Cum se ajunge la relaxare

Este posibil să aveți dificultăți de relaxare din cauza tuturor presiunilor pe care le simțiți în viață. Puteți găsi modalități de relaxare și reorganizare, indiferent de stilul dvs. de viață. Rezervați ceva timp în fiecare zi pentru a vă relaxa după cum meritați.

pași

Metoda 1
Ia-ti mintea sa te relaxezi

Imagine cu titlul Make Yourself Relax Relaxare Pasul 1
1
Meditează. meditație Este o modalitate foarte bună de a vă relaxa. Nu este necesar să înveți tehnici complexe sau yoga. Puteți elibera tensiunea și anxietatea prin practicarea unei meditații simple pentru câteva minute în fiecare zi. Cel mai important lucru pentru a realiza o meditație eficientă este să găsești un loc calm, fără distragere. Concentrați-vă mintea și energia și nu lăsați gândurile să rătăcească.
 • Practicați relaxarea musculară progresivă. Mai întâi puneți hainele goale și rămâneți desculți. Începeți să vă relaxați prin respirație adânc și încet pentru o clipă. Dacă vă simțiți deja relaxați, concentrați-vă pe piciorul drept și observați cum se simte. Apoi, aplicați încet tensiunea la mușchii piciorului și păstrați-i în acest fel timp de 10 secunde. Relaxați-vă piciorul și, pe măsură ce vă simțiți, simțiți tensiunea care iese din el în timp ce se simte relaxat și slăbit. Respirați adânc în timp ce vă concentrați asupra senzației pe care o simțiți în picior. Acum faceți același lucru și pe piciorul stâng. Continuați cu partea superioară a corpului și alternați între partea dreaptă și cea din stânga a tuturor grupurilor musculare. Trebuie doar să aplicați tensiune muschilor pe care vă concentrați.
 • Meditația explorării corporale este o tehnică statică de relaxare. În ea, vă veți concentra pe corpul dvs. și pe senzația pe care o percepeți în fiecare parte în timp ce rămâneți imobilă. Se consideră că această tehnică este utilă pentru a uita lucrurile pe care trebuie să le faceți și pentru a expulza emoțiile conținute. Mai întâi se află pe pat sau pe podea, apoi focalizați atenția asupra capului și mutați-o în partea inferioară a corpului. Trebuie să respirați adânc în timp ce vă concentrați asupra fiecărei părți a corpului. Concentrați-vă atenția asupra fiecărui deget, mușchi și fiecare parte a corpului dumneavoastră separat. La sfârșit, stați puțin și tăiați, apoi deschideți încet ochii.
 • Efectuați o meditație a plinătății mentale. Pentru a face acest lucru, trebuie să stați și să gândiți numai în prezent. Nu acordați atenție viitorului sau trecutului. Mai întâi căutați un loc calm și adoptați o poziție în care vă simțiți confortabil. Determinați la ce doriți să vă concentrați, poate fi un sentiment, un peisaj, o flacără sau un cuvânt important. Puteți avea ochii deschiși sau închisi. Păstrați calm și concentrați în momentul prezent. Acest lucru este util pentru ameliorarea stresului copleșitor, deoarece vă veți concentra numai asupra prezentului.
 • Imagine cu titlul Faceți-vă Relaxați-vă Pasul 2
  2
  Respiră adânc Respirația profundă este una dintre cele mai eficiente tehnici de relaxare. Aceasta este baza multor alte tehnici de relaxare și meditație. Respirația poate fi învățată cu ușurință și poate fi efectuată oriunde și în orice moment.
 • Mai întâi, stai în picioare într-un scaun într-o cameră liniștită. Închideți ochii și expulzați gândurile externe ale minții voastre. Trebuie să vă concentrați asupra mediului înconjurător. Simțiți senzația că picioarele dvs. au pe podea, postura spatelui și atingerea hainei cu pielea.
