Cum să devii excelent

Toată lumea are potențialul de a deveni excelentă, dar de fapt reacționarea la acest potențial nu este ușoară. Talentul talentat nu este suficient, indiferent dacă îl aveți sau nu. Va trebui să planificați fiecare pas și să vă străduiți din greu dacă doriți să deveniți cu adevărat excelenți în ceea ce faceți în viață.

pași

Partea 1
Setați calea

Imagine intitulată Deveniți Marele Pas 1
1
Fă ceea ce-ți place. A deveni excelentă în orice, necesită un efort considerabil și, dacă nu urmăriți ceva cu care sunteți pasionat, motivația dvs. de a continua va dispărea probabil înainte de a putea atinge excelența pe care o căutați.
 • Indiferent de calificarea pe care o căutați să o îmbunătățiți, veți avea dificultăți și probabil veți fi descurajați atunci când apar. Dacă dragostea ta pentru obiectiv nu este mai mare decât nivelul tău de descurajare din acea perioadă, este foarte probabil că nu îți îndeplinești motivația de a continua să progresezi.
 • Imagine intitulată Deveniți Marele Pas 2
  2
  Stabiliți obiective realiste. Este ușor să te descurajezi atunci când lucrurile merg prost. Erori și neajunsuri sunt inevitabile, dar puteți evita problemele inutile prin stabilirea de obiective care sunt realizabile și logistice posibile.
 • A te aștepta ca ceva să fie ușor este cea mai rea așteptare pe care o poți avea. Când lucrurile sunt mai dificile decât ceea ce ați planificat, sunteți mult mai probabil să vă simțiți frustrați și doriți să renunțați. Pentru a minimiza frustrarea pe care o veți simți de-a lungul drumului, sperăm că se va întâmpla cel mai bine, dar așteptați cel mai rău.
 • Imagine intitulată Deveniți Marele Pas 3
  3
  Rămâi concentrat. Concentrați-vă timpul și energia într-un singur gol mare și evitați distragerile posibile. Dedicându-vă să faceți mai multe acțiuni, calitatea fiecăruia va scădea probabil.
 • Unele distragere sunt evidente. De exemplu, petrecerea timpului online, vizionarea televiziunii sau jocurile video este bine dacă o faceți moderat, deoarece vă poate ajuta să vă relaxați și să vă reîncărcați, dar dacă o faceți prea mult și prea adesea, vă puteți pierde timpul pe care ar trebui să-l cheltuiți pentru a ajunge obiectivele tale
 • Distragerile mai puțin evidente includ și alte obiective. Poți deveni excelent la multe lucruri, dar trebuie să te concentrezi doar pe un singur lucru la un moment dat. Prin încercarea de a urmări prea multe lucruri simultan, veți limita timpul și practica pe care le puteți dedica unui singur lucru, ceea ce face mai greu să vă dezvoltați într-o anumită abilitate.
 • Imagine intitulată Deveniți Marele Pas 4
  4
  Construiți un sistem de asistență Deși este posibil să se atingă excelența fără un sistem de sprijin stabil, veți simți că procesul este mult mai ușor de urmat dacă aveți mentori și facilitatori pentru a vă ajuta pe parcurs.
 • Un grup de sprijin mare nu este neapărat mai bun decât un mic grup format din dedicat și credincioși.
 • Mentorii și antrenorii vă pot îndruma pe calea cea bună. Animatorii vă pot ajuta atunci când aveți probleme la atingerea obiectivelor. Chiar și rivalii vă pot motiva să vă depășiți problemele, dar, în general, rivalii prietenoși care vă pot considera competitori sunt mai buni decât cei ostili.
 • Imagine intitulată Deveniți Marele Pas 5
  5
  Eliberează jugul. Este inevitabil ca va exista un moment în care trebuie să accepți că altcineva știe mai mult sau are mai mult control asupra modului de a face lucrurile. În loc să lupți cu persoana respectivă, mai bine ar trebui să înveți cum se ocupă această persoană.
 • Observând modul în care altcineva face lucruri, puteți să vă îndepărtați de la proces și să vedeți lucrurile mai obiectiv. Nu vă fie frică să vă confruntați cu credințele pe care le aveți astăzi sau să vă gândiți la idei noi. În cele din urmă, perspectiva dvs. poate fi în continuare cea mai bună, dar chiar dacă aceasta este situația, cel puțin vă puteți consolida și consolida ideile anterioare.
