Cum să curăți o rană fără materialul potrivit

Uneori, de obicei, în timpul călătoriilor de camping, ați putea să vă răniți și să nu aveți materialele potrivite pentru a vă îngriji de rana. Există modalități prin care puteți încerca să curățați o rană fără produsele potrivite, dar rețineți că toate metodele poartă riscul inerent de infecție. Ar trebui să fii foarte atent când tratezi o rană fără materialul necesar. Se recomandă să faceți acest lucru numai dacă dvs. sau altcineva pierdeți sânge și este imposibil să așteptați ajutor de urgență. Încercați să utilizați cel mai curat material pe care trebuie să-l curățați și să-l bandați pe rană. Odată ce ați oprit sângerarea cât de bine puteți, solicitați imediat asistență medicală. Rănile se pot infecta și necesită suturarea și cu cât mai repede ajungeți într-un spital și primiți tratamentul adecvat, cu atât sunt mai mari șansele de a nu avea complicații.

pași

Metoda 1
Curățați inițial rana

Imaginea intitulată Curățați o rană fără consumabile adecvate Pasul 1
1
Spălați-vă mâinile, dacă este posibil. Înainte de tratarea unei rane este recomandabil să aveți mâini curate. Acest lucru ar putea împiedica bacteriile din mâinile tale să afecteze rana. Dacă aveți acces la apă curgătoare și săpun, utilizați-le pentru a vă spăla mâinile. Cu toate acestea, vătămările apar deseori în timpul taberelor și, în acest caz, este posibil să trebuiască să improvizați.
 • Dacă aveți orice tip de mănuși de unică folosință și curățați, folosiți-le. Cu toate acestea, nu purtați mănuși obișnuite, deoarece acestea conțin cel mai probabil multe bacterii. Utilizați mănuși de plastic de unică folosință care nu au fost folosite înainte și au fost depozitate într-o pungă sigilată sau într-un recipient.
 • Dacă aveți un anumit tip de dezinfectant de mână, probabil că doriți să-l utilizați. Rețineți că cu acest tip de produse ați putea elimina o parte din bacterii din mâinile dvs.
 • Imaginea intitulată Curățați o rană fără consumabile adecvate Pasul 2
  2
  Aplicați presiune. Considerați că trebuie să opriți sângerarea, deoarece pierderea de sânge poate provoca complicații grave. Cele mai multe leziuni minore vor opri sângerarea dacă aplicați o presiune mică asupra lor. Aplicați presiune timp de 10 până la 15 minute, apoi examinați rana. Dacă încă mai sângeți, mențineți apăsat timp de 10 până la 15 minute. Într-o situație ca acestea, idealul ar fi să folosiți o cârpă sau un bandaj curat, deoarece toate materialele ar trebui să fie sterile. Cu toate acestea, dacă nu aveți materialul potrivit, va trebui să improvizați.
 • Dacă aveți mănuși curate, în acest caz, contactul direct dintre mână și mănușă și rana ar putea fi sigur și probabil chiar preferabil să utilizați cârpe sau haine care nu sunt curate. Cu toate acestea, dacă nu aveți mănuși, lucrurile s-ar putea complica. Ai putea vedea dacă ai ceva util la îndemână. Bandaidele sterile pot ajuta, tampoanele sunt de obicei sterile, iar unii soldați și camperii le-au folosit pentru a presa sau a curăța rănile. Acestea pot fi și opțiuni dacă vă grăbiți.
 • Rețineți că nu există nici un substitut pentru un material steril de tipul celui pe care îl puteți găsi într-un spital sau într-un kit de prim ajutor convențional. Dacă trebuie să aplicați presiune asupra unei plăgi cu un material discutabil, cel mai bine este să solicitați asistență medicală cât mai curând posibil. Dacă sunteți camping cu un grup de oameni, este recomandabil ca cineva să solicite ajutor medical în timp ce exercită o presiune asupra ranii.
 • Imaginea intitulată Curățați o rană fără consumabile adecvate Pasul 3
  3
  Examinați rana când sângerarea se oprește. Odată ce sângerarea sa oprit, examinați rana. Veți dori să evaluați gravitatea vătămării, deoarece aceste informații ar putea fi utile atunci când veți primi asistență medicală. Zona din jurul plăgii ar trebui să aibă o culoare roz și persoana rănită să nu simtă nici o pierdere de senzație.
 • Dacă observați o pierdere de sensibilitate sau o decolorare semnificativă, rețineți că acesta este un semn al unei infecții grave. Prioritatea dvs. ar trebui să fie să solicitați ajutor medical. Fa-o mai întâi de toate, deoarece o infecție nesupravegheată poate provoca complicații grave și chiar mortale.
 • Imaginea intitulată Curățați o rană fără consumabile adecvate Pasul 4
  4
  Curățați rana cât de bine puteți. Dacă rana nu pare a fi grav infectată, curățarea corespunzătoare poate preveni infecțiile. În mod ideal, este mai bine să se utilizeze soluție salină, apă curgătoare sau dezinfectată. Nu utilizați apă din curent pentru a curăța o rană.
 • În grabă, este bine să folosiți apă curentă. Dacă sunteți la camping, verificați dacă ați îmbuteliat apă cu mâna pentru a curăța rana. Ar trebui să evitați utilizarea de iod, alcool izopropilic sau peroxid de hidrogen, deoarece toate aceste produse pot deteriora țesuturile.
 • Se toarnă apă pe rană pentru a spăla praful și bacteriile. Fiți atent și toiați cu suficientă forță pentru a îndepărta orice corp străin, dar nu atât de puternic încât praful și particulele să pătrundă mai adânc în rană.
 • Imaginea intitulată Curățați o rană fără consumabile adecvate Pasul 5
  5
  Dacă este posibil, acoperiți rana. Acoperirea unei rani poate ajuta foarte mult la prevenirea infectiilor. Dacă aveți un material steril, îl puteți folosi pentru a banda rana. În mod ideal, ar trebui să utilizați un bandaj steril sau tifon din trusa de prim ajutor. Cu toate acestea, poate fi necesar să improvizați și să utilizați temporar orice material steril, cum ar fi tampoane.
 • Cel mai probabil, poate fi descoperită o tăietură minoră sau rătăcire. Dacă nu aveți materialele potrivite, este probabil mai sigur să lăsați răni minore neacoperite.
 • Metoda 2
  Obțineți ajutor

