Cum să se ocupe de gelozie

Gelozia vă poate distruge liniștea și vă poate încheia relația. De asemenea, poate fi un semn că este timpul să faceți o schimbare. În loc să vă lăsați gelozia să vă contamineze relația cu alte persoane, utilizați-o ca motiv pentru a vă înțelege mai bine. Dacă trebuie să vă ocupați de gelozia altora, stabiliți limite clare și vă protejați.

pași

Metoda 1
Gestionați-vă gelozia

Imagine cu titlul Manipulați cu gelozia Pasul 1
1
Înțelege ce crezi că e gelos. Gelozia este o emoție complexă care poate include și alții, cum ar fi teama, pierderea, furia, invidia, tristețea, trădarea, inadecvarea și umilința. Dacă simțiți gelozie, înțelegeți că există multe alte emoții care pot apărea împreună cu ele. Cu toate acestea, este posibil ca prima emoție pe care o observați să fie gelozie. Reflectă despre emoțiile tale.
 • Scrieți cum vă simțiți. Dacă sunteți o persoană vizuală, creați un grafic sau un desen în care se găsesc toate emoțiile pe care le simțiți și legătura lor cu gelozia.
 • Țineți minte modul în care corpul dvs. vă înregistrează emoțiile. Uneori, în timp ce o persoană se confruntă cu teamă ca senzația căderii sau a unei opresiuni în piept și stomac, furia se manifestă adesea ca o senzație arzătoare și opresivă în cap și în brațe.
 • Imagine cu titlul Manipulați gelozia Pasul 2
  2
  Adresați-vă sentimentele Învățați să vă puneți la îndoială gelozia de fiecare dată când acestea apar. De exemplu, repetați în capul dvs. "Mă simt gelos deoarece mă tem sau sunt furios? De ce simt frica sau mânia? " Când începeți să vă întrebați ce vă face gelos în acest moment, puteți începe să faceți pași pozitivi pentru a vă gestiona sentimentele în mod constructiv, fără norul de emoții negative care însoțesc de obicei gelozia.
 • Imaginea intitulată Gestionați gelozia Pasul 3
  3
  Du-te la rădăcina geloziei. Poate fi greu să recunoști că ai sentimente negative, si poate fi tentant sa vina pe cineva pentru el. Evitați să faceți acest lucru făcându-vă compasiune cu privire la propria voastră gelozie. Analizează toate emoțiile te simți în interior gelozie și să se gândească cauza fiecare. De exemplu, dacă ești gelos pe prietenul partenerului tău, gândiți-vă la modurile posibile în care aceste emoții pot încăpea într-o propoziție. Este posibil să simți frică, pentru că nu doriți să-și piardă partenerul (și poate pentru că ai pierdut deja unul în trecut), tristețe la gândul de a pierde ei, un sentiment de tradare pentru ca te simti ca partenerul tau iti datoreaza atenția lui completă și Sentimentul este inadecvat pentru că nu sunteți sigur că meritați iubire.
 • Scrieți amintirile care au agravat aceste sentimente. De exemplu, s-ar putea să vă simțiți frică de pierderea partenerului, deoarece ultima ta separare a fost cu adevărat dureroasă și vă este frică să vă confruntați cu o situație similară. S-ar putea să simțiți că nu meritați iubirea pentru că aveați un partener neglijent.
 • Imagine cu titlul Handle Gelous Step 4
  4
  Alege să crezi. Încredere pe oamenii pe care îi iubești. Alegeți să aveți încredere în loc de neîncredere. Fă-o, dacă nu ai dovezi puternice că cineva ți-a mințit. Nu căutați dovezi - credeți-vă ce vă spune persoana iubită. Gelozia poate răni relația ta numai dacă o ascunzi și o învinovăți pe alții pentru sentimentele tale.
 • Imagine cu titlul Handle Jealous Step 5
  5
  Cereți-mi scuze și explicați. El menționează, de exemplu, "Îmi pare rău să vă deranjez despre prietenia pe care o aveți cu J. Nu este faptul că nu vă încredințez, ci doar că mă simt nesigur. Mulțumesc că ai ascultat. " Adesea, acest lucru este suficient pentru a le oferi ambelor părți spațiul necesar pentru a vorbi despre ceea ce sa întâmplat (recunoașteți nesiguranța și nevoia de a fi mai cinstiți despre ceea ce întâmpină).
 • Imagine cu titlul Manipulați-vă cu gelozia Pasul 6
  6
  Fiți conștienți de gelozia voastră. Împărtășirea sentimentelor adevărate cu prietenul sau partenerul dvs. vă poate ajuta să vă consolidați relația. De asemenea, vă va da puterea de a remarca când faceți cerințe nerezonabile pentru gelozia voastră. Deși recunoașterea faptului că sunteți gelos vă face vulnerabili, o relație construită pe onestitate va fi mai puternică decât cea construită pe baza subterfugei.
 • Evitați să dați vina pe cealaltă persoană. Nu ți-a provocat sentimentele. Numai tu ești responsabil pentru comportamentul tău.
 • Limitați-vă la declarațiile primei persoane în loc să spuneți ceva care este similar cu "mă face să mă simt ...". În loc să spună: "N-ar fi trebuit să faci asta", spuneți: "Mă simt groaznic când nu vă pot spune ce simt când suntem în public".
 • Rețineți că modul în care percepeți situațiile poate fi complet diferit de modul în care cineva le vede. Implicați-vă să ascultați atunci când partenerul dvs. vorbește, chiar dacă nu sunteți de acord.
 • Imagine cu titlul Handle Jealous Step 7
  7
  Obțineți ajutor Dacă v-ați rănit fizic partenerul, ați strigat, ați mustrat sau ați hărțuit, vă separați de ea imediat și primiți ajutorul unui profesionist. Adresați-vă medicului pentru o consultație pentru a consulta un terapeut sau pentru a lua cursuri de gestionare a furiei.


