Cum să se ocupe de oameni care sunt supărați de tine

A face cu o persoană care se supără pe tine poate fi dificilă. Furia poate izbucni în aproape orice situație: cu un prieten, cu un străin, acasă sau în trafic. Pot apărea confruntări îngrozitoare la locul de muncă: cu colegi, supraveghetori sau clienți. Acest lucru este mai probabil să se întâmple dacă aveți un loc de muncă care vă cere să aveți contact direct cu publicul, cum ar fi furnizarea de servicii sau manipularea banilor. Poate că această experiență este obișnuită, dar este încă neplăcută și confuză. Nu puteți controla reacțiile altora, dar există unele strategii pe care le puteți folosi pentru a vă menține în siguranță și pentru a vă controla partea de interacțiune.

pași

Metoda 1
Garantați-vă siguranța

Imaginea intitulată Manipulați persoanele care vă sunt furioase Pasul 1
1
Dă-te departe de orice situație care ți se pare periculoasă. Este posibil să nu aveți întotdeauna opțiunea de a scăpa imediat de o situație furioasă, cum ar fi atunci când un client strigă la tine în timp ce lucrați. Cu toate acestea, dacă simțiți că sunteți în pericol, scăpați de această situație sau încercați să vă îndepărtați de amenințare cât de mult puteți.
 • Mergeți la un loc sigur și la preferințe publice, dacă aveți de-a face cu o persoană supărată, acasă sau la locul de muncă. Evitați locurile fără ieșiri, cum ar fi băile și locurile în care există obiecte care ar putea fi folosite ca arme, cum ar fi bucătăriile.
 • La locul de muncă, dacă aveți de-a face cu un client furios, încercați să mențineți o distanță fizică între el și dumneavoastră. Rămâneți în spatele tejghelei sau în afara mâinilor.
 • Imaginea intitulată Manipulați persoanele care vă sunt furioase Pasul 2
  2
  Cereți ajutor Aveți dreptul să fiți siguri. Ai putea să-ți apelezi un prieten care să te ajute, în funcție de tipul și gravitatea amenințării. Dacă simțiți că vă aflați în pericol iminent, sunați la 911 sau la serviciile de urgență.
 • Dacă sunteți la serviciu, apelați o persoană cu autoritate, cum ar fi un manager sau un gardian.
 • Imaginea intitulată Manipulați persoanele care vă sunt furioase Pasul 3
  3
  Dă-ți o "respirație". Dacă situația este tensionată, dar nu este prea periculoasă, cereți un armistițiu. Vorbește în prima persoană și spune ceva de genul "Am nevoie de cincisprezece minute pentru a mă calma înainte să vorbim". În acel moment, faceți ceva relaxant pentru a vă controla propriile emoții și pentru a oferi celeilalte persoane timp să se calmeze. Întâlniți din nou, la un anumit moment și loc, pentru a discuta problema.
 • Când cereți un armistițiu, vorbiți întotdeauna în prima persoană, chiar dacă credeți că celălalt este total vinovat de situație. Dacă îi spui că ai nevoie de ceva timp să te gândești, ai putea să-i distrugi mânia, în loc să-l pună în defensivă.
 • Evita acuzațiile ca „Ia o pauza!“ Sau „Calmează-te!“ Chiar dacă crezi că sunt adevărate, deoarece acestea ar putea pune cealaltă persoană în defensivă, și le face mai furios.
 • Dacă încă percepeți ostilitatea sau furia în cealaltă persoană, nu vă fie teamă să cereți un alt armistițiu. În mod ideal, în timpul acestui lucru, ambele fac ceva să se calmeze și să se relaxeze.
 • Dacă cealaltă persoană nu sa putut calma după mai multe trucuri, el sugerează să aștepte până când o terță parte neutră să fie prezentă pentru a discuta problema. Ar putea fi un terapeut, un reprezentant al resurselor umane, o figură spirituală etc.
 • Metoda 2
  Monitorizați răspunsurile

