Cum se maturizează de la fată la femeie

Fiecare femeie este diferită și are o poveste diferită despre felul în care a maturizat, însă multe femei au acest lucru în comun: pentru a se maturiza de la fete la femei, au trebuit să se pregătească pentru schimbări fizice, emoționale și intelectuale grave. Unele dintre aceste schimbări sunt sub controlul tău, în timp ce altele sunt procese biologice care se întâmplă în timpul tău. A deveni o femeie nu se întâmplă peste noapte (poate dura mai mulți ani pentru a se maturiza de la fată la fată), dar acei ani vă pot oferi experiențe valoroase de viață care stabilesc cursul pentru maturitate.

pași

Partea 1
Emoțional maturizând de la fată la femeie

Imaginea intitulată matură de la o fată la o femeie Pasul 1
1
Spune-ți că a fi o femeie este o mentalitate. Fiind o femeie nu este doar despre corpul pe care îl veți dezvolta, ci și despre modul în care vă gândiți și simțiți despre voi înșivă. Sentimentul ca o femeie adevarata poate lua mult timp si munca grea, dar sunt pași pe care îi puteți lua pentru a face tranziția.
 • Imaginea intitulată matură de la o fată la o femeie Pasul 2
  2
  Citiți cărți despre trecerea de la copilărie la maturitate scrisă de femei și femei. Lumea se schimbă în mod constant și există multe lucruri de învățat. Luați în considerare cumpărarea sau eliminarea cărților din bibliotecă care vă pot ajuta să vă îndrumați în lumea femeilor. Acordați atenție amintirilor și autobiografiilor femeilor pe care le respectați. Veți fi expuși provocărilor cu care se confruntă, ceea ce vă va ajuta să vă confruntați cu provocările proprii.
 • Imaginea intitulată matură de la o fată la o femeie Pasul 3
  3
  Aflați abilitățile și comportamentele sociale adecvate. Dacă acționați ca un adult, nu numai că vă vor trata ca atare, dar veți avea, de asemenea, o înaltă stima de sine. Câțiva pași cheie pe care îl puteți urma sunt:
 • Evitați întârzierea. Își asumați responsabilitatea pentru angajamentele dvs. și terminați-vă sarcinile în timp util.
 • Au maniere bune. Conducerea într-un mod politicos și politicos vă poate ajuta să pregătiți calea pentru o maturitate responsabilă.
 • Nu vă lăsa să călcați în picioare. Amabilitatea este importantă, dar nu înseamnă că trebuie să-i lăsați să te încurce. Aflați cum să vă exprimați cu încredere opiniile, chiar dacă oamenii din jurul dvs. nu se comportă la fel de politicos ca și dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată matură de la o fată la o femeie Pasul 4
  4
  Acționați cu încredere. În timp ce femeile tind să-și subestimeze abilitățile, bărbații tind să supraestimeze a lor. Acesta este cunoscut sub numele de "incredere". Țineți cont de acest lucru pe măsură ce vă aflați la maturitate: chiar dacă vă simțiți nervos în privința unei sarcini, este posibil să fiți cea mai competentă persoană din cameră. Unele moduri în care puteți depăși diferența de încredere sunt:
 • Căutați modele de sex feminin. Căutați femei în poziții de conducere care vă pot ajuta să vă învățați propriile abilități de conducere, cum ar fi vorbirea cu încredere, supravegherea unei echipe și participarea la critici constructive.
 • Nu te lăsa "bunătate" te limitezi Neprihănirea și politețea sunt abilități importante pentru maturitate, însă femeilor le este adesea spus să fie politicoși sau politicoși în detrimentul cunoștințelor și expertizei lor. Încercați să găsiți un bun echilibru între a acționa cu bunătate și de a rămâne ferm.
 • Vorbește cu încredere Practica vorbind altora cu putere și încredere. Stați drept, proiectați-vă vocea, păstrați contactul vizual cu ascultătorii și vorbiți în tonuri definitive. Rezistați nevoii de a vă face declarațiile finale să pară ca și cum ați pune întrebări sau v-ați cerut permisiunea ("vorbiți").
