Cum să rezolvați narcolepsia

Narcolepsia este o tulburare cronică a creierului în cazul în care ați controlat prost tiparele de somn si veghe, care provoacă adormirea în timpul zilei și suferă de episoade bruște de somn, care poate lovi în orice moment. Aceste atacuri de somn pot dura de la câteva secunde până la câteva minute. Acest lucru are, evident, efecte negative asupra vieții de zi cu zi și poate fi foarte periculos - adormirea poate să apară în timpul mersului pe jos, al condusului, al vorbirii sau chiar al operării mașinilor. Cu toate acestea, cu schimbările în dieta și stilul tău de viață, narcolepsia poate fi un lucru din trecut. Pentru a vă controla narcolepsia, începeți cu pasul 1.

pași

Partea 1
Modificarea rutinei de somn

Imagine cu denumirea 4630847 1
1
Întinde-te și ridică-te în același timp. Pentru a lupta împotriva narcolepsiei, este o idee bună să aveți un model de somn regulat în care să dormiți și să vă ridicați în același timp în fiecare zi În acest fel, creierul dvs. poate încerca să se regularizeze, condiționatându-se Am doar somn în acest moment al nopții. Aceasta include și weekend-urile!
 • Neuronii din creier produc o proteină numită ipocretin, care ajută la reglarea tiparelor de somn. Prin urmare, atunci când mențineți un model regulat de somn, proteinele se obișnuiesc cu acest model, reducând somnul în timpul zilei.
 • Imaginea intitulată 4630847 2
  2
  Păstrați un mediu confortabil în dormitor. Menținerea unui mediu cald, relaxant și confortabil în dormitor poate face mai ușor să adormi și să adormi. Mențineți, de asemenea, un mediu fără zgomot - creierul tinde să răspundă la stimuli externi și, prin urmare, atunci când există zgomot, este mult mai probabil să vă treziți. Pe de altă parte, un mediu liniștit stimulează modul de somn al creierului.
 • Temperatura ideală depinde de hainele dvs. de a dormi. Intervalul ideal este de 60 până la 68 ° F (între 15 și 20 ° C) - cu cât îmbrăcați mai mult îmbrăcămintea, cu atât temperatura este mai mică, chiar dacă se află încă în acel interval.
 • Imagine cu denumirea 4630847 3
  3
  relaxa înainte de a merge la culcare. Participați la activități care vă relaxează înainte de a merge la culcare, cum ar fi citirea unui roman sau luarea unei băi fierbinți. Acest lucru ajută la ameliorarea tensiunii în organism, care permite creierului să se relaxeze și, prin urmare, să inducă somnul atunci când îl doriți.
 • Scoateți obiectele luminoase (cum ar fi telefonul sau computerul) cu 2 ore înainte de culcare, pentru a împiedica creierul să creadă că este încă lumina zilei. Opriți televizorul și concentrați-vă asupra unei cărți sau a unor jocuri mintale ușoare, cum ar fi puzzle-uri de cuvinte încrucișate. Dă corpului tău suficient timp să îți dai seama că e timpul să dormi.
 • Imaginea intitulată 4630847 4
  4
  Faceți exerciții înainte de a merge la culcare. Dacă exercițiul face parte din rutina ta (așa cum ar trebui să fie), nu o face noaptea - încercați să o faceți aproximativ 5 ore înainte de a merge la culcare. După exerciții, corpul nostru se umple cu energie și este atent la accelerarea endorfinelor. Cu toate acestea, pe măsură ce noaptea se apropie, trupurile noastre doresc somn din cauza energiei pe care am petrecut-o toată ziua. Atâta timp cât ați avut un antrenament bun înainte de a merge la culcare, acest lucru vă poate ajuta să dormi mai bine când vrei să dormi și să te ajuți să dormi în timpul toată noaptea
 • Mergeți la o plimbare timp de 30 de minute sau faceți exerciții simple pentru a întinde mușchii. Puteți, de asemenea, jog timp de o jumătate de oră. Acest lucru ajută la ameliorarea tensiunii zilei prin eliberarea endorfinelor și reducerea nivelului de cortizol (stres). În plus, acest lucru va contribui, de asemenea, la evitarea excesului de greutate în exces, în special în situațiile în care nu vă puteți exercita în timpul zilei datorită somnului sau oboselii.
 • Imagine cu denumirea 4630847 5
  5
  Program Naps. Planificați nopții regulate în timpul zilei pentru perioade scurte de timp. Naps acționează asupra proteinei numite ipocretin, care, după cum sa discutat mai devreme, ajută la controlul somnului și a modurilor de trezire. Când ați terminat de odihnă, ipocretinul din corpul dvs. vă spune creierul să se trezească, ceea ce duce la capacitatea dumneavoastră de a vă concentra asupra muncii dvs. și a vă simțiți mai energizați.
 • Cu toate acestea, nu luați un pui de somn prea mult timp - douăzeci până la treizeci de minute este suficient. Nu veți dori să anulați ciclul de somn prin faptul că nu puteți dormi noaptea.
 • Partea 2
  Modificați-vă stilul de viață

