Cum să atingeți un obiectiv

Toți oamenii au vise. Fie că sunt mari sau mici, ele au o mare importanță în viața noastră. Atingerea acestor obiective este legată de fericirea și bunăstarea ta. Este o modalitate de a crește stima de sine. Procesul de luptă pentru visele tale te poate ajuta să fii o persoană mai bună. Prin urmare, dacă visul tău este să câștigi un milion de dolari, să devii artist sau să fii atlet, nu mai aștepta. Începeți să lucrați astăzi pentru a vă atinge obiectivul.

pași

Partea 1
Stabiliți obiectivele

Imaginea intitulată
1
Determinați ce doriți. Primul pas este să stabiliți ce doriți să obțineți. Poate fi o schimbare mare sau mică, dar luând timp să vă gândiți la ceea ce sperați să realizați este un pas important spre succes.
 • De exemplu, este scopul dvs. de a fi o persoană mai fericită? Este să înveți să joci un instrument? Este pentru a deveni bun într-un sport? Să fie mai sănătos? Toate acestea sunt obiective valabile. Depinde de tine să determini ceea ce vrei.
 • Imaginea intitulată Realizați un obiectiv Pasul 2
  2
  Definiți-vă termenii Odată ce ai un sens general cu privire la ceea ce vrei, trebuie să începi să te gândești la ceea ce înseamnă aceste obiective pentru tine. Definirea unui scop pentru o persoană poate fi foarte diferită de cea a altui.
 • De exemplu, dacă scopul tău este să fii mai fericit, trebuie să te gândești la ce înseamnă fericirea pentru tine. Cum este fericirea? Ce fel de lucruri te fac fericit?
 • Acest lucru se aplică și obiectivelor mai puțin generale. Dacă scopul tău este să înveți să cânți la chitară, ce anume înseamnă asta pentru tine? Vrei să fii mulțumit să înveți niște corzi, astfel încât oamenii să poată să cânte cu tine la petreceri sau să încerci să fii chitarist pentru concertele muzicii clasice? Știind cum să cânți la chitară are definiții foarte diferite
 • Imaginea intitulată Realizați un obiectiv Pasul 3
  3
  Intreaba-te de ce. Este important să vă petreceți puțin timp gândindu-vă la motivul pentru care veți stabili obiectivele pe care le-ați ales. Dacă vă gândiți la motivațiile dvs., s-ar putea să ajungeți să doriți să vă modificați obiectivele.
 • De exemplu, imaginați-vă că obiectivul dvs. este să învățați să jucați chitara. Încetezi să te gândești de ce și îți dai seama că este pentru că crezi că oamenii care joacă chitara sunt populare la școală. Acest lucru nu indică faptul că există cu adevărat o dedicare pentru a juca chitara. Poate fi un motiv bun să vă opriți și să vă întrebați dacă există altă modalitate mai ușoară de a obține ceea ce doriți cu adevărat, ceea ce este mai social decât muzical.
 • Imaginea intitulată Realizați un obiectiv Pasul 4
  4
  Determinați dacă este posibil. Nu în ultimul rând, trebuie să determinați dacă obiectivul dvs. este realist. La fel de trist cum suna, nu toate visele se pot realiza. Dacă se pare că scopul tău este dincolo de domeniul posibilității, poate fi timpul să alegi un alt scop.
 • Imaginați-vă că determinați că visul dvs. este cel mai bun jucător de baschet din lume. Este un obiectiv dificil de atins pentru oricine, dar poate fi posibil pentru unii oameni. Cu toate acestea, dacă măsurați numai 1,52 metri, este posibil ca acest obiectiv să depășească ceea ce puteți ajunge. Acest lucru te predispune la eșec și te descurajează. Cu toate acestea, poți să te distrezi jucând baschet cu prietenii tăi. Cu toate acestea, dacă vrei să fii cel mai bun într-un sport, probabil că ar trebui să te concentrezi pe unul în care înălțimea nu este atât de importantă.
 • Partea 2
  Faceți un plan