 • Concentrați-vă atenția asupra respirației. Inspirați și expirați într-un ritm cu care vă simțiți bine și confortabil. Nu respirați prea adânc. Păstrați o respirație calmă și naturală. Încercați să faceți ca expirațiile să dureze mai mult decât inhalările. Trebuie să respirați prin stomac. Trebuie să vă așezați mâna pe stomac și să simțiți fiecare respirație. Inspirați prin nas și expirați prin gură. Stomacul tău ar trebui să se miște, dar pieptul tău nu ar trebui.
 • Imagine cu titlul Make Yourself Relax Relaxare Pasul 3
  3
  Ascultați sunete relaxante. Sunetele pot oferi un efect puternic de relaxare. Ascultați ceva pe care îl considerați relaxant, apoi întindeți-vă și închideți-vă ochii. Puneți ceva muzică în timp ce lucrați sau conduceți mașina și concentrați-vă asupra acesteia în timp ce încercați să expulzați alte gânduri.
 • Ascultați muzica care vă inspiră. Redați CD-ul preferat, faceți o listă de redare cu melodii amuzante sau ascultați melodii ale unui gen muzical care vă face să vă simțiți fericiți. Vă puteți relaxa și mai mult dacă cântați ritmul cântecelor.
 • Redați unele CD-uri cu sunete ale naturii, cum ar fi ruperea valurilor sau ploaia. Dacă preferați să ascultați muzică, ascultați piesele instrumentale de pian sau vioară sau sunete ale genului New Age, cum ar fi Enya.
 • Cumpărați o fântână și o aveți lângă birou, la serviciu. Dacă trebuie să vă relaxați, închideți ochii pentru o clipă și ascultați sunetul liniștitor al apei.
 • Imagine cu numele Make Your Relax Relaxare Pasul 4
  4
  Scrieți un jurnal Luați câteva minute în fiecare zi pentru a scrie despre ce sa întâmplat în ziua voastră. Puteți scrie orice. Dacă doriți, puteți scrie multe pagini sau doar două rânduri. Utilizați această activitate pentru a elimina stresul și relaxați-vă.
 • Scrieți despre toate orele din zi când v-ați simțit frustrat. Ce te-a deranjat? Poți rezolva asta? Dacă nu puteți, exprimați-o și continuați-vă viața.
 • Îmbunătățiți-vă stima de sine prin intermediul ziarului. Scrieți mementouri despre calitățile tale. Trebuie să-ți spui că e bine să ai zile rele. Scrieți ceva de genul "Ești uimitor" sau "Te iubesc".
 • Dacă simțiți mai mult stres atunci când scrieți jurnalul, nu îl includeți în rutina de relaxare.
 • Imagine cu titlul Make Yourself Relax Step 5
  5
  Stați departe de tehnologie pentru un moment în fiecare zi. Ia ceva timp în fiecare zi pentru a sta departe de influența tehnologiei. Puteți rămâne stresat fără să-l realizați, din cauza distragerilor și responsabilităților legate de e-mailuri, rețele sociale și Internet. Ia ceva timp în fiecare zi pentru a scăpa de aceste distragerii.
 • Lăsați telefonul mobil într-o altă cameră, ieșiți din laptop și opriți televizorul. Mergeți la o plimbare, stați în parc și urmăriți veverițele, faceți o baie, citiți sau pregătiți cina. Poți să faci ceea ce vrei, lucru important este să te concentrezi doar pe sarcină și să te bucuri de momentul fără a fi distras de tehnologie.
 • Petreceți 30 de minute distanță de tehnologie în timpul săptămânii. Petreceți o oră pe zi fără tehnologie la sfârșit de săptămână.
 • Imagine cu titlul Make Yourself Relax Step 6
  6
  Bucurați-vă de natura. Natura are proprietăți de restaurare mari. Cercetarea a arătat chiar și modul în care sănătatea mintală se poate îmbunătăți dacă petreceți timp în natură. Lumina soarelui conține vitamina D, care este utilă pentru îmbunătățirea stării de spirit. De asemenea, aerul proaspăt oferă beneficii minții și corpului.
 • Mergeți la o plimbare, fixați grădina sau practicați un sport în aer liber. Vizitați o rezervație naturală și faceți drumeții. Du-te la camping în timpul weekend-ului, dacă ai timp.
 • Nu este necesar să se facă exercițiul de a se bucura de calitățile restaurative ale naturii. Stați în parc și hrăniți porumbeii, mâncați cina în curte sau discutați la telefon în afara casei.
 • Metoda 2
  Obținerea corpului tău să se relaxeze

