Cum să tratăți stresul prin a fi introvertit

Poate fi obositor să fii introvertit și să trăiești într-o lume care pare a fi un extrovert, mai ales în circumstanțe stresante. Dacă sunteți introvertit și suprasolicitat de stres, este posibil să nu știți cum să-l rezolvați. Când lucrurile devin dificile, un extrovert este probabil să se întâlnească cu alți oameni pentru a obține sprijin mental și emoțional. Cu toate acestea, pentru că introvertitii tind să-și petreacă timpul singur pentru a reîncărca bateriile, poate chiar mai stresant pentru ajutor sau sfaturi altora sau pentru a da drumul la abur cu ei. Dacă sunteți un introvertit, vă puteți ocupa de stres într-un mod mult mai eficient de a proteja spațiul personal și cerând timpul petrecut singuri atât de necesare, precum și activități de a face asta te calmezi și de a face modificări pentru a minimiza stresul din viata ta.

pași

Partea 1
Obțineți spațiu personal

1
Ia-ți timp să procesezi totul intern. Este ușor pentru un introvert să devină copleșit și subliniat de activitățile de grup (de exemplu, întâlniri și munca în grup). Din acest motiv, trebuie să recunoașteți că aceasta este o nevoie de dvs. și să ia mult timp singur.
 • În cazul în care vă aflați într-o situație în care simțiți presiunea de a contribui la un mediu de grup, puteți cere spațiu prin a spune ceva de genul "În această întâlnire există multe idei bune. Le voi examina singuri pentru un timp și le voi da contribuția mea la sfârșitul zilei".
 • Planificați-vă să vă acordați puțin timp înainte și după o activitate de grup. În acest fel, veți avea ocazia să vă relaxați.
 • Imaginea intitulată Gestionați stresul ca introvert Pasul 1
  2
  Fii atent. Când sunteți înconjurat de oameni, este necesar să vă ridicați vocea pentru a putea face față stresului. Unele introverții pot identifica cu nevoile dvs. unice, dar nu toate (fie introvertit sau extrovertit) să înțeleagă ceea ce este cel mai bun mod în care executați, așa că trebuie să-l spun.
 • În cazul în care vă simțiți copleșiți de unul dintre părinți, de un coleg sau de un prieten sau de faptul că acești oameni vă fac stresul mai rău, ar trebui să spuneți ceva "Chiar trebuie să fiu singură acum, ca să mă gândesc" sau "Aș aprecia dacă mi-ați da ceva timp pentru a-mi organiza gândurile".
 • Imaginea intitulată Gestionați stresul ca introvert Pasul 2
  3
  Găsiți un loc unde vă simțiți în siguranță și în pace. Este recomandabil să aveți mai multe locuri unde puteți merge când aveți nevoie. De exemplu, dacă sunteți la serviciu, puteți ieși, puteți merge la baie sau puteți intra într-un birou gol. Dacă începi să te simți stresat, ar trebui să te distanți puțin de mediul obișnuit și de oamenii care sunt în el și care ar putea contribui la stresul tău.
 • În cazul în care sunteți la serviciu sau la școală, puteți merge la un birou gol sau la o sală de clasă, puneți căști și faceți exerciții respirația profundă.
 • Pe de altă parte, dacă sunteți acasă, este posibil ca locul tău sacru să fie patul tău sau să fii constrâns cu câinele tău pe canapea. Mergeți în acest loc pentru o perioadă scurtă de timp pentru a reîncărca bateriile.
