Cum sa curatati o rana prin abraziune de asfalt

Rănile de abraziune la asfalt sunt un tip de abraziune cauzat în timpul unui accident. Acestea se pot întâmpla dintr-o bicicletă, un skateboard, un skateboard, un scooter sau o cădere de motocicletă atunci când conduci sau mergi prea repede. Abraziunile sunt cauzate de căderea pe o suprafață tare, cum ar fi cimentul sau asfaltul. În timpul accidentului, straturile superioare ale pielii se desprind, provocând zgârieturi superficiale până la răni adânci, în funcție de gravitatea căderii. Dacă aceste răni sunt curățate și tratate corespunzător, ele se vor vindeca fără probleme. Dacă aveți o rană de abraziune la asfalt, trebuie să cunoașteți protocolul adecvat pentru ao curăța, astfel încât să nu se infecteze.

pași

Partea 1
Evaluați-vă rana prin abraziune de asfalt

Imaginea intitulată Clean Rush Road 1
1
Uită-te la profunzimea rănii. Când aveți o rană de abraziune a asfaltului, trebuie mai întâi să determinați profunzimea rănii. Dacă ați avut o cădere mică, rana de abraziune a asfaltului va fi superficială și va afecta numai stratul superior al pielii. Dacă ați avut o cădere mai puternică, este posibil ca rana de abraziune a asfaltului să fie mai severă și să se extindă la mușchii sau țesutul osos. Uită-te la rana ta și evaluează adâncimea zgârieturii.
 • Dacă e superficial, poți să-l cureți acasă.
 • Dacă vedeți mușchii sau grăsimile care stau la baza acestora sau dacă rana este suficient de adâncă pentru a vedea osul, apelați imediat un serviciu de urgență.
 • Imaginea intitulată Clean Road Erupted Step 2
  2
  Fiți atenți la cantitatea de sânge. O modalitate de a ști cât de gravă este vătămarea dvs. din abraziunea de asfalt este de a vedea cât de mult sângerează. Dacă rana ta sângerează puțin, abraziunea nu este foarte profundă. Dacă sângeți foarte mult, trebuie să-l vedeți imediat pe medic.
 • Dacă rana de abraziune a asfaltului picură sânge, chemați imediat un serviciu de urgență și aplicați o presiune fermă și constantă asupra ranii până ajungă la ajutor.
 • Imaginea intitulată Curățenie excesivă a drumului Pasul 3
  3
  Determinați cât de mult din corpul vostru este rănit. Este posibil ca rana de abraziune a asfaltului să acopere o zonă mică sau mare a corpului. Dacă rana de abraziune a asfaltului acoperă doar o mică parte a corpului, puteți să o curățați acasă fără a fi nevoie să solicitați ajutor medical. Dacă abraziunea ta acoperă zone mari ale corpului tău, trebuie să vezi un doctor.
 • Rănile mari pot provoca multe probleme diferite pentru sănătatea dumneavoastră dacă acestea se infectează, ceea ce este mult mai probabil să se întâmple deoarece acestea acoperă o mare parte din corpul vostru.
 • De asemenea, trebuie să vă adresați unui medic dacă rana de abraziune a asfaltului se află pe o față.
 • O estimare bună pentru a afla dacă rana de abraziune a asfaltului este prea mare este palma mâinii tale. Dacă rana este mai mare decât palma mâinii, consultați imediat un medic.
 • Imaginea intitulată Curățare excesivă a drumului Pasul 4
  4
  Monitorizați-vă sănătatea Când coborâți suficient de mult pentru a avea o rană de abraziune la asfalt, este posibil să aveți un rănire mai grav decât abraziunea în sine. Fiți conștienți de orice alte vătămări, mai ales dacă vă atingeți capul.
 • Este posibil ca adrenalina să facă ca celelalte leziuni să aibă timp să apară. Leziuni la nivelul capului pot apărea, de asemenea, dacă vă loviți capul în toamna. Asigurați-vă că acordați atenție diferențelor dintre comportamentul dvs. și rutina obișnuită.
 • Simptomele unei comoții pe care ar trebui să o acordați atenție include pierderea temporară a conștienței, gagging, confuzie, amnezie, senzație de lumină slabă, iritabilitate, greață sau vărsături și sensibilitate la lumină și sunet.
 • Dacă suferiți o cădere în care ați fi lovit capul, trebuie să aveți un adult lângă dumneavoastră, astfel încât să nu fiți singuri mai mult de 24 de ore. Este posibil să nu observați modificări ale propriului dvs. comportament, dar dacă există indicii că starea dumneavoastră neurologică se poate înrăutăți (cum ar fi modificări ale comportamentului dumneavoastră), acel adult ar trebui să apeleze numărul de urgență din țara dumneavoastră.
 • Partea 2
  Curățați abraziunea

