Cum să luați un copil cu autism la un restaurant

Când mulți părinți ai copiilor cu autism se gândesc să le ia într-un restaurant, este posibil ca ideea să le fie teamă, deoarece acest lucru poate provoca cataclism sau alte probleme. Și, deși este adevărat că nimic nu poate asigura o masă perfectă departe de casă, cu puțină planificare și pregătire, puteți să vă duceți copilul cu autism să mănânce. Citiți acest articol pentru a afla cum să faceți acest lucru.

pași

Metoda 1
Înainte de a pleca

1
Faceți cunoștință cu copilul Fiecare persoană cu autism este unică și ceea ce este eficient pentru un copil nu poate fi pentru altul. Capacitatea copilului de concentrare, probleme senzoriale și abilități de comunicare vor intra în joc. Respectarea capacității copilului, din moment ce nu toți copiii cu autism pot merge la un restaurant, indiferent de dorințe sau intenții bune. De asemenea, este posibil ca copilul dvs. cu autism să nu aibă nici un interes să mănânce într-un restaurant sau consideră o experiență dureroasă sau frustrantă. Insista prea mult poate fi rău pentru toate părțile interesate.
 • 2
  Alegeți cu atenție restaurantul. Este posibil ca persoanele cu autism să aibă probleme cu lucruri precum lumini fluorescente, zgomote puternice, mulțimea, muzică și așteptare. Găsiți un restaurant care evită aceste probleme senzoriale și alte probleme. De exemplu:
 • Un restaurant fast-food poate fi cea mai bună opțiune pentru o persoană care nu știe cum să se ocupe bine și să aștepte ceva să se întâmple.
 • Pentru o persoană care se simte copleșită de oameni, mergeți la o cafenea liniștită în afara orelor de vârf.
 • Dacă iluminarea este o problemă, un restaurant în aer liber ar putea fi mai bun.
 • 3
  Practicați-vă să vă alăturați copilului. Mergeți peste un meniu, ordonați mâncarea și practica ședinței pe un scaun și așteptați ca mâncarea să ajungă. Făcând acest lucru vă va oferi o idee bună despre modul în care copilul poate merge într-un restaurant real.
 • Amintiți-vă că mulți copii autiști (nu toți) întâmpină dificultăți în ideea de falsificare și au probleme generalizate de la o situație la alta. Dacă vă prefaceți că comandați la un restaurant acasă, este posibil să nu puteți efectua sarcina la restaurant deoarece nu este casa.
 • Asigurați-vă că pentru a spune copilului în avans, atunci când aveți de gând să faci și că va rupe rutina, iar acest lucru poate fi confuz și enervant pentru o persoană cu autism.
 • Asigurați-vă că utilizați suporturile pe care le folosește copilul, cum ar fi cardurile vizuale și listele de verificare. Acest lucru poate fi foarte util.
 • 4
  Luați în considerare preferințele alimentare ale persoanei. De exemplu, dacă vă place hamburgerii, un restaurant care este specializat în hamburgeri poate fi o opțiune. Dacă copilul îi place fructele de mare, alegeți un restaurant cu fructe de mare.
 • 5
  Faceți toate cercetările despre restaurant. Imprimați fotografiile, numele și, dacă puteți, chiar meniul. Poate vă va ajuta să vă pregătiți mai bine pentru ceea ce este posibil să experimentați.
 • Dacă meniul restaurantului se schimbă brusc înainte de a pleca, asigurați-vă că îl afișați pe cel nou, mai ales dacă ați văzut deja cel vechi.
 • Încercați să o explorați înainte de a lua copilul autistic. Poate că nu-ți dai seama până nu vei reuși ca restaurantul să aibă tonuri de apel, televizoare sau lumini intermitente, de exemplu.
 • 6
  Informați copilul cu privire la data și ora la care vor merge, de îndată ce știți sigur. Posibilitati de alimentatie este o schimbare de rutină, astfel încât să informeze uneori amintesc de timp și mai mult ajutor reduce probabilitatea unui cataclism, atunci când este timpul să plece.
 • 7
  Utilizați povești sociale despre restaurante. De la comportamentul din restaurant la alimentarea într-un restaurant în general, poveștile sociale vor ajuta copilul să se pregătească pentru a avea o idee despre ce să se aștepte atunci când mănâncă.
 • 8
  Contactați-l prin telefon cu restaurantul la care mergeți. Multe restaurante de bună calitate vor fi fericite să se adapteze la persoanele care necesită atenție diferențiată dacă sunt anunțate în prealabil. Spuneți-le că copilul dvs. este autistic și care sunt nevoile acestuia. În acest fel, ei pot face orice aranjament cu timpul, cum ar fi găsirea unei mese într-o zonă mai silențioasă a restaurantului. De asemenea, ar fi un moment potrivit să le informați dacă copilul dvs. are alergii sau restricții asupra alimentelor, așa că, încă o dată, o cunosc în avans.
 • 9
