Cum să lupți împotriva tulburărilor de alimentație

În Statele Unite, aproximativ 30 de milioane de persoane de toate vârstele și genurile suferă de tulburări de alimentație, majoritatea fiind femei. Dacă dumneavoastră sau cineva pe care îl cunoașteți prezentați semnele unei tulburări alimentare, este important să luați măsuri imediat. Aceste condiții au cea mai mare rată de deces din toate tulburările psihice, astfel că solicitarea de ajutor pentru dvs. sau pentru cei dragi poate salva o viață.

pași

Metoda 1
Recunoașteți modalitățile prin care toată lumea vă poate ajuta

Imaginea intitulată Lupta împotriva tulburărilor de alimentatie Pasul 1
1
Familiarizați-vă cu diferitele tipuri de tulburări de alimentație. Acest articol se concentrează asupra celor trei tulburări principale ale alimentației. Conform sistemului acceptat de clasificare psihiatrică în DSM-V (care reprezintă Manualul de Diagnostic si Statistic al Mental Disorders), tulburări de alimentație acoperă trei tulburări principale: anorexia, bulimia si chef manca tulburare. Este important de remarcat faptul că există și alte tipuri de tulburări de alimentație. Dacă aveți o relație dificilă sau nefericită cu alimente, discutați cu un medic sau terapeut care vă poate ajuta să identificați problema dvs. special.
 • Anorexia nervoasă este o tulburare de alimentație caracterizată prin faptul că nu mănâncă și pierde în greutate excesivă. La persoanele care suferă de această tulburare, dorința de a pierde în greutate devine o obsesie completă. Cele trei caracteristici principale ale sale sunt incapacitatea sau refuzul de a avea o greutate corporală sănătoasă, teama de a câștiga greutate și o imagine distorsionată a corpului.
 • Persoanele cu bulimie nervoasă au obsesii pentru consumul compulsiv și apoi folosesc diverse metode de purjare, cum ar fi vărsăturile sau folosirea laxativă, pentru a nu crește în greutate din cauza consumului de alcool.
 • Tulburarea de alungare a alimentelor apare atunci când o persoană consumă în mod compulsiv cantități mari de alimente. Spre deosebire de bulimia, persoanele care suferă de o tulburare de alimentație nu se curăță după ce au mâncat, cu toate că pot dieta sporadic din cauza vinovăției, a urii de sine sau a jenării.
 • Imaginea intitulată Lupta împotriva tulburărilor de alimentatie Pasul 2
  2
  Investigați factorii care cauzează sau contribuie la aceste tulburări de alimentație. Există un număr de factori de risc posibili care sunt legate de tulburările de alimentație. Acestea includ factori neurobiologice si ereditare, stima de sine scazuta, anxietate mare, dorința de a fi perfect, nevoia constantă de a vă rugăm să oameni, relații cu probleme, abuzul sexual sau fizic, un conflict de familie sau incapacitatea de a-și exprima emoțiile
 • Dacă doriți să aflați mai multe despre tulburările de alimentație, cercetați aceste condiții pe site-uri web de renume, cum ar fi Asociația națională pentru tulburările de alimentație (Asociația Națională a Tulburărilor de Alimentație), Institutul Național de Sănătate Mintală (Institutul Național de Sănătate Mintală) și Asociația Națională de Anorexie Nervă și tulburări asociate (Asociația națională de anorexie nervoasă și tulburările asociate).
 • Imaginea intitulată Lupta împotriva tulburărilor de alimentație Pasul 3
  3
  Luați în considerare donarea de bani organizațiilor care ajută la tratarea acestor tulburări. Există multe organizații, cum ar fi cele menționate mai sus, care sunt responsabile pentru raportarea tulburărilor de alimentație și pentru a ajuta persoanele care suferă. Dacă știți sau sunteți îngrijorat că cineva suferă de o tulburare de alimentație, făcând o donație vă poate ajuta să vă combateți problema prin îmbunătățirea serviciilor oferite și dezvăluirea informațiilor.