  Imaginea intitulată Curățire excesivă a drumului Pasul 5
  1
  Spală-ți mâinile. Înainte de a vă atinge rana prin abraziune de asfalt, trebuie să vă spălați mâinile. Spălați-vă pe mâini cu apă proaspătă în chiuvetă. Adăugați săpun și frecați-le. Continuați să le frecați timp de cel puțin 20 de secunde, fiind foarte atenți să vă curățați în jurul unghiilor, între degete și chiar și coatele. Apoi, clătiți săpunul de pe mâini și braț cu mai multă apă curată.
  • Uscați-vă cu un prosop curat.
  • Dacă aveți abraziune de pe asfalt, aproape de mâini, nu lăsați-o udă până când nu o puteți curăța.
 • Imaginea intitulată Curățenie excesivă a drumului Pasul 6
  2
  Opriți sângerarea rănii. Înainte de a vă putea curăța bine rana prin abraziune cu asfalt, trebuie să opriți sângerarea de pe rana. Dacă este o rană mică de abraziune asfaltică, va trebui să aplicați presiune pentru a opri sângerarea. Utilizați un bandaj curat sau o cârpă sterilizată. Aplicați o presiune directă asupra plăgii cu cârpa.
 • De asemenea, ridică rana pentru a ajuta la oprirea sângerării.
 • Dacă există răni mari în rănire, îndepărtați-le cu atenție înainte de a aplica presiunea. Nu doriți să le încorporați mai adânc în rana voastră.
 • Dacă rana de abraziune cu asfalt durează mai mult de 10 minute pentru a opri sângerarea, consultați medicul dumneavoastră cât mai curând posibil.
 • Imaginea intitulată Curățarea excesului de drumuri Pasul 7
  3
  Curata zona inconjuratoare a ranii. Pentru a vă asigura că rana de abraziune a asfaltului nu se murdărește mai mult decât este, trebuie să curățați zona din jurul plăgii. Acest lucru va ajuta de asemenea la îndepărtarea sângelui din jurul rănirii. Utilizați o cârpă săpată pentru a curăța zona din jurul plăgii. În loc să umezi rana cu apă, clătiți pânza și curățați săpunul din zona înconjurătoare.
 • Asigurați-vă că săpunul nu se încadrează pe rana dumneavoastră. Poate provoca iritații. În schimb, curățați-vă în jurul ranii.
 • Este posibil să fie nevoie să tăiați materialul din jurul plăgii prin abraziune cu asfalt sau să îndepărtați hainele care îl înconjoară.
 • Nu este necesar să utilizați un săpun antibacterian, iod, peroxid de hidrogen sau orice alt antiseptic pentru a curăța zona din jurul plăgii. Aceste produse pot irita plăgile.
 • Imaginea intitulată Curățenie excesivă a drumului Pasul 8
  4
  Clătiți rana cu abraziune de asfalt. Pentru a obține cea mai mare parte a reziduurilor de asfalt din rana, trebuie să le clătiți pentru a reduce riscul de infecție. Așezați suprafața plăgii prin abraziune sub un robinet și lăsați apa curată peste ea. Dacă nu puteți amplasa zona sub un robinet, umpleți-o cu apă curată într-o ceașcă sau castron și turnați-o peste rană.
 • Dacă aveți un pulverizator, îl puteți utiliza pentru a elimina deșeurile. Asigurați-vă că presiunea apei nu este prea mare. Puteți folosi și capul dușului, atâta timp cât apa nu iese prea tare.
 • Puteți, de asemenea, umpleți cada cu apă și stați pe ea pentru a vă clăti rănile.


