Cum să cureți o gaură din nas

Curățarea un piercing nas este foarte important dacă doriți ca piercing să fie sănătoși. În primele două sau trei săptămâni, este foarte important să vă asigurați că perforația se vindecă ușor și rapid. Puteți afla măsurile de curățare și de îngrijire de bază necesare pentru a vă menține nasul sănătos.

pași

Partea 1
Păstrați perforarea simplă

Imaginea intitulată Curățați un inel al nasului Pasul 1
1
Obțineți consumabilele necesare. Dacă nu aveți bile de bumbac sau doriți să încercați alte metode de curățare, puteți crea o soluție salină pentru curățarea zonei, astfel încât aceasta să nu conțină bacterii. Aceasta este ceea ce veți avea nevoie:
 • o ceașcă mică
 • sapun antibacterian pentru maini
 • 1/2 lingurita de sare de mare
 • 1/2 ceașcă de apă caldă
 • tampoane
 • Imaginea intitulată Curățați un inel al nasului Pasul 2
  2
  Spălați-vă mâinile cu săpun antibacterian. Doar atinge-ți piercing-ul dacă tocmai ți-ai spălat mâinile. Apoi spălați o ceașcă mică cu săpun antibacterian înainte de a începe. Puneți paharul pe prosoape de hârtie curate pentru a se usca complet.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui inel al nasului Pasul 3
  3
  Se dizolvă o mică sare de mare în apă caldă. Puneți aproximativ 5 linguri de apă foarte fierbinte în cupe și apoi adăugați 2 și jumătate lingurițe de sare de mare și amestecați până când sarea se dizolvă complet. Lăsați soluția să se răcească puțin până când o puteți atinge și nu vă puteți arde.
 • Împingeți o minge de bumbac în amestec pentru a verifica cât de fierbinte este și apoi aplicați soluția cu bilele de bumbac.
 • Imaginea intitulată Curățați un inel al nasului Pasul 4
  4
  Aplicați soluția salină cu un tampon. Apăsați bilele de bumbac în jurul perforării cu o cantitate mică de soluție salină. Mutați puțin cercelul și apăsați bilele de bumbac în cercel. Acest lucru ajută la distrugerea bacteriilor și a altor germeni care pot provoca infecții. Continuați să rotiți piercing-ul și aplicați cu atenție.
 • Este posibil să aveți o mică crustă în jurul zonei. Utilizați o minge de bumbac pentru a coaja și curăța zona, dar nu încercați să vă loviți sau să mutați multă cerneală. Ce trebuie să faceți este să lăsați piercingul și să nu îl atingeți.
 • Imaginea intitulată Curățați un inel al nasului Pasul 5
  5
  Înclinați-vă capul în lateral și înmuiați piercing-ul în ceașcă. Acest lucru poate părea ciudat la început, dar păstrați puțin capul înainte, astfel încât apa să nu intre în nas și să vă ardă.
 • Nasul tău sună delicat, suflă bule cu nasul tău și mișcă amestecul din jurul zonei. Dacă vrei, poți pune alta nară în soluție. Faceți acest lucru de la 30 de secunde la 1 minut, sau cât doriți.
 • Imaginea intitulată Curățați un inel al nasului Pasul 6


  6
  Utilizați un detergent facial sau un săpun pentru a vă spăla fața. De 2-3 ori pe zi, este important să vă spălați fața și să o păstrați curată. Acest lucru vă ajută să curățați murdăria și uleiul pe care le-ați acumulat pe față, în special în zona piercingului. Este foarte important să păstrați zona curată pentru a evita infecțiile.
 • Imaginea intitulată Curățați un inel al nasului Pasul 7
  7
  Căutați semne că există o infecție prezentă. Perforațiile infectate vor fi roșii, vor fi inflamate și vor secreta lichid. Dacă infecția nu se vindecă, scoateți piercing-ul și curățați zona în mod regulat. Când infecția se vindecă, curățați-o, dezinfectați-o și reintroduceți-o sau dacă este necesar, forați-o.
 • Dacă piercing-ul este infectat, continuați curățarea ca și cum ați fi fost normal pentru câteva zile. Adăugați o soluție salină pentru a steriliza rana la rutina de curățare.
 • Partea 2
  Aveți grijă de perforații

