Cum se efectuează un examen de deget în timpul primului ajutor

O examinare de la cap la picior în timpul primului ajutor este importantă pentru a identifica orice traumă fizică sau emoțională la o persoană. Când este făcută corect, evaluarea poate ajuta la prevenirea unor vătămări ulterioare. Identificarea măsurilor favorizează cine primește ajutor, în timp ce serviciile de urgență ajung să fie lent.

pași

Pune-Pair-de-mănuși-Step-1.jpg" class ="imagine lightbox">Imaginea intitulată Puneți o pereche de mănuși Pasul 1
1
Puneți o pereche de mănuși înainte de a efectua evaluarea de la cap până în picioare. Acest lucru va împiedica răspândirea bolilor prin contactul cu fluidele corporale, cum ar fi sânge, urină sau vărsături. Dacă fluidele fluide ale unei persoane infectate intră printr-o ruptură a pielii, există o posibilitate de a contracta o boală.
 • Verifică-Conștiință-Step-2.jpg" class ="imagine lightbox">Imaginea intitulată Verificați conștiența Pasul 2
  2
  Verificați nivelul de conștientizare și orientare a persoanei vătămate. Mai întâi de toate, țineți minte dacă sunteți treaz și vigilent când verificați dacă ochii sunt deschisi și concreți. Întreabă-l pe persoana să-ți spună numele, unde este, ce dată este și ce făcea înainte de a fi rănit. Dacă poate răspunde corect, este conștient. Dacă nu, există posibilitatea ca ați suferit unele daune cognitive.
 • Observați-cap-Pas-3.jpg" class ="imagine lightbox">Imaginea intitulată Observați pasul 3 al capului
  3
  Observați capul persoanei vătămate corect și simetric. Anomaliile din această regiune pot fi un semn al deteriorării craniului sau umflarea creierului. Dacă pacientul este conștient, șoapta în ureche pentru a verifica pierderea auzului. Verificați nasul pentru orice spargere sau drenaj. Observați gura pacientului pentru tăieturi, dinți și sânge rupte.
 • Uită-te-la-the-Skin-Stare-Pas-4.jpg" class ="imagine lightbox">Imaginea intitulată Uită-te la starea pielii Pasul 4
  4
  Uită-te la starea de piele a persoanei. Verificați tăieturi, zgârieturi, înroșire, vânătăi sau iritații, deoarece acestea pot fi semne de traumă fizică. Luați notă de culoarea, temperatura și umiditatea pielii.
 • Verificați persoana% 27s-chest-Step-5.jpg" class ="imagine lightbox">Imaginea intitulată Verificați persoana`s chest Step 5


  5
  Verificați dacă pieptul persoanei prezintă umflături sau bulgări prin apăsarea ușoară a acesteia. Asigurați-vă că pieptul dvs. merge în sus și în jos pentru a vă asigura că respirați adânc. Ascultați o bătăi puternice ale inimii și sunete anormale, cum ar fi șuierăturile.
 • Palpa-the-burta-Pas-6.jpg" class ="imagine lightbox">Imagine cu denumirea Palpate abdomen Pasul 6
  6
  Simțiți cele patru cadrane ale abdomenului persoanei. Trebuie să detectați sensibilitatea, umflarea sau bulgări. Puneți-vă capul aproape de abdomen și ascultați sunete anormale, cum ar fi buzele.
 • Evaluați-persoana-27s-capilară-Step-7.jpg" class ="imagine lightbox">Imaginea intitulată Evaluați persoana`s capillary Step 7
  7
  Evaluează umplerea capilară a persoanei prin apăsarea degetelor. Cuiul devine alb când este apăsat și imediat revine la roz în cazul în care circulația este corectă. Verificați pulsul de pe încheietura mâinii și cunoașteți-l.
 • Examen-the-oase-Pas-8.jpg" class ="imagine lightbox">Imaginea intitulată Examinați oasele Pasul 8
  8
  Examinați oasele brațelor și picioarelor pentru a verifica ruperea. Plasați o mână pe fiecare parte a membrelor și apăsați spre interior, verificând flexia osoasă. Întrebați persoana dacă simt durerea când o presați. Nu apăsați în zonele în care există o proeminență evidentă din os, deoarece poate provoca mai multe pagube.
 • sfaturi

  • Este recomandat ca părinții să învețe cum să efectueze o examinare cap-to-toe în timpul primului ajutor. Acest lucru poate identifica leziunile copilariei care au aparut in timp ce jucati sport sau fac alte activitati fizice.

  avertismente

  • Înainte de a efectua o evaluare cap-to-toe, trebuie să cereți permisiunea persoanei să vă ajute. Dacă persoana este inconștientă, permisiunea este implicită. Dacă pacientul este copil și tatăl său este prezent, trebuie să cereți permisiunea părinților. Dacă ajutați o persoană fără să discutați mai întâi cu el sau cu părinții săi, aceștia sunt expuși riscului de a fi acționați în justiție.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să elaboreze HinataCum să elaboreze Hinata
  Cum de a desena logo-ul Chicago CubsCum de a desena logo-ul Chicago Cubs
  Cum să percepeți numai unei persoane vătămate să furnizeze primul ajutorCum să percepeți numai unei persoane vătămate să furnizeze primul ajutor
  Cum se completează o recenzie pentru vătămări de la cap până la picioareCum se completează o recenzie pentru vătămări de la cap până la picioare
  Cum să acordați prim ajutor în cazul unui deget tăiatCum să acordați prim ajutor în cazul unui deget tăiat
  Cum să decideți dacă să utilizați un turnichet (remediu la domiciliu)Cum să decideți dacă să utilizați un turnichet (remediu la domiciliu)
  Cum să opriți sângerarea ușoară prin primul ajutorCum să opriți sângerarea ușoară prin primul ajutor
  Cum să evaluați un șoc în primul ajutorCum să evaluați un șoc în primul ajutor
  Cum se face un examen de sânCum se face un examen de sân
  Cum să identificați simptomele unui traumatism cranianCum să identificați simptomele unui traumatism cranian
  » » Cum se efectuează un examen de deget în timpul primului ajutor

  © 2011—2020 ertare.com