Cum să păstrați o agendă cu metoda Bullet Journal

Un program de sarcini, numit bullet jurnal în limba engleză, este un sistem flexibil și rapid care vă va ajuta să respectați obiectivele pe termen scurt și lung. Ideea este să o divizăm în secțiuni pentru fiecare lună, săptămână și an. Din aceste diviziuni puteți să vă urmați sarcinile. De asemenea, puteți urmări evenimentele și realizările importante. În timp ce poate fi confuz la început, cu puțină răbdare și încurajare veți descoperi că această metodă este un instrument excelent pentru a vă organiza.

pași

Partea 1
Stabiliți structura de bază

1
Alegeți notebook-ul potrivit. Nu aveți nevoie de un model elegant care să fie folosit ca agendă bullet jurnal Pur și simplu alegeți unul pe care îl puteți transporta cu ușurință. Puteți folosi chiar și un notebook. Nu este necesar să includeți elemente decorative sau divizoare, deoarece ideea este că organizați ordinea de zi după preferințele dvs.
 • Puteți alege un notebook cu funcțiile pe care le preferați. De exemplu, dacă vă place albastru, obțineți una din acea culoare.
 • Nu este necesar să alegeți una cu pagini dungate. Puteți utiliza una din hârtia de grafic, cu puncte sau goale. Alegerea va depinde de gustul dumneavoastră.
 • 2
  Creați indexul. Va trebui să listați fiecare pagină a jurnalului. Indexul vă va ajuta să aflați pe ce pagină se află fiecare secțiune. Găsiți primele două laturi în alb, una lângă alta, și începeți acolo. Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să scrieți "Index" în capătul central superior al ambelor pagini.
 • Puteți folosi un stilou sau un creion de culoarea aleasă de dvs. Cu toate acestea, de obicei stiloul arată mai bine și culorile întunecate sunt mai ușor de citit.
 • Imagine intitulată Bullet Journal Pasul 3
  3
  Creați înregistrarea sarcinilor pentru viitor. Mergeți la următoarea martor dublu. Acolo veți plasa calendarul cu activități pentru viitor. Această secțiune vă va permite să oferiți o imagine generală a ceea ce ar trebui să faceți în următoarele 6 luni. Trebuie să detaliați evenimentele, sarcinile și obiectivele fiecărei luni. Pentru a începe, numărați rândurile (linii orizontale) și împărțiți totalul cu 3. De exemplu, dacă fiecare pagină are 24 de linii, creați secțiuni de câte 8 linii.
 • Utilizați o riglă pentru a marca liniile drepte pe ambele părți, împărțind fiecare pagină în 3 secțiuni.
 • Imagine intitulată Bullet Journal Step 4
  4
  Scrieți numele următoarelor 6 luni. De exemplu, dacă începeți la începutul anului, în prima secțiune trebuie să scrieți "ianuarie", în al doilea "februarie" și așa mai departe.
 • Afișați paginile dintr-un colț. Din moment ce înregistrarea sarcinii este prima parte, cele două părți trebuie să fie listate 1 și respectiv 2. Reveniți la index și scrieți "Înregistrarea sarcinilor ... 1 - 2".
 • Imagine cu titlul Bullet Journal Step 10
  5
  Adăugați înregistrarea lunară. Advance la următoarea martor față-verso. Aici va fi înregistrarea lunară, care servește pentru a avea o imagine de ansamblu a ceea ce se va întâmpla în acest moment. Pentru a începe, scrieți numele lunii curente în partea de sus a ambelor pagini.
 • În pagina din stânga, scrieți toate zilele lunii. Apoi scrieți o formă abreviată a zilei în care cade fiecare dată. De exemplu, puteți scrie "1 ianuarie, Soare".
 • Pe pagina din dreapta, scrieți o listă de sarcini pentru acea lună. Utilizați gloanțele pentru a sorta lista de obiective care trebuie îndeplinite, conturile plătibile și alte termene pe care trebuie să le respectați. De exemplu, puteți include "plătiți firul" și "proiectul de cercetare completă".
 • Imagine intitulată Bullet Journal Step 6
  6
  Actualizați indexul. După ce ați terminat, listați paginile din colț. Reveniți la index și adăugați informațiile noi despre înregistrarea lunară. De exemplu, puteți scrie "Înregistrarea în ianuarie ... 3 - 4".
 • Imaginea intitulată Bullet Journal Step 11
  7
  Adăugați o înregistrare zilnică. Mergeți la următoarea martor față-verso și scrieți data curentă în partea de sus. Apoi, utilizați gloanțele pentru a crea o listă de activități pe care trebuie să le faceți, sarcinile pe care le-ați finalizat și alte lucruri care se întâmplă în cursul zilei. Utilizați cât mai multe linii de care aveți nevoie. La sfârșitul zilei, adăugați un nou record pentru ziua următoare de mai jos.
 • Ideea acestei agende este să o păstrați scurt, deci asigurați-vă că folosiți propoziții scurte și simple. De exemplu, nu scrie „Astăzi am sunat la veterinar pentru a discuta despre vaccinuri pisica, inclusiv rabie deja ating el“, ci mai degrabă ceva de genul: „Am sunat vaccinurile veterinar pisica. Rage în așteptare ".
 • Partea 2
  Personalizați-vă sistemul