  Imagine cu denumirea 4630847 6
  1
  Luați măsuri de siguranță. În cazul în care adormiți, trebuie să luați măsuri de siguranță, în special în timpul activităților care pot fi periculoase. Dacă nu puteți evita efectuarea acestor activități, faceți un somn înainte de a începe activitatea.
  • Un exemplu comun este când conduci. Dacă sunteți predispus la atacuri de somn brusc, ar trebui să evitați să conduceți. Discutați cu prietenii sau familia dvs. pentru a organiza transportul sau luați în considerare luarea autobuzului sau a metroului.
  • Visul se poate întâmpla în orice moment, dând naștere unor accidente în care vă puteți răni. Acesta nu este un pas care poate fi luat ușor. Dacă este necesar, alertați cei din jurul vostru de posibilitatea de a adormi.
 • Imagine cu denumirea 4630847 7
  2
  Nu mai fuma Fumatul, mai ales pe timp de noapte, poate face rău narcolepsia. Țigările conțin nicotină, care mărește ritmul cardiac. Acest lucru poate provoca palpitații, ceea ce vă face să nu puteți dormi.
 • Nicotina este un stimulent care trebuie evitat. Prin urmare, reduceți încet consumul de țigări în loc să utilizați plasturi sau gume de mestecat. Nicotina va face mai greu să dormi pe tot parcursul nopții, determinându-vă să fiți mai predispuși la somnolență în timpul zilei.
 • Imagine cu denumirea 4630847 8
  3
  Evitați stresul Faceți tot posibilul pentru a evita condițiile stresante care pot avea un efect asupra tiparelor de somn. Acest lucru se datorează răspunsului organismului la stimulii externi care pot avea un efect asupra tiparelor de somn. Luați în considerare yoga, meditația și exercițiile de respirație profundă pentru a vă concentra.
 • Dacă aceste măsuri nu vă apelează la dvs., durează doar 15 minute din ziua dvs. pentru a avea un pic de "timp personal". Stați într-o zonă liniștită și concentrați-vă asupra relaxării minții. S-ar putea să vă simțiți că acest timp dedicat vă poate ajuta să vă simțiți mai concentrat pe tot parcursul zilei.
 • Imagine cu denumirea 4630847 9
  4
  Alăturați-vă unui grup de asistență. Deși este o boală fizică, are repercusiuni mintale. Este recomandabil ca pacienții narcoleptic să se alăture grupurilor de sprijin pentru a avea suport emoțional și psihologic. Din păcate, majoritatea oamenilor tind să se simtă izolați și rușinați când prezintă simptomele lor prietenilor și familiei. Vă puteți întâlni cu alți pacienți care suferă de aceeași afecțiune și puteți învăța modalități diferite de a face față acestei afecțiuni.
 • Probabil că îți dai seama că majoritatea oamenilor nu te înțeleg și ia în considerare starea ta ca oboseală. Ei cred că nu este într-adevăr o problemă și că poate fi tratată prin somn mai mult. Fiind într-un grup de sprijin vă va ajuta să simțiți că frustrarea dvs. este luată în considerare.
 • Imagine cu denumirea 4630847 10
  5
  Luați în considerare posibilitatea terapiei. Persoanele care suferă de narcolepsie sunt predispuse la dezvoltarea depresiei. Ei tind să se simtă jenat, diminuându-și încrederea într-o viață normală. Inițierea unei terapii vă poate ajuta să vă ocupați de situație în modul cel mai pozitiv posibil.
 • Persoanele care au conflicte maritale sunt sfătuite să viziteze un consilier de căsătorie pentru ai ajuta să-și rezolve problemele. Terapia personală este recomandată pentru cei care nu sunt destul de siguri cum să facă față stresului de narcolepsie și de zi cu zi.
 • Partea 3
  Modificați-vă dieta

