Cum să obțineți sistemul dvs. de asistență pentru a vă oferi ajutorul de care aveți nevoie

Având un bun sistem de sprijin social este important pentru a menține sănătatea emoțională. Persoanele care au relații strânse cu familia și prietenii sunt mai fericite, suferă mai puțin stres și sunt chiar mai sănătoși decât alții. Cu toate acestea, chiar dacă aveți relații excelente, va fi dificil pentru cei dragi să vă ajute în momente dificile, dacă nu știu de ce aveți nevoie. Puteți obține sistemul de asistență pentru a vă ajuta dacă stabiliți relații puternice cu familia și prietenii, comunicați-vă clar nevoile și întoarceți favoarea atunci când alții au nevoie de ajutor.

pași

Metoda 1
Lăsați pe alții să știe ce aveți nevoie

Imagine intitulată Ajutor Sistemul dvs. de asistență vă sprijină Pasul 1
1
Recunoașteți că aveți nevoie de ajutor. Uneori, este foarte dificil să recunoști când ai probleme sau ai nevoie de puțin ajutor. Poate că ați încercat să vă asumați rolul de super-erou și faceți totul pentru toată lumea. Cu toate acestea, acea mentalitate vă poate epuiza sau poate provoca resentimente pe termen lung.
 • Trebuie să fiți dispuși să recunoașteți că treceți printr-o perioadă dificilă și să oferiți celor dragi ocazia de a vă sprijini. Uitați-vă la viața de zi cu zi. În ce domenii întâmpinați dificultăți? Apoi, gândiți-vă la cine aveți încredere pentru a vă ajuta fără prejudecăți. Ei ar putea fi prietenii, rudele, vecinii sau oamenii care participă la aceeași biserică ca tine. Faceți o listă a tuturor persoanelor cărora le aveți încredere și le puneți în frigider pentru a le găsi ușor atunci când aveți nevoie de ele.
 • În acest pas, nu trebuie să luați nicio măsură. Tot ce trebuie să faceți este să analizați câteva dintre zonele în care aveți dificultăți și să identificați unii oameni care ar putea fi dispuși să vă ajute.
 • Imagine intitulată Ajutor pentru sistemul dvs. de asistență pentru asistență pentru dvs. Pasul 2
  2
  Identificați zonele în care aveți nevoie de mai mult ajutor. Evaluați ce este dificil pentru dvs. să faceți singuri. Fii sincer cu tine însuți despre zonele din viața ta în care ai nevoie de mai mult suport emoțional sau practic.
 • De exemplu, dacă tocmai ați trecut printr-o pauză, este posibil să aveți nevoie de companie și de înțelegerea unei persoane.
 • Poate că aveți grijă de un bolnav iubit pentru o vreme și aveți nevoie de un mic ajutor pentru a face comisioane și curățați-vă.
 • De asemenea, este posibil să fi suferit o pierdere, cum ar fi moartea unui iubit, un prieten sau un animal de companie, și ar aprecia dacă cineva ți-a pregătit mesele în această perioadă.
 • Imaginea intitulată Ajutor pentru sistemul de asistență pentru dvs. Îți susținem Pasul 3
  3
  Comunicați sistemului de asistență ce aveți nevoie. Cereți ajutor într-un mod prietenos, dar direct. Nu vă simțiți rău să cereți acest lucru. Suntem proiectați biologic, emoțional și cognitiv ca ființe sociale. Este normal să aveți uneori nevoie de ajutor. Amintiți-vă că acești oameni se îngrijesc de tine și sunt susceptibili să vă sprijine cu plăcere.
 • De exemplu, dacă suferiți de depresie, puteți spune unui prieten: "Mă simt mai bine când ieșesc, dar mi se pare dificil să mă motivez să o fac singur. Vrei să mergi cu mine o plimbare noaptea?
 • Imaginea intitulată Ajutați-vă sistemul de asistență să vă sprijine Pasul 4
  4
  Împărțiți-vă planul de criză cu sistemul dvs. de asistență. Dacă aveți un plan scris despre ceea ce ar trebui să faceți dacă suferiți o criză mentală sau fizică, asigurați-vă că ați dat o copie tuturor membrilor sistemului de asistență. Acestea includ câteva detalii, cum ar fi informațiile de contact ale medicului sau terapeutului care vă tratează, medicamentele pe care trebuie să le luați și tot ce vă poate fi necesar în timp ce sunteți dezactivat.
 • De exemplu, planul de criză trebuie să includă informații despre modul de îngrijire a animalelor de companie.
 • Imagine intitulată Ajutor pentru sistemul de asistență pe care îl susțineți Pasul 5
  5
  Acceptați ajutorul cu recunoștință. Când cineva încearcă să vă ajute, acceptați-o. În general, oamenii preferă să facă ceva pentru un prieten sau un membru al familiei. Nu vă simțiți vinovată sau incomod și lăsați persoana să știe cât de mult apreciați gestul.
 • Dacă aveți tendința de a fi cel care face totul pentru ceilalți, este posibil să dureze ceva timp pentru a vă simți confortabil să primiți ajutor. Gândiți-vă la modul în care vă simțiți atunci când ajutați și recunoașteți că membrii rețelei dvs. de asistență se simt și ei în acest fel.
 • Metoda 2
  Mențineți un sistem de sprijin puternic