 • Transmiteti. La fel cum femeile tinere depind de alte femei pentru abilitățile lor de conducere, aveți și potențialul de a fi un model-cheie pentru generațiile mai tinere. Transmiteți-vă cunoștințele și seturile de aptitudini unice unei femei mai tinere care ar putea beneficia de ele și să vă perfecționați în continuare abilitățile de conducere.
 • Imaginea intitulată matură de la o fată la o femeie Pasul 5
  5
  Aflați despre lumea. Fiind la curent cu teme importante legate de afacerile curente și cu articolele de știri este o modalitate excelentă de a deveni informat și responsabil. Veți avea o mulțime de materiale pentru conversațiile adulților și veți începe, de asemenea, să învățați despre locul dvs. într-o lume mult mai mare. Acest lucru vă poate ajuta, de asemenea, să vă decideți ce valori aveți la intrarea în lumea adultă. Luați în considerare următoarele:
 • Citiți, urmăriți sau ascultați știrile în mod regulat
 • Căutați jurnaliști pe care îi respectați și le urmați rapoartele
 • Citește cărți de ficțiune bine cercetate pe subiecte care te interesează
 • Desenează-ți propriile concluzii Deși va trebui să obțineți informațiile dvs. din alte surse la început, pe termen lung veți putea analiza evenimentele pe cont propriu. Dacă sunteți suficient de bătrân pentru a vota, puteți vota candidații și politicile care se aliniază cel mai mult cu ale dvs. Dacă nu, puteți căuta alte modalități de implicare, cum ar fi scrierea, semnarea petițiilor sau voluntariatul cu organizațiile care vă interesează.
 • Imaginea intitulată matură de la o fată la o femeie Pasul 6
  6
  Participați la un ritual de maturitate. Majoritatea culturilor au un fel de marker important pentru a desemna atunci când un copil devine bărbat sau când o fată devine o femeie. Aceste ritualuri pot ajuta o persoană tânără să se simtă ca un adult și un membru cu drepturi depline al unei comunități. Fie că este vorba de o petrecere de 16 ani, ca în SUA, o quinceanera sau o La fel ca Li în China, aceste ritualuri servesc ca un punct de cotitură semnificativ în viața unei tinere femei. În funcție de cultura cu care vă identificați, vă recomandăm să planificați un ritual de maturitate sau petrecere pentru a marca începutul vieții voastre ca femeie și pentru a vă întreba copilăria.
 • Imaginea intitulată matură de la o fată la o femeie Pasul 7
  7
  Stabiliți obiectivele și le îndepliniți. Este important să stabiliți obiective independente pentru modul în care doriți să fie calea vieții voastre. Aceste obiective pot fi diferite de părinții dvs. și pot fi influențate în schimb de prietenii dvs. și de colegii dvs. Puteți chiar stabili obiective care sunt complet diferite de familia dvs. sau de grupul dvs. de prieteni. Poate cel mai important marker al unei femei mature este că trăiește în conformitate cu deciziile și valorile ei. Gândiți-vă cu atenție la ceea ce doriți din viață și faceți un plan pentru a-ți atinge aceste obiective.
 • Partea 2
  Dezvoltați abilitățile pentru lumea femeilor

  Imaginea intitulată matură de la o fată la o femeie Pasul 8
  1
  Spune-ți că a fi o femeie este mai mult decât un lucru fizic. Fiind o femeie implică și maturizarea emoțională, psihologică și în legătură cu comportamentul dumneavoastră. Ce este mai important: va trebui să înveți să fii independent. Aceasta va implica învățarea de noi abilități și obiceiuri care vor deschide calea către succes ca adult.
