Cum să gestionați diabetul zaharat în timpul sarcinii

În trecut, medicii și experții în diabet au descurajat femeile cu diabet zaharat de tip 1 și 2 să rămână gravide. Femeile diabetice sunt expuse riscului de scădere a nivelului de zahăr din sânge ridicat și scăzut, ceea ce poate cauza probleme de sănătate pentru aceștia și pentru copiii în curs de dezvoltare. Femeile cu diabet zaharat sunt de obicei clasificate ca "risc ridicat" în timpul sarcinii, datorită probabilității crescute de defecte congenitale, a problemelor hepatice și a altor probleme de sănătate care pot provoca diabet zaharat slab tratat. Cu toate acestea, cu gestionarea corectă a diabetului înainte și după ce rămâne gravidă, femeile diabetice pot avea sarcini sigure și copii sănătoși. Femeile gravide cu diabet preexistent se confruntă cu riscuri similare, dacă nu mai grave sau extinse, care afectează sănătatea femeilor care suferă de diabet, ceea ce se numește diabet gestational, de regulă, este rezolvat după naștere. În funcție de tipul dumneavoastră specific de diabet, există strategii de management diferite pe care atât dumneavoastră, cât și echipa dumneavoastră de profesioniști din domeniul sănătății va trebui să le adoptați pentru a menține nivelurile de glucoză la un nivel normal în timpul sarcinii.

pași

Imaginea intitulată Gestionarea diabetului în timpul sarcinii Pasul 1
1
Reglați nivelul glucozei înainte de concepție. Planificarea unei sarcini în avans poate fi una dintre cele mai eficiente modalități de a asigura o sarcină sănătoasă pentru diabetici, aceasta deoarece permite atât dumneavoastră, cât și echipei de management al diabetului, să aveți timp să vă adaptați și să vă pregătiți pentru schimbările necesare dieta si tratamente - toate acestea pentru a tine copilul si sanatos.
 • Imaginea intitulată Gestionarea diabetului în timpul sarcinii Pasul 2
  2
  Consultați un medic pentru a dezvolta un plan de dietă, exerciții fizice și tratament cu insulină în timpul sarcinii.
 • Diabetul gestational poate fi adesea controlat cu o dieta simpla si schimbari in exercitiu - rareori necesita insulina sau alte medicamente. Persoanele cu diabet zaharat de tip 1 pot avea nevoie de insulină suplimentară în timpul sarcinii, în special în ultimul trimestru. Persoanele cu diabet zaharat de tip 2 care iau medicamente orale sau pastile ar putea avea nevoie să treacă la insulină pentru a evita transferul de medicamente către copil.
 • Femeile insarcinate cu oricare tip de diabet ar trebui să lucreze cu un medic si un dietetician pentru a planifica dieta echilibrata, variata, care poate ajuta în gestionarea nivelului de glucoză în sânge pentru a preveni intervale mici sau mari.
 • Exercițiul moderat este, de asemenea, util în gestionarea nivelurilor de glucoză, în special după mese. Dacă aveți o altă stare de sănătate, cum ar fi tensiunea arterială crescută, vene varicoase sau leziuni nervoase, precum și alte probleme cu ochii, ficatul sau inima, consultați un medic sau un specialist în domeniul sănătății diabetului înainte de a începe sau menține un regim de exerciții fizice. sarcina În general, femeile diabetice nu ar trebui să înceapă programe intense de exerciții fizice în timpul sarcinii.
 • Imaginea intitulată Gestionarea diabetului în timpul sarcinii Pasul 3
  3


  Monitorizați cu atenție și înregistrați nivelurile de glucoză din sânge. Păstrați nivelurile de glucoză cât mai aproape de normal, mai ales în primul trimestru. De asemenea, este posibil să aveți nevoie să măriți de câte ori vă verificați nivelurile de glucoză pentru a afla cum sunt atunci când sunteți pe post, înainte și după masă, să mâncați gustări, băuturi și înainte de culcare (pentru unele femei, o verificare suplimentară în timpul nopții poate fi necesar).
 • Cu cât nivelul glucozei este mai apropiat de normal, cu atât sunt mai mari șansele de a avea o sarcină normală și un copil sănătos. Luați notă atunci când înregistrați nivelurile de glucoză din sânge, care includ consumul de alimente, exerciții fizice și utilizarea insulinei - discutați cu medicul dumneavoastră aceste înregistrări. Consultați un profesionist dacă credeți că este necesar să faceți unele modificări.
 • Va fi nevoie de timp pentru a ști cum sarcina va afecta nevoile dvs. individuale datorită modificărilor dietetice, examinărilor glucozei și insulinei.
 • Imaginea intitulată Gestionarea diabetului în timpul sarcinii Pasul 4
  4
  Adresați-vă medicului dumneavoastră în mod regulat pentru a vă monitoriza sănătatea și cea a copilului dumneavoastră. Vizitele frecvente vă pot ajuta să identificați posibilele probleme sau schimbări care ar putea fi necesare. Îngrijirea regulată de către un medic sau o echipă de gestionare a diabetului zaharat poate preveni complicațiile în timpul sarcinii și nașterii. De asemenea, medicul dumneavoastră poate verifica cât de bine este tratat diabetul dumneavoastră printr-un test A1C sau teste de sânge sau urină. Dacă suferiți de stres sau boală semnificativă, medicul dumneavoastră vă poate trimite și la specialiștii corespunzători.
 • sfaturi

