Cum să rezolvați dezamăgirea

Dezamăgirea este o parte inevitabilă a vieții. Toată lumea întâmpină întâmplări personale și profesionale din când în când. A face cu dezamăgirea este importantă pentru succesul și fericirea personală. Trebuie să dezvoltați strategii de coping imediat după dezamăgire. Apoi, lucrați la restructurarea perspectivei și la avansarea.

pași

Metoda 1
Se confruntă cu dezamăgirea în acel moment

Imagine cu titlul Handle Disappointment Pasul 1
1
Experimentează-ți emoțiile. Imediat după dezamăgire, este important să vă simțiți emoțiile. Atunci când se ocupă cu ceva dificil în viață, este crucial să recunoașteți reacția emoțională chiar dacă este dureroasă sau dificilă.
 • Deși emoțiile dvs. sunt neplăcute după dezamăgire, este important să vă permiteți să le simțiți, deoarece reacția dvs. emoțională este un instrument important atunci când vine vorba de procesare și de dezamăgire. Emoțiile oferă informații despre ce a însemnat evenimentul pentru tine.
 • Emoțiile tale pot fi negative la început. Puteți fi supărat, trist, frustrat și descurajat. Permiteți-vă să simțiți complet aceste emoții, dar nu uitați că sunt temporare. Încercați să nu vă analizați gândurile. Doar lăsați-i să vină pe cont propriu și să-i recunoască în tăcere în capul tău. Ar putea fi util să le numiți pe măsură ce vin. De exemplu, gândiți-vă singur: "Chiar acum ma simt suparat. Chiar acum simt frica".
 • Imaginea intitulată Manipulați dezamăgirea Pasul 2
  2
  Acordați-vă timp să plângeți. Nu este firesc să vă așteptați să vă recuperați imediat dezamăgirea. Aveți nevoie de timp pentru a întrista ceea ce a putut fi pentru a face față dezamăgirii.
 • Este normal să simțiți pocăința după dezamăgire. Va exista un spațiu inconfortabil între modul în care ați dorit lucrurile să fie și realitatea. Este important să recunoașteți acest spațiu.
 • Încercați să vă scrieți sentimentele într-un jurnal. Mulți oameni care trec prin eșecuri, cum ar fi rupturi sau pierderi de locuri de muncă, constată că se recuperează mai repede de la emoțiile negative când se confruntă direct în scris. Luați 5 până la 10 minute pentru a vă scrie pur și simplu sentimentele.
 • Sentimentele și gândurile voastre nu vor fi neapărat raționale atunci când regretați o dezamăgire. Puteai vedea lucruri în termeni foarte negru și alb. Când vă confruntați cu sentimentele, rețineți că acestea nu reprezintă o analiză obiectivă a situației. Deși este bine să simțiți ceea ce simțiți, amintiți-vă că răspunsul dvs. emoțional nu vă definește ca persoană.
 • Imagine cu titlul Handle Disappointment Pasul 3
  3
  Fii bun cu tine. Mulți oameni au tendința de a fi greu pentru ei înșiși atunci când se ocupă de dezamăgire. Este important să fii bun față de tine după respingere. Încercați să ieșiți din ciclul de vinovăție și ura față de voi înșivă.
 • Dacă o relație nu a funcționat, de exemplu, primul dvs. instinct poate fi acela de a vă învinovăți. Dacă sunteți respins pentru un loc de muncă, puteți decide ce se datorează limitărilor dvs. De fapt, uneori doi oameni nu se fac doar unul pentru altul. Uneori, pur și simplu nu satisfaceți nevoile companiei, în ciuda faptului că sunteți un muncitor calificat și talentat.
 • Imediat după dezamăgire, este important să nu aveți gânduri autocritice. Încercați să fiți drăguți cu voi. Trebuie să fii capabil să privești în mod obiectiv situația și să vezi cum poți schimba și îmbunătăți situația. Cu toate acestea, faceți-o printr-o lentilă de compasiune în loc de o judecată severă. Amintiți-vă că acest regres nu vă definește și că vi se permite să faceți greșeli.
 • Imagine cu titlul Handle Disappointment Pasul 4
  4
  Vorbește Ținerea emoțiilor înmormântate după dezamăgire nu este sănătoasă. Găsiți un prieten sau un membru de familie plin de compasiune și discutați despre sentimentele dvs. Alege pe cineva care știe să asculte și nu te judecă. Subliniați că nu căutați sfatul, ci pur și simplu doriți să vă procesați sentimentele.
 • Metoda 2
  Restructurați-vă perspectiva