 • Imaginea intitulată matură de la o fată la o femeie Pasul 9
  2
  Investigați abilitățile pe care doriți să le dezvoltați. Există multe lucruri de învățat. Poate că nu le puteți învăța pe toate imediat, dar aceste abilități de viață vă vor permite să deschideți calea proprie prin lume, fără a vă baza pe nimeni altcineva. Luați în considerare cumpărarea sau eliminarea cărților din bibliotecă care vă pot ajuta să vă îndrumați în lumea femeilor. Acordați atenție ghidurilor practice care vă ajută să învățați abilități valoroase. Internetul, prietenii și mentorii de încredere pentru adulți sunt, de asemenea, resurse foarte bune pentru a învăța abilitățile de care ai nevoie pentru a fi o femeie independentă.
 • Imaginea intitulată matură de la o fată la o femeie Pasul 10
  3
  Gestionați-vă finanțele Responsabilitatea financiară este importantă atunci când se maturizează de la fată la femeie. Poate că ai primul loc de muncă, te pregătești să plătești pentru colegiu sau te gândești să te retragi din casa părinților tăi. În toate aceste cazuri, va trebui să înveți abilități importante de viață, cum ar fi:
 • Asigurați-vă echilibrul cărții de cecuri
 • Monitorizați-vă cu atenție veniturile și cheltuielile
 • Plătiți impozitele în timp util
 • Salvați pentru achiziții mari și pentru a crea o garanție
 • Aflați când are sens să-și asume o datorie și când nu este
 • Imaginea intitulată matură de la o fată la o femeie Pasul 11
  4


  Rezolvați mijloacele de transport. O modalitate de a deveni o femeie mai independentă este să vă dați seama cum să obțineți de la punctul A la punctul B fără a depinde de părinții voștri. În funcție de vârsta dvs. și de locul în care locuiți, puteți afla cum să obțineți permisul de conducere sau permisul elevului. În caz contrar, puteți afla opțiunile de transport public, astfel încât să vă puteți transporta în mod liber la școală, la locul de muncă și în alte locuri.
 • Imaginea intitulată matură de la o fată la o femeie Pasul 12
  5
  Aflați abilitățile de lucru. Ați putea să vă îndepliniți angajamentele, să vă prezentați la timp, să vă asumați responsabilitatea pentru acțiunile dvs. și să răspundeți în mod corespunzător la criticile care vă vor servi bine în viața voastră ca femeie, mai ales dacă lucrați într-o carieră. Obținerea și păstrarea unui loc de muncă vă va permite să învățați să fii independent și, de asemenea, să vă oferiți o mică libertate financiară pe măsură ce vă maturizați de la fată la fată.
 • Imaginea intitulată matură de la o fată la o femeie Pasul 13
  6
  Aveți grijă de igiena personală și de aspectul dumneavoastră. Pe măsura dezvoltării corpului, veți avea cerințe diferite, astfel încât să arătați îngrijite și sănătoase. De exemplu, poate fi necesar să faceți duș mai des decât ați făcut când ați fost copil și că ar trebui să utilizați produse diferite pentru a vă curăța fața acum, deoarece sunteți mai predispus la acnee. Alte lucruri pe care trebuie să le țineți cont sunt:
 • Păstrează-ți părul ordonat Indiferent dacă părul tău este lung sau scurt, neted sau curat, trebuie să găsești modalități de a nu-l păzi dezordonat. Poți să faci un bun, să găsești o tăietură pe care să o poți păstra cu ușurință sau să îți taie frecvent despărțiturile.
 • Ai grijă de hainele tale. Asigurați-vă că hainele se potrivesc bine și că sunt curate, fără riduri și în stare bună.
 • Utilizați accesorii Unele femei le place să poarte bijuterii și machiaj, altele nu. Dacă alegeți să utilizați accesorii, asigurați-vă că sunt potrivite vârstei dvs., că ele aderă la codurile de îmbrăcăminte pentru muncă sau școală și că nu sunteți alergic la acestea. De exemplu, un colier roz unicorn roz poate fi potrivit atunci când erați copil la școală, dar este probabil că nu este bine văzut la noul dvs. loc de muncă la o bancă locală. Luați în considerare în schimb un simplu colier de aur.