  Imagine cu titlul Make Yourself Relax Step 7
  1
  Asigurați-vă mușchii relaxați-vă. Muschii noștri acumulează tensiune. Dacă simțiți tensiune și stres, încercați să vă relaxați eliberând acei mușchi tensionați.
  • Masați-vă mâinile. Există o mulțime de tensiuni în mâinile tale, mai ales dacă folosiți un computer pentru a lucra. Puneți o loțiune relaxantă pe mâini, ca o monetărie sau lavandă. Apoi masați mușchiul chiar sub degetul mare.
  • Eliberați mușchiul maxilarului. Țineți gura larg deschisă când respirați. Țineți-l timp de 30 de secunde și eliberați-l.
  • Utilizați presopunctură. Acupunctura este o tehnică de corp din Asia în care eliberați tensiunea prin aplicarea de masaj și presiune în anumite părți ale corpului.
 • Imagine cu titlul Make Yourself Relax Step 8
  2


  Realizați mișcări repetitive. Puteți realiza un efect calmant atunci când efectuați mișcări cu care vă cunoașteți. Rutinele sunt utile pentru a vă relaxa corpul. Mișcările repetitive sunt excelente pentru cei care nu se pot relaxa, rămânând nemișcați. Puteți elimina gândurile problematice din mintea dvs., făcând ceva repetat cu ceea ce vă cunoașteți.
 • Periați-vă părul, tricotați sau spălați vasele. O altă mișcare repetitivă este de a fixa grădina.
 • Imagine cu titlul Make Yourself Relax Relaxare Pasul 9
  3
  Faceți o baie Umpleți cada cu apă caldă și umeziți-o, în loc să vă curățați în grabă. Lasati muschii sa se relaxeze si sa se recupereze in apa.
 • Adăugați uleiuri esențiale cum ar fi lavanda. Vă puteți relaxa, de asemenea, cu săruri de baie, băi cu bule și petale de baie aromatizate.
 • Aprindeți niște lumânări și jucați muzică relaxantă. Goliți-vă mintea și concentrați-vă asupra aromei, a apei și a muzicii.
 • Stați într-un jacuzzi, dacă aveți unul disponibil. De asemenea, vă puteți relaxa în sălile cu aburi și saune.
 • Imagine cu titlul Make Yourself Relax Relaxare Pasul 10
  4
  Mutați corpul. Puteți îmbunătăți starea de spirit și vă puteți relaxa prin exerciții fizice. Asta nu înseamnă că trebuie să fugi. Puteți face ca sângele să circule, să crească nivelul de endorfine și să vă relaxați mai mult făcând orice tip de activitate fizică, chiar mișcări ușoare.
 • Mergeți în jurul blocului timp de 15 minute, efectuați posturi simple de yoga, întindeți corpul (în special gâtul și umerii) sau întoarceți capul și umerii.
 • Imagine cu denumirea Make Yourself Relax Relaxare Pasul 11
  5
  Faceți-vă corpul să se pregătească să doarmă. Nu vă uitați la televizor sau navigați pe internet cu o oră înainte de a merge la culcare. Dacă faceți aceste activități, mintea dvs. va fi atentă și nu vă veți putea relaxa. De asemenea, dacă beți alcool înainte de a merge la culcare, nu veți putea să dormiți în mod corespunzător. În schimb, încheiați ziua într-un mod relaxat cu 30 de minute înainte de culcare.
 • Citiți înainte de culcare. Luați o baie fierbinte, scrieți un jurnal pentru câteva minute, meditați sau practicați tehnicile de respirație. Determinați cel mai bun mod de a încheia ziua, de a vă putea relaxa complet și de a dormi liniștit.
 • Metoda 3
  Utilizați alte metode de relaxare

