Cum să realizați obiective pe termen scurt

Nu toate scopurile din viață necesită luni sau ani de muncă. De fapt, unele obiective trebuie să fie realizate într-o perioadă mult mai scurtă de timp (uneori într-o chestiune de săptămâni, zile sau chiar ore). Adesea, aceste obiective pot fi foarte importante ca parte a procesului de atingere a obiectivelor mai mari. Obiectivele pe termen scurt tind să fie mai simple decât obiectivele pe termen lung, dar acestea pot fi încă dificil de realizat. Menținerea atenției și acționarea în timp util este esențială pentru atingerea obiectivelor pe termen scurt.

pași

Partea 1
Examinați obiectivul

Imaginea intitulată
1
Asigurați-vă că obiectivul este specific. Pentru orice scop, este important ca obiectivul dvs. să fie specific și clar definit. Munca pe care o face pentru a atinge obiectivele pe termen scurt are loc într-un termen mai scurt, chiar, de aceea este important să se evite confuzia cu privire la ceea ce încearcă să realizeze. Confuzia creează întârzierea și scade motivația.
 • De exemplu, imaginați-vă că scrieți o carte. Pentru a face procesul gestionabil, determină să-l împărțiți în mai multe obiective pe termen scurt, pe care va trebui să le realizați în mai multe perioade ale unei luni. Puteți stabili obiectivul pe termen scurt "începeți să scrieți cartea" pentru prima lună. Cu toate acestea, acest lucru nu este foarte specific. Un obiectiv mai bun ar putea fi "să scrieți un prim proiect al primului capitol în această lună". Acest lucru este mult mai clar în ceea ce privește exact ceea ce doriți să obțineți.
 • Imaginea intitulată
  2
  Asigurați-vă că obiectivul este realist. Este important să stabiliți obiective pe care le puteți atinge cu adevărat în timpul disponibil. Fail va determina descurajarea, ceea ce vă poate determina renunțarea la obiectivele viitoare.
 • Creierul se dezvoltă cu succes. Stabilirea obiectivelor și completarea acestora vă va oferi motivația de a continua cu următorul obiectiv. Stabilirea unui obiectiv pe care nu îl puteți atinge la timp vă predispune la contrariul.
 • Revenind la exemplul de a scrie o carte, probabil că nu ar trebui să stabiliți obiectivul de a completa primele șase capitole într-o lună. Cu excepția cazului în care capitolele sunt foarte scurte, este probabil mai multă muncă decât puteți produce în acel moment. Deci, dacă nu atingeți acest obiectiv, vă puteți descuraja să scrieți un număr mult mai rezonabil de pagini în luna următoare.
 • Imaginea intitulată
  3
  Determinați pașii. Aproape toate obiectivele pot fi împărțite în pași mai mici. Știind ce măsuri trebuie să vă ajute să simțiți că obiectivul este mai ușor de gestionat. De asemenea, vă poate ajuta să creați un plan clar orientat spre obiective.
 • De exemplu, imaginați-vă că așteptați pe cineva și că casa dvs. are nevoie de o curățare profundă. Trebuie să împărțiți procesul în mai multe scopuri pe termen scurt: curățați baia, curățați bucătăria, curățați camera etc. Cu toate acestea, puteți împărți aceste obiective și în pași. Folosind bucătăria ca exemplu, poate fi necesar să spălați vasele, să curățați contoarele, să curățați frigiderul, să mătuiți și să frecați podeaua.
 • Imaginea intitulată
  4
  Calculați cât timp vă așteptați să faceți fiecare pas. Având un calendar și termenele limită pentru aceste sarcini vă va ajuta să vă mențineți motivat, responsabil și dedicat sarcinii.
 • De exemplu, dacă începeți curățarea băii, puteți calcula că va dura 15 minute pentru a curăța cada, 15 minute pentru a curăța toaleta, 10 minute pentru a curăța chiuveta, 10 minute pentru a organiza și curăța dulapul pentru medicamente și 10 minute pentru a curăța podeaua. Dacă puteți rămâne la această linie de timp, puteți curăța baia într-o oră.
 • Imaginea intitulată
  5
  Desenați un plan După ce ați terminat cu pașii, scrieți un plan scurt care le pune într-o ordine logică și care este ușor de urmat.
 • Ar putea părea stupid să scrieți pașii pentru o sarcină simplă, cum ar fi curățarea casei dumneavoastră. Desigur, poate că nu aveți nevoie de ea. Dar acest lucru ajută la realizarea obiectivului mai tangibil, ceea ce poate întări motivația.
 • Scrierea pașilor asigură, de asemenea, că nu uitați nimic important.
 • Partea 2
  Realizați obiectivul  Imaginea intitulată
  1
  Stabilirea priorităților. Adesea, atunci când se ocupă de obiective pe termen scurt, puteți avea mai multe goluri în același timp. Este important să decideți ce obiective sunt cele mai importante, astfel încât să le puteți realiza înainte.