 • Imaginea intitulată Gestionați stresul ca introvert Pasul 3
  4
  Deconectați-vă de la telefonul mobil sau de Internet. În această epocă tehnologică, toată lumea este conectată în orice moment al zilei. În cazul în care această conexiune continuă de e-mailuri, notificări de cereri și solicitări de prieteni în rețelele sociale contribuie la stresul dvs., vă puteți distanța de ea pentru câteva ore sau câteva zile. Deconectarea de la tehnologie implică o infinitate de beneficii.
 • Printre acestea se numără o mai bună calitate a somnului, se simt mai prezent în acest moment, o scadere a simptomelor de durere, creșterea productivității, și păstrarea memoriei îmbunătățită și moralul.
 • În cazul în care nu ați fost deconectat niciodată înainte de tehnologie, trebuie doar să alegeți o zi întreagă pentru a face acest lucru sau câteva ore. De exemplu, puteți începe o sâmbătă la ora 8:00. și o faceți până duminică la ora 8:00. Informați-le în prealabil cu privire la ceea ce veți face cu prietenii și familia pentru a evita să vă îngrijorați dacă nu răspundeți la apelurile sau mesajele lor.
 • Imaginea intitulată Gestionați stresul ca introvert Pasul 4
  5
  Mergeți la o plimbare în natură. Puteți evada în lumea naturală numai cu gândurile voastre. Fiind în aer liber, puteți obține vindecarea și liniștea de care aveți nevoie atât de mult din cauza suprastimulării care vă poate oferi lumea modernă. Puteți obține aer curat, mergând într-o excursie, așezat lângă un lac sau luând câinele dvs. pentru o plimbare în jurul cartierului.
 • Conform unor cercetări, petrecerea timpului în natură are beneficii semnificative pentru starea dumneavoastră de spirit. Studiile au arătat că persoanele deprimate, stresate sau anxioase ating o stare de calm și echilibru, fiind în mod regulat în medii naturale. Prin urmare, aveți posibilitatea să intenționați să faceți o pauză săptămânală în natură pentru a maximiza aceste beneficii și pentru a menține stresul în gol înainte de a scăpa de sub control.
 • Imaginea intitulată Gestionați stresul ca introvert Pasul 5
  6
  Du-te în vacanță pe cont propriu. Dacă suferiți de stres cronic și ați dori cu adevărat să vă odihniți și să vă întineri pentru o perioadă îndelungată, puteți călători singuri pentru a vă relaxa. În cazul în care vă place să vizitați și să experimenteze noi locuri și medii, este posibil ca obținerea de la toate și de a face o aventură pe cont propriu va face să vă simțiți revigorat.
 • Cumpărați un bilet de avion la o destinație îndepărtată pe care ați dorit întotdeauna să o vizitați, dar nu ați făcut-o pentru că nu v-ați interesat de prietenii sau de rudele dvs. De asemenea, puteți umple rezervorul de mașini și puteți călători pe șosea pentru a vizita repere importante.
 • Dacă sunteți călătoresc pe cont propriu, trebuie să fii atent să pună în aplicare măsuri de securitate, cum ar fi să nu rătăcească prea departe de hotel timp de noapte, nu expuneți banii și să te ignora instinctul dacă cineva te face să te simți inconfortabil. Există milioane de oameni care călătoresc singuri în jurul lumii în fiecare an și o puteți face și ei!
 • Partea 2
  Exersați activitățile de relaxare