  Imaginea intitulată Curățați o rană fără consumabile adecvate Pasul 6
  1
  Adresați-vă imediat medicului. Nu trebuie să lăsați o rănire rău frecventă netratată pentru o lungă perioadă de timp. De îndată ce tu sau persoana vătămată sunteți suficient de stabil pentru a vă deplasa, solicitați asistență medicală. Dacă aveți o recepție pe telefonul dvs. mobil, sunați la numărul 911 sau la numărul local de urgență. Dacă nu aveți o recepție, mergeți la un loc unde îl primiți și efectuați apelul. Este esențial să solicitați imediat asistență medicală dacă ați acoperit sau ați curățat o rană fără material adecvat.
  • Dacă nu aveți un telefon, găsiți cea mai apropiată cale și încercați să solicitați ajutor.
  • Dacă sunteți camping, utilizați obiecte de urgență. Dacă le aveți, utilizați emițătoare de urgență pentru a trimite semnale de primejdie. Puteți folosi, de asemenea, un fluier pentru a încerca să atrageți atenția altor călătorii sau persoane din zonă.
 • Imaginea intitulată Curățați o rană fără consumabile adecvate Pasul 7
  2


  Lasă rana suturen, dacă este necesar. O rană adâncă poate necesita câteva puncte. La spital, un medic va evalua dacă este necesar să o sutureze și, dacă da, după ce rana a fost curățată corespunzător, vă va supune acelei proceduri.
 • Este puțin probabil ca suturile să fie efectuate imediat după rănire, dând o cicatrice foarte notabilă. În plus, riscurile unei infecții vor fi reduse semnificativ.
 • Există multe tipuri diferite de suturi. Protocolul adecvat de îngrijire a acestui lucru va depinde de tipul și numărul de puncte. Discutați cu medicul despre îngrijirea pe care ar trebui să o faceți înainte de a părăsi spitalul. Urmați toate instrucțiunile medicului dumneavoastră cu privire la îngrijirea punctelor dvs. atunci când vă aflați acasă.
 • Imaginea intitulată Curățați o rană fără consumabile adecvate Pasul 8
  3
  Obțineți asistența medicală medicală adecvată pentru rănirea dvs. Nu toate rănile vor necesita suturi, unii vor trebui să rămână acoperite numai pentru a preveni infecțiile. În spital ei vor acoperi în mod adecvat și vor trata rana.
 • Bandaje și benzi adezive pot fi utilizate pentru a acoperi rana, precum și bandă de hârtie, tifon laminat sau un bandaj elastic.
 • La spital, un medic sau o asistentă medicală va alege cele mai bune pansamente pentru rana dvs., în funcție de stadiul în care vă aflați. Atâta timp cât rana a fost tratată într-o instituție medicală, pansamentele sunt susceptibile de a fi curate și sigure.
 • Imaginea intitulată Curățați o rană fără consumabile adecvate Pasul 9
  4
  Schimbați îmbrăcămintea la domiciliu cel puțin o dată pe zi. Plăcile pentru răni trebuie schimbate pentru a preveni infecția. În timp ce rănirea vă vindecă, va trebui să schimbați pansamentele atunci când se murdăresc sau se uda. În general, va trebui să le schimbați cel puțin o dată pe zi, deși în caz de vătămări mai grave, va trebui să le schimbați mai des.
 • De obicei, medicul dumneavoastră vă va oferi instrucțiuni despre cum să schimbați pansamentele sau bandajele înainte de a vă părăsi spitalul. Puteți cumpăra probabil toate echipamentele necesare într-o farmacie. Medicul dvs. vă poate oferi și câteva pansamente suplimentare pentru utilizare acasă înainte de a vă părăsi biroul.
 • Metoda 3
  Preveniți accidentele în viitor