  Imaginea cu titlul Handle Disappointment Pasul 5
  1
  Nu luați dezamăgirea personalului. Oamenii au o tendință naturală de a vedea evenimentele negative ale vieții ca o consecință a limitărilor lor personale. Crezi că colegul tău nu vrea să iasă cu tine din cauza defectelor tale de personalitate. Credeți că revista a respins povestea dvs. pentru că sunteți un scriitor rău. În realitate, există o varietate infinită de factori care pot afecta orice situație dată.
  • O mare parte a succesului are rădăcini în noroc. Există foarte puține lucruri pe care le puteți controla într-o anumită situație. Chiar dacă faci totul bine, oricum, ceva poate merge prost. Blaming-ul tău limitează perspectiva ta. Când vă aflați personalizând dezamăgirea, amintiți-vă că nu cunoașteți toți factorii implicați într-o anumită situație. Ar putea fi chiar util să spui sau să gândești singur: "Nu știu Nu știu".
  • De exemplu, să presupunem că sunteți dezamăgiți deoarece vărul vostru a decis să nu vă vadă în ultimul moment. Primul dvs. instinct ar fi să vă întrebați dacă ați făcut sau ați spus ceva să-l deranjeze. Cu toate acestea, vărul dvs. are două locuri de muncă într-un oraș de 320 km, are un prieten și o viață socială și este implicat în comunitatea ei. Există mulți factori care vă pot împiedica să faceți această călătorie. Dacă nu ți-a dat un motiv explicit să nu te vizitezi, nu știi de ce acest eveniment nu era în favoarea ta. Întrerupeți pentru o clipă și luați în considerare toți ceilalți factori implicați și reamintiți-vă că această dezamăgire nu este probabil personală.
 • Imaginea intitulată Manipulați dezamăgirea Pasul 6
  2


