Cum să obțineți acceptarea de sine

Acceptarea de sine este abilitatea de a te accepta asa cum esti in locul modului in care ai vrea sa fii. Este baza unei mari părți a fericirii în viață, deși pentru mulți este mai ușor de zis decât de făcut. Pentru a trăi într-un mod fericit și calm, trebuie să înțelegeți echilibrul dintre pozitiv și negativ și să vă străduiți să acceptați tot ceea ce vă oferă viața.

pași

Partea 1
Devii mai constient de tine

Image cu titlul Feel Good About Yourself Pasul 13
1
Recunoașteți gândurile și sentimentele. Scopul este să fii conștient de gândurile, autocritica, durerea și orice alt sentiment care ar putea împiedica creșterea personală. Această formă de autoevaluare este o conștientizare relaxată a gândurilor, între o stare de distragere a atenției și o concentrare extremă.
 • Stați în fața unei oglinzi cât mai simplu posibil (fără machiaj, fără bijuterii) și observați ce gânduri apar. Clasificați-le (pozitive, negative, sentimente diferite, etc.).
 • Practicați 5 până la 30 de minute pe zi și observați gândurile care apar repede.
 • Imagine cu denumirea Faceți un salt al credinței Pasul 1
  2
  Acceptați toate sentimentele bune și rele. Nu este necesar să vă placă tot ceea ce observați despre voi înșivă. Acceptarea de sine înseamnă pur și simplu recunoașterea gândurilor pentru a descoperi cum să le îmbunătățiți sau să le schimbați. Când sunteți conștienți de sentimentele voastre, nu încercați să le împingeți - acceptați-le în loc să le ascundeți.
 • Imaginați-vă că sentimentele negative sunt o persoană rănită. Cum ai trata o persoană în nevoie? Tratează-ți sentimentele în felul ăsta. Invitați-i să stea un moment și apoi să transforme negativitatea într-o oportunitate de învățare.
 • Intreaba-te: "Ce pot învăța din acest gând negativ?".
 • Dacă gândul este pozitiv, nu fugi de el. Acceptați-o și recunoașteți că meritați să vă simțiți bine despre voi înșivă.
 • Imagine intitulată Elevate pasul tău de autocunoaștere 12
  3
  Separați-vă de emoțiile dvs. prin vizualizare. Emoțiile tale nu te definesc. Faptul că te simți furios sau trist într-o zi nu înseamnă că furia sau tristețea fac parte din cine ești.
 • Când simțiți că o emoție negativă începe să apară, folosiți tehnici de vizualizare pentru a împiedica transformarea ei într-un obstacol.
 • Imaginați-vă că emoțiile dvs. sunt baloane care pot să plutească departe. Rețineți că puteți decide când să eliberați acel balon și că nu aveți control asupra dvs. (și nici asupra gândurilor dvs. negative).
 • Partea 2
  Scapă de negativitate

  Imagine cu titlul Fii o prietena mai bună Pasul 9
  1
  Trebuie să fiți dispuși să iertați. Iertându-vă nu înseamnă că vă justificați sau vă absolvați abaterile. Pur și simplu înseamnă că vei vedea sincer trecutul tău, vei recunoaște păcatele tale și vei merge fără să te reproșezi. Efectuarea de greșeli face parte din a fi umană, deci iertați-vă și treceți mai departe.
  • Primul pas să vă iertați este să recunoașteți că ați făcut o greșeală. Ai rănit altă persoană? Te-ai rănit? Te-ai înșelat?
  • Remediați problema Poate este ceva la fel de simplu ca scuze pentru persoana pe care o ranesti (inclusiv pentru tine). Sau poate că trebuie să vă schimbați acțiunile pentru a arăta pe cineva pe care îl răniți că recunoașteți vinovăția pentru durerea dumneavoastră.
 • Imagine intitulată Efectuați meditația Mantrei Pasul 6
  2
  Practicați tehnica de reorientare. Când începi să te reproșezi, folosește tehnica de reorientare a emoțiilor pozitive. Timp de 45 de secunde, închideți ochii, respirați profund și imaginați-vă un loc liniștit sau unul iubit. Profitați de emoțiile pozitive care apar și de acea stare de liniște, întrebați-vă ce puteți face pentru a vă simți mai bine.
 • Utilizați tehnica de reorientare a emoțiilor pozitive în momentul exact când apar gânduri negative. Vă va ajuta să schimbați percepția gândurilor și să evitați sau să reduceți negativitatea și stresul.
 • Imagine cu titlul Construiți auto-merit Pasul 3
  3