 • Imaginea intitulată Lupta împotriva tulburărilor de alimentatie Pasul 4
  4
  Opriți-vă de rușine pentru trupul vostru. Nu te critica propriul corp sau altcineva. Oamenii pot fi motivați să spună lucruri precum "Nu pot purta niciodată un costum de baie cu acest stomac". Părinții, frații și prietenii ar putea, de asemenea, să îi critice pe alții față în față sau în spatele lor. De exemplu, o mama ar putea da un comentariu la pupa fiica ei spunând: „Tu nu va primi o dată pentru bal în cazul în care nu micșorați unele kilograme“.
 • Pe scurt, dacă nu aveți ceva pozitiv sau încurajator să spuneți despre dvs. sau despre altcineva, evitați să spuneți nimic. Cuvintele pot răni. Poate că glumești, dar oamenii care ascultă ar putea lua cuvintele tale în serios.
 • Apără-te de oameni (de exemplu, prieteni, membri ai familiei, colegi, mass-media etc.) care critică aspectul corpului și hotărăsc să încurajeze pe cei care evidențiază ceva pozitiv cu privire la toate organismele.
 • Metoda 2
  Depășiți propria dvs. tulburare de alimentație

  Imagine intitulată Lupta împotriva tulburărilor de alimentație Pasul 5
  1
  Acordați atenție semnalelor fizice de avertizare. Ar trebui să fiți sincer cu dvs. când căutați semnele de avertizare ale unei tulburări de alimentație, deoarece această condiție poate fi moartă. Nu subestimați severitatea tulburărilor de alimentație și nu vă supraestimați capacitatea de a vă trata. Unele semne de avertizare pe care trebuie să le acordați atenție sunt următoarele:
  • Aveți o greutate mică (mai puțin de 85% din norma acceptată pentru vârstă și înălțime).
  • Ai sănătate proastă Ați observat că sunteți ușor învinuit, aveți lipsă de energie, pielea dvs. este palidă și gălbui, iar părul este plictisitor și uscat.
  • Suferi amețeli, se simt mult mai rece decât altele (circulatie proasta), ochii sunt uscate, limba este umflat, gingiile sangereaza si retine o multime de lichide.
  • Sunteți o femeie și ați petrecut trei luni sau mai mult fără menstruație.
  • Unele semne suplimentare de bulimie ar putea fi urme de dinte pe spatele degetelor, greață, diaree, constipație și umflarea articulațiilor.
 • Imaginea intitulată Lupta împotriva tulburărilor de alimentatie Pasul 6
  2
  Acordați atenție semnelor comportamentale prezente în tulburările de alimentație. În plus față de schimbările fizice care afectează corpul dumneavoastră, tulburările de alimentație sunt, de asemenea, legate de factorii emoționali și comportamentali. Acești factori ar putea fi următorii:
 • Dacă cineva ți-a spus că ești subponderală, nu-l vei crede sau chiar nu spui altceva. De asemenea, este posibil să nu luați în serios sugestii referitoare la greutatea dvs.
 • De obicei purtați haine libere sau libere pentru a ascunde o pierdere bruscă sau radicală în greutate.
 • Invită scuze să nu fie prezente la momentul mâncării sau au descoperit metode de a mânca foarte puțin, de a ascunde alimente sau de a vomita mai târziu.
 • Sunteți obsedați de diete, cu subiectul legat de ei și cu modalitățile de a mânca mai puțină mâncare.
 • Vă este foarte frică de a fi grăsime sau de grăsime, iar tu ești riguros cu tine însuți despre figura și greutatea ta.
 • Urmăriți un regim exigent și sever de exerciții care ar putea fi considerat excesiv.
 • Evitați întâlnirile sau întâlnirile.
 • Imaginea intitulată Lupta împotriva tulburărilor de alimentatie Pasul 7
  3
  Discutați cu un terapeut care se specializează în tratamentul tulburărilor de alimentație. Un profesionist instruit vă poate ajuta să determinați gândurile și sentimentele care vă forțează să mâncați prea mult sau să mâncați compulsiv. Dacă vă simțiți prea jenat să vorbești cu cineva, să fie sigur că un terapeut antrenat in tulburari de alimentatie nu face să vă simțiți rușine de tine. Acești oameni și-au dedicat viața profesională ajutându-i pe alții să depășească aceste probleme. Ei sunt, de asemenea, conștienți de problemele dvs., înțeleg cauzele care stau la baza și, mai important, vă pot ajuta să le rezolvați.