  Imaginea intitulată Manipulați persoanele care vă sunt furioase Pasul 4
  1
  Respiră adânc. situatii de stres, cum ar fi atunci când cineva devine furios cu noi, ele pot provoca un răspuns de „lupta sau de zbor“, care determină rata de rapide ale inimii, respirație rapidă și superficială, și invazia de hormoni de stres pe tot corpul . Neutralizați acest răspuns prin respirația profundă - acest lucru vă va ajuta să rămâneți liniștiți. Amintiți-vă: doi oameni supărat provoacă o situație tensionată de două ori mai proastă.
  • În timp ce inhalați, numărați până la patru. Când o faceți, ar trebui să simțiți că plămânii și abdomenul se extind.
  • Țineți respirația timp de două secunde, apoi numărați până la patru, în timp ce eliberați aerul încet.
  • Când expirați, concentrați-vă asupra relaxării mușchilor feței, gâtului și umerilor.
 • Imaginea intitulată Manipulați persoanele care vă sunt furioase Pasul 5
  2
  Urmăriți-vă emoțiile. Răspundeți calm în fața unei persoane furioase vă va ajuta să vă liniștiți o situație tensionată. Un răspuns furios din partea dvs. va agrava situația și, în general, va face lucrurile să se înrăutățească. Ai putea calmați-vă plimbându-se, meditând sau numărând înapoi de la cincizeci.
 • Imaginea intitulată Manipulați persoanele care vă sunt furioase Pasul 6
  3
  Nu o luați personal. Când vă confruntați cu o persoană care este supărată, poate fi foarte dificilă separarea sentimentelor. Amintiți-vă că furia este adesea o demonstrație că celălalt nu a învățat să răspundă asertiv și sănătoasă situațiilor care par amenințătoare. Studiile arată că atunci când oamenii își amintesc că nu sunt responsabili de furia altora, este mai puțin probabil să le afecteze.
 • Furia se intensifică din cauza mai multor factori: insecuritate, lipsă de opțiuni, comportament lipsit de respect și reacții agresive sau pasive la o problemă.
 • Atunci când există o anumită imprevizibilitate într-o situație, oamenii se simt nesiguri și, dacă ordinea și securitatea de bază sunt amenințate, se pot supăra.
 • Oamenii pot reacționa ostil când simt că opțiunile lor sunt limitate, datorită sentimentului de neputință cauzat de lipsa sau lipsa de alternative.
 • Oamenii pot reacționa supărat dacă se simt nedreptățiți. De exemplu, o persoană s-ar putea supăra cu tine dacă vorbești cu un ton furios sau dacă nu-ți respecti timpul.
 • Unii oameni se înfurie să se simtă mai bine despre ei înșiși. Când cineva este furios, gândiți-vă că poate fi un răspuns la ceea ce se întâmplă în propria voastră viață, nu la ceea ce ați făcut.
 • Dacă agravezi pe cineva, îți asumi responsabilitatea pentru acțiunile tale și îți ceri scuze. În nici un caz nu veți fi responsabili pentru reacțiile celorlalți: nimeni nu "face" o altă persoană să se supărească. Cu toate acestea, recunoașterea greșelilor dvs. ar putea ajuta o altă persoană să-și proceseze sentimentele de furie și durere.
 • Imaginea intitulată Manipulați persoanele care vă sunt furioase Pasul 7
  4
  Rămâi calm. Vorbiți cu voce calmă. Când răspundeți unei persoane furioase, nu ridicați vocea sau strigați. Utilizați un limbaj calm, dar asertiv.
 • Încercați să nu vă îndoiți și să nu vă depășiți brațele. Aceste posturi indică faptul că sunteți plictisit sau că respingeți comunicarea.
 • Păstrați corpul relaxat. Fii atent: Stând cu picioarele ferm pe podea, umerii drepți și piept înainte. Asigurați-vă contactul vizual cu cealaltă persoană. Acest limbaj al corpului arată că sunteți calm și în controlul de sine, dar că nu sunteți un impuls.
 • Rămâi acordat pentru reacții agresive, cum ar fi prinderea pumnilor sau maxilarului. Violând "spațiul personal" al interlocutorului dvs. (de obicei, o distanță de 90 cm sau 3 picioare) este, de asemenea, un semn că ați putea deveni foarte agresiv.
 • Nu stați în fața persoanei care este furioasă, dar angular, deoarece această poziție este mai puțin agresivă.
 • Imaginea intitulată Manipulați persoanele care vă sunt furioase Pasul 8
  5
  Vedeți dacă comunicarea se descompune. Poate fi foarte dificil să rămâi calm când cineva e supărat pe tine, dar este important să comunici calm și sensibil. Comunicarea va fi decăzută și va trebui să o confruntați imediat, dacă în timpul notelor de interacțiune:
 • țipete
 • threats-
 • insulte
 • utilizarea expresiilor dramatice sau exagerate -
 • întrebări ostile.
 • Metoda 3
  Interacționează cu o persoană supărată

