Cum să se ocupe de singurătate

Oamenii se simt singuri din mai multe motive, inclusiv disconfort social și izolare intenționată. Unii oameni se pot simți chiar singuri atunci când sunt înconjurați de oameni pentru că nu au legături semnificative cu acești oameni. Toată lumea se simte uneori singură, dar nu este niciodată plăcută. Confruntarea cu singuratatea poate lua mai multe forme, inclusiv întâlnirea cu noi oameni, învățarea de a vă aprecia singuri timpul și reconectarea cu familia. Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre modul de abordare a singurătății.

pași

Metoda 1
Înțelege-ți sentimentele de singurătate

Imagine cu titlul Deal cu singurătate Pasul 1
1
Identificați motivele pentru care vă simțiți singuri. Pentru a face schimbări care te ajută cu adevărat, trebuie să iei ceva timp pentru a afla de ce te simți singur. De exemplu, să presupunem că vă presupuneți că vă simțiți singuri pentru că nu aveți destui prieteni și, din acest motiv, încercați să ieșiți și să faceți mai mulți prieteni. S-ar putea să vă simțiți singuri după ce ați făcut noi prieteni dacă singurătatea dvs. este rezultatul unui număr prea mare de prieteni și al unei lipse de legături semnificative. Luați în considerare câteva dintre următoarele întrebări pentru a vă ajuta să determinați de ce vă simțiți singuri:
 • Când vă simțiți singuri?
 • Oare anumiți oameni te fac să te simți mai mult singură atunci când ești cu ei?
 • De cât timp ai simțit așa?
 • Ce anume te face să vrei să faci asta?
 • Imagine cu titlul Deal cu singurătate Pasul 2
  2
  Începeți un jurnal pentru a vă monitoriza gândurile și sentimentele. Scrierea într-un jurnal vă poate ajuta să înțelegeți mai bine sentimentele de singurătate și este, de asemenea, o modalitate foarte bună de a scuti de stres. Pentru a începe să scrieți într-un jurnal, alegeți un loc confortabil și planificați să petreceți aproximativ 20 de minute pe zi scris. Puteți începe prin a scrie despre cum vă simțiți sau ce credeți sau puteți folosi un slogan. Unele slogane pe care le puteți utiliza sunt:
 • "Mă simt singură când ..."
 • "Mă simt singură pentru că ..."
 • Când te-ai simțit singură? De cât timp ai simțit așa?
 • Imaginea intitulată Deal cu singurătatea Pasul 3
  3
  Meditația practică. Unele cercetări au sugerat că meditația poate ameliora sentimentele asociate singurătății și depresiei. Meditația este, de asemenea, o modalitate foarte bună de a intra mai mult în legătură cu sentimentele de singurătate și de a începe să înțeleagă de unde provin. Învățarea de a medita necesită timp, practică și îndrumare, deci cea mai bună opțiune este să căutați o clasă de meditație în localitatea dvs. Dacă nu există clase disponibile în zona dvs., puteți cumpăra, de asemenea, CD-uri pentru a vă ajuta să învățați să meditați.
 • Pentru a începe cu meditația, căutați un loc liniștit și faceți-vă confortabil. Puteți sta pe un scaun sau pe o pernă pe podea cu picioarele încrucișate. Închideți ochii și concentrați-vă asupra respirației. Pe măsură ce vă concentrați asupra respirației, încercați să nu vă distrageți de gândurile voastre. Lăsați-i să se întâmple și lăsați-i să treacă.
 • Fără a vă deschide ochii, priviți lumea din jurul vostru. Acordați atenție și felului în care vă simțiți. Ce ascultă? Ce mirosi? Cum vă simțiți fizic? Cum te simți emoțional?
 • Imagine cu titlul Deal cu singurătate Pasul 4
  4
  Luați în considerare discuția cu un terapeut despre cum ați simțit. Poate fi dificil să descoperiți de ce vă simțiți singuri și cum să vă deplasați înainte în ciuda acestor sentimente. Un profesionist autorizat în domeniul sănătății mintale vă poate ajuta să înțelegeți și să vă ocupați de singurătatea dumneavoastră. Senzația singură poate indica faptul că sunteți deprimat sau că aveți o altă problemă de sănătate mintală. Discuția cu un terapeut vă poate ajuta să înțelegeți ce se întâmplă și să decideți cel mai bun curs.
 • Metoda 2
  consolă

