cuiva față de voi s-ar putea transforma în violență, mergeți la un loc sigur sau întrebați pe cineva care vă poate proteja pentru ajutor.
  • Nu sunați "copilărie" sau "imatur" un adult care aruncă încurcături sau chinuri.
  • Mulți dintre acești adulți care au aceste episoade pot avea un anumit tip de afecțiune neurobiologică, cum ar fi autismul sau sindromul Asperger.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să nu mai fii victimaCum să nu mai fii victima
  Cum să eviți o luptăCum să eviți o luptă
  Cum să eviți o luptă la școalăCum să eviți o luptă la școală
  Cum să calmezi o persoană supăratăCum să calmezi o persoană supărată
  Cum sa te calmezi cand esti foarte suparatCum sa te calmezi cand esti foarte suparat
  Cum să controlați mânia și depresiaCum să controlați mânia și depresia
  Cum să controlezi furiaCum să controlezi furia
  Cum să-ți controlezi temperamentulCum să-ți controlezi temperamentul
  Cum să încetați să faceți tantrumsCum să încetați să faceți tantrums
  Cum să te oprești înainte de a lovi pe cineva pe care îl urăștiCum să te oprești înainte de a lovi pe cineva pe care îl urăști
  » » Cum să tratăți un tantru la un adult

  © 2011—2020 ertare.com