  Imaginea intitulată
  1
  Realizați când nu este un moment potrivit să vorbiți. Anumite semnale fizice și emoționale sunt principalii indicatori ai deteriorării comunicării. Acestea sunt foamea, furia, singurătatea și oboseala. Aceste condiții ar putea exacerba o situație pre-încălzită și ar împiedica rezolvarea acesteia. Desigur, persoana este deja supărat, dar mânia nu diminuează (chiar și după un armistițiu) sau în cazul în care este însoțită de oricare dintre celelalte condiții, cel mai bine este să amâne discuția până când nevoile fizice și emoționale sunt îndeplinite ambele piese. Vom discuta pe scurt motivele pentru care fiecare dintre aceste condiții împiedică comunicarea și rezolvarea progresivă a problemelor.
  • Când simțiți foamea fizică, gândirea intenționată și rațională scapă prin fereastră. Corpul are puțin combustibil și puteți spune sau face orice pentru a umple rezervorul. Studiile arată că oamenii și animalele sunt mai expuși riscului atunci când sunt înfometați. Foamea afectează modul în care luăm deciziile și abilitatea noastră de a lua decizii, două lucruri pe care, cu siguranță, nu vrei să le elimini în timpul unui argument.
  • Mânia Este o emoție pe care puțini oameni au învățat să o exprime constructiv. În general, furia este arătată de insulte, porecle, ridiculizare și chiar violență fizică. În plus, oamenii manifestă adesea furie atunci când, în realitate, simt durere, confuzie, gelozie sau respingere. Atunci când emoțiile ascunse influențează furia, persoana este mai puțin probabil să vadă situația în mod obiectiv și să depună eforturi pentru ao rezolva. În aceste cazuri, este mai bine să le oferim timp și spațiu pentru a reflecta asupra sentimentelor lor înainte de a putea comunica productiv.
  • Singuratatea înseamnă că persoana se simte izolată de restul. O persoană care nu a cultivat un sentiment de apartenență va avea probleme în menținerea obiectivității în timpul unei confruntări.
  • simți obosit în timpul unei discuții ar putea fi o rețetă pentru dezastru. Lipsa de somn duce la starea de spirit proastă, la deficiențe în funcția cognitivă și performanțe slabe. Oboseala afectează de asemenea capacitatea de a lua decizii. Dacă vă odihniți bine, veți vedea cu claritate soluția - dar, dacă sunteți somn, puteți să vă certați câteva ore fără să vedeți sfârșitul.
 • Imaginea intitulată Manipulați persoanele care vă sunt furioase Pasul 9
  2
  Acceptați furia celeilalte persoane. Când cineva țipă la tine, ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să-ți accepți mânia - totuși, aceasta este de obicei o reacție atunci când ne simțim înșelăciți sau ignorați. Recunoașteți că cealaltă persoană este furios nu este același lucru cu a spune că comportamentul său este adecvat.
 • Încercați să spuneți ceva de genul "Înțeleg că vă simțiți supărat și doriți să înțelegeți ce se întâmplă. De ce simți așa? Acest lucru arată că încerci să vezi lucruri din perspectiva interlocutorului tău, ceea ce-l poate ajuta să se simtă mai bine.
 • Când faceți asta, încercați să nu criticați. Nu întreba ceva de genul "De ce te comporți ca un idiot iritat?"
 • Cereți informații specifice. Întreabă-te, întreabă cealaltă persoană care este motivul specific pentru reacția lor. De exemplu: "Ce mi-ai auzit spunând că te-a făcut atât de supărat?" Acest lucru îi poate încuraja să se liniștească și să se gândească de ce este furioasă și poate să-și dea seama că este o neînțelegere.
 • Imaginea intitulată Manipulați persoanele care vă sunt furioase Pasul 10
  3
  Abțineți-vă de tăcerea celeilalte persoane. Menținerea ei liniștită sau împiedicarea ei de a-și exprima sentimentele nu va ajuta situația, ci va intensifica sentimentele ei de furie.
 • Tacerea celeilalte persoane denotă că credeți că sentimentele dvs. nu sunt legitime. Amintiți-vă că, chiar dacă nu înțelegeți experiența prin care treceți, pentru ea este foarte reală. Negarea nu va ajuta la calmarea situației.
 • Imaginea intitulată Manipulați persoanele care vă sunt furioase Pasul 11
  4
  Ascultă cealaltă persoană. Fii a ascultător activ. Pentru a arăta că acordați atenție, faceți contact cu ochii, blocați și folosiți expresii precum "văd" sau interjecții precum "aha".
 • În timp ce cealaltă persoană vorbește cu tine, nu-l lăsa să descopere că ți-ai pregătit apărarea. Concentrează-te pe ceea ce îți spune.
 • Ascultați motivele pe care cealaltă persoană vi le-a dat despre furia lor. Încearcă să-ți imaginezi situația din perspectiva ta. Dacă v-ați afla în aceeași situație, ați simți același lucru?
 • Imaginea intitulată Manipulați persoanele care vă sunt furioase Pasul 12
  5
  Confirmați ce a spus cealaltă persoană. Unul dintre motivele pentru care situațiile tensionate se înrăutățește este comunicarea slabă. După ce persoana explică motivul furiei, confirmați ceea ce ați auzit.
 • Vorbiți în prima persoană De exemplu, spuneți: "L-am auzit spunând că era supărat, deoarece acesta este cel de-al treilea telefon mobil care ne cumpără și care nu funcționează. E corect?
 • Expresii de genul „cred că ai spus ...“ sau „Te referi la que_________?“ Nu numai ca va ajuta să vă asigurați că ați înțeles cealaltă persoană, acestea ar putea contribui, de asemenea, la acest simt recunoscut, ceea ce va contribui la sentimente ostile potoli setea .
 • Când confirmați ce a spus cealaltă persoană, nu decorați sau parafrazați frazele. De exemplu, dacă vă plângeți pentru că ați luat-o târziu în ultimele șase zile, nu spuneți: "Am auzit că sunteți supărat că întotdeauna am întârziat". În schimb, concentrați-vă asupra a ceea ce el a spus: "Am auzit că sunteți supărat pentru că am întârziat în ultimele șase zile".
 • Imaginea intitulată Manipulați persoanele care vă sunt furioase Pasul 13
  6
  Când comunicați propriile dvs. nevoi, folosiți expresii de prima persoană. Dacă cealaltă persoană încă vă strigă sau este agresivă pentru dvs., folosiți expresii de prima persoană pentru a vă comunica nevoile dvs. - ceea ce vă va împiedica să arătați că le-ați învinuit.
 • De exemplu, dacă cineva strigă la tine, ai putea spune, „Vreau să te ajut, dar nu pot să înțeleg ce spui atunci când vorbești atât de tare, ai putea repeta cu o voce mai moale?“.
 • Imaginea intitulată Manipulați persoanele care vă sunt furioase Pasul 14