  Imagine intitulată Bullet Journal Step 5
  1


  Utilizați gloanțe care vă ajută personal. Alegeți designul vineta pe care o veți utiliza în agenda dvs. Nu există nicio regulă cu privire la utilizarea sa, deci totul va depinde de ce fel de evenimente sau sarcini doriți să organizați. Le puteți clasifica în categorii, cum ar fi lucruri legate de muncă, studii, conturi, interese personale, proiecte creative, printre altele. Fiecare tip de eveniment trebuie să aibă propria vignetă care o identifică. Este mai bine să creați cât mai puține categorii, pentru a nu crea confuzii.
  • De exemplu, sarcinile creative pot fi reprezentate cu o vignetă în stea, sarcinile de lucru pot fi reprezentate cu un punct, hobby-urile cu o săgeată, conturile plătite cu un simbol al dolarului și interesele personale cu inima.
  • Pe măsură ce îndepliniți sarcinile, nu uitați să utilizați vigneturile corecte. De exemplu, puteți adăuga o sarcină după cum urmează: "Am plătit pentru cablu".
 • Imaginea intitulată Bullet Journal Step 9
  2
  Organizați sarcinile fiecărei luni în categoriile respective. Extindeți clasificarea la înregistrarea lunară. În loc să aveți o listă dezordonată care aglomerează tot ce trebuie să faceți, ordonați și această parte. Separați sarcinile după tip.
 • De exemplu, puteți scrie câteva subtitrări, cum ar fi "Obiectivele de greutate și sănătate", "Datele de livrare și expirații", "Obiectivele muncii" și "Obiectivele creative".
 • De acolo, scrieți sarcinile din categoria corespunzătoare. De exemplu, în secțiunea "Obiectivele privind greutatea și sănătatea" puteți include "Du-te la sala de sport de 12 ori în această lună".
 • Imagine intitulată Bullet Journal Step 4
  3
  Adăugați câteva colecții în partea din spate a agendei. Colecțiile sunt liste lungi de lucruri pe care doriți să le faceți în cursul anului. În principiu, acestea includ tot ceea ce nu face parte din sarcinile de registru. De exemplu, puteți face o listă de cărți pe care doriți să le citiți, filme și serii pe care doriți să le vedeți, rețete pe care doriți să le pregătiți, printre altele. Este o idee bună să creați colecțiile pe măsură ce veniți cu câteva idei și puteți revizui listele atunci când aveți nevoie de o inspirație.
 • De exemplu, dacă un coleg de muncă vă sugerează o carte, scrieți-o pe lista dvs. "Cărți pentru citire" din secțiunea Colecții. Mai târziu, când doriți să citiți o nouă carte, puteți să verificați dieta pentru a vă aminti recomandările.
 • Imaginea intitulată Bullet Journal Step 11
  4
  Adăugați evenimentele zilnice care vă interesează. Pe măsură ce progresați cu ziua dvs., completați registrul cu sarcini și evenimente în funcție de preferințele dvs. Sistemul dvs. de organizare va depinde de motivul pentru care doriți să aveți ordinea de zi. De exemplu, dacă scopul dvs. principal este de a vă ajuta să vă organizați la locul de muncă, puteți scrie ce se întâmplă în birou în fiecare zi. Cu toate acestea, nu este necesar să se înregistreze doar aspecte profesionale. Puteți include și câteva momente personale care te-au făcut fericit, cum ar fi "Prietenul mi-a adus cafea la prânz".
 • Amintiți-vă să utilizați vinificatele personalizate pe măsură ce vă completați ordinea de zi.
 • Partea 3
  Utilizați agenda dvs. în mod regulat