  Nu te judeca singur. Din păcate, trăim într-o societate în care ne confruntăm în mod constant cu alții. Ne judecăm pe cât de inteligenți, atractivi, subțiri sau de succes suntem comparați cu alții.
 • Primul pas este să înțelegi cât de des se întâmplă și cum simți când se întâmplă. De obicei, aceasta provoacă durere multor oameni.
 • Amintiți-vă că comparațiile se concentrează asupra persoanei greșite, deoarece vă puteți controla doar acțiunile, nu cele ale celorlalți. Ești prea special pentru a te compara cu oricine altcineva. Cadoul și abilitățile tale individuale sunt ceea ce te face unic.
 • Imaginea intitulată Ridicați-vă stima de sine 13
  4
  Transformați negativul în ceva pozitiv. Gandurile sunt incredibil de puternice. Un gând negativ durează doar 30 de secunde pentru a deveni parte din subconștientul tău, dar poți să-ți antrenezi creierul pentru a învăța să controlezi ceea ce îți permiteți să intre în viața ta.
 • Cel mai simplu mod de a face față gândurilor negative este pur și simplu să le ignorați. Adesea, meditația vă poate ajuta să vă antrenați mintea pentru a renunța la negativitate în loc să o rețineți.
 • Înconjurați-vă cu pozitivitate pentru a vă simți mai fericit. Petreceți timp cu niște oameni care sunt optimiști și vesele și dobândesc anumite hobby-uri pe care le bucurați.
 • Imaginea intitulată Dezvoltați telekineza Pasul 3
  5
  Utilizați dialogul intern pozitiv. Prin agățarea de negativitate, numai nefericirea voastră va crește. Prin urmare, este important să vă antrenați creierul astfel încât să nu recunoască doar negativul, ci să-l transforme și în ceva pozitiv.
 • De exemplu, în loc de a spune: "Nu pot să o fac", spune ceva de genul: "Pot să o fac și o voi face". În loc să spună: "Nu este ziua mea", încercați să spuneți: "Am control asupra acestei zile".
 • Utilizați scris pentru a vă schimba gândurile, pentru a crea un jurnal de recunoștință sau pentru a scrie o scrisoare de mulțumire.
 • Partea 3
  Dezvoltă-te