  Imaginea intitulată Realizați un obiectiv Pasul 5
  1
  Luați un brainstorming și scrieți-i jos. Odată ce ați stabilit un scop general, ar trebui să începeți să fiți mai specific și să faceți un plan pentru a-l atinge. Primul pas mare este o scriere gratuită. Obțineți o foaie de hârtie și scrieți câteva idei pe care le aveți cu privire la următoarele subiecte:
  • Viitorul ideal
  • Calități pe care le admirați în altele
  • Lucruri pe care le-ai putea face mai bine
  • Lucruri pe care doriți să aflați mai multe despre
  • Obiceiuri pe care doriți să le îmbunătățiți
  • Acest pas are scopul de a vă ajuta să vă imaginați și să vă imaginați multe posibilități. După ce unele dintre aceste posibilități sunt pe hârtie, puteți stabili care dintre ele sunt cele mai importante pentru dvs.
 • Imaginea intitulată Realizați un obiectiv Pasul 6
  2
  Fii mai specific Odată ce v-ați gândit la unele dintre obiectivele dvs. și ați avut o idee de brainstorming, este timpul să începeți să fiți mai concreți. Utilizați notele dvs. de brainstorming și definițiile din secțiunea anterioară. Notați anumite lucruri pe care doriți să le atingeți sau să le faceți.
 • Un obiectiv ca "Vreau să joc mai bine, așa că voi face tot ce pot" nu este un obiectiv eficient, cum ar fi "Vreau să pot juca melodia mea preferată în șase luni". Obiectivele care nu sunt bine definite sau care sunt vagi ca cele care indică "voi face tot ce pot" nu sunt la fel de eficiente sau specifice.
 • Depășiți obiectivele generale precum "Vreau să devin bogat" și concentrați-vă asupra realizărilor specifice care vă dau rezultate. În loc de "Vreau să devin bogat", obiectivul dvs. ar putea fi "Vreau să devin excelent la investirea pe piața de valori". În loc de "Vreau să cant la chitară", scopul tău ar putea fi ceva de genul "Vreau să fiu chitaristul unei formații rock".
 • Este o idee bună să scrieți ceva mai mult aici, descriind obiectivele dvs. cât mai detaliat posibil.
 • Imaginea intitulată Realizați un obiectiv Pasul 7
  3
  Luați în considerare utilizarea metodei SMART. O modalitate de a specifica și de a evalua obiectivele dvs. este de a utiliza metoda SMART. Aceasta este o strategie de stabilire a obiectivelor în care trebuie să vă redefiniți obiectivele, evaluând dacă sunt:
 • specific
 • Posibil de măsurat
 • Posibilă atingere
 • relevant
 • Timp nelimitat
 • Imaginea intitulată Realizați un obiectiv Pasul 8
  4
  Sortați obiectivele. Mulți oameni au mai multe goluri. De fapt, în scrisul liber, este posibil să fi descoperit că deja speră să atingi mai mult de un singur scop. Dacă este cazul dvs., este o idee bună să le clasificați în ordinea importanței.
 • Clasificarea obiectivelor vă va ajuta să vă concentrați asupra celor care sunt cele mai importante pentru dvs.
 • De exemplu, poate doriți să obțineți un doctorat în astrofizică, să învățați să jucați chitară clasică, să citiți lucrările complete ale lui Tolstoi și să conduceți un maraton. Este posibil ca toate aceste lucruri în același timp să nu fie realiste. Determinarea obiectivelor care sunt cele mai importante vă poate ajuta să planificați pe termen scurt și lung.
 • O parte a acestui proces este de a evalua nivelul dvs. de angajament față de fiecare obiectiv. Un obiectiv dificil sau pe termen lung în care nu vă implicați prea mult este unul puțin probabil să fie atins. Dacă vreți un doctorat în astrofizică, probabil că nu ar trebui să o faceți o prioritate în viața voastră.