  Imaginea intitulată Bullet Journal Step 12
  1
  Marcați sarcinile pe care le finalizați. De fiecare dată când terminați ceva, reveniți la înregistrarea lunară. În lista de lucruri de făcut, trageți sarcina pe care ați făcut-o deja. Acest lucru vă va ajuta să cunoașteți obiectivele pe care le-ați întâlnit și pe cele pe care trebuie să le finalizați în restul lunii.
 • Imagine intitulată Bullet Journal Pasul 3
  2
  Transfere sarcinile importante care au fost incomplete luna viitoare. La sfârșitul fiecărei luni, verificați înregistrarea corespunzătoare pentru a vedea ce obiective ați îndeplinit și ce mai trebuie să faceți. Creați o nouă înregistrare lunară și zilnică, la fel ca în luna precedentă. Înregistrați sarcinile în așteptare din noua listă.
 • Cu toate acestea, nu este necesar să transferați toate sarcinile în luna următoare. Dacă înțelegeți că nu merită să continuați să încercați să îndepliniți vreuna dintre ele sau dacă data limită a fost deja aprobată, trageți-o. Astfel, puteți rămâne organizat și puteți reduce cantitatea de informații inutile.
 • Image titled Bullet Journal Pasul 14
  3
  Adăugați câteva obiective pe termen lung în jurnalul de sarcini pentru viitor. Ideea este că adăugați mai multe informații pe măsură ce trece timpul. Verificați înregistrările zilnice și lunare din ultimele luni și vedeți ce sarcini pe termen lung există. De exemplu, dacă trebuie să depuneți o diploma de absolvent, va apărea probabil în mai multe locuri de pe ordinea de zi. Adăugați aceste tipuri de obiective în jurnalul de sarcini pentru viitor, după cum este necesar.
 • De exemplu, descompune teza în mai multe goluri mici și le scrie în jurnal. În luna februarie se poate scrie "Proiectul de finalizare", iar în luna martie, "Revizuirea proiectului".
 • Imaginea intitulată Bullet Journal Step 18
  4
  Notați-vă proiectele personale. Este o idee bună să aveți un jurnal de proiect sau o listă pe fundalul agendei dvs. În acest fel puteți fi conștient de progresele înregistrate în proiectele pe termen lung. Puteți crea o subtitlu ca "Proiecte anuale". De fiecare dată când începeți o nouă înregistrare lunară, reveniți la această listă. Acest lucru vă va aminti de obiectivele pe termen scurt care fac parte din proiectele dvs. pe termen lung și pe care trebuie să le adăugați în fiecare lună.
 • De exemplu, dacă unul dintre obiectivele dvs. pe termen lung este de a putea rula 30 de minute fără oprire, o lună puteți scrie "Creșteți timpul de funcționare la 15 minute".
 • sfaturi

  • Textul trebuie să fie scurt și precis. În caz contrar, folosirea ziarului se va opri rapid și ușor.
  • Dacă sunteți încă un începător, nu vă concentrați prea mult pe decorarea notebook-ului. Acest lucru vă poate reduce timpul și vă poate împiedica să utilizați ordinea de zi pentru scopul dorit. După câteva luni de utilizare, puteți începe să experimentați diferite stiluri și detalii decorative.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se adaugă un glonț în PowerPointCum se adaugă un glonț în PowerPoint
  Cum să începeți un blog de fotografieCum să începeți un blog de fotografie
  Cum să păstrați un jurnal de țesuturiCum să păstrați un jurnal de țesuturi
  Cum să păstrați o agendăCum să păstrați o agendă
  Cum să vă obișnuiți cu utilizarea unei agendeCum să vă obișnuiți cu utilizarea unei agende
  Cum să vă organizați ziuaCum să vă organizați ziua
  Cum să vă organizați activitățile zilniceCum să vă organizați activitățile zilnice
  Cum se face un calendar de grădinăritCum se face un calendar de grădinărit
  Cum să păstrați un notebookCum să păstrați un notebook
  Cum se gestionează timpul în 30 de minuteCum se gestionează timpul în 30 de minute
  » » Cum să păstrați o agendă cu metoda Bullet Journal

  © 2011—2020 ertare.com