Cum să vă curățați dinții fără scobitori

Aveți ceva blocat în dinți, dar nu există o scobitoare la îndemână? Este posibil ca uneori să fii creativ să găsești ceva ce poți folosi pentru a-ți curăța dinții fără a-ți risca gingiile să se deterioreze. Există mai multe opțiuni, așa că priviți în jur și vedeți ce aveți la dispoziție. Aveți grijă ce folosiți pentru a nu vă scufunda, tăiați sau deteriorați gingiile.

pași

Metoda 1
Căutați alternative noi

Imaginea intitulată Alegeți dinții fără o scobitoare Pasul 1
1
Folosește puțin ață dentară. Cel mai bun lucru pentru a obține ceva pe care l-ați blocat între dinți este ața dentară. Dacă aveți-o la îndemână sau dacă o țineți într-un sertar de birou la locul de muncă, aceasta este cea mai bună opțiune, deoarece este cel mai sigur și mai eficient mod de a obține alimentele care stau între dinți. Spargeți o bucată de ață dentară, care este de aproximativ 30 cm (un picior).
 • Apoi, înfășurați fiecare capăt pe cele două degete ale indexului, astfel încât să aveți aproape 5 cm de fir de utilizat.
 • Floss prin decalajul dintre doi dinți pentru a elimina alimente. Încercați să păstrați firul lângă dinți, astfel încât să nu riscați tăierea gingiilor.
 • Imaginea intitulată Alegeți dinții fără o scobitoare Pasul 2
  2
  Încercați cu o scobitoare. Dacă nu vă luați ața dentară peste tot sau dacă credeți că este ciudat să o utilizați atunci când vă aflați pe stradă, există o alternativă mai convenabilă. Scobitoarele sunt mici dispozitive din plastic în formă de Y. Între cele două puncte ale Y există un mic ata care puteți folosi pentru a obține mâncarea care se află între dinți. Cel mai bun lucru este că acesta este un mod mai discret de a face acest lucru.
 • Dacă aveți câteva dintre acestea pe birou, este de preferat să le folosiți pentru a folosi scobitori.
 • Dacă utilizați scobitori puteți evita întoarcerea unor bucăți lungi de ață dentară și, în plus, vă puteți curăța dinții mai repede și mai eficient.
 • Imaginea intitulată Alegeți dinții fără o scobitoare Step 3
  3
  Luați în considerare utilizarea unei perii interdentare. Dacă nu aveți ață dentară, dar totuși doriți să utilizați un dispozitiv aprobat de dentist pentru a vă curăța dinții, puteți încerca să utilizați o perie interdentară. Acestea sunt periuțe de dinți mai mici decât cele normale și sunt concepute special pentru a intra între dinți. Aceste tipuri de perii sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și le puteți obține prin medicul dentist sau la o farmacie. Ele sunt o bună alternativă dacă nu aveți ațe dentare și, în plus, acestea sunt în siguranță pentru curățarea hranei care a rămas blocată între dinți.
 • Metoda 2
  Folosiți o scobitoare provizorie  Imaginea intitulată Alegeți dinții fără o scobitoare Pasul 4
  1
  Încercați să folosiți o bucată de fir. Dacă nu aveți ață dentară, puteți folosi o bucată de șir ca înlocuitor. Practic, va face același lucru, dar nu va fi la fel de puternic și poate avea tendința de a rămâne sau de a se rupe. Lucrul bun în legătură cu firul este că nu este foarte dificil de realizat. Puteți chiar trage niște fire de pe hainele pe care le-ați pus pentru a utiliza ca ață dentară temporară.
  • Înfășurați capetele din jurul celor două degete ale indicelui ca și cum ați fi folosit cu ață dentară și lăsați-o între dinți. Fii foarte atent, pentru că se rupe rapid.
 • Imaginea intitulată Alegeți dinții fără o scobitoare Step 5
  2
  Căutați o alternativă. Dacă nu aveți scobitori, ață dentară sau o perie interdentară, este timpul să căutați lucruri care nu sunt ascuțite în jurul vostru, care au un vârf plat și că vă puteți pune în gură fără să vă asumați riscuri. Dacă sunteți norocoși, veți avea multe opțiuni care pot funcționa și pe care le puteți utiliza. Încercați să pliați o bucată de hârtie și să o utilizați ca și cum ar fi o scobitoare provizorie sau puteți utiliza și o carte de vizită corporativă.
 • Puteți manipula un paie astfel încât să se potrivească între dinți și puteți scoate mâncarea, dar aveți grijă. Există riscul ca ceea ce utilizați ca scobitoare să fie blocat între dinți.
 • Asigurați-vă că utilizați ceva care nu este important și care poate fi disponibil.
 • Imaginea intitulată Alegeți dinții fără o scobitoare Pasul 6
  3
  Încercați să folosiți unghia unui deget. Dacă nu ați putea folosi oricare dintre cele de mai sus și aveți unghii lungi, puteți încerca să eliminați alimentele lipite cu unghie. Încercați să o glisați prin dintele afectat. Dacă faceți acest lucru și alimentele sunt blocate în dinți în rândul de mai sus, asigurați-vă că vă glisați unghiile de sub partea în care au început gingiile. Dacă mâncarea este blocată în dinți în rândul de jos, glisați-vă unghiile în sus ca și cum ați fi departe de gingii.
 • Procedând astfel, asigurați-vă că nu vă mișcați unghiile spre gingii și astfel împiedicați degetul să alunece și tăiați gingia.
 • Asigurați-vă că vă spălați mâinile înainte și după ce ați făcut-o.
 • Mulți stomatologi nu recomandă folosirea scobitoarelor, deoarece există riscul de deteriorare a gingiilor.
 • avertismente

  • Evitați utilizarea obiectelor ascuțite sau ascuțite, cum ar fi clemele de hârtie, știfturile, pixurile sau orice alt obiect metalic.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se determină vârsta unui câine prin intermediul dințilorCum se determină vârsta unui câine prin intermediul dinților
  Cum să evitați căderea dinților la câiniCum să evitați căderea dinților la câini
  Cum de a scuti durerea dinteluiCum de a scuti durerea dintelui
  Cum să remediați pierderea unei coroane dentareCum să remediați pierderea unei coroane dentare
  Cum sa albiti dintii cu coptCum sa albiti dintii cu copt
  Cum să vă albiți dinții atunci când aveți breteleCum să vă albiți dinții atunci când aveți bretele
  Cum să vă spălați dințiiCum să vă spălați dinții
  Cum să ai grijă de dințiCum să ai grijă de dinți
  Cum să fii calm înainte de a pune aplicația dentarăCum să fii calm înainte de a pune aplicația dentară
  Cum să evitați cariile dentareCum să evitați cariile dentare
  » » Cum să vă curățați dinții fără scobitori

  © 2011—2020 ertare.com