  Imaginea intitulată 4630847 11
  1
  Evitați cofeina și nicotina. Acestea sunt stimulente, ceea ce înseamnă că ele stimulează sistemul nervos simpatic, rezultând o creștere a frecvenței cardiace, a ratei respiratorii și o creștere a tensiunii arteriale. De asemenea, alertează sistemele noastre, provocând hipersensibilitate în toate simțurile noastre. Dacă vrei să dormi noaptea, cofeina și nicotina nu sunt idei bune. Evitați sifonul, anumite ceaiuri, băuturile energetice, guma de ciocolată și nicotina și plasturi cât mai mult posibil.
  • În timp ce se trezesc, neuronii din creier produc adenozină (un produs secundar al activităților celulare). Cu cat producem mai mult adenozina, cu atat se acumuleaza mai mult in creier si determina perceptia ca este somnoroasa si obosita. Cofeina și nicotina contracarează acțiunea adenozinei blocând-o în creier și ținându-ne în alertă.
  • Rețineți că narcolepsia nu numai că are dificultăți în a menține somnolența în timpul zilei, ci poate și ca o persoană să aibă dificultăți de somn noaptea. Aceste substanțe pot contribui mai mult la dificultatea de a dormi noaptea sau în timp ce intenționați să faceți nopți în timpul zilei.
 • Imagine cu titlu 4630847 12
  2
  Evitați alcoolul. Pe de altă parte, alcoolul este considerat sedativ. Se rupe echilibrul neurotransmițătorilor (substanțe chimice care ajută la transmiterea semnalelor de la un nerv la altul) în creier, provocând acest sentiment relaxat, care afectează gândurile și acțiunile noastre. Ca sedativ, acesta oferă de asemenea un sentiment de somn, deoarece duce la o deteriorare temporară a simțurilor noastre. Consumul de alcool poate crește somnul mai mult decât induce narcolepsia.
 • Alcoolul, cofeina și nicotina sunt mai răi decât utilizarea stimulentelor medicale. Potrivit unui studiu realizat de Dr. Daniel G. Amen, aceste substanțe ucid celulele creierului prin blocarea alimentării cu sânge a diferitelor zone ale creierului. Deoarece ipocretinul sau orexinul sunt produse în creier de către celulele Hcrt, aceste substanțe pot scădea și mai mult această substanță chimică cerebrală care este responsabilă pentru controlul somnului.
 • Imagine cu denumirea 4630847 13
  3


