Cum să arăți mai sănătos

Din când în când, fiecare are zile când se simt rău despre ei înșiși. Dacă vă faceți griji că nu vă uitați foarte sănătoși, sunt pași pe care îi puteți lua pentru a vă arăta mai sănătoși, plini de viață și de bine cu voi. Indiferent dacă sunteți în căutarea unui nou regim pentru îngrijirea pielii, schimbări în stilul tău de viață sau doar o simplă schimbare a dulapului, învățarea să arate mai sănătoasă este o modalitate ușoară și satisfăcătoare de îmbunătățire a imaginii de sine.

pași

Metoda 1
Aveți grijă de piele

Imaginea intitulată Uită-te mai sănătos Pasul 1
1
Protejați-vă pielea de soare De fiecare dată când vă aflați la soare, vă expuneți corpul la raze ultraviolete sau raze UV. În plus față de creșterea riscului de cancer de piele, razele ultraviolete fac ca pielea să pară mai veche și deteriorată. Dacă trebuie să fiți la soare, asigurați-vă că vă acoperiți pielea cu mâneci lungi, pantaloni lungi și pălărie cu margini largi ori de câte ori este posibil. De asemenea, este important să alegeți un agent de protecție solară care să vă protejeze de radiațiile ultraviolete.
 • Utilizați o protecție solară de spectru larg care vă protejează împotriva radiațiilor UVA și UVB. Asigurați-vă că protecția solară are un factor de protecție solară (SPF) de cel puțin 30 de ori și aplicați-o din nou cel puțin o dată la două ore.
 • Evitați să stați în lumina directă a soarelui între orele 10:00 a. m și 2:00 p. m. În acest interval de patru ore, razele UV sunt mai puternice.
 • Purtați echipament de protecție care oferă protecție UV. Puteți cumpăra, de asemenea, un aditiv pentru spalarea hainelor se acoperă cu un strat de protecție UV. Căutați haine sau aditivi pentru spălarea cu protecție UV.
 • Imaginea intitulată Uită-te mai sănătos Pasul 2
  2
  Evitați fumatul Fumatul este una dintre principalele cauze ale îmbătrânirii prematură a pielii. Acest lucru se datorează faptului că expunerea zilnică la fumul de țigară constrictează vasele de sânge în straturile exterioare ale pielii, ceea ce scade cantitatea de sânge, oxigen și nutrienți. De asemenea, fumatul reduce elasticitatea pielii prin scăderea colagenului și a elastinei din corp. De asemenea, pursarea buzelor sau alunecarea în timpul fumatului poate provoca riduri premature în timp.
 • Expunerea zilnică la fum și expresii faciale legate de fumatul în timp determină pielea să pară tăbăcită și încrețită.
 • Cea mai bună modalitate de a proteja pielea de efectele fumului de țigară este de a opri fumatul sau de a evita să fumați. Discutați cu medicul dumneavoastră despre un plan de tratament care vă poate ajuta să renunțați.
 • Imaginea intitulată Uită-te mai sănătoasă Pasul 3
  3
  Practicați obiceiurile bune de bărbierit. Pentru mulți, rasul este o componentă importantă a planului zilnic de igienă. Cu toate acestea, în funcție de modul în care faceți acest lucru, puteți provoca tensiuni și iritații ale pielii. Unele practici simple pe care le puteți face zilnic pentru a vă proteja pielea în timpul bărbieritului includ următoarele:
 • utilizați apă caldă sau rece în loc de apă fierbinte
 • utilizați crema de ras sau loțiune în loc de săpun sau „bărbierit uscat“
 • schimbați frecvent lamele dvs. de ras pentru a utiliza întotdeauna o mașină de curățat curată și ascuțită (ingredientele din cele mai multe săpunuri se înfundă sau lăsați blandurile blunt)
 • se rade in directia cresterii parului in loc de in directia opusa
 • uscați-vă fața cu lumina atingând pentru a evita excesul de umiditate după ras
 • Imaginea intitulata Look Healthier Step 4
  4
  Îți hidratezi pielea Menținerea pielii hidratate este o parte importantă a menținerii unui aspect sănătos. Acest lucru se datorează faptului că celulele uscate ale pielii se usucă și se îngustează, ceea ce vă face să aveți riduri, linii fine și fluxul de oxigen pe pielea dumneavoastră să scadă.
 • Hidratarea pielii nu va împiedica ridurile pentru totdeauna, dar vă va permite pielea să pară mai sănătoasă și să își mențină elasticitatea.
 • Imaginea intitulată Uită-te la un pas mai sănătos 5
  5
  Utilizați creme anti-rid O altă modalitate de a arăta mai sănătoasă și de a vă îmbunătăți pielea este prin utilizarea produselor de îngrijire a pielii, cum ar fi cremele antirid. Aceste produse nu vor remedia instantaneu ridurile sau pielea afectată de soare. Cu toate acestea, ele pot îmbunătăți elasticitatea și pot reduce ridurile în timp, ca parte a unui regim mai lung de îngrijire a pielii. Dacă aveți piele uscată sau sensibilă, aveți grijă când utilizați aceste produse. Unele ingrediente comune în cremele antirid sunt următoarele:
 • Retinol: un compus de vitamina A care neutralizează radicalii liberi și împiedică pătrunderea prematura a celulelor pielii.
 • Vitamina C: protejează pielea împotriva daunelor cauzate de razele UV.
 • Acidul hidroxidic (alfahidroxizii, betahidroxizii și polihidroxizii): exfolianți care elimină celulele moarte ale pielii și permit celulelor noi și moale să crească.
 • Coenzima Q10: poate ajuta la reducerea ridurilor, în special în jurul ochilor, și pentru a reduce sau a preveni deteriorarea cauzată de soare.
 • Extracte de ceai: conțin antioxidanți și au proprietăți antiinflamatorii care ameliorează pielea iritată sau deteriorată.
 • Extract de semințe de struguri: ele au, de asemenea, proprietăți antioxidante și antiinflamatoare, în plus față de vindecarea rănilor mai repede.
 • Niacinamida: este legată de vitamina B3 și împiedică uscarea pielii, ceea ce îmbunătățește elasticitatea și aspectul acesteia.
 • Metoda 2
  Practicați o bună igienă