 • Cel mai bun tratament pentru a controla tulburările de alimentație constă într-un anumit tip de consiliere sau terapie psihologică în plus față de un control atent al nevoilor medicale și nutriționale.
 • În terapie, acest lucru se va întâmpla:
 • Veți fi ascultat într-un mod respectuos.
 • Veți avea ocazia să vă spuneți întreaga poveste și să solicitați ajutor specific.
 • Veți scăpa de presiunile pe care familia și prietenii le-ar putea exercita asupra dumneavoastră. Un terapeut poate acționa ca un tampon și consilier sau, cel puțin, vă va învăța strategiile de coping pe parcursul procesului de vindecare și cum să depășiți conflictele din mediul familial.
 • Ei vă vor trata ca pe cineva valoros și vă vor asigura că, cu ajutorul instrumentelor potrivite, veți putea să vă îmbunătățiți din nou.
 • Imaginea intitulată Lupta împotriva tulburărilor de alimentație Pasul 8
  4
  Determinați motivul pentru care ați dezvoltat o tulburare de alimentație. Puteți ajuta la terapie făcând o auto-examinare care vă permite să determinați motivul pentru care simțiți obligația de a continua să pierdeți greutatea și să disprețuiți corpul. Poate că există unele revelații de sine care vă ajută să înțelegeți mai bine modul în care obiceiurile dvs. alimentare s-au transformat într-o modalitate nesănătoasă de a vă ocupa de altceva care vă doare, cum ar fi un conflict familial, lipsa de dragoste sau incapacitatea de a simți suficient bine.
 • Există vreun aspect al vieții tale pe care nu ai control? Viata ta a suferit modificari recente care nu iti plac (divort, se muta intr-un oras nou), dar pe care nu il poti controla?
 • Ați fost victimă a abuzului fizic, emoțional sau sexual?
 • Familia dvs. are standarde stricte de perfecțiune? Este supra-protectivă, control sau fără limite?
 • Nu vă implicați părinții în viața voastră?
 • Te compari cu ceilalti? Imaginile mass-media sunt cele mai grave vinovate, dar și prietenii, poporul popular și cei pe care îi admirați.
 • Mănânci mâncare junk sau o cantitate mai mare când ai emoții la suprafață? În acest caz, ați devenit un obicei care apare în mod inconștient și a luat locul unor activități mai liniștitoare, cum ar fi provocarea unor gânduri negative sau învățarea de a vă lăuda pentru tot ceea ce faceți.
 • Credeți că un corp mai subțire vă va permite să faceți sport mai bine? În timp ce unele sporturi, cum ar fi înotul și gimnastica, ar putea favoriza mai mici, organismele de agil (aparținând femeilor), să fie conștienți de faptul că mulți alți factori vor determina succesul unui individ în orice sport. Amintiți-vă că nici o activitate sportivă nu merită sacrificarea sănătății voastre.
 • Imaginea intitulată Lupta împotriva tulburărilor de alimentație Pasul 9
  5
  Scrieți un jurnal în care înregistrați alimentele pe care le consumați. Acest ziar are două scopuri: primul și cel mai practic este de a stabili tiparele tale alimentare, și vă permit și terapeutului pentru a determina tipurile de alimente pe care le mananci, și când și cum o faci. A doua parte, și cel mai subiectiv, ziarul este de a scrie gândurile, sentimentele și emoțiile legate de obiceiurile alimentare ai cultivat. Această parte va servi, de asemenea, pentru a înregistra temerile și visele (astfel încât să le puteți adresa) (astfel încât să puteți planifica obiectivele și satisface). Unele dintre lucrurile pe care le puteți explora în jurnalul dvs. sunt următoarele:
 • Întrebați-vă ce s-ar putea întâmpla. Te compari cu modelele revistelor? Suferi foarte multă stres (din cauza școlii, a universității sau a muncii, a problemelor familiale sau a presiunii de la egal la egal)?