 • Imaginea intitulată Curățenie excesivă a drumului Pasul 9
  5
  Îndepărtați reziduurile de pe rană prin abraziune cu asfalt. Pentru a vă asigura că rana de abraziune a asfaltului nu se infectează sau dacă pielea nu se vindecă cu resturile din interior, trebuie să îndepărtați resturile de pe rană. Luați o pereche de clește și sterilizați-le cu alcool sau lăsați-le în apă clocotită timp de câteva minute, apoi lăsați-le să se răcească. Utilizați-le pentru a îndepărta orice particule din rana dumneavoastră prin abraziune de asfalt.
 • Aveți grijă să nu faceți rănirea dvs. cu pensetele. Dacă există un reziduu pe care nu îl puteți îndepărta prin pensetă sau apă, trebuie să-l vedeți pe medicul dvs. pentru al elimina.
 • Nu utilizați peroxid, iod sau alte substanțe de curățare în acest moment. Acesta va irita pielea numai din cauza rănirii.
 • Imaginea intitulată Curățenie excesivă a drumului Pasul 10
  6
  Aplicați un unguent la rana dumneavoastră prin abraziune de asfalt. Odată ce ați îndepărtat reziduurile și ați clătit-vă rana, trebuie să vă asigurați că nu se infectează. Pentru a face mai ușor, aplicați un strat subțire de unguent antibiotic pentru a preveni infecția și a reduce riscul de cicatrizare. Acest lucru va ajuta de asemenea la menținerea umezelii suprafeței, ceea ce asigură un mediu de vindecare mai bun pentru rana de abraziune a asfaltului.
 • Unele unguente pot provoca reacții negative la pielea persoanei. Pentru a evita această reacție, aplicați un unguent unei mici zone de testare înainte de al aplica la rană.
 • Dacă pielea reacționează prost la unguent, nu mai utilizați-o.
 • Imaginea intitulată Curățenie excesivă a drumului Pasul 11
  7
  Acoperiți rana cu abraziune de asfalt. Pentru a vă proteja rana de alte elemente, trebuie să o acoperiți cu un bandaj sterilizat. Luați un bandaj sterilizat și puneți-l peste rana dvs. folosind o întâlnire adezivă. Dacă rana este mică, este posibil să găsiți un bandaj adeziv care este suficient de mare pentru a acoperi sau pentru a lăsa să fie expus la exterior.
 • Asigurați-vă că nu lipiți banda adezivă la nivelul plăgii sau că banda adezivă se suprapune peste rană.
 • Dacă dezvoltați o rană din cauza benzii adezive, utilizați o bandă de hârtie. De asemenea, puteți utiliza tifon laminat sau bandaj elastic pentru a menține bandajul steril pe rană.
 • Acoperiți rana în fiecare zi sau de fiecare dată când bandajul se murdărește.
 • Partea 3
  Păstrați-vă rana curată prin abraziune de asfalt