  Imaginea intitulată Uită-te mai sănătos Pasul 6
  1
  Aveți grijă de dinții A face acest lucru poate merge mult spre obținerea unui aspect mai sănătos. Bad igiena dentară poate provoca tartru, gingivită, carii dentare și respirația urâtă.
  • Periați-vă dinții de două ori pe zi.
  • Pentru a vă peria dinții, aplicați o picătură de pastă de dinți cu mărime de păstăi pe periuța de dinți și periați interiorul, exteriorul și partea inferioară a suprafeței fiecărui dinte. Periajul perfect al dinților ar trebui să dureze aproximativ două minute.
  • Utilizați ață dentară Flossing îndepărtează urmele de alimente prinse între dinți și poate, de asemenea, reduce gingivita și halitoza. Pentru a atașa, luați un fir cu lungimea de aproximativ 30 până la 45 cm (12 până la 18 inci), înfășurați capetele în jurul fiecărui arătător și treceți-l cu atenție în sus, în jos și lateral în lateral între fiecare dinte . Desfaceți un dinte dentar mic de pe un deget în timp ce tensionați partea împachetată peste cealaltă pentru a vă asigura că nu răspândiți tartrul și resturile de la un dinte la altul.
  • Utilizați o apă de gură, în special una care conține fluor. În acest fel, veți elimina germenii, respirația urâtă și veți evita cariile dentare. Pentru a vă clăti gura cu acest produs, umpleți o jumătate de capac cu sticlă cu apă de gură, scuturați-o în gură și scuipați-o fără a o înghiți.
 • Imaginea intitulată Uită-te mai sănătoasă Pasul 7
  2
  Încălcați sau spălați frecvent. Se recomandă să faceți o baie sau o baie, deși o baie de burete (în care burete sau prosop umed peste corpul dumneavoastră) este o alternativă bună dacă nu puteți face nici unul.
 • Pentru cele mai bune rezultate, utilizați un gel de săpun sau de duș care vă place. Încercați să echilibrați aroma produsului cu proprietățile sale de hidratare, astfel încât pielea dumneavoastră să nu fie iritată cu săpun.
 • Înotarea zilnică este o normă socială, dar nu este necesar să se mențină sănătatea sau igiena bună. De fapt, unii dermatologi susțin că spălarea corpului tău elimină zilnic uleiurile naturale ale pielii și bacteriile benefice. Majoritatea adulților pot să rămână curați și sănătoși, spălându-se în fiecare zi.
 • Imaginea intitulată Uită-te mai sănătos Pasul 8
  3
  Spălați-vă părul Este important să vă spălați părul cu șampon sau săpun "cel puțin" o dată pe săptămână. Cu toate acestea, mulți oameni preferă să-și spele părul în fiecare zi. Părul curat este o parte importantă a menținerii igienei personale, care vă va permite să arătați mai sănătoși și să aveți mai multă încredere în tine.
 • Spălați-vă bine părul.
 • Stropiți o picătură de șampon pe palma mâinii. Va fi suficient să utilizați o picătură de șampon de mărime de un sfert, deși este posibil să aveți nevoie de mai mult dacă părul este foarte lung.
 • Dacă părul tau se usucă și se îndoaie, folosiți un șampon hidratant. Căutați produse de îngrijire a părului care conțin uleiuri naturale, cum ar fi ulei de măsline sau alți agenți de umectare, cum ar fi glicerina și untul de shea. Evitați utilizarea produselor care conțin uleiuri minerale și ulei, deoarece acestea vă pot usca părul mai mult.
 • Tăiați șamponul în părul dvs. și masați cu grijă scalpul. Cu toate acestea, nu frecați scalpul prea tare, deoarece acest lucru ar putea provoca durere și iritare.
 • Clătiți tot șamponul din păr. Asigurați-vă că nu mai sunt șampoane rămase pe păr, deoarece acestea pot provoca iritații.
 • Lăsați părul să se usuce în aer sau folosiți un prosop pentru ao usca cu grijă. Evitați utilizarea unui uscător de păr, dacă este posibil, deoarece poate usca sau irita părul și scalpul.
 • Imaginea intitulată Uită-te mai sănătoasă Pasul 9
  4