 • Imagine intitulată Deveniți Marele Pas 6
  6
  Acceptați schimbarea. Cei mai mulți oameni sunt de acord cu schimbările pe care ei decid să le facă pentru ei înșiși, dar au probleme cu schimbarea care le este impusă fără să ia în considerare voința lor. Pentru a fi excelent în orice în viață, va trebui să vă opriți să vă înnebuniți de schimbările neașteptate și să începeți să învățați să vă adaptați schimbărilor în momentul în care apar.
 • Învățarea de a se adapta este, în sine, o abilitate în care merită să devină excelentă. Viața rar se produce așa cum a fost planificată. Chiar dacă deveniți excelent în modul perfect de a face ceva, este posibil ca în timp, trebuie să vă extindeți atunci când această formă nu vă mai răspunde scopului.
 • Imagine intitulată Deveniți Marele Pas 7
  7
  Fii cinstit Nu știi totul - asta e un fapt. În loc să pierzi energia încercând să ascunzi acel fapt evident și incontestabil, trebuie să fii cinstit cu lucrurile pe care le cunoști și lucrurile pe care nu le știi. Numai prin recunoașterea slăbiciunilor dvs. veți găsi resursele pentru a le depăși și pentru a deveni excelente.
 • A fi sincer cu ceilalți despre propriile neajunsuri și imperfecțiuni poate fi un sentiment foarte vulnerabil, motiv pentru care mulți oameni preferă să-l evite instinctiv. Cu toate acestea, onestitatea și vulnerabilitatea sunt componente esențiale ale minții deschise și trebuie să aveți o minte deschisă pentru a vedea toate posibilitățile și a alege cea mai bună opțiune.
 • Partea 2
  Găsiți o modalitate de îmbunătățire  Imagine intitulată Deveniți Marele Pas 8
  1
  Opriți încrederea în talentul înnăscut. Mulți oameni cred că "excelent" sunt cei care posedă un talent innascut și inerent. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor devin excelenți numai după ce își dedică timpul și energia în scopul excelenței. Talentul talentat nu are aproape nimic de-a face cu asta.
  • Ceea ce mulți oameni confundă "talentul înnăscut" Este într-adevăr o aptitudine timpurie. Este posibil ca cineva să aibă o aptitudine naturală față de ceva de la o vârstă fragedă, dar fără efort, acea aptitudine să nu poată fi dezvoltată cu succes și să devină un mare talent.
 • Imagine intitulată Deveniți Marele Pas 9
  2
  Decideți obiectivul. Înainte de a deveni excelent la ceva, trebuie să decideți ce înseamnă "ceva". Stabiliți un obiectiv clar și definit pe care îl puteți urmări. După stabilirea obiectivului, puteți determina atributele pe care trebuie să le dezvoltați pentru a le atinge.
 • Calea excelenței trebuie să aibă numeroase indicii de călătorie. În loc de concentrându-se pe un obiectiv general, ar trebui să stabilească obiective mici să se concentreze pe termen scurt. Completând fiecare gol mic, veți merge cu un pas mai aproape de obiectivul general.
 • De exemplu, dacă doriți să deveniți un chitarist excelent, obiectivul pe termen scurt ar putea fi memorarea acordurilor. După atingerea acestui obiectiv, următorul ar putea fi să cânți un cântec simplu. După piesa simplă, încercați să redați un cântec mai greu și apoi un altul chiar mai dificil.
 • Imagine intitulată Deveniți Marele Pas 10
  3
  Găsiți câteva exemple. Căutați câteva exemple pozitive ale unor persoane care au devenit excelente la felul de obiectiv pe care l-ați stabilit pentru dvs. Analizați-vă munca și aflați ce au făcut bine, ce au făcut greșit și ce puteți învăța din experiențele lor în general.
 • Investigați metodele exemplelor voastre în viață. Citește cât de mult poți despre dificultățile pe care le-au învins, oportunitățile pe care le-au profitat și efortul pe care l-au pus în lucruri.
 • Utilizați resurse primare și secundare. Citiți și ascultați cuvintele directe ale modelelor dvs. de rol și apoi citiți și ascultați cuvintele pe care alte persoane le-au spus sau le-au scris despre aceleași modele care urmează.
 • Imagine intitulată Deveniți Marele Pas 11
  4