  Imaginea intitulată Deal cu singurătatea Pasul 5
  1
  Realizați că nu sunteți singuri. Singuratatea este o parte normală a faptului că ești uman, dar te poate face să simți că ești anormal. Contactați un prieten sau o rudă și discutați cu persoana respectivă despre cum vă simțiți. Când îi spui cuiva despre sentimentele tale, poți întreba dacă el sau ea a avut acele sentimente. Acest proces de a contacta pe cineva și de a comunica cu persoana respectivă vă va ajuta să vedeți că nu sunteți singur.
  • Încearcă să spui ceva de genul "În ultima vreme m-am simțit singură și mă întrebam dacă te-ai simțit așa".
  • Dacă nu aveți un prieten sau o rudă cu care să discutați, contactați un profesor, un consilier sau un pastor.
 • Imaginea cu titlul Deal cu singurătatea Pasul 6
  2
  Mergeți înainte. În loc să vă îngrijorați cu perseverență despre modul în care vă simțiți singuri, faceți lucruri pentru a vă distrage atenția de singurătatea voastră. Faceți o plimbare, o bicicletă sau citiți o carte. Explorați activitățile și hobby-urile și nu vă fie frică să încercați lucruri noi. Având experiență vă oferă o bază pe care puteți să faceți comentarii în mai multe situații sociale (și, prin urmare, discutați cu mai mulți oameni) și să vă implicați în conversații care vor interesa alte persoane.
 • Fii ocupat Timpul liber este ceea ce determină sentimentele de singurătate să vă țină. Puneți-vă în activitățile dvs. de lucru sau extrașcolare.
 • Imagine cu titlul Deal cu singurătate Pasul 7
  3
  Faceți activități sociale pe cont propriu. Dacă nu aveți pe cineva să ieșiți cu tot timpul, nu lăsați-vă să vă împiedicați să plecați și să vă petreceți bine. De exemplu, dacă doriți să aveți o întâlnire în care mergeți la cină sau la cinema, organizați-vă o întâlnire la cinema sau la un restaurant excelent. Deși la început poate părea inconfortabil să faci lucruri pe cont propriu pe care le-ai face în mod normal cu altcineva, nu te ține înapoi. Nu este ciudat să ieși singur și să faci lucruri! Odată ce vă amintiți de ce faceți aceste lucruri înainte, vă puteți bucura din nou de activitate.
 • Luați-vă o carte, o revistă sau un jurnal cu dvs. dacă ieșiți să mâncați sau să aveți o cafea pe cont propriu, astfel încât să vă ocupați când în mod normal vorbiți. Țineți minte că oamenii nu merg singuri pe cont propriu decât să aibă timp pentru ei înșiși - nu este ca și cum oamenii se vor uita la tine stând singuri și presupun că nu ai prieteni.
 • Ar putea dura puțin timp ca să vă obișnuiți cu sentimentul de a pleca de unul singur. Nu renunțați dacă primele încercări sunt puțin inconfortabile.
 • Image titled Deal cu singurătate Pasul 8
  4
  Luați în considerare obținerea unui animal de companie. Dacă aveți cu adevărat dificultăți în a fi fără companie, luați în considerare adoptarea unui câine sau a unei pisici de la un adăpost local de animale. Din anumite motive, animalele de companie au fost însoțitorii casnici timp de secole și câștigarea încrederii și a afecțiunii unui animal poate fi o experiență profund plină de satisfacții.
 • Fii proprietar responsabil Asigurați-vă că animalul dvs. de companie este spayed sau sterilizat și numai să se angajeze să aducă un animal de companie în viața dumneavoastră dacă sunteți pregătit să se ocupe de sarcinile zilnice de îngrijire pentru el.
 • Metoda 3
  Fiți din nou sociabili