  Mâncați mese mici frecvent. Este o idee bună să aveți o cină ușoară, pe lângă evitarea meselor inofensive în general. Digestia implică folosirea energiei și atunci când corpul dumneavoastră este digerat ocupat, abilitatea dumneavoastră de a dormi este întreruptă. Consumul de mâncare ușoară înseamnă că va fi folosită mai puțină energie pentru digestie, astfel încât organismul se poate relaxa și se poate adormi.
 • Scopul este de a consuma trei mese mici pe zi și două gustări. Mâncați bine înainte de a merge la culcare pentru a permite corpului dvs. să aibă timpul necesar digestiei.
 • Imaginea intitulată 4630847 14
  4
  Consumă carbohidrați energizanți. Anumiți carbohidrați ajută organismul să furnizeze energia necesară pentru a vă ajuta să rămâneți în alertă. Acestea includ boabe întregi, orez brun, mei și orz. Cu cât este mai complexă, cu atât mai bine. Cerința zilnică de carbohidrați este de 20 până la 70 de grame.
 • Evitați să consumați alimente rafinate și alimente prelucrate. Prăjiturile, biscuiții și pâinea albă nu se consideră ca carbohidrați "energizantes"- Acestea sunt doar zahăr sub aspectul carbohidraților. Acestea sunt carbohidrați simpli și ceea ce ar trebui să consumați sunt carbohidrații complexi, cum ar fi ovazul întreg, quinoa, nuci și pâinea integrală.
 • Imaginea intitulată 4630847 15
  5
  Consuma mai multe proteine De asemenea, este important să includeți proteine ​​în dieta dvs. Acest nutrient ajută la repararea celulelor uzate din corp și asigură energie. Proteine ​​bogate în alimente sunt pește, fasole, mazăre și nuci. Cerința zilnică de proteine ​​este de 46 de grame.
 • Creșteți consumul de ouă pentru a obține proteine. Cercetătorii de la Cambridge au descoperit că componentele proteinei clare stimulează producerea de ipocretin sau orexină, împiedicând blocarea acestor celule de glucoză. O creștere a glucozei din organism inhibă producția de orexină. Consumând ouă, în special ou alb, producția de orexină poate crește.
 • În narcolepsie, proteina numită ipocretin nu este capabilă să funcționeze eficient. Această proteină ajută la reglarea modelului de somn și, prin urmare, consumarea mai multor proteine ​​va ajuta la repararea țesuturilor uzate de ipocretin.
 • Imagine cu denumirea 4630847 16
  6
  Mai multă apă. Cel puțin opt pahare de apă, după cum indică medicul, sunt cele mai bune. Apa ajută la eliminarea deșeurilor și a toxinelor din organism, ceea ce înseamnă că toate sistemele, inclusiv sistemul nervos central și capacitatea sa de a regla somnul, funcționează la viteză maximă.
 • Consumul mai mult de apă poate, de asemenea, să vă accelereze metabolismul, să vă ajute să vă pierdeți greutatea și să vă energizați. Mai ales când e rece! Păstrați o sticlă de apă împreună cu dvs. în orice moment, pentru a putea savura pe tot parcursul zilei.
 • Partea 4
  Luați o abordare medicală

  Imaginea intitulată 4630847 17
  1
  Luați în considerare luarea de stimulente. Prima linie de tratament medical pentru tratarea narcolepsiei este stimulatoare. Acestea sunt luate în timpul zilei pentru a menține vigilența și conștientizarea. Un exemplu comun este modafinil (Provigil), de 100 până la 400 mg o dată pe zi.
  • Pacienții cu antecedente de manie, psihoză și depresie ar trebui să le evite, deoarece pot provoca unele reacții adverse cum ar fi anxietatea, halucinațiile și gândurile suicidare.
 • Imagine cu denumirea 4630847 18
  2
  Testați oxibatul de sodiu (Xyrem). Această linie de tratament este sugerată pacienților care suferă de cataplexie extremă. Medicamentul este destinat să promoveze somnul bun, să reducă atacurile de somnolență în timpul zilei și să reducă episoadele de cataplexie. Discutați cu medicul dumneavoastră pentru a vedea dacă aceasta este o opțiune viabilă pentru dumneavoastră.
 • Trebuie efectuată o urmărire strictă a dozei adecvate de medicamente pentru a evita reacții adverse grave, cum ar fi dificultăți de respirație, comă și chiar deces.
 • Imagine cu denumirea 4630847 19
  3
  Luați în considerare luarea antidepresivelor. Acestea acționează prin prevenirea somnului REM, reducând atacurile de cataplexie, prevenind halucinațiile și prevenind paralizia somnului. Exemple populare sunt sertralina (Zoloft), venlafaxina (Effexor) și fluoxetina (Prozac). Reacțiile adverse frecvente sunt scăderea dorinței sexuale, a agitației și a insomniei.
 • Inhibitorii selectivi ai recaptării serotoninei (SSRI) pot fi utilizați pentru tratamentul cataplexiei, ajutând la îmbunătățirea tiparelor de somn distorsionate pe timp de noapte. Un exemplu este fluoxetina și doza este de 20 până la 60 mg o dată pe zi. Medicamentul acționează asupra ipocretinului, prin urmare, reglează tiparele de somn.
 • Imagine cu denumirea 4630847 20
  4
  Luați suplimente de orexină. În general, puteți să-l primiți ca pe un medicament fără prescripție medicală. Conține substanțe naturale de orexină. Doza recomandată variază în funcție de vârstă - consultați broșura pentru mai multe instrucțiuni. Un exemplu de supliment de orexină este Orexinal.
 • Puteți, de asemenea, doriți să luați în considerare compușii hipnotici asemănători pentru a vă ajuta să dormiți noaptea și să vă ușurați nevoia de a dormi în timpul zilei. Un exemplu este consumarea de 3,9 mg de oxibat de sodiu o dată pe zi. Acest lucru vă ajută să vă relaxați corpul, să induceți somnul la momentele potrivite.
 • Imaginea intitulată 4630847 21
  5
  Evitați sedativele. Din motive evidente, evitați să luați medicamente fără prescripție medicală cu efecte sedative asupra corpului, cum ar fi Piriton. În plus față de a face corpul doresc somn, aceste medicamente pot provoca dependență în care nu puteți dormi fără ele.
 • Anumite medicamente, cum ar fi cele prescrise pentru alergii (de exemplu, difenhidramina) și gripa (acetaminofen și paracetamol), duc de obicei la letargie și somnolență. Cel mai bine este să evitați aceste medicamente pe cât posibil, deoarece acestea pot contribui la o mai mare somnolență.
 • Dacă sunteți bolnavă, luați sedative, având în vedere că nu veți conduce vehicule sau nu veți folosi mașini grele. Rămâi acasă și stați așezat sau culcat pentru a evita căderea și rănirea.
 • Imagine cu denumirea 4630847 22
  6
  Luați în considerare utilizarea unui colier de alertă medicală sau brățară. Acest lucru vă ajută să alertați persoanele din jurul dvs. în caz de cădere bruscă. Nu toată lumea știe cum să reacționeze sau să ajute - având un colier de alertă medicală îi va ajuta să știe ce să facă.
 • Partea 5
  Înțelegerea narcolepsiei