  • Dacă alegeți să alăptați, nevoia de insulină poate fi mai mică decât cea utilizată în timpul sarcinii, deși nevoile dvs. de consum de calorii vor crește. Consultați un nutriționist pentru a planifica o dietă echilibrată în avans. Dacă ați avut diabet gestational, nivelurile de glucoză se vor normaliza la scurt timp după naștere. Indiferent de tipul de diabet zaharat, alăptarea este sigură și poate fi benefică pentru femeile diabetice, astfel încât să oferiți nutriția necesară copilului dumneavoastră.
  • În timpul și la scurt timp după naștere, femeile diabetice nu au nevoie de insulină. Anunță echipa de diabet, atunci când vin la spital pentru a da naștere, acest lucru este astfel încât acestea să poată prelua monitoriza nivelul glucozei din sânge la fiecare câteva ore înainte, în timpul și după nașterea copilului.
  • În timpul sarcinii, purtați mereu tot ce aveți nevoie pentru a vă îngriji de sănătatea dumneavoastră, mai ales dacă plecați acasă. Pentru a vă menține nivelul normal de glusoca și pentru a vă ajuta în caz de urgență, puteți aduce gustări sănătoase, un glucometru, un kit de urgență pentru nivelurile de glucoză, un jurnal, băuturi sau alimente care ajută la creșterea nivelului de glucoză și o listă a contactelor tuturor medicilor sau a echipei tale profesionale.
  • Multe site-uri cu diabet zaharat au ghiduri tipărite gratuite pentru a vă monitoriza nivelul de glucoză, precum și dieta și exercițiile fizice.
  • Uneori, nașterea unei săptămâni sau două înainte de data scadentă poate reduce riscurile anumitor complicații, în funcție de mărimea, poziția și starea de sănătate a copilului dumneavoastră. Discutați cu medicul dumneavoastră cu privire la data scadenței pentru a o planifica în mod corespunzător.

  avertismente

  • Adresați-vă medicului sau altui membru al echipei medicale dacă întâmpinați complicații sau probleme de monitorizare a nivelului de glucoză sau dacă vă simțiți rău.
  • Diabetul de orice tip care nu este bine controlat în timpul sarcinii poate provoca probleme grave pentru dumneavoastră și copilul dumneavoastră. Vizitele regulate la medicul dumneavoastră sau la specialistul în diabet sunt esențiale în timpul sarcinii.
  • Nu ajustați medicația ca criterion- dvs. Întotdeauna consultați furnizorul de servicii de îngrijire medicală și de a verifica nivelul de glucoză și înregistrările de aprovizionare cu el sau ea înainte de a iniția modificări care ar putea afecta nivelul glucozei din sânge.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Trusă de prim ajutor în caz de urgență pentru nivelurile de glucoză
  • Lista contactelor de urgență cu membrii familiei și medici
  • Un jurnal pentru a înregistra nivelurile de glucoză, dietă și exerciții fizice
  • Un contor de nivel de glucoză
  • Insulina sau alte medicamente aprobate de medic
  • Gustări sănătoase pentru tratarea nivelurilor scăzute de glucoză
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să consumați oțet de cidru de mereCum să consumați oțet de cidru de mere
  Cum să ai grijă de o pisică diabeticăCum să ai grijă de o pisică diabetică
  Cum să mănânci în restaurante dacă aveți diabetCum să mănânci în restaurante dacă aveți diabet
  Cum să detectați simptomele diabetului zaharatCum să detectați simptomele diabetului zaharat
  Cum să diagnosticați diabetul zaharatCum să diagnosticați diabetul zaharat
  Cum să diagnosticați diabetul zaharatCum să diagnosticați diabetul zaharat
  Cum sa faci fata diabetului zaharat gestationalCum sa faci fata diabetului zaharat gestational
  Cum să înțelegeți fazele testării prenataleCum să înțelegeți fazele testării prenatale
  Cum să evitați diabetul de tip 2Cum să evitați diabetul de tip 2
  Cum să evitați diabetul gestationalCum să evitați diabetul gestational
  » » Cum să gestionați diabetul zaharat în timpul sarcinii

  © 2011—2020 ertare.com