  Imaginea intitulată Convinge-te pe tine`re Happy Being Alone Step 9
  1
  Continuă să se maturizeze. Lipsa acceptării de sine nu ar trebui să fie o scuză pentru evitarea maturității. Dimpotrivă, trebuie să acceptați loviturile de pe șosea, precum și aspectele specifice ale personalității voastre, pe măsură ce vă dezvoltați în continuare pentru a fi o persoană mai bună.
  • Înconjurați-vă cu oameni de succes. Oricine se plimba printre miere, ceva se lipeste, te inconjoara cu oameni care continua sa te inspira si sa te incurajeze sa fii mai bun in viata.
  • Decideți unde veți investi timpul. Uneori, dedicăm prea mult timp activităților și evenimentelor care adaugă puțină sau deloc valoare vieții noastre: televiziune, rețele sociale, baruri etc. Asigurați-vă că vă petreceți timpul liber făcând ceva care vă îngrijește mintea și spiritul și nu vă împiedică maturitatea.
  • Identificați punctele forte Concentrează-te pe dezvoltarea ta într-un subiect pe care îl cunoști și te bucuri. Încercați să înțelegeți un subiect într-un mod mai profund și, poate, puteți deveni chiar un expert sau un instructor pentru alte persoane.
 • Imaginea intitulată Ridicați-vă stima de sine însuși Pasul 2
  2
  Fii flexibil Cu cât sunteți mai inflexibil, cu atât veți fi mai puțin dispuși să vă dezvoltați și să vă maturizați ca persoană. Gândiți-vă la modul în care bambusul se îndoaie cu vântul fără a se rupe. Dacă era inflexibilă și rigidă, s-ar împărți în două - flexibilitatea îi permite să curgă fără efort cu vântul și să rămână intactă.
 • Scapa de temeri iraționale. Frecvent, oamenii se tem să se schimbe pur și simplu pentru că se tem de necunoscut. Părăsirea acestei frici vă poate ajuta "du-te cu fluxul" și să accepte lucrurile pe măsură ce apar.
 • Nu vă fie frică să vă schimbați obiectivele. O parte a flexibilității este cunoașterea când este timpul să vă schimbați obiectivele. Trebuie să fie mai specifici, mai relevanți, să aibă mai mult timp? Trebuie să fiți dispuși să vă adaptați după cum este necesar.
 • Imaginea intitulă
  3
  Păstrați energia. Imaginea pe care o ai despre tine se bazează pe ceea ce ți-au spus ceilalți despre tine sau despre comparațiile pe care le faci cu ceilalți. Este inevitabil să te confrunți cu niște oameni care te vor insulta sau vor încerca să te rănească. Permițându-ți comentariile să aibă un efect asupra ta, le dai putere. Va trebui să dobândiți o practică, dar este cu siguranță posibil să ignorați comentariile altora, fără a le lua personal. Nu concura cu nimeni altcineva. Modul tău de viață este foarte diferit de al tău.
 • În schimb, comparați-vă. Sunteți în prezent mai puternică, mai înțeleaptă, mai sănătoasă, mai iubitoare decât ați fost în urmă cu un an? Concentrează-te pe maturizare și dezvoltare.
 • Stabiliți câteva goluri și păstrați o evidență a acestora, astfel încât să știți dacă sunteți pe calea cea bună pentru a deveni o persoană mai bună. Lăsați-vă progresul să vă determine puterea, nu alți oameni.
 • Imaginea intitulată Obțineți o lucrare rapidă Pasul 4
  4
  Vorbește cu cineva Uneori pare mai ușor să încerci să rezolvi mizeria pe care o ai în minte, când, în realitate, te poți exprima cu o persoană de încredere. Vorbind cu un prieten, un coleg, soțul / soția sau un profesionist vă poate ajuta nu numai să scapi de gândurile negative, ci și să vedeți partea pozitivă pe care o văd ceilalți în voi.
 • Profesioniștii, cum ar fi consilierii profesioniști licențiați, psihologii și antrenorii de viață, vă pot ajuta să puneți anumite abilități în practică pentru a vă ajuta să dezvoltați acceptarea de sine în timp.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să blochezi gândurile releCum să blochezi gândurile rele
  Cum să controlați tulburările de anxietate de separare la adulțiCum să controlați tulburările de anxietate de separare la adulți
  Cum să controlați gândurile negativeCum să controlați gândurile negative
  Cum să vă definițiCum să vă definiți
  Cum să nu vă reproșațiCum să nu vă reproșați
  Cum să renunți la niște gânduri și sentimenteCum să renunți la niște gânduri și sentimente
  Cum să vă bucurați de acest momentCum să vă bucurați de acest moment
  Cum să exerciți plinătatea mentală pentru a fi mai fericitCum să exerciți plinătatea mentală pentru a fi mai fericit
  Cum să eradicați și să opriți gândurile negativeCum să eradicați și să opriți gândurile negative
  Cum să fii mai conștient mentalCum să fii mai conștient mental
  » » Cum să obțineți acceptarea de sine

  © 2011—2020 ertare.com