Cum să rezolvați tulburarea bipolară

Dacă tu sau cineva pe care-l cunoști are tulburare bipolară, știi cât de frustrant este. Nu ar trebui să fie atât de frustrant dacă o puteți accepta și o puteți adapta.

pași

Imaginea intitulată Gestionați tulburarea bipolară Pasul 1
1
Înțelegeți, acceptați diagnosticul și luați medicamentele. Această listă va dura mai mult timp, deci nu vă grăbiți. Advance în ea în ritmul tău. Dacă suferiți de tulburare și nu sunteți medicat, vă recomand să începeți să luați medicamente. Există multe medicamente pe piață și toate funcționează diferit. Dacă doriți, puteți cerceta medicamentele, dar aveți încredere în medicul dumneavoastră atunci când alegeți medicamente. Dacă aveți reacții adverse, consultați imediat medicul (fără plângere) și lucrați cu el pentru a vă controla medicamentele.
 • Imaginea intitulată Gestionați tulburarea bipolară Pasul 2
  2
  Investigați despre bipolaritate: Aceasta include nu numai probleme medicale, ci și citirea experiențelor altor persoane.
 • Imaginea intitulată Gestionați tulburarea bipolară Pasul 3
  3
  Familiarizați-vă cu ciclurile și episoadele. Dacă sunteți de tip II (depresie și hipomanie), ciclurile dvs. pot fi mai lungi, iar episoadele mai scurte și mai puțin severe. Dacă sunteți de tip I (depresie și manie sau doar manie), episoadele dvs. pot fi mai severe, mai lungi și mai frecvente.
 • Imaginea intitulată Gestionați tulburarea bipolară Pasul 4
  4
  Păstrați un jurnal sau un fel de "zilnic" Acest lucru vă poate ajuta să anticipați când vă puteți aștepta la o schimbare. Dacă păstrați un jurnal, acordați o atenție deosebită schimbărilor în starea de spirit, activitățile și procesele de gândire. ((Kraepelin 1921)) Recunoașterea tiparelor în comportamentul și gândirea dvs. asociate cu înălțimi și minime vă va ajuta să gestionați tulburarea. Apoi lucrurile vor începe să aibă mai mult sens.
 • Imaginea intitulată Gestionați tulburarea bipolară Pasul 5
  5
  Este jurnalul tău, notează schimbările care apar atunci când te îmbolnăvești. Înregistrați și găsiți cele repetate. Luați în considerare și acele schimbări care se produc atunci când începeți să vă îmbolnăviți cu adevărat. Acestea vor deveni semnale pentru a) Când veți începe să vă îmbolnăviți b) Când aveți nevoie de o "salvare"
 • Imaginea intitulată Gestionați tulburarea bipolară Pasul 6
  6
  Efectuați un plan pentru a acoperi toate aspectele următoare:
 • declanșează, ce încep episoadele
 • Schimbări în starea de spirit, activitate și gândire: la începutul și la sfârșitul crizei
 • strategii pentru a opri criza mai devreme sau pentru a vă menține în siguranță în timpul acesteia
 • intenționează să vă protejeze munca, banii, educația, relațiile și copiii dumneavoastră, dacă le aveți.
 • Mențineți o rutină strictă zilnică să vă ridicați, să vă culcați și să mâncați. Acest lucru se datorează faptului că ceasul dvs. biologic este fragil datorită dezordinirii.
 • Pe măsură ce câștigați experiență, recunoașteți când stimulii dumneavoastră ating niveluri foarte ridicate și creați strategii pentru a controla impactul pe care îl au asupra dumneavoastră.