  Purtați haine curate Îmbrăcămintea poate provoca murdăria neplăcută, germenii și mirosurile corporale. Purtarea acelorași haine de mai multe ori te poate face să te uiți murdar sau bolnav. Pentru cele mai bune rezultate, spălați-vă hainele cu un lichid de spălare de fiecare dată când se murdăresc sau le-ați folosit mai mult de o dată.
 • Folosirea unui uscător de păr sau suspendarea hainei direct la soare va elimina germenii care ar fi rămas după ce ați spălat-o în mașina de spălat. Dacă utilizați o sursă de apă murdară pentru a vă spăla hainele, puteți, de asemenea, risca să transmiteți paraziți microscopici îmbrăcămintei, chiar și după spălare. În loc să uscați doar hainele cu aerul din interiorul casei, utilizați căldură sau lumina directă a soarelui pentru a evita răspândirea germenilor și a paraziților.
 • Metoda 3
  Au un stil de viață sănătos

  Imaginea intitulată Uită-te la un pas mai sănătos 10
  1
  Mănâncă o dietă echilibrată. Nutriția este importantă pentru sănătatea generală a corpului, deși poate juca un rol important în aspectul sănătății și atentății aspectului dumneavoastră. Acest lucru se datorează faptului că corpul dumneavoastră utilizează substanțele nutritive pe care le primiți prin alimente pentru a crește și a crea celule noi. Dacă consumați frecvent o dietă nesănătoasă, organismul dumneavoastră probabil că nu va obține substanțele nutritive de care aveți nevoie, ceea ce va duce la probleme cu greutatea dumneavoastră (cum ar fi obezitatea) sau deficiențe (cum ar fi anemia). Anemia vă poate face să arătați palidă, obosită și să provocați alte probleme de sănătate.
  • Obțineți între 60 și 200 g (2 până la 7 oz) de proteină slabă în fiecare zi. Această proteină este disponibilă sub formă de carne slabă (cum ar fi somon, ton sau pui cu conținut scăzut de grăsimi) sau alte tipuri de carne (cum ar fi tofu sau gluten de grâu). De asemenea, puteți obține proteine ​​din nuci, fasole și ouă.
  • Asigurați-vă că consumați cel puțin cinci porții de fructe și legume în fiecare zi.
  • Mențineți aportul de grăsimi sub 30% din cantitatea totală de energie consumată.
  • Încercați să consumați numai grăsimi "sănătoase" care nu sunt saturate și sunt deosebit de benefice pentru a îmbunătăți aspectul pielii. Puteți găsi aceste grăsimi în pește și crustacee, semințe de in, ulei de cânepă, ulei de soia, ulei de canola, semințe de chia, semințe de dovleac, semințe de floarea soarelui, legume cu frunze verzi, nuci, semințe de susan, avocado, somon și ton alb.
  • Scopul este de a consuma două până la trei porții de produse lactate în fiecare zi.
  • Consumați 85 până la 230 g (3 până la 8 oz) de boabe pe zi. Ori de câte ori este posibil, alegeți boabe întregi, cum ar fi painea întregi sau pasta.
  • Evitați să consumați alimente și băuturi cu zahăr adăugat, care includ alimente prelucrate sau ambalate.
 • Imaginea intitulată Uită-te la un pas mai sănătos 11
  2
  Faceți o mulțime de exerciții fizice. Exercitiul te poate ajuta sa te uiti si sa te simti sanatos. O rutină riguroasă de exerciții vă poate ajuta să pierdeți greutatea și să gestionați problemele de sănătate, cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul de tip 2, depresia, anxietatea și artrita.
 • Pentru cele mai bune rezultate, încercați să faceți cel puțin 30 de minute de exerciții fizice zilnice.
 • Discutați cu medicul dumneavoastră despre începerea unui program de exerciții care este potrivit pentru dumneavoastră. De asemenea, puteți solicita recomandări specifice privind rutinele de exerciții care vă ajută să vă atingeți obiectivele.
 • Imaginea intitulată Uită-te la un pas mai sănătos 12
  3
  Rămâi hidratat. Apa de băut va face mai mult pentru tine decât să îți satisfaci setea. De asemenea, va ajuta sângele pompei inimii mai eficient, ceea ce va permite mușchilor să funcționeze mai bine. Hidratarea poate reduce, de asemenea, inflamația atunci când picioarele sunt umflate și pentru a evita simptome dureroase, cum ar fi dureri de cap sau amețeli.
 • O regulă generală este de a bea opt pahare de apă de 230 g pe zi. Cu toate acestea, dacă sunteți activi fizic sau trăiți într-un climat mai cald, este posibil să aveți nevoie să beți mult mai multă apă pe zi.
 • Monitorizarea urinei este cea mai bună metodă de evaluare a deshidratării. Dacă urina pare clară sau galben pal, veți fi hidratată adecvat. Dacă culoarea urinei este mai galbenă sau dacă produceți urină puțin sau deloc atunci când mergeți la baie, este un semn că probabil sunteți deja deshidratat.
 • Metoda 4
  Cultivați un aspect mai sănătos