  Imaginea intitulată 4630847 23
  1
  Luați în considerare cauzele narcolepsiei. Tulburarea este, de obicei, legată de alte afecțiuni care stau la baza, cum ar fi convulsiile, depresia și lipsa de somn. Cu toate acestea, nu există dovezi științifice sau medicale care să susțină ideea. Un atac de narcolepsie poate fi cauzat de anumiți factori, cum ar fi:
  • Genetica: persoanele diagnosticate cu narcolepsie au niveluri relativ scăzute de ipocretin sau orexin produse de celulele Hcrt. Aceste substanțe chimice din creier sunt responsabile pentru generarea excitării și controlul somnului.
  • Factori de mediu: starea poate fi declanșată de anumiți viruși care pot provoca schimbări în substanța chimică a creierului și pot duce la narcolepsie.
  • Factori emoționali: o explozie bruscă de emoție puternică poate stimula progresul bolii.
 • Imagine cu denumirea 4630847 24
  2
  Țineți minte semnele și simptomele acestei tulburări. Simptomele narcolepsiei pot varia semnificativ de la o persoană la alta. Cu toate acestea, simptomele comune includ una sau mai multe dintre următoarele:
 • Somnolență excesivă în timpul zilei și tulburări de somn. Narcolepsia poate împiedica activitățile zilnice, deoarece cauzează episoade de somn necorespunzătoare și involuntare. Deoarece persoanele cu narcolepsie au niveluri relativ scăzute de ipocretin sau orexin produse de celulele Hcrt responsabile pentru generarea agitației și a controlului somnului, persoana nu își poate controla modelul de somn și durata somnului.
 • Pierderea bruscă a controlului muscular. Din punct de vedere clinic, aceasta se numește o cataplexie. Aceasta este o condiție instantanee care determină incapacitatea de a mișca sau elibera puterea musculară, în special în perioadele de activitate. Efectul poate fi minim la început și poate implica numai fața și pleoapele. Cu toate acestea, în cazuri grave, se poate simți o slăbiciune în întreg corpul. Ea devine evidentă la câțiva ani după apariția somnolenței excesive în timpul zilei.
 • Atonia. Aceasta este paralizia care apare între stările de veghe și somn care durează aproximativ 20 de minute. Tu rămâi conștient, dar ai dificultăți în a vorbi, în mișcare și chiar în respirație. Creierul dvs. oprește stimularea în grupurile mari de mușchi în timpul somnului REM, imobilizându-vă astfel încât să nu acționați în visele voastre.
 • Intrarea bruscă în somnul MOR. Deoarece persoanele cu narcolepsie au niveluri relativ scăzute de ipocretin sau orexin, responsabile pentru generarea excitării și controlul somnului, puteți intra într-o fază de somn de îndată ce adormiți. Oamenii normali vor lua aproximativ 90 de minute înainte de a intra în somnul MOR.
 • Halucinații: nivelurile scăzute de ipocretin sau orexin pot determina persoanele afectate să sufere de diferite tipuri de halucinații, cum ar fi:
 • Halucinații halucinogene: vise care se întrerup în perioadele de insomnie și pot apărea la aproximativ 30 de secunde după pierderea bruscă a controlului muscular.
 • Visual hallucinări: vise care apar în timpul fazelor de alertă. Ele sunt de obicei însoțite de imagini deranjante, cum ar fi formele de culori care își schimbă aspectul sau dimensiunea.
 • Halucinații auditive: implică în mod obișnuit sunete nediscriminatorii și melodii complexe.
 • Halucinații senzoriale: pacienții pot prezenta modificări ale senzațiilor precum atingeri moi și chiar levitații.
 • Vise micro și comportament automat: aceasta este o condiție care determină un comportament adecvat cu absența înțelegerii sau conștientizării conștiente. Gândindu-te la conducere și la sfârșitul undeva unde nu ai intenția de a merge.
 • Sindromul mișcării periodice a piciorului (PLMD): Acestea sunt contracții involuntare ale mușchilor la picioare care apar la fiecare 20-40 de secunde în timpul somnului. Cauzele PLMD sunt necunoscute.
 • Imagine cu denumirea 4630847 25
  3
  Rețineți cum să fiți diagnosticați. Este foarte benefic să fii oficial diagnosticat cu narcolepsie în loc să încerci să lupți împotriva a ceea ce este mai mult decât oboseala prematură. Narcolepsia poate fi diagnosticată prin următoarele măsuri:
 • Antecedente clinice: pacienții sunt sfătuiți să indice toate simptomele experimentate pentru a exclude alte tulburări de somn posibile. Informațiile furnizate sunt esențiale pentru tratarea adecvată a afecțiunii.
 • Polisomnografia de noapte: acesta este un test de noapte care înregistrează impulsurile electrice ale creierului și ale inimii. Evaluează de asemenea mișcarea mușchilor și a ochilor.
 • Testul de latență multiple la somn (MSLT): acesta este un test utilizat pentru măsurarea duratei înainte de starea somnului în timpul zilei.
 • Analiza lichidului cefalorahidian: aceasta se întâmplă atunci când se obține un eșantion de lichid cefalorahidian pentru a măsura nivelul ipocretinului. Deficitul de hipocretin este un indiciu al narcolepsiei.
 • sfaturi