  7
  Faceți empatie cu cealaltă persoană. Încercați să vedeți lucrurile din perspectiva dvs. Acest lucru vă poate ajuta să vă mențineți controlul propriilor dvs. răspunsuri emoționale. În plus, vă poate ajuta să comunicați eficient cu interlocutorul dvs.
 • Spunând ceva de genul "Asta suna foarte frustrant" sau "Am înțeles de ce asta te deranjează" poate să-i potolească mânia. În unele cazuri, oamenii doresc ca frustrarea lor să fie recunoscută. Când se simt înțeles, încep să se liniștească.
 • Probabil ar trebui să repetați în mod mental faptul că persoana este supărată și că face tot posibilul pentru a-și exprima sentimentele. Pe plan intern, acest lucru vă poate ajuta să regândiți situația.
 • Nu luați problema ușor, chiar dacă pare trivial, deoarece, în mod clar, pentru cealaltă persoană este important.
 • Imaginea intitulată Găsiți lucruri pentru a vorbi despre pasul 34
  8
  Evitați să menționați care au fost intențiile dvs. și, în schimb, să vă gândiți la consecințe. Dacă cineva se supără pe tine, este pentru că simt că, într-un fel, i-ai jignit. Poate că prima dvs. reacție este să vă apărați și să vă expuneți intențiile. De exemplu, evitați să spuneți: "Vroiam să-ți iau costumul de spălătorie, dar am uitat pentru că am plecat târziu de la muncă". Chiar dacă intențiile dvs. au fost bune, la acel moment, cealaltă persoană nu va deranja, deoarece veți avea de-a face cu consecințele acțiunilor dvs. Acesta va fi motivul pentru furia sa.
 • În loc să vorbiți despre intențiile voastre bune, încercați să vă puneți în picioare celălalt și să recunoașteți cum au afectat consecințele acțiunilor sale. Spune ceva de genul "Acum îmi dau seama că uitarea costumului tău te-a pus în legătură cu întâlnirea de mâine".
 • Poate că vi se pare că acest concept implică faptul că este neloial față de convingerile voastre. Poate că simțiți, sincer, că ați făcut ceea ce este corect și vă costă să acceptați eroarea. În acest caz, încercați să vă imaginați că persoana nu este furioasă cu tine, ci cu altcineva. Gândește-te cum ar fi rezolvată situația dacă "infractorul" nu ești tu.
 • Metoda 4
  Calmează furia