  Restructurați-vă regulile. Oamenii stabilesc adesea reguli interne pentru ei înșiși. De exemplu, puteți avea o listă mentală de standarde care trebuie îndeplinite pentru a vă simți mulțumiți, fericiți și de succes. Deși este bine să aveți o idee despre ceea ce doriți în viață, uneori circumstanțele nu sunt favorabile și sunt în afara controlului dumneavoastră. După dezamăgire, reevaluați standardele dvs. și luați în considerare dacă acestea sunt într-adevăr realiste.
 • Ce crezi că trebuie să fii fericit? Ai nevoie de un loc de muncă, o viață socială perfectă și un cuplu dintr-o dată să te simți mulțumit? De fapt, este posibil să nu fie posibil să controlați toți acești factori. Dacă credeți că trebuie să trăiți la un anumit standard pentru a vă simți fericit, ați putea reacționa mai grav la dezamăgiri.
 • Oamenii stabilesc adesea standarde pe care nu le pot controla ca măsură de fericire și satisfacție. De exemplu, vă recomandăm să aveți un prieten sau o prietena ca o măsură de succes personal. Cu toate acestea, romantismul este foarte greu de controlat. Nu vă puteți forța să întâlniți persoana potrivită.
 • Încercați să renunțați la unele dintre standardele dvs. Acceptați că viața înseamnă a trăi adesea în condiții mai puțin favorabile. Încercați să creați standarde pentru fericirea personală pe care o puteți controla. De exemplu, ceva de genul "Sunt fericit când încerc cel mai bine".
 • Imaginea cu titlul Handle Disappointment Pasul 7
  3
  Examinează-ți așteptările. Uitați-vă la așteptările dvs. într-o anumită situație. S-ar putea să fi stabilit obiective nerealiste sau standarde pentru tine sau pentru o anumită situație. Acest lucru poate duce cu ușurință la dezamăgire.
 • Este posibil să vi se solicite să îndepliniți standarde foarte înalte. Vă puteți aștepta să vă ocupați de visele dvs. pentru o anumită vârstă sau să aveți o viață socială sănătoasă și activă imediat după ce vă mutați într-un oraș nou. De asemenea, puteți cere ca cei din jurul dvs. să întâlnească așteptări nerezonabile. S-ar putea să credeți că prietenii dvs. nu ar trebui să întârzie niciodată pentru un film, chiar dacă au trecut doar câteva minute. S-ar putea să credeți că partenerul dvs. ar trebui întotdeauna să-și petreacă seriile de weekend cu dvs. chiar dacă aveți planuri cu prietenii. Faceți o pauză și analizați dacă așteptările dvs. pentru o situație reală sunt realiste.
 • Ajustați-vă așteptările pentru a face față dezamăgirii. Să presupunem că sunteți dezamăgiți pentru că un prieten a sosit cu 5 minute întârziere la un film din cauza traficului. Întrerupeți și priviți situația mai obiectiv. De fapt, nu putem controla acțiunile altora. Dacă doriți să aveți o viață socială activă, oamenii vor ajunge ocazional târziu. Data viitoare când vizitați un film, încercați să acceptați că întârzierea este un risc, dar nu ar trebui să interfereze cu timpul potrivit.
 • Imaginea intitulă Manipulați dezamăgirea Pasul 8
  4
  Străduiți-vă să atingeți optimismul. Dacă ați avut o dezamăgire deosebit de dificilă, a fi un optimist poate fi o provocare. Cu toate acestea, este important să ne străduim pentru optimism după dezamăgire. Acest lucru vă poate ajuta să recunoașteți că un regres nu este ceva atât de important și vă permite să treceți mai departe.
 • Încercați să căutați noi oportunități pe care situația le-a prezentat. De asemenea, ar trebui să încercați să vedeți situația ca o experiență de învățare. Ce lecții pot fi învățate din această experiență? Ce poti face mai bine data viitoare? Viața este un proces de creștere, schimbare și adaptare bazat pe experiențele voastre. Dezamăgirile, în timp ce frustrant, vă ajută să crească.
 • Amintiți-vă: un moment rău nu înseamnă o viață proastă. Puteți crește șansele de a vă asigura că lucrurile se îmbunătățesc prin a învăța de la negativ. De exemplu, să presupunem că sunteți respins pentru un loc de muncă din cauza lipsei de experiență specifică. Puteți să o luați ca o oportunitate de a lucra la dezvoltarea curriculumului. Căutați voluntariat, lucrați independent și începeți propriile proiecte, cum ar fi dezvoltarea unui blog în legătură cu domeniul dvs. de activitate. Poate, în trei luni, vi se va oferi o slujbă mai bună cu un salariu mai bun. În timp ce vă pierdeți primul loc de muncă a fost o dezamăgire, nu ați fi încercat niciodată să vă îmbunătățiți dacă nu s-ar fi întâmplat.
 • Imaginea intitulă Manipulați dezamăgirea Pasul 9
  5
  Uită-te la imaginea de ansamblu Auto-reflecția este esențială pentru sănătatea mintală. După ce ați avut parte de dezamăgire, uitați-vă la tot ceea ce se întâmplă în jurul vostru. Cum cresti si te schimbi pe baza acestei experiente? Ce ai învățat despre tine? Încercați să priviți dincolo de acest moment unic. În schimb, considerați-o ca una dintr-o serie de evenimente care te formează ca persoană.
 • Dacă întâmpinați dificultăți în a vedea o imagine de ansamblu, luați în considerare discuția cu un terapeut. Un terapeut calificat vă poate ajuta să vă rezolvați emoțiile și să evaluați lucrurile într-un mod sănătos și productiv.
 • Metoda 3
  Continuă