 • Scrieți ritualurile în jurul alimentelor pe care le-ați dezvoltat, precum și modul în care vă simțiți despre ele.
 • Scrieți sentimentele legate de problemele dvs. pentru a vă controla obiceiurile alimentare.
 • Dacă manipulați oamenii să-i înșele și să vă ascundă comportamentul, cum vă afectează relațiile și apropierea de ceilalți? Explorați acest subiect în jurnalul dvs. de produse alimentare.
 • Scrieți lucrurile pe care le-ați realizat în viața voastră. În acest fel, puteți înțelege mai bine ce ați făcut. Această listă vă va permite să vă simțiți mai bine când vedeți că se acumulează lucruri bune.
 • Imaginea intitulată Lupta împotriva tulburărilor de alimentatie Pasul 10
  6
  Căutați sprijinul unui prieten de încredere sau al unui membru al familiei. Vorbește cu această persoană despre ce ți se întâmplă. Cel mai probabil, ea este preocupată de tine și vrea să te ajute să depășești tulburările de alimentație, chiar dacă este vorba doar de a te caza lângă tine.
 • Învățați să vă exprimați sentimentele și să acceptați sentimentele pe care le aveți. Fii atent Nu constă în a fi arogant sau egoist, ci în a spune celorlalți că sunteți, de asemenea, valoroși și meritați să fiți apreciați.
 • Unul dintre factorii cheie care formează baza multor tulburări este refuzul sau incapacitatea de a vă apăra și de a vă exprima pe deplin propriile sentimente și preferințe. Odată ce acest obicei devine un obicei, lipsa de asertivitate vă va face să vă simțiți mai puțin vrednici și capabili să depășiți un conflict și o nefericire. În consecință, tulburarea va deveni vocea care "ordonează" lucrurile (deși într-un mod foarte înclinat și nesănătos).
 • Imagine intitulată Lupta împotriva tulburărilor de alimentatie Pasul 11
  7
  Găsiți alte modalități de a vă rezolva emoțiile. Căutați prize pozitive pentru a vă relaxa după o zi stresantă. Dă-ți aceste momente personale de liniște să te concentrezi doar pe tine. De exemplu, ascultați muzică, faceți o plimbare, urmăriți apusul de soare sau scrieți un jurnal. Posibilitățile sunt nesfârșite, deci căutați ceva distractiv care vă relaxează pentru a face față emoțiilor dăunătoare și stresante.
 • Faceți ceva ce ați dorit să faceți de mult, dar că nu ați făcut încă din cauza lipsei de timp sau de organizare. Înscrierea într-o clasă de a învăța ceva nou pe care le-am dorit să facă, începe să scrie un blog sau un site web, pentru a alege un instrument muzical, du-te în vacanță, sau de a citi o carte sau o serie de cărți.
 • Tratamentele alternative pot fi utile pentru a vă ajuta să tratați o tulburare de alimentație. Discutați cu medicul dumneavoastră despre posibilitatea de a încerca activități cum ar fi utilizarea de medicamente, yoga, masaj sau acupunctura.
 • Imaginea intitulată Lupta împotriva tulburărilor de alimentație Pasul 12
  8
  Adoptați mecanisme de coping sănătoase pentru a contracara stresul. Calmează-te ori de câte ori te simți necontrolat. Sună cineva la telefon și să se concentreze pe vocea persoanei, atinge lucrurile care sunt aproape de tine (de exemplu, un birou, se arată, umplute sau perete) sau pe cineva îmbrățișare cu care te simți în siguranță. Tehnici pentru a calma vă permite să se reconecteze cu realitatea și să se abțină de la obsedată de trecut sau prezent.
 • Savurează bine și stabilește o rutină de somn sănătos. Somnul vă poate restaura perspectiva și energia. Dacă nu dormiți suficient din cauza stresului și îngrijorării, explorați modalități de a vă îmbunătăți rutina de somn.