  Realizați sarcina. După ce v-ați gândit la atributul pe care doriți să îl dezvoltați, ar trebui faceți acea sarcină În îndeplinirea sarcinii în cauză, acordați o atenție deosebită metodei pe care o utilizați și rezultatelor obținute de fiecare etapă a procesului.
 • Ideea este să știți exact ce faceți și de ce faceți acest lucru. Dacă faci ceva bine, vei ști cum să duplica un pas corect în viitor. Dacă faci ceva greșit, trebuie să dau seama cum să evite pas mai târziu greșit.
 • Imagine intitulată Deveniți Marele Pas 12
  5
  Cereți comentarii Criticile constructive pot fi înspăimântătoare și neplăcute, dar sunt, de asemenea, esențiale pentru dezvoltarea ta. Întreabă pe cineva care știe multe despre sarcina pe care ai ales să o vezi cum o faci. Apoi, cereți acelei persoane să indice ce ați făcut greșit și să sugerați să remediați aceste erori.
 • Lasă-ți emoțiile deoparte. Când cineva te critică, înțelegi că critica este un instrument util. Nu vă face mai puțin valoros sau mai puțin probabil să vă atingeți obiectivele.
 • În același timp, trebuie să vă asigurați că cei care vă dau critică vă oferă recenzii valoroase. Chiar și persoana cu cea mai bună intenție vă poate da o critică foarte rea dacă nu aveți cunoștințele necesare pentru a susține critica. În același mod, persoana cu cea mai mare cunoaștere vă poate da și o critică groaznică dacă vrea doar să vă insultă în loc să vă ajute să vă îmbunătățiți.
 • Imagine intitulată Deveniți Marele Pas 13
  6
  Practicați frecvent. Practicarea sarcinii pe care o alegeți din când în când nu va fi suficientă pentru ao stăpâni. Dacă chiar vrei să devii excelent, va trebui să practici frecvent și în mod constant.
 • Când se analizează domeniile profesionale, cei mai apreciați oameni din domeniile lor, în general, trebuie să dedice cel puțin zece ani de muncă grea înainte de a-și dezvolta abilități excelente și suficiente pentru a-și atinge nivelul de succes.
 • Imagine intitulată Deveniți Marele Pas 14
  7
  Provocați-vă La un moment dat, practicile pot deveni ușor și plictisitoare. Schimbați sesiunile de practică atunci când acest lucru se întâmplă, astfel încât acestea să devină din ce în ce mai dificil. Depășirea se întâmplă numai atunci când vă provocați să fiți mai buni.
 • Efortul nu este suficient. Metoda dvs. de practică trebuie să fie deliberată și stimulantă. Pur și simplu, repetarea aceleiași acțiuni din nou și din nou nu va da rezultate, așa că va trebui să practicați ținând cont de scopul de a depăși. Faceți acest lucru abordând regulat formele de practică care sunt din ce în ce mai provocatoare.
 • Imagine intitulată Deveniți marele pas 15
  8
  Permiteți-vă să faceți greșeli. La urma urmei, ești om. Lucrurile merg prost și uneori rezultatul nedorit poate fi un rezultat direct al unei acțiuni pe care ați făcut-o greșit sau cu o judecată greșită. Cu toate acestea, nu ar trebui să permiteți să vă sperie greșelile. Drumul spre excelență nu poate fi traversat fără să întâmpinăm obstacole ocazionale.
 • Dacă vă este frică de eșec, nu veți putea merge mai departe. Dacă nu puteți continua, nu veți putea face lucrurile pe care trebuie să le faceți pentru a deveni excelente.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum vă puteți îmbunătăți timpul trăind 2 mileCum vă puteți îmbunătăți timpul trăind 2 mile
  Cum să devii ceea ce vrei să fii în viațăCum să devii ceea ce vrei să fii în viață
  Cum să nu mai fii descurajatCum să nu mai fii descurajat
  Cum să vă dezvoltați potențialul maximCum să vă dezvoltați potențialul maxim
  Cum să setați obiectivele zilniceCum să setați obiectivele zilnice
  Cum să realizați obiective pe termen scurtCum să realizați obiective pe termen scurt
  Cum să atingeți un obiectivCum să atingeți un obiectiv
  Cum să rămâi motivați în adversitateCum să rămâi motivați în adversitate
  Cum să vă motivațiCum să vă motivați
  Cum să obțineți inspirație și motivație pentru succesCum să obțineți inspirație și motivație pentru succes
  » » Cum să devii excelent

  © 2011—2020 ertare.com