  Imaginea intitulată Uită-te mai sănătos 13
  1
  Practicați o bună poziție Postura este termenul general pentru căile în care țineți drepte coloana vertebrală, gâtul și umerii. Poziția afectează modul de mers pe jos, în picioare, așezat și așezat. De asemenea, afectează sistemul digestiv și funcționarea inimii și plămânilor. Poziția greșită poate duce la alinierea slabă a oaselor sau articulațiilor, artrită, durere și oboseală. Practicarea unei poziții bune vă va permite să arătați sănătoși, să vă simțiți sănătoși și să rămâneți activi.
  • Când stați în picioare, țineți abdomenul și țineți spatele puțin drept. Lăsați umerii să se relaxeze, dar nu-i lăsați să se aplece în jos sau înainte. În schimb, încercați să le păstrați puțin înapoi, astfel încât să cadă direct pe laturi. Echilibrați-vă greutatea de-a lungul ambelor picioare și încercați să mențineți o poziție prin separarea picioarelor aproximativ la înălțimea șoldului.
  • Când vă simțiți bine, țineți-vă spatele drept și umerii apăsați înapoi. Încercați să vă păstrați genunchii îndoiți la un unghi de 90 de grade și picioarele dvs. plat la nivelul solului. Evitați să stați în aceeași poziție mai mult de 30 de minute fără a vă ridica, întindeți sau reglați poziția.
  • Încercați să dormiți într-o poziție care vă permite să vă îndoiți ușor spatele. De exemplu, situându-vă pe partea dvs. cu genunchii ușor îndoiți este o poziție bună, naturală, în timp ce o faceți pe partea dumneavoastră cu genunchii îndreptate spre piept, ar putea fi dureroasă și inconfortabilă.
  • Dacă aveți nevoie să ridicați ceva mare și greu de la sol, practicați o bună poziție de ridicare. Squat în fața obiectului, cu picioarele în afară. Apoi, țineți obiectul și stați drept folosind picioarele (și nu spatele) pentru a ridica corpul și obiectul, astfel încât să obțineți o poziție verticală. Evitați întoarcerea spatelui în timp ce ridicați obiectul și niciodată nu îndoiți talpa pentru a ridica ceva de pe podea, deoarece aceste acțiuni pot provoca vătămări grave. Menținerea unei ergonomii adecvate este importantă pentru menținerea sănătății înapoi.
 • Imaginea intitulată Uită-te la un pas mai sănătos 14
  2
  Purtați haine pentru a evidenția forma corpului. Slimming îmbrăcăminte tinde să evidențieze forma corpului dumneavoastră într-un mod mai măgulitor. În timp ce îmbrăcămintea excesivă vă poate face să arătați "dezordonată", îmbrăcămintea pentru slăbire subliniază șoldurile, picioarele sau întreaga figură a persoanei care le poartă. Cu toate acestea, în același timp, unii experți de modă avertizează că purtarea de haine prea strânse poate face o persoană să arate mai groasă decât este într-adevăr. Cel mai greu lucru este să stabiliți cât de bine trebuie să fie articolele de îmbrăcăminte pentru a avea un aspect care să te facă să arăți subțire.
 • Combinarea blugi strâmți cu o cămașă ușor mai looser este o modalitate de a vă echilibra garderoba pentru a evidenția caracteristicile corpului dumneavoastră, fără a face haine să pară strânse.
 • Imaginea intitulată Arată mai bine pasul 15