  • Nu există nici un remediu pentru această afecțiune, dar simptomele pot fi controlate pentru a asigura o stare de viață mai bună. Tratamentul trebuie ajustat în funcție de răspunsul terapeutic.
  • Medicamentele sunt prescrise pentru a trata principalele simptome ale narcolepsiei, cum ar fi somnolența și cataplexia. Acest lucru este, de obicei, combinat cu modificări în stilul de viață și consiliere pentru a obține efectele dorite.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să combateți somnul excesivCum să combateți somnul excesiv
  Cum să adormi în timpul unui episod maniacal (bipolar)Cum să adormi în timpul unui episod maniacal (bipolar)
  Cum să vă condiționați corpul să aibă nevoie de mai puțin somnCum să vă condiționați corpul să aibă nevoie de mai puțin somn
  Cum să vindeciți narcolepsiaCum să vindeciți narcolepsia
  Cum să nu mai adormiCum să nu mai adormi
  Cum să te odihnești fără să adormiCum să te odihnești fără să adormi
  Cum să te trezești la timpCum să te trezești la timp
  Cum să oprești paralizia somnuluiCum să oprești paralizia somnului
  Cum să dormi cu scoliozaCum să dormi cu scolioza
  Cum să dormi mai multCum să dormi mai mult
  » » Cum să rezolvați narcolepsia

  © 2011—2020 ertare.com