 • Imaginea intitulată Lupta împotriva tulburărilor de alimentație Pasul 13
  9
  Fiți la fel de bun cu voi înșivă, ca și ceilalți. Observă oamenii din jurul tău care par frumos în ciuda tuturor particularităților lor și aprind în același mod. Observați frumusețea interiorului dvs., în loc să vă concentrați asupra defectelor. Nu mai fi atât de strictă cu aspectul tău, pentru că fiecare corp uman este un miracol, o suflare a vieții în continuumul timpului și merită să fii fericit în acest moment.
 • Imaginea intitulată Lupta împotriva tulburărilor de alimentatie Pasul 14
  10
  Uită de echilibru. Nimeni nu trebuie cântărit zilnic, indiferent dacă are sau nu o tulburare de alimentație. Acest lucru implică schematizarea unei fluctuații ireale a greutății personale și a obsesiei cu numere în loc să se concentreze asupra întregului. Reduceți treptat frecvența cu care vă cântăriți până când o faceți doar o dată sau de două ori pe lună.
 • Lăsați hainele să vă indice greutatea în locul scării dvs. Alegeți tinutele preferate care se încadrează în limitele greutății sănătoase și folosiți-le ca barometru pentru a ști dacă arătați bine și dacă aveți o greutate sănătoasă.
 • Imaginea intitulată Lupta împotriva tulburărilor de alimentatie Pasul 15
  11
  Faceți lucrurile pas cu pas. Acordați atenție schimbărilor minime care vă îmbunătățesc sănătatea și le considerați un pas important în procesul de vindecare. Creșteți treptat porțiunile de hrană, exercitați mai puțin și mai puțin, etc. Încercarea de a opri brusc aceste obiceiuri nu numai că va fi mai dificilă pentru dvs. din punct de vedere emoțional, dar poate, de asemenea, să vă afecteze corpul și să provoace alte probleme de sănătate. Din nou, este mai bine să o faceți cu supravegherea unui profesionist, cum ar fi un specialist în tulburări de alimentație.
 • Dacă aveți o greutate excesiv de mică, nu va fi posibil să faceți lucrurile treptat. În astfel de cazuri, ar trebui probabil să fiți internat în spital și să urmați un regim nutrițional pentru a vă asigura că organismul dumneavoastră primește substanțele nutritive esențiale de care are nevoie.
 • Metoda 3
  Ajutați un prieten să lupte împotriva unei tulburări alimentare  Imaginea intitulată Lupta împotriva tulburărilor de alimentatie Pasul 16
  1
  Aflați cum să identifica o tulburare de alimentatie. Dacă observați semnele unei tulburări alimentare la prietenul dvs., nu ezitați să interveniți. Dacă semnele menționate mai sus sunt evidente, înseamnă că această condiție a fost agravată. Cu cât vă puteți ajuta mai repede pe prietenul dvs. să luptați împotriva tulburării alimentare, cu atât va fi mai bine.
  • Aflați despre tulburările alimentare atunci când citiți despre el.
  • Pregătiți-vă să depuneți cât mai mult efort pentru a vă asigura că persoana afectată este supusă unui tratament profesional cât mai curând posibil. De asemenea, fiți pregătit să sprijiniți procesul de tratament și să vă asigurați sprijinul, dacă este necesar.
 • Imaginea intitulată Lupta împotriva tulburărilor de alimentatie Pasul 17
  2
  Vorbește cu prietenul tău privat. Luați-vă prietenul într-un loc retras și întrebați-l sincer despre situația prin care trece prin el și spuneți-i ce ați observat. Fiți amabili și, mai presus de toate, evitați prejudecățile. Explicați motivul preocupării dvs. și că doriți să vă ajutați într-un fel. De asemenea, cereți-i să sugereze modalități prin care să vă puteți ajuta.
 • Deveniți o sursă de liniște în viața voastră. Evitati exagerarea, arata surpriza sau vociferate.
 • De exemplu, evitați să-l învinuiți spunând lucruri de genul "Știam că nu ar fi trebuit să-i frecati pe acei oameni. Toți sunt subponderali.