  Imaginea intitulată Ajutați-vă să vă sprijine sistemul de asistență Pasul 6
  1


  Identificați membrii rețelei de asistență. Gândiți-vă la rudele, prietenii, colegii și alte persoane care fac parte din viața dvs., cum ar fi terapeuții. Întrebați-vă cine aveți încredere și de cine depindeți de cele mai multe. Acești oameni formează nucleul rețelei dvs. de asistență.
  • Țineți minte pe cei care v-au ajutat în trecut, pe cei care vă oferă mereu sfaturi bune și pe care doriți să-l apelați imediat când se întâmplă ceva important în viața voastră.
 • Imaginea intitulată Ajutați-vă sistemul de asistență să vă sprijine Pasul 7
  2
  Contactați persoanele din rețeaua de asistență. Luați inițiativa de a menține contactul pentru a avea relații puternice. Invitați un prieten pe care nu l-ați văzut de mult timp să vizionați un film cu dvs. sau să trimiteți o carte amuzantă unei rude care locuiește departe. Atunci când îi arăți altora că sunteți interesat să întrețineți o relație, este posibil ca aceștia să vă facă același lucru.
 • Evitați să presupunem că cineva vă va contacta dacă doriți să vă petreceți timp cu dvs. - poate că persoana se gândește la fel la tine.
 • Imaginea intitulată Ajutați-vă să vă sprijine sistemul de asistență Pasul 8
  3
  Faceți cunoștință cu oameni noi Implicați-vă în comunitatea dvs. pentru a vă dezvolta sistemul de asistență. Puteți să vă faceți prieteni cu idei similare cu ale dvs. dacă vă alăturați unui club care se referă la interesele dvs., participați la un grup de asistență pentru o problemă pe care ați avut-o sau faceți voluntar pentru o cauză bună.
 • Rețineți că este mai bine să nu cereți prea mult prietenilor noștri în timp ce relația se dezvoltă. Evitați să vorbiți despre probleme personale sau foarte puternice până când cunoașteți persoana mai bine.
 • Imaginea intitulată Ajutați-vă sistemul de asistență pentru asistență pentru dvs. Pasul 9
  4
  Evitați să întrebați prea multe persoane sau doar una sau două persoane. Prietenii și familia dvs. vor fi epuizați dacă întrebați prea mult. Dacă aveți nevoie de mai mult ajutor decât dacă una sau două persoane vă pot oferi într-un mod rezonabil, cereți-le în rândul multor persoane din sistemul dvs. de asistență.
 • De exemplu, dacă ați fracturat un picior și care vă împiedică să faceți sarcini de rutină și diligente, nu cereți unui singur prieten să acopere totul. În schimb, întrebați-i pe un cuplu de prieteni care să vă ajute în treburile casnice și să întrebați o rudă, un vecin sau un prieten dacă pot face comisioanele pentru dvs.
 • Metoda 3
  Returnează favoarea