 • Imaginea intitulată Gestionați tulburarea bipolară Pasul 7
  7
  Concentrați-vă mai mult pe viața voastră dacă lucrați, faceți voluntariat, vă îngrijiți copiii sau orice altceva. Nu te prinde în domeniul bolilor psihice! Găsiți un mediu fericit, nu numai cu medicamentele, ci și cu viața în general. Găsiți prieteni care nu vă fac să vă simțiți mai rău și încercați să vă faceți spațiul (camera sau apartamentul) un loc liniștit și relaxant. Ar trebui să te facă să te simți în siguranță și dacă trebuie "ascunde", trebuie să vă puteți ascunde acolo.
 • Imaginea intitulată Gestionați tulburarea bipolară Pasul 8
  8
  Oricine are tulburarea sau știe cineva cu el, este important să citiți toate informațiile medicale disponibile pe această temă, deoarece este foarte util! Dacă vă întrebați vreodată de ce ei (oamenii bipolari) fac sau spun sau simt ceva pe care nu-l înțelegeți, informându-vă că vă va ajuta să răspundeți la aceste întrebări.
 • Imaginea intitulată Gestionați tulburarea bipolară Pasul 9
  9
  În cele din urmă, este mai bine să acceptați că suferiți de tulburare bipolară și că este ceva cu care trebuie să vă confruntați. Oricum, aproape toți experimentează cu unul sau alt medicament. Este calea de a dovedi această tulburare și de ao înțelege. Nu este deloc amuzant ... dar știind că te acceptă și te iubesc, indiferent de ce, îți va face viața puțin mai ușoară.
 • Imaginea intitulată Gestionați tulburarea bipolară Pasul 10
  10
  Pentru cei care sunt aproape de o persoană bipolară, cel mai bun lucru pe care îl pot face este să încerce să facă față episoadelor lor, precum și ei În timp ce își continuă viața! Dacă vor să fie singuri, lăsați-i. Tratați-le ca adulții. Nu blamați boala pentru tot ceea ce faceți. Încercați să le faceți să se simtă confortabil, să îi tratați pe cât ar trata pe oricine, uneori este mai bine să îi distrageți atenția de la propria lor minte. Dacă persoana cu tulburare se comportă într-o manieră abuzivă sau intimidantă, tratați-i ca în cazul în care tulburarea nu există. Cereți-i să plece, de exemplu. Ei vă vor face o favoare deoarece ei își vor da seama ce fac greșit prin feedback-ul pe care-i oferiți.
 • Imaginea intitulată Gestionați tulburarea bipolară Pasul 11
  11
  Un curs online pentru a trăi bine cu tulburare bipolară a fost disponibil din ianuarie 2010 la BeatBipolar.
 • sfaturi

  • Stresul declanșează adesea tulburarea, astfel încât învățarea pentru a gestiona stresul ajută și la gestionarea tulburării.
  • Găsiți lucruri pe care doriți să le faceți pentru a vă menține mintea ocupată, și vă va face să vă simțiți mai bine despre voi înșivă.
  • Fii credincios sfatul medicului tău. Discutați problemele cu el sau cu ea. O buna intelegere intre dumneavoastra este foarte importanta pentru tratament.
  • Dacă este posibil, aderați la un grup de asistență.
  • Spune-i prietenilor și familiei că ai mizeria. Uneori vă ajută să vă simțiți mai puțin "nebun."
  • Efectele secundare ale medicamentului pentru tulburarea bipolară, cum ar fi creșterea în greutate sau oboseala sunt de obicei temporare și nu ar trebui să devină un motiv pentru a întrerupe utilizarea.
  • Nu vă gândiți la situațiile negative ale trecutului, prezentului sau chiar viitorului!
  • Râdeți despre voi și despre episoade. Veți găsi că nu este așa de rău cum credeați la început.
  • Aveți grijă de dvs. și luați-o într-o bună zi. Stabiliți-vă sarcini funcționale pentru a vă simți mai bine, cum ar fi curățarea unei zone mici, mersul pe jos sau pur și simplu timp pentru relaxare și respirație. A fost nevoie de mult timp pentru ca totul să se dezvolte și ați fost diagnosticați, așa că va dura mai mult timp pentru a trece prin asta.

  avertismente

  • Acest articol Nu ar trebui să fie luate ca sfaturi medicale profesionale.
  • Cei cu tulburare bipolară au un risc ridicat de dependență. Medicatia de sine este acelasi lucru cu a nu fi medicatie deloc!
  • În cazul în care medicul dumneavoastră sugerează SSRI (inhibitor al recaptării serotoninei) pentru tratament, trebuie să fie conștienți de pericolele episoadelor maniacale declanșate de efectele asupra cerebral.Esto chimice este o problemă comună, care pot fi ignorate de obicei medicale pentru a trata depresia și anxietatea "obișnuit".
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să adormi în timpul unui episod maniacal (bipolar)Cum să adormi în timpul unui episod maniacal (bipolar)
  Cum să obțineți antidepresiveCum să obțineți antidepresive
  Cum să creați o grafică de dispoziție pentru dvs.Cum să creați o grafică de dispoziție pentru dvs.
  Cum să vindeci tuberculozaCum să vindeci tuberculoza
  Cum să întrerupeți tratamentul cu RemicadeCum să întrerupeți tratamentul cu Remicade
  Cum să diagnosticați POTS (sindromul de tahicardie posturală ortostatică)Cum să diagnosticați POTS (sindromul de tahicardie posturală ortostatică)
  Cum să diagnosticați tulburarea bipolarăCum să diagnosticați tulburarea bipolară
  Cum să diagnosticați lupusul discoidCum să diagnosticați lupusul discoid
  Cum să diagnosticați și să gestionați tulburarea bipolară cu funcționare înaltăCum să diagnosticați și să gestionați tulburarea bipolară cu funcționare înaltă
  Cum să explicați tulburarea bipolară altoraCum să explicați tulburarea bipolară altora
  » » Cum să rezolvați tulburarea bipolară

  © 2011—2020 ertare.com