  Imagine cu titlul Handle Disappointment Pasul 10
  1
  Încercați o abordare diferită. Dezamăgirea este importantă deoarece vă poate împinge spre schimbări productive. Dacă ceva nu funcționează în favoarea ta, luați această dezamăgire ca o oportunitate de a vă reevalua atenția.
  • Deși o varietate de factori vă pot afecta succesul sau eșecul, este important să recunoașteți ce factori puteți controla. În acest fel, puteți să vă reinventați concentrarea asupra succesului. Dacă nu faceți vânzări la locul de muncă, este posibil să trebuiască să lucrați pentru abilitățile dumneavoastră de comunicare interpersonală. Luați în considerare înscrierea într-o clasă de marketing online. Dacă aveți dificultăți în a vă face prieteni într-un oraș nou, poate că este timpul să vă diversificați în continuare. Încercați să vă implicați în comunitatea dvs. Voluntar pentru o organizație care înseamnă ceva pentru tine.
  • Amintiți-vă să păstrați lucrurile în perspectivă. Este important să fiți conștienți suficient de mult pentru a vă recunoaște puterea într-o situație. Cu toate acestea, recunoașteți ce este dincolo de controlul dvs. Puteți să vă pregătiți mai bine pentru următorul interviu de angajare, dar acest lucru nu înseamnă neapărat că vi se va oferi această poziție.
 • Imaginea intitulată Manipulați dezamăgirea Pasul 11
  2
  Reamintește-te din nou de obiectivele tale. Luați în considerare dezamăgirea ca pe un obstacol în locul unei catastrofe. Luați câteva zile pentru a vă aminti de obiectivele și pasiunile dvs. Acest lucru vă poate ajuta să vă consolidați angajamentul și să depășiți dezamăgirea.
 • Ce vrei în cele din urmă să ieși din viață? Scrieți obiectivele dvs. sau exprimați-le cu voce tare. Amintește-te de ce aceste lucruri sunt importante pentru tine. Cum reflectă valorile și pasiunile voastre?
 • Dezamăgirea poate fi valoroasă. Dacă vă simțiți deosebit de dezamăgit, acest lucru funcționează ca o reamintire a importanței obiectivelor dvs. Dacă un gol nu înseamnă prea mult pentru tine, nu vei fi dezamăgit.
 • Imaginea intitulă Manipulați dezamăgirea Pasul 12
  3
  Dezvoltați determinarea. Determinarea este la fel de importantă pentru succes ca și talentul pur sau inteligența. Luați dezamăgirea ca o oportunitate de a cere mai mult. Amintiți-vă că persistența este crucială pentru succes în orice domeniu. După dezamăgire, dezvoltați o strategie pentru a munci mai mult și a lupta mai mult pentru a obține succes. Luați câteva zile să vă întristați și apoi promiteți-vă că veți începe să lucrați mai mult pentru a vă atinge obiectivele.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să demonstrați emoțiileCum să demonstrați emoțiile
  Cum să înțelegeți emoțiileCum să înțelegeți emoțiile
  Cum să vă împiedicați emoțiile să vă facă să vă simțiți răuCum să vă împiedicați emoțiile să vă facă să vă simțiți rău
  Cum să exprimi durerea emoțională într-un mod sănătosCum să exprimi durerea emoțională într-un mod sănătos
  Cum se face curățarea emoționalăCum se face curățarea emoțională
  Cum să facem față dezamăgiriiCum să facem față dezamăgirii
  Cum să tratăm speranțele falseCum să tratăm speranțele false
  Cum să rezolvați efectiv declanșatorii emoționaliCum să rezolvați efectiv declanșatorii emoționali
  Cum să vă gestionați emoțiileCum să vă gestionați emoțiile
  Cum să mențină o atitudine pozitivă în fața celor mai grave zileCum să mențină o atitudine pozitivă în fața celor mai grave zile
  » » Cum să rezolvați dezamăgirea

  © 2011—2020 ertare.com