 • Imaginea intitulată matură de la o fată la o femeie Pasul 14
  7
  Aveți grijă de spațiul dvs. Indiferent dacă locuiți împreună cu părinții, frații, colegii de cameră sau singuri, va trebui să vă asumați mai multă responsabilitate pentru locul în care locuiți. Când erai fată, poate că ai putea lăsa anumite lucruri să treacă, dar maturitatea aduce mai multă responsabilitate. Aceasta înseamnă curățarea oricăror mizerie pe care o faceți, aspirați și curățați în mod regulat și asigurându-vă că zonele comune (cum ar fi băile sau bucătăriile) sunt curățate în mod regulat.
 • Imaginea intitulată matură de la o fată la o femeie Pasul 15
  8
  Învață să te hrănești singur. Știind cum să pregătești singuri gustări și mese sănătoase vă va ajuta să deveniți o femeie sănătoasă și fericită. Poate că nu puteți să depindeți de nimeni altcineva pentru a efectua achiziția, așa că va trebui să învățați cum să faceți un plan de consum, să faceți o listă de cumpărături, să cumpărați ingrediente sănătoase și nutritive și să le pregătiți în mod corespunzător.
 • Pregătiți-vă să faceți multe greșeli în timp ce învățați să gătiți, dar amintiți-vă că toate aceste greșeli sunt educative.
 • Partea 3
  Fizic matură de la fată la femeie

  Imaginea intitulată matură de la o fată la o femeie Pasul 16
  1
  Citiți despre efectele pubertății. Puberta este stadiul dezvoltării biologice când corpul unui copil este transformat în corpul unui adult. Puberta va provoca o serie de schimbări fizice și emoționale într-o fată pe măsură ce se dezvoltă. La fete, pubertatea începe, de obicei, cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani și poate dura până la 6 ani. Este important să înțelegeți ce fel de schimbări să vă așteptați, astfel încât să nu vă fie șocați sau speriat de modul în care se transformă corpul vostru. Unele modificări tipice în timpul pubertății sunt:
  • Creșteți și înțepați
  • Dezvoltă șolduri și sânii. Durerea și sensibilitatea la nivelul șoldurilor și sânilor sunt normale în această perioadă.
  • Creșterea părului axilar și pubian
  • Transpirație mai profundă
  • Dezvoltați acnee și alte modificări ale pielii
  • Începeți menstruația
  • Experiența schimbări de dispoziție și suferințe emoționale și coborâșuri
  • Rețineți că, dacă nu ați început menstruația la vârsta de 14 ani, trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a vă asigura că totul se dezvoltă în mod corespunzător.
 • Imaginea intitulată matură de la o fată la o femeie Pasul 17
  2
  Adresați-vă unui mentor despre schimbările fizice cauzate de pubertate. Fiecare femeie trece prin pubertate în mod diferit, iar multe femei au preferințe diferite cu privire la modul în care ar dori să se ocupe de aceste schimbări. În orice caz, există pași pe care îi puteți lua pentru a face procesul de maturizare mai calm și mai puțin stresant. Un pas important este să vorbiți cu o femeie adultă de încredere (care poate sau nu poate fi un membru al familiei dvs.) despre cum să reacționați la corpul dumneavoastră și la emoțiile în schimbare. Poate servi drept a important mentor în acest moment al vieții voastre. Nu numai că puteți beneficia de a asculta povestiri despre procesul propriu de maturizare, dar și de a vă ajuta să vă călăuzească în timp ce vă pregătiți pentru dezvoltarea corpului vostru adult.