  Imaginea intitulată Deal cu singurătatea Pasul 9
  1
  Implicați-vă în activități. Pentru a-ți face noi prieteni, trebuie să ieși și să te implici în lucruri diferite. Luați în considerare aderarea la o liga sportivă, luarea unei clase sau voluntariatul în comunitatea dvs. Dacă sunteți foarte timid, căutați un grup pentru anxietate socială, chiar dacă trebuie să fie online. Căutați anunțuri clasificate sau site-uri de știri locale pentru a găsi informații despre activitățile din zona dvs.
  • Nu participați la evenimente cu singura idee de a face prieteni sau întâlni oameni. Încercați să mergeți fără nici o așteptare și să aveți un timp bun, indiferent de ce se întâmplă. Căutați activități care vă interesează și care implică și grupuri de persoane, cum ar fi cluburi de lectură, grupuri de biserici, campanii politice, concerte și expoziții de artă.
 • Imagine cu titlul Deal cu singurătate Pasul 10


  2
  Provocați-vă să luați inițiativa în relațiile sociale. Efectuarea de noi prieteni necesită de multe ori să faceți primul pas și să îi invitați pe alții să facă lucruri. Nu așteptați ca oamenii să vă apropie: trebuie să vă apropiați de ei. Întreabă pe cineva dacă vrei să vorbești sau să bei o cafea. Ar trebui să manifestați mereu interes pentru alte persoane înainte de a vă manifesta interesul.
 • Fii tu insuti cand incerci sa-ti faci noi prieteni. Nu încercați să impresionați o persoană nouă prin reprezentarea dvs. necorespunzătoare. Acest lucru poate determina sfârșitul noii prietenii înainte ca acesta să înceapă.
 • Fii un bun ascultător. Acordați o atenție deosebită când vorbesc oamenii. Este important să fii capabil să răspunzi la ceea ce tocmai spunea că ar arăta că asculți sau ai putea crede că nu-ți pasă.
 • Imaginea cu titlul Deal cu singurătatea Pasul 11
  3
  Petreceți timp cu familia. Lucrul la aprofundarea relațiilor cu familia ta te poate ajuta să nu te mai simți așa de singură. Chiar dacă nu aveți un fundal bun cu un membru al familiei, puteți încerca să reparați relațiile începând cu o invitație. De exemplu, puteți să întrebați un membru al familiei pe care nu l-ați văzut de mult timp dacă vreți să ieșiți la prânz sau să vă întâlniți pentru cafea.
 • Când încercați să vă reconstruiți sau aprofundați relațiile cu membrii familiei dvs., puteți utiliza unele dintre aceleași strategii pe care le-ați folosi pentru a vă face prieteni noi. Luați inițiativa de a întreba persoana dacă doresc să iasă împreună cu dvs. și să fie un bun ascultător.
 • Imagine cu titlul Deal cu singurătate Pasul 12
  4
  Fiți o prezență plăcută. El atrage oamenii spre tine prin oferirea unei companii plăcute. Făcuiește-te în loc de critică. Când vine vorba de comentarii casual, nu găsiți vina cu hainele, obiceiurile sau părul altor oameni. Nu au nevoie să le reamintiți că au o pată mică pe cămașă atunci când nu pot face nimic. Cu toate acestea, ei au nevoie să audă că credeți că puloverul dvs. este grozav sau că le citiți articolul. Nu-i acordați atât de multă importanță, ci pur și simplu menționați ocazional când vă place ceva. Aceasta este una dintre cele mai bune spargeri de gheață care există și dezvoltă încredere în timp, pe măsură ce oamenii încep să înțeleagă că nu îi veți critica.
 • Imaginea intitulată Deal cu singurătatea Pasul 13
  5
  Alăturați-vă unei comunități online Uneori, conectarea cu persoane online poate fi mai ușoară decât conectarea cu ele în persoană, dar rețineți că interacțiunea online nu reprezintă o substituție echivalentă cu conexiunile față în față. Cu toate acestea, uneori, comunitățile online pot fi modalități valoroase de a vă împărtăși gândurile și experiențele sau de a pune întrebări celor care trec prin situații similare. Forumurile online vă permit adesea să îi ajutați pe ceilalți în timp ce vă ajută.
 • Amintiți-vă să rămâneți în siguranță atunci când sunteți online. Nu toți sunt cei care spun că sunt și prădătorii se hrănesc cu singurătatea.
 • Metoda 4
  Bucură-te de singurătatea ta