 • Imaginea intitulată Lupta împotriva tulburărilor de alimentație Pasul 18
  3
  Arătați îngrijorarea dvs. utilizând expresii de prima persoană. În loc să vă jenați prietenul, spuneți-i cât de îngrijorați sunteți. Spuneți lucruri precum "Îmi pasă și vreau să fiți sănătoși. Ce pot face pentru a vă ajuta?
 • Imaginea intitulată Lupta împotriva tulburărilor de alimentație Pasul 19
  4
  Oferiți-vă sprijinul Ascultați problemele fără prejudecăți și permiteți-i să își exprime emoțiile fără să simțiți că nu vă pasă de problemele lor. Acest lucru necesită abilități autentice de ascultare, precum și reformularea și rezumatul sentimentele tale, ca să fii sigur că amândoi ai ascultat și ți-ai recunoscut durerea. Fii înțelegere, dar nu încerca să fii controlor.
 • Dacă doriți mai multe sfaturi despre ascultarea activă, citiți articolul "Cum sa asculti“.
 • Fii afectiv, afectuos și deschis. Iubiți această persoană pentru cine este.
 • Imaginea intitulată Lupta împotriva tulburărilor de alimentatie Pasul 20
  5
  Nu vorbiți despre alimente sau greutate într-un mod negativ. Dacă ieșiți să mâncați, evitați să spuneți lucruri precum "Chiar vreau să mănânc înghețată, dar nu ar trebui să o fac ...". De asemenea, nu vă întrebați pe prietenul dvs. dacă a mâncat sau nu, cantitatea de greutate pierdută sau câștigată etc niciodată exprimați-vă dezamăgirea că ați pierdut în greutate.
 • Evitați să solicitați să câștigați în greutate.
 • Niciodată să nu-l umiliți sau să-l învinuiți pentru tulburarea lui de a mânca. Această condiție depășește voința.
 • Evitați să faceți glume despre greutatea corporală sau alte lucruri pe care prietenul dvs. le poate interpreta greșit.
 • Imaginea intitulată Lupta împotriva tulburărilor de alimentație Pasul 21
  6
  Păstrați o atitudine pozitivă. Lăudați-vă prietenul și ajutați-l să-și îmbunătățească stima de sine în tot ceea ce face, nu numai în privința aspectului său. Lăudați-l de fiecare dată când este aproape de voi și îl sprijiniți în acest moment dificil oferindu-vă dragostea și bunătatea.
 • Imaginea intitulată Lupta împotriva tulburărilor de alimentatie Pasul 22
  7
  Găsiți ajutor pentru prietenul dvs. Discutați cu un consilier, terapeut, soț sau părinte despre cele mai bune modalități de a vă ajuta prietenul. După cum sa arătat mai sus, aceasta este cea mai importantă parte a abilității dvs. de a vă recupera, deci faceți tot ce este mai bine pentru a vă face mai ușoare lucrurile.
 • Metoda 4
  Adoptarea măsurilor (pentru părinți și îngrijitori)

  Imaginea intitulată Lupta împotriva tulburărilor de alimentație Pasul 23
  1
  Acordați atenție sugestiilor descrise în secțiunea anterioară. Multe dintre aceste metode sunt aplicabile în egală măsură acelor persoane care se ocupă de îngrijirea sau traiul cu cineva care suferă de o tulburare de alimentație. Ceea ce este și mai important, asigurați-vă că persoana primește asistență medicală și tratament. Dacă sunteți responsabil legal, asigurați-vă că primiți imediat asistență profesională.
  • Cea mai mare parte a acestei secțiuni presupune că persoana care suferă de o tulburare de alimentație este un copil sau adolescent, dar pașii pot fi, de asemenea, aplicați copiilor adulți sau altor membri ai familiei.
 • Imaginea intitulată Lupta împotriva tulburărilor de alimentație Pasul 24
  2
  Păstrați calm și înțelegeți. În calitate de membru al familiei, trebuie să aveți un contact permanent cu copilul sau adolescentul și este necesar să știe că nu sunteți supărat sau să-l cereți să mănânce de fiecare dată când îl vedeți. Acest lucru poate părea foarte restrictiv pentru dvs., dar este timpul să învățați cât de mult despre această persoană, veți avea nevoie, de asemenea, de răbdare, curaj și o atitudine calmă pentru a vă oferi sprijinul într-un mod pozitiv eficient.