 • Imaginea intitulată matură de la o fată la o femeie Pasul 18
  3
  Învață să accepți corpul în schimbare. Anii în care se maturizează de la fată la femeie pot fi incitante, dar și copleșitoare. Multe fete sunt stresate din cauza creșterii în greutate, a modificărilor în piele, a curbelor noi și a creșterii bruște. Între 50 și 88% dintre femeile tinere raportează sentimente negative despre corpul lor în această perioadă vulnerabilă de timp. Încearcă să participi la activități cu un accent pozitiv asupra corpului tău, astfel încât să nu te prinde în gândurile negative. De exemplu:
 • Spuneți-vă că reprezentările din mass-media nu sunt corecte. Poate fi ușor să te compari negativ cu modelele și actrițele pe care le vezi în mass-media. Amintiți-vă că modelele și celebritățile nu sunt normale. Rețineți că efectele speciale, echipamentele de machiaj, tehnicile de iluminare profesionale și retușarea sunt folosite pentru a schimba aspectul celebrităților. Dacă este necesar, evitați reprezentările nerealiste ale fetelor și femeilor în mass-media: opriți televizorul, închideți revista de modă și petreceți timp cu prietenii.
 • Ieși afară. Chiar dacă pubertația aduce schimbări nedorite (cum ar fi acneea), ar putea fi lucruri care vă plac la noul dvs. corp. Îți place să fii mai înalt? Te simți mai crescut? Au curbe? Uită-te în oglindă și găsește-te. Trebuie să vă simțiți mândru de felul în care ați maturizat.
 • Înflăcărați-vă prietenii. Amintiți-vă că prietenii dvs. întâmpină, probabil, gânduri negative sau nesigure despre trupurile lor, la fel ca dumneavoastră. Spuneți-le tot ce apreciați despre ele și ajutați-vă să creșteți stima de sine.
 • Mențineți obiceiurile sănătoase de mâncare și exerciții fizice. Multe femei sunt tentate să înceapă dietele extrem de rapide sau să exercite foarte des reacția la corpurile lor în schimbare. Cu toate acestea, cresterea greutatii corporale, cresterea grasimilor corporale si a deveni mai rotunde sunt schimbari normale si sanatoase intr-un organism in curs de dezvoltare. Rezistați tentației de a merge la extreme și, în schimb, urmați regulile de bun simț despre dietă și exerciții fizice. Întotdeauna consumați alimente hrănitoare atunci când vă e foame și nu vă lipsiți niciodată de alimente.
 • Discutați cu medicul dumneavoastră despre preocupările legate de corpul dumneavoastră. Dacă simțiți că ceva nu este potrivit cu corpul dumneavoastră, discutați cu medicul dumneavoastră. El vă poate ajuta să decideți dacă schimbarea este normală și sănătoasă.
 • Sa demonstrat că terapia cognitiv-comportamentală (CBT) este un tratament eficient pentru acele femei care dezvoltă o imagine negativă a corpului. Dacă aveți gânduri negative persistente despre imaginea corpului dumneavoastră, discutați cu un medic sau un terapeut. Nu trebuie să trăiți cu aceste gânduri și vă puteți simți mai fericiți și mai încrezători cu un tratament adecvat.
 • Imaginea intitulată matură de la o fată la o femeie Pasul 19
  4
  Mergeți la cumpărături cu un prieten sau cu mentorul. Unele dintre schimbările fizice cauzate de pubertate vă pot cere să cumpărați haine noi sau consumabile noi pentru a rămâne confortabil în corpul dumneavoastră. Este posibil să trebuiască să faceți cumpărături de mai multe ori pe parcursul diferitelor etape ale pubertății. De asemenea, este posibil să vă duc un timp pentru a descoperi ce produse vă place cel mai mult. A avea un prieten sau un mentor care să vă ajute să cumpărați va ușura procesul. Toți au preferințe diferite, dar, în general, vă puteți aștepta să cumpărați următoarele elemente:
 • Când observați că transpirați mai mult, puteți începe cumpara deodorante (care ascund mirosul corpului) și antiperspirante (care reduc cantitatea de transpirație la nivelul arsului).
 • Când observați că sânii încep să crească și devin mai sensibili, puteți cumpăra sutiene și sutiene pentru copii. Aceste articole vor oferi suport și acoperire.
 • Când observați că creșteți părul părului sau că devine întunecată, poate doriți să cumpărați mașini de ras sau truse de ceruire. Cu toate acestea, nu toate femeile doresc să scape de părul lor corporal. Decideți ce este mai bine pentru dvs.!