  Imagine cu titlul Deal cu singurătate Pasul 14
  1
  Diferența dintre senzația de singurătate și singurătate. Simtind singura este atunci cand nu esti fericit sa fii singur. Singuratatea este când ești fericit să fii singur. Nu este nimic în neregulă cu singurătatea, care vrea să fie singură sau să se bucure de ea. Timpul singular poate fi util și plăcut.
 • Imaginea intitulată Deal cu singurătatea Pasul 15
  2
  Lucrați pentru a vă îmbunătăți și a vă face fericiți. În general, atunci când ne dedicăm cea mai mare parte a timpului nostru altora, avem tendința de a ne neglija. Dacă treceți printr-o perioadă de singurătate, profitați de a face lucrurile pe care doriți să le faceți pentru dvs. Aceasta este o oportunitate minunată și meritați să fiți fericiți!
 • Imaginea intitulată Deal cu singurătatea Pasul 16
  3
  Luați în considerare aderarea la o sală de sport. Exercitarea și îngrijirea corpului nostru este de obicei primul lucru pe care îl renunțăm atunci când suntem ocupați. Dacă petreceți mai puțin timp decât de obicei cu alte persoane, încercați să utilizați acel timp pentru a vă exercita. Dacă vă exercitați într-o sală de gimnastică, puteți întâlni chiar și noi prieteni sau cineva special!
 • Imaginea intitulată Deal cu singurătatea Pasul 17
  4
  Aflați o nouă abilitate Acordând timp pentru a vă dedica unui nou hobby vă poate ajuta să depășiți sentimentele de singurătate, chiar dacă exersați hobby-ul pe cont propriu. Puteți învăța să jucați un instrument, să desenați sau să dansați. Învățarea acestor abilități cu alți oameni vă poate ajuta să întâlniți oameni noi, dar vă va oferi, de asemenea, o bază creativă pentru sentimentele dvs. Întoarce-ți singurătatea în ceva frumos!
 • Gateste o masă frumoasă sau coace lucrurile pentru prietenii sau vecinii tăi. Gătirea unei mese este plină de satisfacții - puteți să vă concentrați concentrarea asupra ceva nutritiv.
 • Luați în considerare aderarea la un club pentru a vă întâlni cu alți oameni care se bucură și de acest hobby.
 • Imaginea intitulată Deal cu singurătatea Pasul 18
  5
  Fă ceva mare. Oamenii au adesea ceva mare pe care vor să-l facă și o mie de scuze pentru că nu o fac. Ați vrut vreodată să scrieți o carte? Filmarea unui film? Folosește-ți singuratatea ca o scuză pentru a face ceva grozav. Cine știe, poate că devine ceva care îi ajută pe alții să se ocupe de singurătatea lor.
 • sfaturi