 • Imaginea intitulată Realizați un obiectiv Pasul 9
  5
  Trebuie să anticipați impactul. Petreceți puțin timp gândindu-vă cum fiecare dintre aceste obiective vă va afecta viața. Acest lucru vă va ajuta să determinați beneficiile efortului pentru fiecare dintre obiectivele dvs.
 • Gândirea în acești termeni vă va ajuta, de asemenea, să vizualizați procesul de luptă pentru aceste scopuri. Acest lucru vă poate ajuta să vă măriți motivația.
 • Imaginea intitulată Realizați un obiectiv Pasul 10
  6
  Creați obiective în cadrul obiectivelor principale. Cele mai multe obiective sunt mai ușor de realizat dacă le împărțiți în sarcini mai mici. Aceste sarcini mai mici sunt sub-obiective care adaugă la obiectivele principale pe care sperați să le atingeți.
 • De exemplu, dacă vrei să înveți să cânți la chitară, primul tău sub-obiectiv ar fi să ai o chitară. Următorul obiectiv secundar ar putea fi înscrierea într-o clasă de chitară. Apoi, veți dori să aflați cele mai simple coarde și scale, și așa mai departe.
 • Crearea unui program pentru aceste sub-obiective vă poate ajuta să vă concentrați și să vă mențineți pe drumul cel bun. În exemplul anterior, ați putea avea scopul de a avea suficienți bani pentru a cumpăra o chitară în trei luni. Este posibil să plănuiți să vă înscrieți într-o lecție de chitară o săptămână mai târziu, să învățați coardele de bază în alte două luni și așa mai departe.
 • Imaginea intitulată Realizați un obiectiv Pasul 11
  7
  Identificați obstacolele. Nu în ultimul rând, gândiți-vă la obstacolele care ar putea apărea în calea dvs. de a vă atinge obiectivele. Gândindu-te la acest lucru în avans vă oferă posibilitatea de a găsi modalități de depășire a acestor obstacole.
 • De exemplu, este posibil ca lecțiile de chitară să pară mai scumpe decât vă puteți permite chiar acum. Acest lucru vă poate determina să vă gândiți la modalități de a câștiga mai mulți bani pentru cursuri. De asemenea, puteți lua în considerare posibilitatea de a învăța singuri cărți sau videoclipuri de predare.
 • Partea 3
  Luați-l la termen

  Imaginea intitulată Realizați un obiectiv Pasul 12
  1
  Petreceți timp Există multe lucruri pe care le puteți face pentru a face acest proces mai ușor și pentru a vă menține concentrarea. Cu toate acestea, la sfârșitul zilei, majoritatea obiectivelor sunt atinse prin dedicarea mult timp și efort pentru a le transforma în realitate.
  • Gândiți-vă la momentul în care vă așteptați să atingeți obiectivul și când doriți să îl finalizați. De exemplu, imaginați-vă că va fi necesar să încercați 40 de ore pentru a stăpâni fundamentele jocului de chitară și că doriți să-l învățați într-o lună. Va trebui să petreceți mai mult de o oră în fiecare zi.
  • Nu ai cum să nu-ți petreci timpul cu el. Dacă sunteți într-adevăr angajat în scopul dvs., asta ar trebui să faceți.
 • Imaginea intitulată Realizați un obiectiv Pasul 13
  2
  Faceți-o rutină. O modalitate de a face mai ușor petrecerea timpului este de a face un efort în rutina zilnică. dedica un timp pentru a vă strădui să vă atingeți obiectivele în fiecare zi.
 • De exemplu, ați putea petrece o jumătate de oră, începând cu ora 6:30, practicând cântare muzicale. Ai putea petrece încă o jumătate de oră, de la 6:30 la 7 practicând acordurile. Ai putea petrece 15 minute de la ora 7:15 învățând să cânți o anumită melodie. Dacă vă lipiți de acest lucru în fiecare zi (sau chiar la fiecare două zile), ați putea învăța elementele de bază ale redării rapide a oricărui instrument muzical!
 • Imaginea intitulată Realizați un obiectiv Pasul 14
  3
  Urmăriți-vă progresul. Odată ce începeți să lucrați pentru a vă atinge scopul, urmăriți-vă progresul. Păstrați un jurnal, utilizați o aplicație sau aveți un calendar desktop și scrieți timpul petrecut, subiectele pe care le-ați realizat etc.
 • Urmărirea progresului dvs. vă poate ajuta să rămâneți motivați prin evidențierea succeselor dvs. De asemenea, vă poate ajuta să rămâi responsabil, lipind de rutina dumneavoastră.
 • Având un jurnal în care scrieți procesul zilnic este, de asemenea, o modalitate bună de a reduce stresul pe care s-ar putea să-l simțiți din atingerea obiectivelor.
 • Imaginea intitulată Realizați un obiectiv Pasul 15
  4
  Rămâi motivați. Una dintre cele mai dificile părți ale realizării unui obiectiv, mai ales pe termen lung, este să rămână motivată. Atât stabilirea unor sub-obiective pe care le puteți atinge, cât și urmărirea progresului dvs. vă pot ajuta. Cu toate acestea, este posibil să aveți nevoie de o armare suplimentară.
 • Armarea indică faptul că trebuie să creați consecințe pentru acțiunile dvs. Există două tipuri de întăriri.
 • Armătura pozitivă înseamnă să adaugi ceva în viața ta. De exemplu, vă puteți răsfăța cu un desert pentru atingerea unui obiectiv.
 • Armura negativă este atunci când ei iau ceva departe de tine. Dacă e ceva ce nu vrei, poate fi o recompensă. De exemplu, ați putea să vă permiteți să vă opriți să faceți o sarcină timp de o săptămână ca recompensă pentru atingerea unui obiectiv subalimentar. Sarcina este "îndepărtată" din viața ta în acea săptămână.
 • Întărirea este mai eficientă în menținerea motivației decât pedepsirea. Dacă vă lipsiți de lucruri sau dacă vă pedepsiți pentru lipsă, puteți lucra în doze mici. Cu toate acestea, în loc să respecte recompensele ori de câte ori este posibil.
 • sfaturi