  Imaginea intitulată Manipulați persoanele care vă sunt furioase Pasul 15
  1
  Adresați-vă situației cu o minte deschisă. După ce ați ascultat cealaltă persoană, luați în considerare modul în care puteți aborda situația.
  • Dacă credeți că cealaltă persoană are o plângere validă împotriva voastră, acceptați-o. Recunoașteți propriile greșeli și întrebați ce puteți face pentru a le corecta.
  • Nu scuzați și nu vă apărați. De obicei, aceasta va face ca cealaltă persoană să fie mai supărată, deoarece vor simți că le respingeți nevoile.
 • Imaginea intitulată Manipulați persoanele care vă sunt furioase Pasul 16
  2
  Oferă o soluție Fiți rezonabili și comunicați calm și clar. Încearcă să te concentrezi asupra a ceea ce ți-a spus cealaltă persoană.
 • De exemplu, dacă sunteți supărat pentru că fiica dvs. a rupt fereastra cu o minge, spuneți-i ce vreți să faceți - de exemplu: "Fiica mea a aruncat mingea pe fereastră și a rupt-o. Pot să angajez pe cineva care să-l înlocuiască în două zile sau să-l pot înlocui și să-mi trimită contul.
 • Imaginea intitulată Manipulați persoanele care vă sunt furioase Pasul 17
  3
  Cere-i alte opțiuni. Dacă cealaltă persoană nu este mulțumită de soluția pe care o sugerați, cereți-i să propună o soluție care să le satisfacă. De exemplu, ați putea întreba: "Ce doriți să se întâmple în această situație?"
 • Pentru a încuraja colaborarea, asigurați-vă că abordarea soluției include ambele părți. De exemplu, spuneți: "Este bine dacă nu acceptați sugestia mea, chiar dacă aș vrea să știu dacă găsim o soluție pentru a rezolva această problemă. Ce putem face pentru ao rezolva?
 • Dacă cealaltă persoană sugerează ceva care pare nerezonabil, nu o insultați. În schimb, face o contra-ofertă. De exemplu: "Te-am auzit spunând că vrei să fixez fereastra spartă și să plătesc pentru curățarea tuturor covoarelor din casă. Cred că cel mai potrivit pentru mine ar fi să înlocuiesc fereastra spartă și să plătesc pentru curățarea covorului în sufrageria ta. Ce crezi?
 • Încercarea de a găsi criterii care se potrivesc cu persoana supărată ar putea ajuta la redirecționarea interacțiunii pentru a găsi o soluție. De exemplu, ați putea spune "înțeleg că justiția este importantă pentru dvs., este, de asemenea, important pentru mine ...". Acest lucru ar putea ajuta să se arate că ambele acționează în direcția aceluiași scop.
 • Imaginea intitulată Manipulați persoanele care vă sunt supărat Pasul 18
  4
  Evitați utilizarea "dar". "Dar" este un binecunoscut "proiect verbal", deoarece poate neglija complet ceea ce ați spus anterior. Când oamenii aud "dar", au tendința de a înceta să asculte și tot ceea ce înțeleg este - Ai greșit.
 • De exemplu, nu spuneți "Înțeleg ce spui, dar trebuie să ________".
 • În schimb, el folosește expresii copulative, cum ar fi "Vă înțeleg punctul și înțeleg că ceea ce aveți nevoie este _______".
 • Imaginea intitulată Manipulați persoanele care vă sunt furioase Pasul 19
  5
  Mulțumită celeilalte persoane. În cazul în care puteți găsi o soluție, vă mulțumesc când ați terminat interacțiunea. Acest lucru vă va arăta că o respectați și că ar putea contribui la simțirea faptului că au fost satisfăcute nevoile ei.
 • De exemplu, dacă ați reușit să negociați cu un client furios, ați putea spune: "Vă mulțumim că ați permis rezolvarea corectă a acestei probleme".
 • Imaginea intitulată Manipulați persoanele care vă sunt supărat Pasul 20
  6
  Stai putin. În unele cazuri, nemulțumirea persoanei nu poate să dispară imediat, chiar dacă ați făcut tot ce este în puterea dvs. pentru a rezolva situația. Acest lucru se întâmplă mai des în situații care implică dureri mai profunde, cum ar fi atunci când cealaltă persoană se simte trădată sau manipulată într-un fel. Nu o presați și acceptați că va avea nevoie de ceva timp pentru ca sentimentele ei de furie să dispară.
 • Imagine cu titlul Manipulați persoanele care vă sunt furioase Pasul 21
  7
  Dacă este necesar, solicitați medierea unui terț. Nu toate conflictele pot fi rezolvate și, deși vă conduceți calm și respectuitor tot timpul, nu toți oamenii își disipă furia. Dacă ați încercat deja aceste tactici și nu ați făcut niciun progres, poate că este timpul să faceți distanța. O terță parte (cum ar fi un terapeut, un mediator sau un reprezentant al resurselor umane) vă poate ajuta să negociem situația.
 • Imaginea intitulată Găsiți ajutor pentru o tulburare suspectă de alimentație Pasul 9
  8
  Luați în considerare posibilitatea de a obține ajutor profesional. Dincolo de accesarea serviciilor unui mediator, poate fi util să se consulte cu un terapeut sau un psiholog care este instruit să rezolve conflicte sau să gestioneze furie. Acest lucru este valabil mai ales dacă persoana care vă este furioasă este importantă în viața dvs., cum ar fi soțul / soția, părinții, frații și copiii dumneavoastră. Dacă ei susțin în mod constant sau dacă unul își pierde cumpătul la cea mai mică provocare, poate fi necesar să se consulte cu un profesionist care nu numai că medieze situația, dar, de asemenea, să le învețe tehnici eficiente de a comunica și de a rezolva probleme.
 • Un terapeut ar putea să-ți învețe relația sau prietenii tăi despre modalitățile de a te relaxa și de a controla stresul, metodele de a depăși sentimentele de furie, strategiile de exprimare a emoțiilor și modalitățile de a recunoaște modelele negative ale gândirii care provoacă furie.
 • Metoda 5
  Scuzați-vă în mod eficient