  • Nu țineți cont de cunoștințele casual ca prieteni adevărați cărora le puteți încredința în ceva. Dezvoltați treptat această încredere și acceptați-le așa cum sunt. Nu este nimic în neregulă cu a avea mai multe cunoștințe, o cantitate rezonabilă de prieteni cu care vă simțiți confortabil vă întâlni în persoană pentru a partaja activități și un grup intim de prieteni mult mai mici pe care le aveți încredere informații personale. Gândiți-vă la contactele dvs. ca la o serie de cercuri concentrice.
  • Stabiliți că cineva poate fi "singur într-o mulțime". Poți să ai prieteni, familia și cunoștințele, dar să te simți singur. Pentru unii oameni este dificil să se conecteze cu cei din jurul lor. În acest caz, terapia externă poate fi utilă.
  • Învață să fii fericit cu tine. Când îți place cine ești, arată. Oamenii le place să împuște oameni care sunt veseli și au încredere în ei înșiși.
  • Înțelegeți că nu trebuie să aveți o relație romantică care să fie fericită. Poate fi dificil să-ți vezi prietenii făcând hang out cu oamenii sau s-ar putea să simți că e ceva în neregulă cu tine pentru că nu ieși cu nimeni. Dar nu trebuie să ieșiți cu cineva care să simtă că sunteți parte dintr-un grup sau că sunteți înconjurat de oameni care vă interesează. Ieși afară și fă-i prieteni noi și ieși cu cineva numai când ești gata.
  • Amintiți-vă că motivul pentru care vă simțiți conștient de sine este că noi toți ne simțim conștienți de sine. Oamenii nu se concentrează asupra neajunsurilor tale - în schimb, ei se concentrează mai mult pe a voastră.
  • Creați o atmosferă și o atmosferă pozitivă. Realizați că singurătatea poate fi un moment bun pentru a încerca ceva nou, pentru a vă relaxa sau pentru a vă promova creativitatea. La urma urmei, unele dintre cele mai faimoase personalități au petrecut mult timp singur.
  • Fii tu! Nu trebuie să fii o altă persoană care să îi mulțumească pe alții sau să le facă să fie cu tine. Diferitele persoane au diferite stiluri și diferite singularități. Petreceți timp cu voi și cunoașteți câteva dintre calitățile pe care le aveți. Oamenii vă vor plăcea pentru cine sunteți, nu pentru cine vreți să fiți.
  • Uneori, poate fi cel care te demoralizează. Nu vă permiteți să fiți acea persoană, chiar dacă trebuie să treceți prin momente neplăcute pentru perioade scurte de timp. Este mai bine să încercați să ieșiți, să întâlniți oameni și să încercați lucruri noi. Iubeste-te pentru ca si altii sa te poata iubi.
  • Dacă ești religios, ia în considerare părtășia cu cei de aceeași religie. Majoritatea bisericilor ar trebui să aibă un fel de părtășie regulată. Dacă biserica voastră nu o are, gândiți-vă să organizați una.
  • Odihna vă ajută să vă amintiți lucrurile și vă calmează.

  avertismente

  • Dacă vă simțiți singuri, luați-vă o pauză de la rețelele sociale precum Facebook și Twitter - acestea nu vă ajută în relațiile sociale. Nu numai că oamenii de pe aceste site-uri web pot fi uneori cruzi, dar pot vedea și pe alții "actualizați starea dvs." Cu activități distractive se poate face să te simți și mai rău. În schimb, încercați să faceți ceva afară. Puteți să faceți o plimbare lungă, să vă jucați cu câinele dvs. sau să vă petreceți cu unul dintre frații voștri.
  • Singuratatea este un stat care face ca sectele, bandele și alte grupuri să profite de persoanele vulnerabile și să le influențeze negativ. Fiți atenți și ascultați ce au de spus ceilalți despre orice grup pe care intenționați să vă alăturați.
  • Puteți găsi oameni răi în grupuri proaste. Încercați să găsiți oameni buni în grupuri bune.
  • A deveni prea dependentă de comunitățile online ca o priză socială poate duce la dependență și la mai multe complicații. Utilizați-le ca un instrument pentru a întâlni oameni din zona dvs. locală care împărtășesc interesele dvs. și faceți efortul de a vă întâlni cu prietenii pe care i-ați făcut online. Poate fi un filtru bun pentru a determina interesele reciproce, dar nu te aștepta ca oamenii să fie la fel online și în afara ei.
  • Dacă aveți un sentiment persistent de singurătate, solicitați ajutor medical. Acesta poate fi un simptom al depresiei.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să accepți singurătateaCum să accepți singurătatea
  Cum să te confrunt cu singurătateaCum să te confrunt cu singurătatea
  Cum să lupți de singurătateCum să lupți de singurătate
  Cum să vă convingeți că sunteți fericiți singuriCum să vă convingeți că sunteți fericiți singuri
  Cum să nu te mai simți singurCum să nu te mai simți singur
  Cum să descoperi mai multe despre cine ești și să ai încredere în tineCum să descoperi mai multe despre cine ești și să ai încredere în tine
  Cum să eviți singurătateaCum să eviți singurătatea
  Cum să ne ocupăm de vesti proasteCum să ne ocupăm de vesti proaste
  Cum să nu fii deprimat de singurătateCum să nu fii deprimat de singurătate
  Cum să ajungeți la o fată care se află într-o relațieCum să ajungeți la o fată care se află într-o relație
  » » Cum să se ocupe de singurătate

  © 2011—2020 ertare.com