 • Arătați-vă afecțiunea și bunătate. Persoana trebuie să se simtă iubită. Poți să spui ceva de genul "Te iubesc, ____. Vom depăși acest lucru împreună. "
 • Susțineți procesul de terapie, dar nu încercați să invadezi intimitatea celui iubit sau să-l controlați. Nu întrebați întrebări invazive, nu atingeți problema greutății în mod direct și, dacă aveți îngrijorări specifice, discutați direct cu terapeutul sau medicul.
 • Imaginea intitulată Lupta împotriva tulburărilor de alimentatie Pasul 25
  3
  Mențineți o casă de iubire și îngrijire pentru toți membrii familiei. Nu ignora alte persoane pentru sprijinirea victimei acestei tulburări. Dacă vă îngrijorați și vă concentrați doar pe acesta din urmă, alții se vor simți ignorați și persoana afectată va crede că primește prea multă atenție. Încercați să vă concentrați cât mai mult posibil (sperând că toți ceilalți o fac) pentru a crea un echilibru în casă care încurajează și sprijină pe toți.
 • Imagine intitulată Lupta împotriva tulburărilor de alimentatie Pasul 26
  4
  Păstrați disponibilitatea emoțională. S-ar putea să fiți tentat să ignorați sau să abandonați persoana afectată din cauza impotenței sau furiei pe care o puteți avea în legătură cu situația. Cu toate acestea, ignorarea suportului dvs. emoțional îl va afecta intens. O poți iubi și să controleze în mod eficient comportamentele lor manipulative. Dacă acest lucru pare dificil, discutați cu un terapeut pentru sugestii.
 • Copilul dvs. vă va recunoaște îngrijorarea dacă, în loc să vă grăbiți, indicați că veți fi mereu disponibil în cazul în care doriți să vorbiți. Spune ceva de genul "Știu că ești confuz. Înțeleg că poate aveți nevoie de timp pentru a procesa tot ce se întâmplă. Vreau doar să știi că sunt la dispoziția ta pentru a te ajuta și că poți să vorbești cu mine despre orice.
 • Imaginea intitulată Lupta împotriva tulburărilor de alimentatie Pasul 27
  5
  Tratați alimentele ca o parte nutritivă, sănătoasă și satisfăcătoare a unei rutine familiale. Dacă toată lumea din casa ta vorbește obsesiv despre alimente sau greutate, va trebui să-i diminuezi comentariile. Discutați cu orice membru al familiei care face comentarii ca acestea fără să se gândească. Pe de altă parte, nu folosiți mâncarea ca pedeapsă sau recompensă în timpul educației copiilor. Uneori, alimentele ar trebui evaluate.
 • Evitați limitarea consumului de alimente al persoanei afectate, cu excepția cazului în care medicul v-a spus în mod special să nu faceți acest lucru.
 • Imaginea intitulată Lupta împotriva tulburărilor de alimentatie Pasul 28
  6
  Critica mesajelor mass-media. Învățați copilul să nu asculte mesajele media. Învățați-l abilități de gândire critică și să-l încurajeze să pună la îndoială mesajele furnizate de mass-media, precum și cele date de colegii săi și de alte persoane care exercită o anumită influență.
 • Încurajează comunicarea deschisă de la o vârstă fragedă. Învățați copilul să comunice cu dvs. într-un mod deschis și cinstit și să vorbiți cu el în același mod. Dacă nu simțiți că aveți ceva de ascuns, ați eliminat un element cheie care duce la tulburarea de alimentație.
 • Imaginea intitulată Lupta împotriva tulburărilor de alimentație Pasul 29
  7
  Dezvoltați stima de sine a copilului dumneavoastră afectat de tulburarea de alimentație. Arătați-i că-l iubiți indiferent de ceea ce faceți și lăudați-l pentru lucrurile pe care le face de multe ori. Dacă eșuați la ceva, acceptați-l și ajutați-l să învețe să-l accepte. De fapt, una dintre cele mai bune lecții pe care un părinte sau îngrijitor le poate oferi este să învețe de la eșec și să dezvolte capacitatea de recuperare pentru a încerca din nou.