  Imaginea intitulată Curățați un inel al nasului Pasul 8
  1
  Curățați-vă piercing-ul cel puțin de două ori pe zi. Cât de des trebuie să curățați zona? De regulă, o dată dimineața și o dată seara. Acordați atenție și vedeți dacă este vindecare pentru a vă asigura că nu există semne de infecție. Dacă vă curățați în mod regulat piercing-ul, piercing-ul se va vindeca în câteva săptămâni.
 • Imaginea intitulată Curățați un inel al nasului Pasul 9
  2
  Lăsați cerceiul. Nu scoateți niciodată și nu mutați cercelul pentru a curăța piercingul înainte de a se vindeca. Este important să părăsiți zona singură și să o lăsați să se vindece, dar niciodată să nu scoți cerceoul din nas sau să puteți redeschide rana. Cele mai multe piercinguri au nevoie de câteva luni pentru a se vindeca înainte de a putea scoate cerceoul.
 • Întoarceți cercei în mod regulat. Este foarte important în perforații noi și în perforații infectate, deoarece cerneala se poate lipi de piele și poate forma o cicatrice mică în timpul procesului de vindecare. Doar mișcați ușor cerceiul înainte și înapoi.
 • Imaginea intitulată Curățați un inel al nasului Pasul 10
  3
  Nu folosiți niciodată alcool sau peroxid de hidrogen. Pur și simplu curățați piercing-ul cu soluție salină sau vă veți împiedica piercing-ul de vindecare rapid și eficient. În cazul în care piercing-ul a fost făcut într-un mediu steril, atunci nu este nevoie să utilizați cleiers astringente antiseptice.
 • Peroxidul și alcoolul ucid pielea moartă în jurul piercingului, dar este foarte dificil pentru piercing-ul tău să se vindece. Nu utilizați soluția sau niciun alt produs de curățare. Utilizați numai soluții de sare.
 • Nu aplicați machiaj sau tratamente pentru a acoperi zona dacă sunteți îngrijorați de a fi văzuți. Dacă este necesar, acoperiți zona cu un bandaj dacă nu vă place cum arată.
 • Imaginea intitulată Curățați un inel al nasului Pasul 11
  4
  Aveți grijă atunci când vă îmbraciți și dezbrăcați. Poate fi foarte dureros dacă perforația se încurcă în haine atunci când o îndepărtați sau o puneți. Deci, asta nu se întâmplă cu tine, trebuie să ai grijă atunci când te îmbraci sau te dezbrac, dacă nu îți asumi riscul ca perforația să se încurce cu hainele tale.
 • Unii oameni cred că este mai bine să dormi pe cealaltă parte sau să folosiți o pernă de gât pentru a evita rănirea piercingului în timpul somnului.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ai grijă de piercinguri facialeCum să ai grijă de piercinguri faciale
  Cum să ai grijă de un piercing nou pe buricCum să ai grijă de un piercing nou pe buric
  Cum să aibă grijă de un piercing de mamelonCum să aibă grijă de un piercing de mamelon
  Cum să aveți grijă de o perforare în buzăCum să aveți grijă de o perforare în buză
  Cum de a vindeca un inel nas și de a trata infecțiileCum de a vindeca un inel nas și de a trata infecțiile
  Cum de a vindeca un piercing nas infectatCum de a vindeca un piercing nas infectat
  Cum să obțineți o piercing ombilicalCum să obțineți o piercing ombilical
  Cum de a obține o piercing nasCum de a obține o piercing nas
  Cum să obțineți o piercing ombilical acasăCum să obțineți o piercing ombilical acasă
  Cum să faci o gaură acasăCum să faci o gaură acasă
  » » Cum să cureți o gaură din nas

  © 2011—2020 ertare.com