 • Metoda 2
  Să se ocupe de gelozia altcuiva

  Imaginea intitulă Gestionați gelozia Pasul 8
  1
  Aflați diferența dintre dragoste și gelozie. Gelozia nu înseamnă să iubești. Unii oameni confundă gelozia ca act de iubire, când în realitate este un act de insecuritate sau lipsă de control. Geloșii sunt adesea nesiguri și au, de asemenea, sentimente de rușine.
 • Imaginea intitulată Gestionați gelozia Pasul 9
  2
  Stabiliți limite cu prietenul sau partenerul dvs. gelos. În cazul în care partenerul tău este greșit din cauza geloziei, setați limite. Nu răspunde la întrebări dacă nu te simți confortabil să o faci. Nu anulați planurile pe care le aveți cu prietenii sau întrerupeți contactul cu cineva care vă interesează.
 • Explicați cu blândețe și cu fermitate următoarele: "Voi răspunde la întrebările dvs., dar numai o singură dată. Nu o voi face din nou și din nou.
 • "Asculta cum te simti, dar nu ma voi izola de oamenii pe care ii iubesc".
 • "Dacă arunci lucruri sau țipi, voi părăsi casa și voi petrece noaptea cu părinții mei".
 • "Dacă nu-mi spuneți cum vă simțiți, iar tu mângâi și ignorați-mă, îți spun cum mă face să mă simt. Atunci voi părăsi casa până nu mă vei suna.
 • Imagine cu titlul Manipulați cu gelozia Pasul 10
  3
  Nu acceptați abuzul. Nu-ți asumi responsabilitatea pentru lucrurile pe care nu le-ai făcut. Poate fi ușor să vă cereți scuze și să vă învinovățiți când sunteți acuzat de comportamentul altcuiva. Știți care sunt propriile dvs. motivații. Nu lăsa pe nimeni să te facă să crezi că flirtezi cu cineva când nu era așa, sau că ai fost cauza geloziei lor și, prin urmare, comportamentul lor rău.
 • Ascultă calm dacă partenerul tău folosește declarații de la prima persoană, dar nu te supune unui bârf de acuzații.
 • Dacă partenerul dvs. vă împiedică să faceți ceva, vă doare fizic sau vă sparge lucrurile, lăsați-o.
 • Imagine cu titlul Handle Gelous Step 11
  4
  Obțineți ajutor Dacă simțiți că sunteți amenințat în vreun fel de partenerul dvs. sau de o altă persoană care este geloasă pentru dvs., stați departe de ea, dacă puteți. Gelozia este cauza principală a omuciderii conjugale, precum și o componentă tipică a agresiunii conjugale.
 • Lăsați casa dacă partenerul dvs. este agresiv din punct de vedere fizic și sunați la numărul 911 sau linia telefonică pentru a preveni violența domestică: 1-800522-3304.
 • Metoda 3
  Confruntarea cu rivalitatea frățească în copilărie