 • Ajutați copilul să accepte și să-și aprecieze corpul. Încurajați-l să-și exercite fizic și să aibă încredere în corpul său de la o vârstă fragedă. Explicați importanța flexibilității și puterii create de exerciții și ajutați-l să aprecieze în aer liber și în natură prin plimbări frecvente, plimbări cu bicicleta și curse pe care le faceți cu el. Dacă este posibil, participați la curse, ciclism sau triatlon ca o familie, astfel încât copiii dvs. să poată crește cu ideea că aceste activități sunt sănătoase și obligatorii.
 • sfaturi

  • Mănâncă numai atunci când ți-e foame. Uneori suntem tentați să mâncăm ceva dulce când suntem trist, plictisiți sau frustrați, dar acest lucru are efecte secundare negative asupra sănătății și aspectului nostru. Motivul pentru care simțiți nevoia de a mânca dulciuri în timp ce aveți o anumită stare de spirit este că zahărul și alimentele zaharoase conțin endorfine (o substanță care induce o stare de fericire și bunăstare) și, când nivelul acestor picături, de obicei, simți nevoia de a mânca ceva dulce. Încercați să faceți o activitate fizică, deoarece practicarea unui sport are același efect asupra nivelului dvs. de fericire fără efectele secundare pe care le exercită zahărul asupra greutății dumneavoastră. Dacă dorești dulciuri și gustări de fiecare dată când te simți deprimat, probabil mănâncă din motive emoționale (care este, de asemenea, considerată o tulburare de alimentație).
  • Amintiți-vă că modelele și actorii din viața reală nu arată la fel de perfecți ca în reviste. Ei au machiaj, îmbrăcăminte și artiști profesioniști care sunt responsabili pentru a le face să arate mai perfecți decât sunt cu adevărat. În plus, poveștile din ce în ce mai frecvente dezvăluie cantitatea de modificări digitale produse de acești oameni pentru a le face să pară ireale, astfel încât compararea cu o imagine creată pentru o revistă este nedreaptă.
  • Căutați idealuri mai sănătoase ale sănătății decât reprezentările ireale găsite în paginile revistelor. Nu te astepta sa arate ca modelele extrem de subtiri de catwalk. Concentrați-vă mai mult pe ceea ce considerați frumos dintre oamenii în comun, cei care au tot felul de forme și dimensiuni.

  avertismente

  • Dacă ați fost vreodată tentați să nu mănânci timp de câteva zile la rând sau să vomitați după ce ați mâncat, destinderii. Acesta este modul în care începe o tulburare de alimentație.

  Lucruri de care ai nevoie

  • jurnal de produse alimentare,
  • informații despre tulburarea de alimentație,
  • un terapeut instruit în tulburări de alimentație.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ajuți un bătrân cu alimentația luiCum să ajuți un bătrân cu alimentația lui
  Cum să acționați cu cineva care are o tulburare de personalitate multipleCum să acționați cu cineva care are o tulburare de personalitate multiple
  Cum de a crește hormonul luteinizantCum de a crește hormonul luteinizant
  Cum să ajuți o persoană care suferă de tulburare dismorfică a corpului (BDD)Cum să ajuți o persoană care suferă de tulburare dismorfică a corpului (BDD)
  Cum să ajuți o persoană care suferă de anorexieCum să ajuți o persoană care suferă de anorexie
  Cum să-i spuneți partenerului că aveți o tulburare de alimentațieCum să-i spuneți partenerului că aveți o tulburare de alimentație
  Cum se definește ADHDCum se definește ADHD
  Cum să oprești consumul de alcoolCum să oprești consumul de alcool
  Cum să diagnostichezi bulimia nervoasăCum să diagnostichezi bulimia nervoasă
  Cum să diagnosticați tulburarea de personalitate prin evitareCum să diagnosticați tulburarea de personalitate prin evitare
  » » Cum să lupți împotriva tulburărilor de alimentație

  © 2011—2020 ertare.com