Cum se obține remisia psoriazisului

Psoriazisul este o boală autoimună care afectează pielea. Cauzează zone de culoare roșie sau scalabilă pe piele, care pot fi inconfortabile. Nu există nici un remediu pentru această boală, dar puteți lua măsuri pentru a elimina simptomele. Pentru a obține o remisiune a psoriazisului, găsiți un tratament care vă servește și apoi reduceți declanșatoarele, astfel încât să nu aveți o recidivă.

pași

Metoda 1
Tratarea psoriazisului medical

Imagine intitulată Obținerea remisiunii psoriazisului Pasul 1
1
Adresați-vă medicului dumneavoastră. Dacă nu ați reușit să vă faceți psoriazisul în remisiune, faceți o întâlnire cu medicul dumneavoastră. El poate sugera medicamente și schimbări în stilul tău de viață, care pot ajuta la reducerea simptomelor și pentru ca psoriazisul să intre în remisie.
 • Găsirea tratamentului potrivit este esențială pentru obținerea remisiunii. Aveți mai multe șanse de a obține un tratament adecvat dacă lucrați îndeaproape cu medicul dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată
  2
  Utilizați o cremă topică Cremele sau loțiunile topice sunt, de obicei, primul tratament medical pe care un profesionist îl va recomanda. Puteți să cumpărați câteva tratamente topice de la medicamente, iar altele pot fi prescrise de medicul dumneavoastră.
 • Corticosteroizii fac parte dintr-un tratament local comun pentru psoriazis, deoarece reduc inflamația leziunilor.
 • Tratamentele obișnuite pentru tratamentul psoriazisului includ acidul salicilic și gudronul de cărbune.
 • Imagine intitulată Obținerea remisiunii psoriazisului Pasul 3
  3
  Trimiteți la fototerapie. Fototerapia este un tratament pentru psoriazisul care aplica lumina soarelui sau ultravioleta pe piele. Procesul se desfășoară sub supraveghere profesională într-un cabinet de medic sau clinică. Puteți, de asemenea, efectua tratamentul la domiciliu cu un dispozitiv de fototerapie acasă, după ce discutați cu medicul dumneavoastră.
 • Un tip de fototerapie utilizează psoralen, un medicament care vă face mai sensibili la anumite tipuri de lumină ultravioletă. Acesta este utilizat cu unele tipuri de psoriazis, cum ar fi psoriazisul plachetar sau psoriazisul goutului.
 • Pentru tratamentul psoriazisului localizat pot fi utilizate tratamente cu laser.
 • Fototerapia nu este aceeași cu utilizarea unui pat de bronzare. Nu trebuie să utilizați unul atunci când aveți psoriazis, deoarece poate declanșa simptomele.
 • Imaginea intitulată
  4
  Încercați medicamentele prescrise. Medicamentele cu prescripție sunt disponibile pentru cazuri severe de psoriazis sau pentru cei care nu răspund la alte tratamente, cum ar fi cremele topice sau fototerapia. Aceste medicamente pot fi administrate oral sau intravenos.
 • Cele două tipuri de medicamente prescrise pentru cazuri severe sunt medicamente biologice sau sistemice. Medicamentele sistemice afectează întregul sistem imunitar, în timp ce medicamentele biologice vizează doar anumite părți ale sistemului imunitar.
 • Medicul dumneavoastră nu va prescrie aceste medicamente decât dacă un alt tratament nu a funcționat.
 • Metoda 2
  Preveniți recaderea

  Imaginea intitulată
  1
  Îți hidratezi pielea Pielea uscată poate declanșa simptomele psoriazisului. Dacă ați obținut remisie, hidratați frecvent pielea pentru a preveni o recădere cât mai mult posibil. Utilizați o loțiune bună sau alt tip de hidratant pe întreaga dvs. piele în fiecare zi.
  • Discutați cu medicul despre cel mai bun hidratant pentru a vă proteja pielea.
  • Când plecați cu un climat care vă usucă pielea, cum ar fi răceala extremă sau umiditate scăzută, încercați să folosiți mai mult hidratant pentru a preveni căderea pielii.
 • Imaginea intitulată