  Gândește-te la a aduce ceva care îi îngăduie copilului. Dacă copilul dvs. are o perioadă scurtă de atenție, ar putea dori să aibă un comprimat, o carte, ceva de culoare sau alt mod de a se distra. De asemenea, luați în considerare articolele personale și jucăriile stimulatoare. De exemplu, dacă copilul are o jucărie umplute pe care o îngrijește, îl poate ajuta să rămână calm.
 • 10
  Programați un sistem de ilustrații sau alt sistem alternativ și augmentativ de comunicare pe care copilul îl poate utiliza. Încercați să includeți ceea ce este în meniu. În acest fel, dacă copilul o dorește, ei își pot comanda mâncarea.
 • Metoda 2
  În timp ce sunteți departe  1
  Rugați-i să vă facă să stați într-un colț liniștit sau lângă perete, de preferință într-o cabină. Este posibil să limitați stimulii senzoriali la copil. Unii oameni cu autism preferă să aibă spatele în zone aglomerate, în timp ce alții preferă să aibă spatele la perete (pentru a evita surprizele). Lăsați copilul să aleagă de ce parte ar dori să se afle.
 • 2
  Monitorizați cu atenție copilul în orice moment. Mai ales într-un loc necunoscut, este posibil ca un copil autist să încerce să alerge (mai ales dacă este stresat) sau pur și simplu să se rătăcească, distras de mediul nou. Monitorizarea atentă a copilului va contribui la scăderea probabilității ca acest lucru să se întâmple.
 • Șederea îi poate împiedica să fugă. Într-o cabină, puneți copilul lângă perete, împreună cu alte persoane între el și restaurant. Persoanele care se află între el și ieșire îl vor împiedica să scape și îi vor face mai ușor să se întâlnească dacă va începe să alerge.
 • Recunoașteți simptomele stresului. Dacă copilul începe să se copleșească sau se pregătește să alerge, poate că o plimbare de cinci minute în interiorul parcării ar putea ajuta. În acest fel, copilul poate lua o pauză foarte necesară în timp ce un adult îl supraveghează pentru siguranța sa.
 • 3
  Acordați atenție atunci când copilul este înfometat. Dacă știți că copilul este înfometat, cereți imediat o gustare, ceea ce va reduce riscul unei cataclismuri. Asigurați-vă că gustarea funcționează cu problemele senzoriale ale copilului.
 • 4
  Comandați contul imediat după primirea cursului principal. Mulți copii cu autism nu sunt interesați să ia timp după ce au mâncat. Cel mai bine este să plecați repede, iar lucrurile vor fi mult mai ușoare atât pentru dvs., cât și pentru chelner, dacă trebuie să mergeți brusc.
 • Dacă alți copii mănâncă mai lent decât copilul autistic, copilul are ceva de făcut. Poate că vă place să jucați cu un comprimat sau să faceți o plimbare afară cu un adult care a terminat să mănânce.
 • Luați niște cutii de mâncare pentru a merge dacă trebuie să plecați înainte. În acest fel, puteți termina mâncarea acasă.
 • 5
  Țineți cont de tendința copilului dvs. de a vărsa lucruri. Dacă vă este teamă că copilul va vărsa băutura, întrebați-l pe chelnerul pentru o băutură pentru băutură. Sau aduceți din casă o ceașcă de sorbet sau alt recipient similar pentru băuturi. Acest lucru vă va ajuta să evitați o scurgere mare dacă copilul dă drumul sau aruncă băutura.
 • 6
  Ignorați orice comentariu sau aspectul pe care îl primiți dacă copilul are un cataclism. Este posibil să auziți alți clienți care vă spun că sunteți a "tatăl rău" sau rotiți-vă ochii, dar indiferent cât de greu este, este important să nu le acordați atenție. Este posibil ca ei să nu știe suficient despre autism pentru a realiza ce se întâmplă cu copilul.
 • Mulți copii, cu sau fără autism, au episoade de țipări în locuri publice. Nu este distractiv, dar este normal. Acest lucru nu vă oferă o imagine negativă ca tată.
 • 7
  Fiți pregătit în cazul în care ordinul copilului nu merge bine. Acest lucru se întâmplă, așa că dacă tu sau copilul vedeți că ceva lipsește din ordin sau se întâmplă ceva, semnalați chelnerul să se oprească. Când o iau, dacă copilul se supără, explică-i că se întâmplă ceva cu mâncarea, astfel încât să o repare și să o aducă înapoi.
 • 8
  Fiți pregătiți dacă copilul nu vă place mâncarea. Mulți copii autiști au probleme senzoriale, iar un vârf de brânză poate fi la fel de dezgustător ca și cum ar fi hrănit mâncarea. Dacă copilul nu-i place felul de mâncare, spuneți-i chelnerului. Este mult mai probabil să fie conștienți de faptul că copilul este autist (Vă rugăm să informați dacă este cunoscut) și lăsați copilul alege un nou fel de mâncare sau de a pregăti în mod diferit, dacă este necesar.
 • 9
  Lăudați-l pe copil pentru un loc de muncă bine făcut dacă el a obținut-o în toate alimentele. Fie cu câteva cuvinte simple de încurajare sau printr-o consolidare concretă se bucură de primirea, asigurați-vă că pentru a da un fel de premiu, dacă el a reușit să-și petreacă întreaga vizită la restaurant.
 • sfaturi