  • Dacă așteptați o vizită, poate aveți nevoie să vă curățați casa. Cu toate acestea, este posibil să aveți nevoie de stocuri pe alimente. Poate ar trebui să-ți curăți mașina. Poate este o idee bună să faci planuri despre lucrurile pe care le poți face în timp ce prietenul tău rămâne. Este posibil să trebuiască să avansezi munca pe care nu o vei putea face în timp ce te vizitează. Dacă încercați să faceți toate aceste lucruri în același timp, nu veți funcționa la fel de eficient cum ați face dacă alegeți sarcina cea mai importantă, terminați-o și continuați. De fapt, dacă încercați să faceți totul la o dată, este foarte probabil că nu veți termina nimic.
  • Prioritizarea obiectivelor dvs. vă va împiedica să pierdeți timpul după ce ați terminat un obiectiv. Va trebui să fi rezolvat ceea ce trebuie să faci în continuare.
 • Imaginea intitulată
  2
  Du-te la muncă Ca și în cazul oricărui scop, obiectivele pe termen scurt se realizează numai prin investirea timpului și efortului. Odată ce începeți, veți dezvolta impulsul care vă va ajuta să continuați până la sfârșit.
 • Dacă casa dvs. este un dezastru total, poate fi dificil să începeți curățarea. Cu toate acestea, revizuiți planul și încercați să vă aruncați cu capul în primul pas cât mai curând posibil. Odată ce aveți o cameră curată, satisfacția pe care o simțiți vă va ajuta să vă simțiți motivați să continuați.
 • Imaginea intitulată
  3
  Rămâi concentrat. Pentru a atinge orice obiectiv, trebuie să lucrați în mod constant asupra acestuia. Cu obiective pe termen scurt, acest lucru este și mai important. Deoarece nu aveți prea mult timp pentru a-ți atinge scopul, este esențial să țineți ochii pe recompensă și să nu vă distrageți. Există mai multe moduri de ao promova.
 • Urmăriți-vă progresul Păstrați un ochi pe ceas (sau calendar) și un ochi pe planul pe care l-ați scris pentru a-ți atinge scopul. Cronologia pe care ați stabilit-o pentru dvs. poate fi o motivație puternică pentru a rămâne concentrată. Nimănui nu îi place să simtă că au eșuat.
 • Creați un mediu bun pentru succes. Încercați să eliminați lucrurile din mediul înconjurător care vă pot împiedica să vă atingeți obiectivele. Imaginați-vă că încercați să vă curățați casa, dar știți că câinele dvs. este probabil să vă urmeze în jurul valorii de cerșit pentru atenție toată ziua. Poate ar trebui să-l duci la canisa după-amiaza, ca să te poți concentra. Dacă credeți că nu puteți rezista tentației de a vă juca jocul video preferat, puneți comenzile jocului într-un sertar într-o altă cameră. Nu le scoateți până când nu ați terminat de lucrat la obiectiv.
 • Imaginea intitulată
  4
  Fii flexibil Uneori, puteți constata că munca dvs. pe termen scurt orientată spre obiective nu are efectul pe care l-ați așteptat. Sau, după ce ați lucrat ceva timp pentru ceva timp, începeți să vă gândiți la o modalitate mai bună de ao face decât ceea ce ați planificat. Dacă acesta este cazul, de dragul planului, nu-l respectați rigid.
 • Dacă un obiectiv pe termen scurt nu funcționează așa cum vă așteptați sau este nevoie de mult mai mult decât credeți, nu vă fie teamă să corectați planul. Având un plan este important, dar uneori trebuie să schimbați ordinea pașilor, să eliminați complet unele sau să adăugați altele noi. Uneori, poate fi necesar să lăsați un gol complet în favoarea altui scop.
 • Folosiți exemplul de a scrie o carte, probabil că aveți un plan de a face schița primului capitol într-o lună. Cu toate acestea, atunci când scrieți capitolul, este posibil să aveți o idee nouă pentru cartea pe care nu ați avut-o înainte. Dacă este o idee bună, poate merită să vă întoarceți și să corectați schița dvs. pentru ao include. Timpul necesar pentru aceasta vă poate împiedica să vă atingeți obiectivul inițial, dar dacă acesta reprezintă o carte mai bună, fiți flexibili și corectați planul.
 • Imaginea intitulată
  5
  Realizați succesul Când atingeți un obiectiv pe termen scurt, acordați-vă o recompensă. Aceasta se numește "armare". Ajutați-vă creierul să facă o asociere între îndeplinirea obiectivelor și rezultate bune. Aceasta va facilita motivarea pentru atingerea obiectivelor viitoare.
 • Armarea poate fi de două tipuri. Armatura pozitiva este atunci cand adaugi ceva bun vietii tale. De exemplu, puteți recompensa succesul cu o priză la un restaurant elegant pentru a savura un cocktail sau un desert. Argumentarea negativă este atunci când iei ceva nedorit din viața ta. De exemplu, imaginați-vă că nu vă place să vă duceți câinele la plimbare. Puteți face o afacere cu altcineva în casa dvs. unde acea persoană este de acord să vă ia câinele pentru dvs. dacă vă atingeți obiectivul.
 • Consolidarea comportamentului bun este mai eficientă decât pedepsirea comportamentului rău. Va crește motivația dvs. de a continua să lucrați.
 • sfaturi