  Imaginea intitulată Ajutați-vă sistemul de asistență să vă sprijine Pasul 10
  1
  Adresați-vă prietenilor și familiei ce puteți face pentru a reveni la ajutor. Lăsați-vă sistemul de asistență să știe că veți fi acolo când au nevoie de el. Întrebați-le ce au nevoie de mai mult ajutor și dacă o cer.
  • Uneori oamenii evită să ceară ajutor pur și simplu pentru că nu vor să-i supărat pe nimeni. Dacă cei dragi îți spun că nu au nevoie de ceva, cere-i din când în când să le spună că oferta ta este autentică.
 • Imaginea intitulată Ajutor pentru sistemul dvs. de asistență vă ajută la Pasul 11
  2
  Acordă atenție celor care întâmpină dificultăți. Adesea, dedicați timp sistemului dvs. de sprijin și arătați-vă sensibilitatea față de ceea ce se întâmplă cu ei. Dacă credeți că un iubit are nevoie de o îmbrățișare sau de un mic ajutor la domiciliu, nu așteptați să vi se ceară, ci contactați-i și oferiți-vă sprijinul.
 • De exemplu, dacă un prieten a fost trist în ultima vreme, îl puteți invita la o cafea și îl întrebați dacă totul merge bine.
 • Imaginea intitulată Ajutați-vă sistemul de asistență să vă sprijine Pasul 12
  3
  Comunicați-vă limitele și încurajați-i pe alții să facă același lucru. Pentru a vă menține relațiile sănătoase, discutați cu prietenii și familia despre felul în care vă ajutați și se simt confortabil dând și primind. În cazul în care așteptările și nevoile sunt stabilite, neînțelegerile vor fi evitate mai târziu și toată lumea se va simți respectată.
 • De exemplu, puteți refuza să împrumutați bani de la rudele dvs. pentru a evita complicarea relațiilor. Poți să-i spui unui iubit să ți-o aducă "Am regula de a nu accepta bani de la familie. Apreciez gestul, dar nu-l accept. "
 • Dacă comunicați și rămâneți ferm în limitele voastre, îi veți oferi celor dragi un exemplu, astfel încât ei să-și poată crea propriul.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să cereți ajutorul celor dragi atunci când trăiți singuriCum să cereți ajutorul celor dragi atunci când trăiți singuri
  Cum să tratăți abuzul emoționalCum să tratăți abuzul emoțional
  Cum să ajuți pe cineva care are depresie și anxietateCum să ajuți pe cineva care are depresie și anxietate
  Cum să ajuți pe cei dragi cu tulburare de atașamentCum să ajuți pe cei dragi cu tulburare de atașament
  Cum de a ajuta un iubit care suferă de tulburare de personalitate prin evitareCum de a ajuta un iubit care suferă de tulburare de personalitate prin evitare
  Cum să găsiți sprijin pentru anxietatea socialăCum să găsiți sprijin pentru anxietatea socială
  Cum să diagnosticați și să tratați tulburarea de personalitate limităCum să diagnosticați și să tratați tulburarea de personalitate limită
  Cum să tratăți emoțional cu un handicapCum să tratăți emoțional cu un handicap
  Cum să explicați tulburarea bipolară altoraCum să explicați tulburarea bipolară altora
  Cum să ne ocupăm de un tată la patCum să ne ocupăm de un tată la pat
  » » Cum să obțineți sistemul dvs. de asistență pentru a vă oferi ajutorul de care aveți nevoie

  © 2011—2020 ertare.com