  • Cină în afara orelor de vârf, cum ar fi de la 3:00 p.m. până la 4:30 p.m. În acest fel, restaurantul este mai puțin probabil să fie aglomerat și este mai probabil să primiți servicii mai rapide.
  • Trimiteți copilului să utilizeze baie înainte de a pleca. Acest lucru va împiedica trebuie să ia copilul la baie publică, în cazul în care s-ar putea să nu merge, nu poți merge sau miros sau alte persoane care sunt acolo ca sobreestimulen. Poate că nu doriți să mergeți la baie acasă, dar asigurați-vă că cel puțin trimiteți-l la el pentru a încerca să plecați.
  • Dacă ieșirea la restaurant este de succes, gândiți-vă la revenirea la același restaurant în viitor. Acest lucru este valabil mai ales dacă angajații sunt foarte buni, deoarece știți că este posibil să o facă din nou.
  • Poate că adolescenții hipersensibili doresc mâncare din meniul copiilor pentru că este, de obicei, mai insipid decât mâncarea din meniul pentru adulți.

  avertismente

  • Dacă așteptați o masă pentru a intra în mai mult de 10 minute, este recomandat să încercați să găsiți un alt restaurant sau să mâncați acolo o altă noapte. Cel mai probabil, copilul se va plictisi de așteptare și, în același timp, va deveni atât de supărat când își dă seama că trebuie să aștepte din nou ca să fie adus hrana.
  • Dacă surprindeți copilul prin ridicarea și încercarea de a obține alimente de la o altă persoană, evitați imediat și cereți scuze grupului care stă la masă. Acest lucru poate face clienții furioși, mai ales dacă copilul fură mâncarea. Amintește-i că nu este bine să furi alimente de la alții și că dacă vrea o masă diferită, trebuie să folosească cuvintele sau comunicarea alternativă și augmentativă.
  • Chiar dacă simțiți că rămâneți, dacă copilul are o catastrofă gravă, este important să îl scoateți din restaurant imediat, pentru a se putea calma. Acest lucru vă va ajuta să vă relaxați, să vă preveniți să se înrăutățească și să-l faceți o experiență mai bună pentru alți clienți.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ajuți copiii cu autism să socializezeCum să ajuți copiii cu autism să socializeze
  Cum să ajuți un copil diagnosticat cu tulburări de spectru autismCum să ajuți un copil diagnosticat cu tulburări de spectru autism
  Cum sa calmezi o persoana cu autismCum sa calmezi o persoana cu autism
  Cum de a calma anxietatea copiilor cu nevoi speciale, mergând la școalăCum de a calma anxietatea copiilor cu nevoi speciale, mergând la școală
  Cum să obțineți un câine de escorta pentru un copil autistCum să obțineți un câine de escorta pentru un copil autist
  Cum să opriți ecolalia la copiii cu autismCum să opriți ecolalia la copiii cu autism
  Cum să diagnosticați mai devreme autismulCum să diagnosticați mai devreme autismul
  Cum să disciplinați un copil autistCum să disciplinați un copil autist
  Cum să scadă comportamentul agresiv la copiii cu autismCum să scadă comportamentul agresiv la copiii cu autism
  Cum să educați un copil cu autismCum să educați un copil cu autism
  » » Cum să luați un copil cu autism la un restaurant

  © 2011—2020 ertare.com