 • Când începeți menstruația, puteți începe să cumpărați tampoane interne sau șervețele sanitare Pentru a vă proteja hainele de petele.
 • Dacă aveți experiență nedorite acnee, Puteți cumpăra medicamente fără prescripție medicală și loțiuni pentru spălarea feței care vă poate ajuta. De asemenea, puteți discuta cu medicul dumneavoastră despre medicamentele pe bază de prescripție medicală care pot fi mai puternice.
 • Când descoperiți că creșteți mai mult și dezvoltați mai multe curbe, puteți cumpăra haine noi, fie în secțiunea de tineret, fie în secțiunea pentru femei a magazinelor de îmbrăcăminte. Pentru că creșteți repede, hainele vechi pot să nu mai rămână la un ritm mai rapid decât v-ați obișnuit. Puteți să vă gândiți să cumpărați dintr-un magazin pentru a păstra costurile în jos pe măsură ce explorați ce înseamnă să purtați corpul unei femei și să găsiți propriul stil unic.
 • Imaginea intitulată matură de la o fată la o femeie Pas 20
  5
  Aveți grijă de starea de sănătate sexuală, accesând ginecologul. În timpul și după pubertate, o fată are potențialul de a rămâne gravidă. Aceasta poate fi o responsabilitate imensă și copleșitoare. Veți avea nevoie, de asemenea, să aveți grijă de sănătatea sexuală. Femeile adolescente ar trebui să înceapă să meargă la ginecolog, care poate oferi sfaturi cu privire la contraceptive, cunoștințe despre prevenirea bolilor cu transmitere sexuală, teste de cancer și alte modalități de a menține corpul unei femei sănătoase.
 • Imaginea intitulată matură de la o fată la o femeie Pasul 21
  6
  Recunoașteți că nu totul trebuie să se întâmple imediat. Femeia medie afirmă că atinge maturitatea emoțională la vârsta de 32 de ani (pentru bărbați are vârsta de 43 de ani). Ai mult timp să crești și să te schimbi. Tu nu devii o femeie peste noapte, este un proces lung și gradual. Creierul nu se dezvoltă până la vârsta de 25 de ani. Încercați să vă bucurați de această călătorie pentru a deveni o femeie, chiar dacă este nevoie de mult timp.
 • sfaturi

  • Înconjurați-vă cu fetele și femeile mature pe care le admirați. Aflați și creșteți împreună. Spune-le despre obiectivele, visele tale și chiar și greșelile tale. Ele te pot ajuta să procesezi ceea ce înseamnă să te maturizezi și să crești.
  • Înțelegeți că schimbarea nu se întâmplă peste noapte, deci acordați-vă timp să vă simțiți, să învățați și să creșteți.
  • Amintiți-vă că nu toți oamenii care s-au născut biologic ca fete doresc să devină femei și că nu toate femeile s-au născut ca fete. Cel mai important lucru este că sunteți gata să deveniți adultul pe care doriți să îl faceți.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum arata ca o femeie de succesCum arata ca o femeie de succes
  Cum de a face dacă sunteți o femeie de peste 50 de aniCum de a face dacă sunteți o femeie de peste 50 de ani
  Cum de a face o femeie să se simtă mai bine atunci când este în perioada eiCum de a face o femeie să se simtă mai bine atunci când este în perioada ei
  Cum sa faci o rochie de femeieCum sa faci o rochie de femeie
  Cum sa castigati o femeieCum sa castigati o femeie
  Cum să nu mai hrănesc alte femeiCum să nu mai hrănesc alte femei
  Cum să arăți o femeie că ești atrasă de eaCum să arăți o femeie că ești atrasă de ea
  Cum de a trezi interesul unei feteCum de a trezi interesul unei fete
  Cum de a găsi o femeie bogată să iasă cu eaCum de a găsi o femeie bogată să iasă cu ea
  Cum să înțelegi femeileCum să înțelegi femeile
  » » Cum se maturizează de la fată la femeie

  © 2011—2020 ertare.com