  3
  Combină îmbrăcăminte superioară cu articole de îmbrăcăminte inferioare. Nici o problemă dacă purtați blugi strânși și cămașă mică sau strânsă. Cu toate acestea, dacă corpul dvs. acumulează excesul de grăsime în secțiunea mijlocie și purtați hainele acestea, acestea vor fi prea strânse și cifra dumneavoastră va arăta distorsionată. Aceasta ar putea să vă facă să arătați mai greu decât voi, ceea ce vă poate afecta stima de sine.
 • Dacă vă simțiți mai confortabil și mai bine cu voi, folosind un anumit stil de îmbrăcăminte, cum ar fi blugi mai strânși sau o cămașă mai scurtă, continuați să vă îmbrăcați în felul în care vă simțiți confortabil. Efectuarea unor modificări simple, cum ar fi culoarea îmbrăcămintei, poate face o mare diferență indiferent de stilul de îmbrăcăminte pe care îl purtați.
 • Imaginea intitulată Arată mai sănătoasă pasul 16
  4
  Alegeți culorile potrivite. Adesea, culorile unei cămăși, rochii sau bluze au un contrast evident cu culoarea pielii persoanei care le folosește. Deși acest lucru poate fi intenționat și are un efect pozitiv asupra unor persoane, acesta poate face și pielea dvs. să pară foarte palidă sau incoloră, ceea ce vă poate face să pari nesănătoase sau subnutriți pentru ochiul neinstruit.
 • Încercați să combinați culoarea cămășii cu tonul pielii pentru a obține un aspect mai sănătos și mai natural.
 • sfaturi

  • Mănâncă o dietă echilibrată, care include fructe și legume, astfel încât să puteți arăta și să vă simțiți cel mai bine.
  • Dacă vrei au o piele care arată mai curată, Bea multa apa

  avertismente

  • Aveți grijă atunci când consumați produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi sau lipide. Zahărul din aceste produse este adesea mai mare, așa că verificați întotdeauna eticheta nutrițională.
  • Limitați consumul de alimente care conțin un conținut ridicat de carbohidrați simpli, cum ar fi pâinea și pastele, cât mai mult posibil. Două felii de pâine integrală ridică zahărul unei persoane mai mult de două linguri de zahăr de masă.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se aplică protecția solarăCum se aplică protecția solară
  Cum sa albiti pielea acasa in mod naturalCum sa albiti pielea acasa in mod natural
  Cum să bronzezi dacă ai piele clarăCum să bronzezi dacă ai piele clară
  Cum să obțineți un bronz bun, cu piele limpedeCum să obțineți un bronz bun, cu piele limpede
  Cum să obțineți un bronz bun fără a vă expune la soareCum să obțineți un bronz bun fără a vă expune la soare
  Cum sa ai grija de fata ta (pentru femei)Cum sa ai grija de fata ta (pentru femei)
  Cum să aveți grijă de piele după microdermabraziuneCum să aveți grijă de piele după microdermabraziune
  Cum să ai grijă de pielea ta să fii bărbatCum să ai grijă de pielea ta să fii bărbat
  Cum să aveți grijă de piele în timpul veriiCum să aveți grijă de piele în timpul verii
  Cum să opriți utilizarea de protecție solară și să nu ardețiCum să opriți utilizarea de protecție solară și să nu ardeți
  » » Cum să arăți mai sănătos

  © 2011—2020 ertare.com