  Imaginea intitulată Manipulați persoanele care vă sunt furioase Pasul 22
  1
  Gândește-te la ceea ce ai făcut pentru a supăra pe cealaltă persoană. Dacă ați făcut ceva greșit, va trebui să remediați situația cerea scuze și repararea daunelor.
  • Nu face scuze pentru a vă justifica comportamentul. Dacă ați jignit pe cineva, trebuie să vă recunoașteți greșeala.
  • Evaluați dacă este mai bine să vă cereți scuze în timpul interacțiunii sau după ce persoana sa calmat.
  • Evaluați dacă, în această situație, scuzele ar fi sincere și semnificative. Nu vă cereți scuze pentru compromis, deoarece acest lucru ar putea face ca problema să fie mai gravă.
 • Imaginea intitulată Manipulați persoanele care vă sunt furioase Pasul 23
  2
  Arată empatie și pocăință. Trebuie să-ți arăți pocăința pentru modul în care cuvintele sau acțiunile tale au afectat cealaltă persoană.
 • Poate că intenția voastră nu a fost să mâniați pe celălalt sau să vă răniți sentimentele. În ciuda acestui fapt, trebuie să recunoașteți faptul că comportamentul dvs. a avut un efect negativ asupra lui.
 • Începeți-vă scuzele cu o frază de pocăință. De exemplu, ați putea începe prin a spune: "Îmi pare atât de rău - știu că ți-am rănit sentimentele."
 • Imaginea intitulată Manipulați persoanele care vă sunt furioase Pasul 24
  3
  Fiți responsabili pentru acțiunile dvs. Pentru a fi eficient și pentru a disipa situația, scuzele trebuie să includă o declarație de responsabilitate. Cu alte cuvinte, trebuie să recunoașteți modul în care acțiunile dvs. au contribuit la sentimentele durerii sau frustrării celeilalte persoane.
 • O declarație de responsabilitate ar putea arăta astfel: "Îmi pare rău. Îmi dau seama că am ratat evenimentul pentru că am întârziat. "
 • Ați putea spune și: "Îmi pare rău. Știu că ai căzut pentru neglijența mea.
 • Imaginea intitulată Manipulați persoanele care vă sunt furioase Pasul 25
  4
  Oferă o soluție pentru situație. Dacă nu explicați cum ați putea rezolva problema sau o evitați în viitor, scuzele nu vor avea sens.
 • În aceste situații, oferta de soluție ar putea include oferirea de ajutor celeilalte persoane sau propunerea unui mijloc care să garanteze că nu veți face aceeași greșeală în viitor.
 • De exemplu, ați putea spune: "Îmi pare rău - știu că am pierdut evenimentul din cauza întârzierii mele. De acum înainte îmi voi programa o alarmă la telefon cu o oră înainte să fiu gata.
 • Un alt exemplu ar fi: "Îmi pare rău - știu că ai căzut pentru neglijența mea. În viitor, voi arăta mai bine unde îmi las lucrurile. "
 • sfaturi

