Cum să rezolvați supradozele cu cofeină

Cofeina este un stimulant pe care oamenii îl folosesc adesea pentru a rămâne vigilent și alertă. Cu toate acestea, cafeina este, de asemenea, un medicament utilizat în medicamente (peste și contracepție) pentru a trata afecțiuni cum ar fi durerea de cap, astmul și tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD). Un supradozaj de cafeină apare atunci când consumați mai multă cafeină decât corpul dumneavoastră poate face față. O supradoză severă (în care aveți dificultăți de respirație, bătăi neregulate sau rapide sau vărsături) necesită un tratament medical imediat. Cu toate acestea, dacă pur și simplu simțiți tremurul după ce beți prea multă cafea, există modalități de a face față acestei probleme la domiciliu. În viitor, să vă străduiți să reduceți consumul de cofeină pentru a evita recidivele.

pași

Metoda 1
Căutați ajutorul străin

Imaginea intitulată Manevrați cafeina Supradozaj Pasul 1
1
Sunați la o agenție de control al otrăvurilor. Acest lucru este deosebit de important dacă observați că ați luat un medicament cu o doză mare de cafeină sau ați mâncat sau ați băut ceva cu un conținut ridicat. Alimentele bogate în cafeină includ produse precum ciocolată și băuturi cum ar fi ceaiul sau cafeaua, de asemenea, tind să o aibă. Dacă aveți simptome precum scurtarea respirației, contactați imediat o agenție de control al otrăvurilor pentru a afla cum să rezolvați problema.
 • Dacă locuiți în Statele Unite, puteți contacta Centrul Național de Control al Poison (1 800 222 1222) în orice moment al zilei. Apelul este gratuit și puteți apela chiar dacă nu este o urgență medicală.
 • Explicați-i persoanei care răspunde la simptomele exacte și la ce ați ingerat că s-ar putea produce supradozajul. Veți fi întrebat, de asemenea, despre vârsta, greutatea, starea dumneavoastră fizică, timpul în care ați ingerat cofeina și cantitatea. Cereți instrucțiuni despre cum să procedați. Este posibil să vi se recomande să provocați vărsături sau să utilizați alte medicamente pentru a trata simptomele. Cu toate acestea, nu provocați vărsături decât dacă un specialist vă spune să faceți acest lucru.
 • Imaginea intitulată Manipulați cu cafeină Supradozaj Pasul 2
  2
  Du-te în camera de urgență. Dacă aveți simptome intense, cum ar fi amețeli, confuzie, bătăi neregulate ale inimii sau dificultăți de respirație, mergeți imediat la camera de urgență. Nu încercați să conduceți. Apelați numărul de urgență al țării dvs. În cazuri rare, supradozele de cofeină pot fi fatale. Un medic trebuie să trateze supradoze intense.
 • Dacă ați mâncat sau ați băut ceva neobișnuit care a cauzat supradozajul, luați recipientul împreună cu dvs. în camera de urgență.
 • Imaginea intitulată Manipulați cu cafeină Supradozaj Pasul 3
  3
  Luați tratament medical. În camera de urgență, vi se va acorda tratament medical în funcție de simptomele dvs., de starea sănătății actuale, de cantitatea de cofeină pe care ați ingerat-o și de alți factori. Discutați despre simptomele pe care le experimentați cu medicul pentru a afla care este cursul potrivit al tratamentului pentru dumneavoastră.
 • Este posibil să vi se administreze pastile de carbon activ pentru a trata supradozajul. Puteți utiliza laxative pentru a elimina cofeina din corpul dumneavoastră. Dacă respirația ta este foarte proastă, probabil că ai nevoie de suport respirator.
 • Este posibil să aveți nevoie și de anumite teste, cum ar fi radiografia pieptului.
 • Pentru cazurile mai ușoare de supradozaj cu cafeină, probabil că aveți nevoie doar de medicamente pentru a trata simptomele până când acestea trec.
 • Metoda 2
  Tratați simptome ușoare la domiciliu

  Imaginea intitulată Manipulați cu cafeină Supradozaj Pasul 4
  1
  Bea apă. Dacă nu aveți simptome intense, senzații de disconfort (cum ar fi tremurul) vor dispărea singure. O modalitate de a le trata acasă este să beți mai multă apă. Această măsură va ajuta la eliminarea cofeinei din corpul dumneavoastră și rehidratarea organismului. Încearcă să bei un pahar de apă pentru fiecare ceașcă de cafea, sifon sau altă băutură cu cofeină pe care ai consumat-o.
 • Imaginea intitulată Manipulați cu cafeină Supradozaj Pas 5
  2
  Mănâncă niște gustări sănătoase. Gustările sănătoase pot reduce pentru a încetini absorbția cofeinei. Încercați să aveți ceva de mâncare dacă vă simțiți inconfortabil după ce ați consumat prea multă cafeină.
 • Încercați fructele și legumele cu conținut ridicat de fibre. Chiperul, țelina și castravetele pot fi deosebit de utile.
 • Imaginea intitulată Manipulați cu cafeină Supradozaj Pasul 6
  3