  • A avea o terță parte să evalueze progresul dvs. poate fi util. Trebuie să fiți deschisi la critici. Adesea, părțile terțe pot fi mai conștiente de dvs. decât de eșecurile care vă împiedică să vă atingeți obiectivele.
  • Este important să vă dezvoltați capacitatea de a vă îndeplini promisiunile. Dacă intenționați să vă stabiliți obiectivele, nu le retrageți, chiar dacă ele pot părea nesemnificative. Acest lucru te predispune să faci din nou în viitor.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să înveți să aștepți ceea ce vreiCum să înveți să aștepți ceea ce vrei
  Cum să vă schimbațiCum să vă schimbați
  Cum se creează un plan de lucruCum se creează un plan de lucru
  Cum să setați obiectiveleCum să setați obiectivele
  Cum să setați obiectivele zilniceCum să setați obiectivele zilnice
  Cum sa faci un proiect de viataCum sa faci un proiect de viata
  Cum să măriți memoria pe termen scurtCum să măriți memoria pe termen scurt
  Cum de a începe un program de a pierde în greutate pentru o persoană din formăCum de a începe un program de a pierde în greutate pentru o persoană din formă
  Cum să atingeți un obiectivCum să atingeți un obiectiv
  Cum să menținem echilibrul dintre muncă și viațăCum să menținem echilibrul dintre muncă și viață
  » » Cum să realizați obiective pe termen scurt

  © 2011—2020 ertare.com