  Imaginea intitulată Curățenie excesivă a drumului Pasul 12
  1
  Scoateți bandajul. Pentru a vă asigura că rana de abraziune a asfaltului rămâne curată, trebuie să schimbați bandajul în fiecare zi. Acest lucru vă va reduce șansele de infecție și vă va împiedica să deveniți mai iritat. Înainte de a vă atinge rana, spălați-vă pe mâini pentru a elimina germenii sau bacteriile care pot provoca infectarea plăgii. Apoi, îndepărtați încet bandajul și aruncați-l.
  • Dacă bandajele sunt ude sau murdare, ar trebui să o schimbați imediat, chiar dacă ați făcut-o în acea zi. Bandajele murdare pot răspândi o infecție.
 • Imaginea intitulată Curățenie excesivă a drumului Pasul 13
  2
  Spălați-vă rana prin abraziune de asfalt. Trebuie să vă spălați rana în fiecare zi cu un săpun antibacterian. Acest lucru va ajuta la prevenirea unei infecții. Utilizați o cârpă curată spălată cu apă caldă și săpun antibacterian pentru a vă curăța ușor rana. Acest lucru va ajuta la curățarea cremei antibiotice, a crustelor și a țesuturilor moarte pe măsură ce rana vă vindecă.
 • Asigurați-vă că vă spălați bine rana după ce ați curățat-o. Uscați ușor cu un prosop curat.
 • Puteți folosi timpul zilnic în duș pentru a vă spăla rana prin abraziune de asfalt.
 • Imaginea intitulată Curățenie excesivă a drumului Pasul 14
  3
  Acoperă-ți rana. După ce ați curățat și ați uscat bine rana prin abraziune de asfalt, trebuie să o acoperiți. Aplicați un nou strat de cremă antibiotică, asigurându-vă că este suficient să-l păstrați umed între fiecare bandaj. Apoi, aplicați un bandaj curat pentru a vă acoperi complet rana.
 • Imaginea intitulată Curățenie excesivă a drumului Pasul 15
  4
  Aplicați o cremă hidratantă pentru a vă vindeca rana prin abraziune cu asfalt. Odată ce rana sa vindecat suficient pentru a forma o crusta, nu este necesar să continuați să utilizați un bandaj. Puteți totuși să aplicați o cremă antibiotică pentru a preveni infectarea plăgii. De asemenea, ca zona cu scabie sănătoasă, trebuie să aplicați zilnic un hidratant.
 • Acest lucru vă va ajuta să regenerați pielea în și în jurul plăgii prin abraziune prin asfalt.
 • Imaginea intitulată Curățenie excesivă a drumurilor Pasul 16
  5
  Acordați atenție semnelor de infecție. Pe măsură ce vă păstrați curăța prin abraziune de asfalt, trebuie să vă asigurați că aveți atenție la semnele de infecție. Trebuie să detectați o infecție cât mai curând posibil pentru a evita problemele majore de sănătate. Dacă observați semne de infecție, consultați imediat medicul dumneavoastră. Semnele pe care trebuie să le acordați atenție includ:
 • roșeață sau umflături în jurul plăgii datorită abraziunii de asfalt
 • mirosul rău care provine de la rănirea-
 • drenarea de puroi vizibil în jurul valorii de rana-
 • fever-
 • chills-
 • greață și vărsături -
 • dungi roșii care încep de la rănirea-
 • dureri musculare, în special cele care sunt departe de vătămarea dumneavoastră datorată abraziunii de asfalt.
 • sfaturi

  • Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă aveți nevoie să obțineți o lovitură de tetanos după ce ați suferit un accident de abraziune prin asfalt, dacă nu ați primit unul în ultimii 10 ani. Pot exista particule rutiere care ar putea cauza tetanos.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a desena o broasca de desene animateCum de a desena o broasca de desene animate
  Cum să faci răni mincinoase cu machiajCum să faci răni mincinoase cu machiaj
  Cum să stați pe un skateboardCum să stați pe un skateboard
  Cum sa curatati rana unei pisiciCum sa curatati rana unei pisici
  Cum să curețe rana unui câineCum să curețe rana unui câine
  Cum să vindeci rapid rănile deschise pe fațăCum să vindeci rapid rănile deschise pe față
  Cum să vindeci o ranăCum să vindeci o rană
  Cum să vindeci o rană nazală internăCum să vindeci o rană nazală internă
  Cum să vindeci un genunchi răzuitCum să vindeci un genunchi răzuit
  Cum să opriți sângerarea pe limbăCum să opriți sângerarea pe limbă
  » » Cum sa curatati o rana prin abraziune de asfalt

  © 2011—2020 ertare.com