  Luați niște respirații profunde. Pentru a încetini ritmul cardiac accelerat datorită consumului excesiv de cafeină, faceți o serie de respirații profunde. Inhalarea și expirarea lentă timp de câteva minute pot reduce simptomele imediat, ceea ce ar putea atenua o parte din disconfortul asociat consumului excesiv de cafeină.
 • Amintiți-vă, dacă aveți probleme grave de respirație, sunați la o agenție de control al otrăvurilor sau mergeți la camera de urgență.
 • Imaginea intitulată Manipulați cu cafeină Supradozaj Pasul 7
  4
  Rămâne activ Cofeina vă poate pregăti corpul pentru exerciții intense. Încercați să profitați de consumul excesiv de cofeină, folosind-o pentru a vă menține activă.
 • Dacă exersați sau mergeți la sala de sport în fiecare zi, faceți-o atunci când începeți să vă simțiți disconfortul de a consuma prea multă cofeină.
 • Dacă nu vă exercitați în mod regulat, încercați să faceți o plimbare sau o alergare rapidă dacă aveți timp. Această măsură poate reduce unele efecte nedorite ale cofeinei.
 • Metoda 3
  Preveniți recurența

  Imaginea cu denumirea Manevra Cofeina Supradozaj Pasul 8
  1
  Controlați aportul de cafeină din surse neașteptate. Cofeina nu se găsește doar în băuturile cu cofeină (cum ar fi ceaiul și cafeaua). Unele alimente (cum ar fi ciocolata), precum și unele medicamente eliberate fără prescripție medicală și prescrise, pot conține cafeină. Puteți găsi, de asemenea, cofeina din băuturile energizante (Monster Energy Drink și cinci ore Shot Energy), în suplimentele de exercițiu, suplimente de pierdere în greutate și peste stimulatoarele contra (cum ar fi NoDoz și Vivarine). Dacă beți în mod regulat băuturi cofeină, obișnuiți-vă să citiți lista ingredientelor din medicamente și alimente. În acest fel, puteți să vă asigurați că nu consumați prea multă cofeină.
  • Bomboanele nu includ cofeina ca ingredient în etichete. Încercați să controlați aportul de cafeină din alte surse și, dacă ați consumat multă cofeină într-o anumită zi, evitați ciocolata.
 • Imaginea cu denumirea Manevra Cofeina Supradozaj Pasul 9
  2
  Urmăriți cât de mult beți. Scrieți cantitatea de cafeină pe care o consumați în fiecare zi. Această măsură vă poate asigura că nu consumați prea mult cofeină. Majoritatea adulților sănătoși nu ar trebui să consume mai mult de 400 mg cofeină pe zi, ceea ce reprezintă aproximativ cantitatea găsită în patru cești de cafea. Cu toate acestea, unele tipuri de cafea pot avea mai mult sau mai puțin cafeină decât altele - deci, dacă sunteți un băutor de cafea, încercați să consumați mai puțin de patru cești pentru siguranță.
 • Luați în considerare faptul că unii oameni sunt mai sensibili la efectele cofeinei. În plus, adolescenții nu ar trebui să consume mai mult de 100 mg pe zi.
 • Imaginea intitulată Manipulați cu cafeină Supradozaj Pasul 10
  3
  Reduceți treptat cofeina. Dacă credeți că ar trebui să reduceți consumul de cofeină, faceți-o treptat. Cofeina este un stimulent al sistemului nervos central, astfel încât consumul regulat poate provoca o dependență fizică ușoară. Dacă încetați brusc să o ingestiți, puteți simți simptome ușoare de întrerupere pentru câteva zile. Reducerea treptată a consumului poate crește probabilitatea de a atinge obiectivul cu succes și confortabil.
 • Începe câteva. De exemplu, încercați să beți o cană mai puțină cafea în fiecare zi timp de o săptămână. Săptămâna viitoare, luați mai puțin o ceașcă. În cele din urmă, veți avea un nivel sănătos de consum de cofeină. Rețineți că acest nivel constă în aproximativ 400 mg pe zi.
 • Imaginea intitulată Manevrați cafeina Supradozaj Pasul 11
  4
  Treceți la produsele decofeinizate. Dacă vă place gustul de cafea, sifon sau alte băuturi cu cofeină, treceți la produsele decafeinizate. Vă puteți bucura în continuare de gustul pe care îl iubiți, dar fără a risca o supradoză de cafeină.
 • Puteți să comandați cafea decafeinizată în cantina la alegere. De asemenea, puteți cumpăra sifon decafeinizat într-un supermarket sau întrebați dacă au acest produs în timp ce mănâncă la un restaurant local.
 • Dacă vă place ceaiul, majoritatea ceaiurilor din plante nu conțin cofeină.
 • avertismente

  • Unele medicamente și suplimente pe bază de plante pot interacționa cu cafeina, cum ar fi anumite antibiotice. De exemplu, teofilina (bronhodilatatorul) și echinaceea.
  • Unele afecțiuni medicale necesită o grijă suplimentară cu consumul de cafeină (cum ar fi bolile de inimă, disfuncția renală și tulburările de convulsii).
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să evitați să suferiți o recădere după ce ați băut o băutură energizantăCum să evitați să suferiți o recădere după ce ați băut o băutură energizantă
  Cum de a face băuturi energizante de casăCum de a face băuturi energizante de casă
  Cum să minimalizați cofeina în ceaiul verdeCum să minimalizați cofeina în ceaiul verde
  Cum să oprești pofta de sifonCum să oprești pofta de sifon
  Cum sa slabesti prin consumul de cacaoCum sa slabesti prin consumul de cacao
  Cum de a vindeca diaree rapidCum de a vindeca diaree rapid
  Cum să nu mai mișcațiCum să nu mai mișcați
  Cum să nu mai fiți hiperactiviCum să nu mai fiți hiperactivi
  Cum să opriți mișcareaCum să opriți mișcarea
  Cum să opriți cofeinaCum să opriți cofeina
  » » Cum să rezolvați supradozele cu cofeină

  © 2011—2020 ertare.com