  2
  Expuneți pielea la cantități mici de lumină solară. Fiți atent atunci când ieșiți la soare atunci când psoriazisul dumneavoastră este în remisie. Arderea nu poate duce numai la probleme cum ar fi cancerul de piele și îmbătrânirea prematură, poate declanșa, de asemenea, simptomele psoriazisului. Cu toate acestea, un soare puțin poate fi benefic și poate chiar ajuta la reducerea simptomelor ușoare ale psoriazisului.
 • Cheltuielile între 10 și 15 minute expuse la soare reprezintă cea mai bună modalitate de a obține doza zilnică de vitamină D.
 • Dacă ieșiți, limitați timpul petrecut în lumina directă a soarelui. Pentru a vă proteja pielea, nu mergeți niciodată direct la soare fără protecție la soare.
 • Imaginea intitulată
  3
  Gestionați-vă stresul. Se crede că stresul este un declanșator comun pentru psoriazisul oamenilor. A trăi cu această boală poate provoca și stres. Descoperiți cum să o gestionați, astfel încât să puteți reduce probabilitatea unei recăderi a psoriazisului.
 • Găsiți-vă pentru ameliorarea stresului preferat. Puteți încerca meditație, yoga și respirația profundă.
 • Discutați cu prietenii sau familia despre lucrurile care vă deranjează. Acest lucru vă poate ajuta să vă ocupați de stresul dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată
  4
  Spălați ușor pielea. Ar trebui să vă curățați pielea în fiecare zi când faceți o baie sau un duș. Cu toate acestea, ar trebui să-l spălați doar ușor. Nu frecați sau frecați pielea prea tare cu loofah sau alte bureți sau cârpe. În schimb, spălați-l ușor pentru a preveni reaprinderea psoriazisului.
 • Curățați-vă ușor corpul să se usuce după duș. Nu vă frecați prea mult când vă uscați.
 • Metoda 3
  Menținerea remisiunii psoriazisului

  Imagine intitulată Obținerea remisiunii psoriazisului Etapa 9
  1
  Găsiți tratamentul potrivit. Remisiunea psoriazisului apare fie spontan, fără nici o cauză cunoscută, fie datorită tratamentului corect. Dacă găsiți tratamentul potrivit, simptomele pot să dispară temporar, ceea ce vă va face să intrați în remisie.
  • Găsirea tratamentului potrivit poate dura ceva timp. Lucrați cu medicul dumneavoastră pentru a încerca tratamente diferite până când veți găsi unul care lucrează pentru dvs.
 • Imaginea intitulată
  2
  Rețineți că un tratament poate opri cauza remisiunii. Când găsiți un tratament care vă pune psoriazisul în remisie, acesta poate funcționa pentru o vreme. Cu toate acestea, corpul dvs. se poate adapta la tratament sau ceea ce aveți nevoie în starea dumneavoastră se poate schimba. Aceasta înseamnă că va trebui să vă schimbați tratamentul după un timp.
 • Lucrați cu medicul dumneavoastră pentru a continua tratamentul psoriazisului dumneavoastră. Dacă simptomele reapar, chiar dacă sunteți în același tratament care a funcționat, medicul poate să-l ajusteze pentru a încerca să găsească unul care vă pune în remisiune din nou.
 • Imaginea intitulată
  3
  Înțelege că remiterea psoriazisului nu este permanentă. Dacă găsiți tratamentul potrivit, puteți obține remiterea. Cu toate acestea, remisia este doar o stare temporară pentru psoriazisul dumneavoastră. Chiar dacă simptomele dispar, este mai mult decât probabil ca acestea să se întoarcă.
 • Dacă simptomele încep să revină, începeți imediat tratamentul imediat. Un tratament în timp util poate face față simptomelor înainte de a deveni prea grave.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa scapi de peelingul pieliiCum sa scapi de peelingul pielii
  Cum să diagnosticați vitiligo la câiniCum să diagnosticați vitiligo la câini
  Cum să diagnosticați tulburările autoimune în huskii siberieniCum să diagnosticați tulburările autoimune în huskii siberieni
  Cum să ameliorați simptomele dermatitei spongioticeCum să ameliorați simptomele dermatitei spongiotice
  Cum să vindeci leprăCum să vindeci lepră
  Cum se vindeca pielea inflamataCum se vindeca pielea inflamata
  Cum de a vindeca psoriazisulCum de a vindeca psoriazisul
  Cum să întrerupeți tratamentul cu RemicadeCum să întrerupeți tratamentul cu Remicade
  Cum să scapi de psoriazisCum să scapi de psoriazis
  Cum să detectați simptomele diabetului zaharatCum să detectați simptomele diabetului zaharat
  » » Cum se obține remisia psoriazisului

  © 2011—2020 ertare.com