  • Înainte de a se ocupa de o situație furioasă, nu vă fie frică să cereți câteva minute să fiți singuri. Acest lucru vă va permite să vă eliberați de presiune și să vă ajutați să vă controlați emoțiile.
  • Când vă cereți scuze, încercați să sunați sincer. Oamenii sunt foarte buni la detectarea condescendenței și a ipocriziei, și asta ne înfurie mult mai mult.
  • Amintiți-vă că singurul lucru pe care îl puteți controla este comportamentul dvs., nu reacțiile altora.

  avertismente

  • Aveți grijă de oamenii care vă spun lucruri precum "de ce întotdeauna îl faceți atât de supărat? ", deoarece acesta este un semn că nu acceptă responsabilitatea acțiunile tale
  • Dacă simțiți că sunteți în pericol, cereți ajutor și încercați să scăpați de situație.
  • Nu recurgeți la comportamente sau limbi violente.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să nu mai plângeți când cineva țipă la tineCum să nu mai plângeți când cineva țipă la tine
  Cum se face diferența între a fi asertiv și a fi agresivCum se face diferența între a fi asertiv și a fi agresiv
  Cum să înflorești unde ești plantatăCum să înflorești unde ești plantată
  Cum să se ocupe de cineva care are probleme de control al furieiCum să se ocupe de cineva care are probleme de control al furiei
  Cum să facem față unei situații enervanteCum să facem față unei situații enervante
  Cum să rezolvați dezamăgireaCum să rezolvați dezamăgirea
  Cum să nu mai vorbim de întârzierile altoraCum să nu mai vorbim de întârzierile altora
  Cum te distanteziCum te distantezi
  Cum să te descurci cu cineva care țipă la tineCum să te descurci cu cineva care țipă la tine
  Cum să facem față confruntăriiCum să facem față confruntării
  » » Cum să se ocupe de oameni care sunt supărați de tine

  © 2011—2020 ertare.com