  • Credeți în voi.
  • Fii sincer cu tine însuți. Scopul tău nu va fi deloc dulce dacă o faci făcând lucruri pe care nu te simți mândru.
  • Nu uitați cuvintele lui Lao Tze: "O călătorie de o mie de mile începe cu primul pas".
  • Pune-o în scris. Scrierea întărește gândurile. Chiar dacă sunteți singura persoană care vede ceea ce ați scris, scrierea scopurilor dvs. poate da mai multă putere intențiilor voastre.
  • Cei care au scopuri, fie că sunt asemănători cu alții sau nu, pot acționa ca un sistem de sprijin mare. Discutați cu ei zilnic. Dacă nu le puteți vedea personal, încercați o comunitate online în care oamenii își stabilesc obiectivele și își asumă responsabilitatea unul pentru celălalt.

  avertismente

  • Lucrurile nu se întâmplă întotdeauna așa cum ați planificat. Urmați-vă obiectivele, dar fiți flexibili. Adesea, ceva se va dovedi diferit decât v-ați așteptat, dar asta nu este neapărat rău. Ține mintea deschisă.
  • Nu încercați să găsiți pisica cu trei picioare. Dacă ceva nu se potrivește sau nu pare corect, utilizați o altă strategie.
  • Păstrați ritmul. Pentru persoanele care se străduiesc să atingă obiective noi, este normal să le dedicăm mult timp și efort la început, dar apoi își pierd impulsul. Entuziasmul inițial care vine cu un nou obiectiv este foarte mare. Cu toate acestea, nu stabiliți standarde de la început pentru care nu veți fi la standard până la capăt.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă schimbațiCum să vă schimbați
  Cum să obțineți ceea ce dorițiCum să obțineți ceea ce doriți
  Cum să devii ceea ce vrei să fii în viațăCum să devii ceea ce vrei să fii în viață
  Cum să dezvolți o atitudine pozitivăCum să dezvolți o atitudine pozitivă
  Cum să începeți un plan de dezvoltare personalăCum să începeți un plan de dezvoltare personală
  Cum să setați obiectiveleCum să setați obiectivele
  Cum să setați obiectivele zilniceCum să setați obiectivele zilnice
  Cum sa faci un proiect de viataCum sa faci un proiect de viata
  Cum să te îmbogățești folosind puterea minții taleCum să te îmbogățești folosind puterea minții tale
  Cum să devii excelentCum să devii excelent
  » » Cum să atingeți un obiectiv

  © 2011—2020 ertare.com