  Imagine cu titlul Make Yourself Relax Stage 12
  1
  Bea ceai. Oamenii de stiinta subliniaza ca ceaiul poate fi util in ameliorarea stresului. Dacă vă confruntați cu situații stresante, consumul de ceai în fiecare zi poate fi de ajutor în ameliorarea stresului și a anxietății. În loc de cafeaua de dimineață, bea ceai negru sau o băutură pe bază de plante în după-amiaza.
  • Îndepărtați anxietatea cu un ceai de fructe pasionat. De asemenea, bea băuturi de menta, musetel și balsam de lămâie, care nu conțin cofeină.
  • Bea ceai verde Ceaiul verde contine L-theanina, care este un relaxant. Multe soiuri de ceai verde contin cofeina, deci nu ar trebui sa le bei noaptea. Luați un ceai verde fără cofeină, dacă este posibil. Acest lucru este util pentru a face L-theanine să funcționeze mai bine.
  • Răspândește miere pentru ceaiul tău. Mierea este de asemenea considerată relaxantă.
 • Imagine cu titlul Make Yourself Relax Stage 13
  2
  Consumați guma de mestecat Un studiu recent arată că dacă mestecați guma în situații stresante, puteți ameliora simptomele. Oamenii de stiinta au descoperit ca guma de mestecat reduce starea de spirit si nivelul negativ al cortizolului, hormonul de stres.
 • Dacă simțiți stresul, mestecați orice tip de gumă de mestecat timp de câteva minute. Când faceți asta, faceți o pauză și încercați să vă goliți mintea, așa că vă veți relaxa și mai mult.
 • Imagine cu denumirea Make Yourself Relax Relaxare Pasul 14
  3
  Vorbește cu cineva Vorbind cu cineva despre ceea ce vă provoacă stresul este o modalitate bună de a vă relaxa. Dacă renunți la ceea ce te deranjează, te vei simți mai bine imediat. Puteți începe să vă relaxați dacă un prieten sau un iubit vă oferă cuvinte nobile de susținere.
 • Discutați cu prietenul dvs. față în față, sunați-l sau trimiteți-i un scurt mesaj text. Comunicați prin intermediul rețelelor sociale. Dacă discutați cu cineva despre stresul dvs., acest lucru poate avea efecte imediate.
 • Imagine cu denumirea Make Yourself Relax Step 15
  4
  Finalizați-vă lista de lucruri de făcut. Pentru a vă relaxa, uneori trebuie să terminați ceva, deci veți avea mai puțin de ce să vă faceți griji. Dacă vă concentrați asupra sarcinii la îndemână, aceasta va fi relaxantă și nu vă va stresa. Apoi, concentrați-vă asupra rezultatului final - adică, trageți o sarcină din lista dvs. Acest lucru vă va face să aveți mai mult timp în viața dvs. și vă veți putea relaxa.
 • Curățarea este o tehnică de relaxare excelentă. Schimbați foile de pe pat, spălați-vă ferestrele sau perdelele, sau măturea sau aspirați-vă casa.
 • Organizați-vă lucrurile. Retragerea lucrurilor care nu servesc spațiului dvs. are aceeași importanță ca și înlăturarea minții. Donați haine vechi și pantofi în caritate, dați cărțile pe care le-ați citit sau le-ați curățat sertarul biroului.
 • Aveți grijă de finanțele voastre. Nu spuneți că veți avea grijă de conturile dvs. altă zi. Treceți acea tărie pe lista dvs. Simțiți-vă bine și relaxați pentru ceea ce ați obținut.
 • sfaturi

  • Nu există "cale corectă" de relaxare. Utilizați diferite tehnici de relaxare și identificați care dintre ele funcționează cel mai bine pentru dvs.
  • Nu renunta daca sesiunea de relaxare nu functioneaza. Încercați din nou în mai puțin de o jumătate de oră sau mai târziu.
  • Ar putea dura ceva timp să înveți să te relaxezi. Nu vă descurajați. Mențineți un timp pentru a vă relaxa și, în cele din urmă, o veți realiza.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa faci yoga pentru incepatoriCum sa faci yoga pentru incepatori
  Cum sa faci yoga pentru incepatori (serii de baza)Cum sa faci yoga pentru incepatori (serii de baza)
  Cum să controlați tulburările de anxietate de separare la adulțiCum să controlați tulburările de anxietate de separare la adulți
  Cum să controlați descărcarea de adrenalinăCum să controlați descărcarea de adrenalină
  Cum să opriți durerea de spate prin relaxareCum să opriți durerea de spate prin relaxare
  Cum să oprești anxietatea pe timp de noapteCum să oprești anxietatea pe timp de noapte
  Cum să începeți să dormiți fără a lua medicamente de somnCum să începeți să dormiți fără a lua medicamente de somn
  Cum se face meditația wiccaCum se face meditația wicca
  Cum se face o meditație rapidă și ușoarăCum se face o meditație rapidă și ușoară
  Cum să găsești pacea interioară prin meditațieCum să găsești pacea interioară prin meditație
  » » Cum se ajunge la relaxare

  © 2011—2020 ertare.com