  Imagine cu titlul Manipulați-vă cu gelozia Pasul 12
  1
  Îți încurajează individualitatea. Este inevitabil să simțiți gelozia între frați, deoarece vor avea nevoi specifice și o preocupare firească de a fi tratate nedrept. Explicați-vă că nevoile lor sunt diferite și că nu totul poate fi "același", deoarece nevoile lor puternice vor apărea în momente diferite și vor necesita un tratament diferit.
  • Dați-le copiilor spațiu și timp care le aparține numai. Permiteți-le să fie în camere separate dacă este posibil. Lăsați copilul să se dedice activităților pe care îi place. Frații mai în vârstă ar trebui să aibă timp singuri sau cu prietenii lor, fără a trebui să includă întotdeauna fratele lor mai mic.
  • Arătați că personalitatea fiecăruia dintre copiii dvs. contează. Dedicate familiei timp pentru a face lucrurile pe care un copil se bucură și altul nu. Petreceți timp singur cu fiecare dintre copiii dvs. când puteți.
  • De exemplu, dacă un copil îi place să călărească o bicicletă, iar celălalt nu, să aibă timp pentru biciclist și să meargă la plimbare în parc. Dacă aveți doi copii care trebuie să fie supravegheați în orice moment, primiți o bona sau împărțiți lucrul cu partenerul sau cu un prieten al familiei.
 • Imagine cu titlul Handle Jealous Step 13
  2
  Programați un program În cazul în care copiii dvs. se luptă adesea împotriva cărora să utilizeze un anumit element de familie, cum ar fi un laptop sau un joc, planificați un program pentru a indica momentul în care este rândul fiecărei persoane. În mod similar, dacă copiii dvs. manifestă gelozie pentru a vă atrage atenția, petreceți timp singuri cu fiecare dintre ei în care desfășoară o activitate pe care au ales-o.
 • Imagine cu titlul Handle Jealous Step 14
  3
  Învățați-le pe copiii voștri să fie aserți. Învățați-i să-și exprime propriile emoții în mod asertiv și sincer, în loc să le rătăcească sau să-i învinuiască pe ceilalți pentru modul în care se simt. Explicați copiilor dvs. că, atunci când o sentință începe cu un "voi", lucrurile se pot înrăutăți. În schimb, învățați-i să înceapă propozițiile cu un "eu" care explică modul în care se simt. Dacă copilul dvs. exprimă gelozie, încercați să obțineți mai multe informații.
 • De exemplu, dacă unul dintre copiii dvs. exprimă faptul că este gelos pe fratele său mai mare, îl puteți întreba: "De ce sunteți gelos?" Puteți afla că copilul dumneavoastră simte acest lucru deoarece crede că fratele său este mai iubit sau mai talentat, ceea ce vă va oferi o oportunitate de al liniști și de al încuraja.
 • Dacă unul dintre copiii voștri declară că este gelos de talentul fratelui său, îl încurajează să se gândească la talentele pe care el însuși le are în loc să facă comparații între frați. Dacă copilul dvs. simte că nu are talent, încurajați-l să facă un nou hobby, astfel încât să înceapă să se mândrească cu el însuși.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să nu mai fie gelosCum să nu mai fie gelos
  Cum să nu mai fii competitivăCum să nu mai fii competitivă
  Cum să vă împiedicați emoțiile să vă facă să vă simțiți răuCum să vă împiedicați emoțiile să vă facă să vă simțiți rău
  Cum să oprești gelozia într-o relațieCum să oprești gelozia într-o relație
  Cum de a calma o prietena gelosCum de a calma o prietena gelos
  Cum sa faci un baiat gelosCum sa faci un baiat gelos
  Cum să nu mai simțiți invidiaCum să nu mai simțiți invidia
  Cum să nu mai fiți o prietena extrem de geloasă și să începeți să fiți cea mai bună prietena…Cum să nu mai fiți o prietena extrem de geloasă și să începeți să fiți cea mai bună prietena…
  Cum să diferențiezi iubirea adevărată de un fals inimCum să diferențiezi iubirea adevărată de un fals inim
  Cum să evitați gelozia atunci când persoana care vă place este întâlnirea cu dușmanul tăuCum să evitați gelozia atunci când persoana care vă place este întâlnirea cu dușmanul tău
  » » Cum să se ocupe de gelozie

  © 2011—2020 ertare.com