  Imaginea intitulată Curățați o rană fără consumabile adecvate Pasul 10
  1
  În viitor, călătorește cu un trusă de prim ajutor. Nu este sigur să curățați o rană cu materiale care nu sunt sterile. În viitor, adu-ți un kit de prim-ajutor când mergi la camping. În acest fel, veți avea galeți curate și alte produse la îndemână în caz de accident sau vătămare. Rețineți că lucrul cu materiale curate și sterile reduce semnificativ riscul infectării unei răni.
 • Imaginea intitulată Curățați o rană fără consumabile adecvate Pasul 11
  2
  Aplică o lovitură de tetanos. Tetanusul este o boală bacteriană care afectează sistemul nervos al suferinței. Bacteriile care o provoacă se găsesc în praf, murdărie și murdărie. O rană suferită în timpul unei tabere sau drumeții poate provoca tetanos dacă nu sunteți vaccinat.
 • Verificați înregistrarea de vaccinare. De obicei, puteți să-l primiți de la medicul dumneavoastră. Multe dintre vaccinuri sunt administrate în timpul copilăriei, astfel încât să puteți întreba și părinții. Poate știu unde este dosarul dvs. de vaccinare.
 • Dacă nu ați primit o întărire a tetanosului în ultimii 5 ani, aplicați unul. Este deosebit de important să vă vaccinați înainte de a face un camping, deoarece nu veți dori să obțineți tetanos dacă vă răniți. Dacă primiți tratament pentru o rană într-un spital, este posibil să vi se recomande să aplicați un rapel.
 • Imaginea intitulată Curățați o rană fără consumabile adecvate Pasul 12
  3
  Când țineți tabăra, stați atenți la ceea ce vă înconjoară. Cunoașteți împrejurimile când vă deplasați. Când construiți magazinul, faceți-l în timpul zilei. Verificați zona pentru a detecta, cornișe, dealuri și fisuri. Detectați unde puteți aluneca și cădea și evitați acele zone pentru a preveni rănirile.
 • Imaginea intitulată Curățați o rană fără consumabile adecvate Pasul 13
  4
  Asigurați-vă că știți cel mai rapid mod de a obține asistență medicală în caz de urgență. Dacă mergeți la camping, asigurați-vă că știți cum să ajungeți rapid la un serviciu de urgență. Detectează unde este cel mai apropiat șosea și poartă un flacără de urgență sau fluier, pentru a cere ajutor dacă este necesar. De asemenea, vă recomandăm să purtați un telefon mobil încărcat atunci când mergeți la camping, să cereți asistență la telefon în caz de urgență.
 • avertismente

  • Instrucțiunile din acest articol trebuie să fie utilizate în cazuri extreme, în care materialele potrivite nu sunt disponibile și aveți o rană hemoragică profundă. Ele nu reprezintă un substitut pentru îngrijirea medicală. Nu trebuie să încercați să tratați singur rana fără materiale adecvate, cu unicul scop de a evita accesul la un spital. Dacă aveți nevoie să tratați o rană în caz de urgență, faceți tot ce este necesar pentru a căuta asistență medicală cât mai curând posibil. Infecțiile pot provoca complicații grave, posibil letale.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a desena o broasca de desene animateCum de a desena o broasca de desene animate
  Cum să faci răni mincinoase cu machiajCum să faci răni mincinoase cu machiaj
  Cum să întindeți un piercingCum să întindeți un piercing
  Cum să curețe rana unui câineCum să curețe rana unui câine
  Cum să vindeci rapid rănile deschise pe fațăCum să vindeci rapid rănile deschise pe față
  Cum să vindeci un deget tăiatCum să vindeci un deget tăiat
  Cum să vindeci o ranăCum să vindeci o rană
  Cum să vindeci o rană nazală internăCum să vindeci o rană nazală internă
  Cum să vindeci un genunchi răzuitCum să vindeci un genunchi răzuit
  Cum să decideți dacă să utilizați un turnichet (remediu la domiciliu)Cum să decideți dacă să utilizați un turnichet (remediu la domiciliu)
  » » Cum să curăți o rană fără materialul potrivit

  © 2011—2020 ertare.com