  Imaginea intitulă Gestionați stresul ca introvertit Pasul 6
  1


  Practicați respirația profundă. Aceasta este o tehnică de relaxare care este ușor de practicat și contracarează reacția organismului la stres. Prin controlul respirațiilor dvs., senzațiile de stres sau de anxietate sunt compensate într-un mod natural și vă simțiți mai calmi. Puteți încerca abordarea 4-7-8 pe respirație profundă.
  • Puneți această abordare în practică stând confortabil într-o cameră liniștită și plasând o mână pe abdomen și pe cealaltă pe piept. Inspirați profund prin nas și priviți-vă mâna ridicându-vă deasupra abdomenului. Pe de altă parte, mâna care este pe piept trebuie să rămână relativ imobila. Țineți respirația timp de 7 secunde și apoi expirați timp de 8 secunde. Mâna care se află pe abdomenul tău trebuie să coboare cu ea. Pentru a obține cele mai bune rezultate, repetați întreaga procedură de mai multe ori.
 • Imaginea intitulată Gestionați stresul ca introvert Pasul 7
  2
  Efectuați exerciții de scriere într-un jurnal pentru a rezolva problemele. Scrierea într-un jurnal poate fi o activitate foarte plină de satisfacții pe care o puteți încorpora în rutina zilnică sau săptămânală, deoarece este benefică pentru sănătatea mintală într-o varietate de moduri. De exemplu, vă ajută să vă înțelegeți mai bine gândurile și sentimentele și, de asemenea, vă oferă o supapă de evacuare prin care puteți identifica probleme și soluții de brainstorming. În unele cazuri, este puțin probabil ca introvertele să solicite sfaturi de la prieteni sau de la familie, deci jurnalul va servi ca confident personal și ceva ce vă puteți consulta.
 • Pentru a începe, luați un stilou și un notebook și scufundați frustrările pe hârtie. Apoi, când ați descărcat majoritatea preocupărilor dvs., recitiți ceea ce ați scris. Vedeți vreun tip de probleme sau surse de îngrijorare care apar repede? Dacă acesta este cazul, ar trebui să faceți o scurtă perioadă de timp pentru a scrie câteva formulare prin care puteți să le adresați de atunci.
 • Imaginea intitulată Gestionați stresul ca introvertit Pasul 8
  3
  Ascultați muzică reconfortantă. Puteți asculta muzica preferată ca o modalitate amuzantă și interesantă de a scuti de stres. Muzica este minunată pentru emoții și fitness. Conform anumitor studii, un mod ușor și foarte accesibil de a gestiona stresul este alegerea muzicii pe care o considerați relaxantă.
 • Unele cercetări susțin că există anumite tipuri de muzică care sunt deosebit de utile pentru relaxare. Puteți alege să muzica celtica, muzica indiană, instrumente cu coarde din India, tobe, flaute și sunetele naturii (de exemplu, ploaie sau tunete), în combinație cu jazz lumina sau muzica clasica . Cu toate acestea, aceste opțiuni nu sunt limitative, dar puteți alege orice tip de muzică care să vă mângâie.
 • Imaginea intitulată Gestionați stresul ca introvert Pasul 9
  4
  Practicați meditație. Vă protejează împotriva stresului pe termen lung, precum și ameliorarea stresului acut. Puteți să o practicați în moduri diferite: repetarea unei mantre sau a unui cânt, așezat într-o tăcere absolută sau prin radierea unor sentimente pozitive față de cineva în parte sau cu universul în ansamblu.
 • Dacă doriți să practicați meditația de bază, ar trebui să mergeți într-un loc unde puteți sta liniștit fără distragere a atenției timp de 10 până la 20 de minute. Trebuie să stați pe podea pe o pernă care traversează picioarele și să vă sprijiniți pe coapse. Luați câteva respirații profunde pentru a vă purifica, pentru a vă inhala prin nas și pentru a vă expune prin gură.
 • Apoi, închideți-vă ochii sau priviți-vă la un loc în cameră care este la aproximativ 3 m în fața dvs. Inspirați și expirați ușor, concentrându-vă asupra respirației. Trebuie să încercați să vă eliberați mintea de gânduri care pot implica concurență. Dacă mintea voastră se rătăcește, nu vă judecați sau nu vă criticați, doar întoarceți atenția spre respirație.
 • Imaginea intitulată Gestionați stresul ca pas introvertit 10
  5
  Rămâi puțin. Obținerea unei repausări suficiente este esențială pentru sănătatea mintală și bunăstarea, dar este posibil să nu fie atât de ușor să o puneți în practică dacă aveți de-a face cu stresul. Ar putea fi mai greu să dormi dacă sunteți stresat și lipsa de somn poate face efectele stresului mai rău. Prin urmare, ar trebui să încercați să dormi între 7 și 9 ore pe zi. Puteți face următoarele pentru a avea șanse mai mari ca somnul dvs. să fie de o calitate mai bună:
 • Du-te la culcare și se trezește în același timp în fiecare zi
 • Nu țineți NAP mai mult de 20-30 de minute
 • opriți dispozitivele electronice cu câteva ore înainte de a merge la culcare
 • Nu luați ore de cafeină înainte de a merge la culcare
 • Reduceți temperatura și diminuați luminile din dormitor pentru a face confortabil mediul înconjurător
 • Partea 3
  Reduceți factorii care vă provoacă stres

  Imaginea intitulată Gestionați stresul ca introvert Pasul 11
  1
  Stabiliți limite personale cu ceilalți și impuneți-i. În cazul în care observi că îți dai în mod regulat cerințele altora, poate fi necesar să înveți arta de a stabili limite. Acestea sunt importante, astfel încât să puteți duce o viață sănătoasă cu un nivel mai scăzut de stres, precum și elementele de bază ale relațiilor sănătoase.
  • Luați în considerare ceea ce doriți și dacă circumstanțele voastre de viață sunt de acord cu aceasta. Acordați atenție la ceea ce vă gândiți la relațiile dvs. sau la cerințele muncii dvs. Crezi că ai prea multe responsabilități? Considerați că alții nu respectă faptul că aveți nevoie de spațiu personal? Acum trebuie să fii atenți la sentimentele tale. Te simți frustrat? ¿Anger? Te simți ignorat? Treceți prin aceste informații cu privire la tipurile de limite pe care trebuie să le stabiliți.
  • Identificați-vă limitele Recunoașteți care sunt acțiunile și comportamentele oamenilor din jurul dvs. care vă fac să vă simțiți incomod sau copleșiți.
  • Transmiteți limitele și le impuneți. Trebuie să îi lăsați pe cei din jurul tău să știe dacă încalcă spațiul tău personal sau dacă încalcă limitele tale. De exemplu, dacă ați cerut părinților dvs. să vă anunțe în prealabil înainte de a vă vizita, trebuie să o menționați dacă sunt prezentate fără avertisment. Le puteți spune: "Mamă, tată, îmi place că vin să mă viziteze, dar mi-ar fi foarte util să sun mai întâi, așa că am timp să mă pregătesc. Ar putea face asta?".
 • Imaginea intitulată Gestionați stresul ca pas introvertit 12
  2
  Pregătiți-vă în avans activitățile care vă epuizează energia. În cazul în care este necesar să participați la orice activitate sau eveniment care este obositor, trebuie să luați anumite măsuri pentru a vă pregăti mental și fizic. În acest fel, va exista o probabilitate mai mică de a avea un colaps din cauza stresului, precum și de a dezvolta un mecanism mai bun pentru a face față unor situații dificile.
 • De exemplu, dacă sunteți invitat la o adunare socială, puteți cere unui prieten plăcut să vă însoțească, astfel încât să puteți fi liniștiți. În zilele dinaintea evenimentului, exersați exerciții profunde de respirație și vizitați locul în avans pentru a vă simți mai confortabil cu mediul.
 • Imaginea intitulată Gestionați stresul ca introvertit Pasul 13
  3
  Practicați-vă îndeplinirea sarcinilor de lucru și a sarcinilor personale în loturi. Dacă sunteți un introvertit, este posibil să fiți stresat să comutați în mod constant între diferite sarcini, deoarece acest lucru vă va face să vă pierdeți concentrația și poate dura mult timp pentru a vă atinge din nou nivelul maxim de productivitate. Puteți reduce această problemă prin gruparea sarcinilor similare. În acest fel, nu va trebui să vă adaptați la noile cerințe.
 • De exemplu, dacă trebuie să spălați felurile de mâncare, să vă organizați corespondența, să vă plătiți facturile și să vă aspirați covorul, puteți grupa sarcinile care implică hârtii și apoi sarcinile care implică curățarea. În acest fel, veți crește atât productivitatea, cât și concentrația pe ceea ce trebuie să ocupați.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă obișnuiți să lucrați cu publicul dacă sunteți timidCum să vă obișnuiți să lucrați cu publicul dacă sunteți timid
  Cum să treci de la introvertit la extrovertCum să treci de la introvertit la extrovert
  Cum să lupți cu stresulCum să lupți cu stresul
  Cum să înțelegeți introverteleCum să înțelegeți introvertele
  Cum să detectați semne de avertizare timpurie a stresuluiCum să detectați semne de avertizare timpurie a stresului
  Cum să găsiți fericirea dacă sunteți introvertitCum să găsiți fericirea dacă sunteți introvertit
  Cum să evitați stresul în timpul sărbătorilorCum să evitați stresul în timpul sărbătorilor
  Cum să evitați stresul zileiCum să evitați stresul zilei
  Cum să facem față stresului de a te mișcaCum să facem față stresului de a te mișca
  Cum să facem față stresului emoțional la o vârstă fragedăCum să facem față stresului emoțional la o vârstă fragedă
  » » Cum să tratăți stresul prin a fi introvertit

  © 2011—2020 ertare.com